» »

Rambus bo napadel tudi izdelovalce čipovij

Rambus bo napadel tudi izdelovalce čipovij

Electronic News - Ko sem prvič prebral to novico se kar nisem mogel nehati smejati! Za kaj sploh gre? Kot veste, Rambus že kar nekaj časa toži vse proizvajalce SDRAM in DDR SDRAM pomnilnika zaradi zlorabe njihovih "patentov". Te patente so si, mimogrede, pridobili po zelo zelo ovinkasti in komaj legalni poti in s pomočjo več prevar. Kakorkoli, nekateri proizvajalci so jim že podlegli in jim morajo plačevati licenčnino, nekateri ( Micron, Infineon ) pa jih trenutno tožijo nazaj. Sedaj pa so pri Rambusu najavili tudi namero, da tožijo vse izdelovalce veznih čipovij ali katerih drugih komponent, ki komunicirajo s pomnilnikom! V bistvu sploh ne vem, ali bi jih označil kot norce ali prekleto pogumne podjetnike... Eno je sigurno: s tem bi si pridobili ogromen monopol na računalniškem tržišču, saj trenutno skoraj ni naprave, ki ne bi komunicirala s pomnilnikom. Upam, da jim bo spodletelo [>:D]!

5 komentarjev

JLP ::

Mislm teli od Rambusa so pa res eni največji norci.
Men se zdi da so fejst jezni k nihov spomin ni doživu uspeha.
Le kaj so pa prčakval pr takih cenah pa skor nobeni razliki u hitrosti?
Vsi izdelovalci navadnga spomina pa veznih čipov bi se mogl združit pa najet ene hude odvetnike pa fajn zabit Rambus nazaj da bi pol le dav mir.

mojsterpeter ::

Upam da bo Rambus slej ko prej naletel na kakšnega mogočnega nasprotnika/nasprotnike, ki se mu ne bodo pustil kar tko komandirat! ;((

luni ::

Sej so se jim ze postavli po robu... Micron in Infineon jih skupaj tozita nazaj.

OrlyTM ::

Sam ... fantje očitno vedo kaj delajo ... če gredo kr po vrsti tožit vsa podjetja ki so jim konkurenčna, imajo skoraj gotovo tehtne argumente, v nasprotnem primeru so totalni bedaki in bomo v bližnji prihodnosti o njih slišali samo še kot o slabi šali .... upajmo, da so norci ?!? kajti ... predstavljajte si monopol na tržišču pomnilnika, to nas avtomatsko vrže nazaj kjer smo bili ... cene pomnilnika navite do neba ... in pride dan, ko vsi začnejo uporabljat linux, ker ne rabi tolk pomnilnika :)))

ufuf .... bomo videli

lp
OrlyTM

Justy ::

Ja to bi blo pa res hudo, ce bi mel spet take cene za ram kot nekoc. Ce samo pomislim na kakih 80 cukov za par Mb pomnilnika me kar prime, da bi se jaz koga tozu:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rambus z lastnimi čipi

Oddelek: Novice / Pomnilnik
2813018 (10810) fujtajksel
»

Apple še enkrat nad HTC zaradi patentov

Oddelek: Novice / Tožbe
2510328 (9093) kr0mp1r
»

AMD ali INTEL (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
545302 (4186) Brane2
»

Bedarija na ABIT KT7a

Oddelek: Pomoč in nasveti
131924 (1682) VASkO

Več podobnih tem