» »

VIA uspeva z DDRjem

VIA uspeva z DDRjem

več strani - Pred parimi dnevi se je zaključil VIAin "DDR Summit" v Taipeiju. Sodeč po številu udeležencev in stvareh, ki so jih predstavili, se DDRju obetajo svetli časi. Najbolj vidni so bili proizvajalci matičnih plošč, saj je velika večina pomembnejših proizvajalcev predstavila svoje DDR izdelke na VIA Apollo Pro266/ KT 266 čipovju. Če vas zanima več o le teh (ter mogoče kakšna slikica novih platk), potem le usmerite brskalnike na Akibo!

Seveda nam vse plošče sveta ne koristijo brez dejanskega pomnilnika in tudi tukaj so prizadevanja VIA in AMDja obrodila sadove. Predstavniki Samsunga, Microna in Hyundaija so namreč najavili, da so pripravljeni za masovno proizvodnjo in pocenitev DDR pomnilnika (na žalost niso povedali, kdaj naj bi se to zgodilo). Če se bodo ti trije giganti kmalu zganili, jim bosta morala slediti tudi Elpida in Infineon, teh 5 podjetij pa proizvede kar štiri petine celotnega pomnilnika, ki je trenutno na voljo!

Optimistične so tudi VIAine napovedi, saj podjetje upa, da bo v tem letu zasedlo kar 50% DDR trga in tako razširilo svoj 40% tržni delež med proizvajalci veznih čipovij. Glede na kilavo konkurenco v obliki ALIja in SiSa nekako ne dvomim, da jim bo tudi uspelo. Nekateri napovedujejo, da bo VIAi do konca leta uspelo zasesti kar 60-70% tržni delež med proizvajalci veznih čipovij!

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihajajo cenejši Radeoni in GeForci

Oddelek: Novice / Grafične kartice
258197 (7527) jazbec
»

AMD hoče trg veznih čipovij zase

Oddelek: Novice / Matične plošče
343738 (2703) Dr_M
»

Združitev nVidiie in ULi Electronics

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
194377 (3863) sirotka
»

Spet VIA

Oddelek: Novice / Matične plošče
51944 (1944) boštjan
»

Rambus bo napadel tudi izdelovalce čipovij

Oddelek: Novice / Pomnilnik
52262 (2262) JLP

Več podobnih tem