»

Flex on Rails

Slo-Tech - V četrtek, 21. 1. 2010, ob 19.30 uri se bosta v OpenLabu (Koroška c. 19, Kranj - rumen trojček pri Gimnazija Kranj) srečala Adobe Flex in Ruby on Rails. O prilagodljivosti na tračnicah nam bo predaval Uroš Galič iz podjetja xgroup, večer pa bomo končali z debato ob pijači in jedači. Več o dogodku na spletni strani.

0 komentarjev

Grafična pošast na testu

Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so objavili zanimiv članek z grafičnega področja. Tokrat so si ogledali delovanje in hitrost Nvidiine profesionalne grafične kartice -- NVIDIA QuadroFX 2000. Kartica jasno ni namenjena igranju iger, zategadelj so temu prilagodili tudi testne programe, ki so tokrat bili Viewperf 7.0, 3D Studio Max 4.2 in Solidworks 2001 Plus. Zaključek? Gre vsekakor za izvrstno kartice, ki se odlikuje tako z odličnimi zmogljivostmi, dodelanimi gonilniki in prilagodljivostjo, a vse to ima svojo ceno. Ceno, ki tokrat znaša 1.400 ameriških dolarjev. Klik!

6 komentarjev

Compaq versus Toshiba

X-Bit Labs -

Torej, po nekajdnevnem premoru se spletna stran X-Bit Labs vrača nazaj online. S svežimi novicami in novim testom, kot se za tako stran kakopak spodobi. Tokrat so si ogledali dva prenosnika, Compaqov Presario 2810T ter Toshibino Satellite 1900-703. En z nVidia, drugi z ATI grafično kartico. Pravzaprav so se tokrat bolj osredotočili na razliko na grafičnem področju, saj so navsezadnje testirali mobilne grafikulje dveh največjih rivalov. In kaj so ugotovili? ATI je v malenkostni prednosti, da ...

0 komentarjev

3D Studio MAX na SMP sistemih

X-Bit Labs - Zanimiv test pri x-bitovcih. Vzeli so dva konkurenčna si testna dvoprocesorska sistema. Prvi je AMDjev, na katerem se potita dva Athlona MP 1200, na drugem pa podatke obdelujeta dva Pentiuma III 1133 MHz s 512 KB predpomnilnika. Oba sta sparjena z enim gigabajtom pomnilnika, s to razliko, da na AMDjevem sistemu tiktaka DDR modul. Testni program je bil 3D Studio MAX 4, z njim so pa merili hitrost renderirnega procesa večih različnih scen. Do česa so prišli? Do zaključka, da je za 3DS Max 4 še vedno bolje uporabljati Intelove procesorje, saj je AMDju v nos hodilo ozko grlo pri AGP vodilu, kar se je izkazalo v počasnosti renderiranja žičnatih modelov. Pri renderiranju končnih scen, kjer AGP več nima vloge, se AMD pobere in prevzame vodstvo za 10% navkljub večjemu predpomnilniku Intela. Kaj bi torej izbrali? Pasje hitre in navijanju prijazne Athlone MP ali standardizirane stabilne Intele?

12 komentarjev

VIA in visoko integrirane rešitve

The inquirer - VIA se ne da. Kljub raznim Intelovim provokacijam glede C3 procesorja, so se pri Vii odločili, da prej omenjeni procesor spravijo še "stopničko više". Tokrat so se Viaši odločili, da napravijo res ultravisoko integriran procesor, ki nosi kodno ime Matthew. Seveda jih pri tem poslanstvu ni nič ustavilo, saj imajo znanje o procesorjih (Cyrix, IDT), chipsetih (VIA), integraciji (spomnite se Cyrixa in njegovih rešitev) in grafiki (S3). Matthew bo tako postal prvi visoko integriran čip, ki bo vseboval chipset, CPU in grafični podsistem (Savage4). Uporabljal bo podnožje s370, in predstavljal konkurenco Celeronom, (po nekaterih podatkih se C3 procesorji, na katerem bazira tudi Matthew odrežejo malce bolje kot Intelovi Celeroni), ter SMA tehnologijo (shared memory marchitecture), s katero bo osrednji pomnilnik lahko tudi grafični pomnilnik. Lastnosti Savaga4 gotovo poznate, zato o njem ne bom razpravljal. Procesor se bo odlikoval tudi z nizko porabo, kar ga naredi idealnega za uporabo v...

0 komentarjev

Vzdrževanje sistema

ABIT - Na Acid Hardware so objavili zanimiv članek o optimizaciji in vzdrževanju Win2k sistema. Čeprav je ta M$jev OS zelo stabilen to seveda ne pomeni, da ga ni potrebno vzdrževati. Še posebej je to opravilo kritično pri vseh mašinah, ki so prižgane 24 ur na dan... Čas je, da med temi prazniki poskrbite tudi za svoje najljubše škatle silicija in jim pokažete malo pozornosti [:)].

0 komentarjev