» »

Po norih Talibanih še nori senatorji (Microsoft pa v jok :))

Po norih Talibanih še nori senatorji (Microsoft pa v jok :))

The Register - Priznam, da tudi sam nimam Microsofta ravno v najboljši luči. Vendar ne zaradi njihovih reklamnih kampanj, niti ne zaradi Billa Gatesa (on je še vedno legenda), temveč zaradi njihovih izdelkov, ki se sesuvajo, da boli glava (Internet Explorer...). No, čeprav nisem kak hud pro-Microsoftovec, pa se bom tokrat postaviti na njegovo stran. Za kaj v bistvu gre? Na The Registerju sem našel zanimivo zgodbo, ki govori o tem, kako se neki ameriški senator bori proti Microsoftu. Tukaj žal ne gre za propagiranje konkurence, ki bi Microsoftu tako zelo koristila, ampak za politično kampanjo, ki si jo ustvarja prej omenjeni senator. Ker so Windows XP tik pred uradno prodajo v trgovinah se je senator, jasno, uperil proti njim. Lahko bi rekli, da je iz muhe naredil slona, ali bolje rečeno pravi kraval, saj je iskal razloge, za umik WinXP-jev, vendar se je že iz samih zahtev videlo da si hoče senator ustvariti čim širši krog podpornikov, ki bi obsegal tudi anti-Microsoftovske privržence (ki pa jih le ni tako malo). Senator ni povedal nič novega: Microsoft zatira konkurenco, vsebovanje nekaterih "spornih" programov, prilizovanje AOL-u, ... Mogoče, da si bo senator pridobil podporo predvsem tistih ljudi, ki jih ne zanima ozadje celotne zadeve, ampak samo gledajo, kje piše Microsoft SUXX in podobne stvari. Računalniški znalci, ki poznamo dogajanje, pa se bomo le nesmehnili in na vse skupaj čim prej pozabili. Sicer je res, da pri Microsoftu ni vse z rožicam postlano, ampak zgornja kampanja je vsaj za moje pojme popolno nakladanje, ki je namenjeno vsemu prej, kot pa napredku programske opreme. Preberite si članek in presodite sami, če vse skupaj vsaj malo ne smrdi. Sicer pa kdo se sploh še zanima za ameriške senatorje, ker vsi vemo, da so vsi skupaj (razen redkih izjem) neki neizobraženi nakladači. Komentirajte!

9 komentarjev

undefined ::

Zdaj mi pa ni več jasno, a je to stran novic, al columnov (and rants)? >:D

bloo screen ::

>:D Saj če pogledaš tamalega grmeka ...se bo pomoje čez ene 8 let lih tak zibal na uradnih prireditvah kot je to uspevalo Jelcinu! Glupani pač, Bili boy je pač bil legenda novejše USA zgodovine :) Vsaka mu dala :);)

Loki ::

Pr men je IE hard as a rock.

andrej ::

dve besedi: blupi americani:D

Jeebs ::

Ok no, sej vsak idiot ve, da programska oprema od M$ ni najboljša, ampak vsak idiot ve tud to, da jo uporablja velika večina računalničarjev in 'računalničarjev' na svetu. Kaj so potem ti ljudje, ki take base mečejo pod noge? Extra Super Duper Debili??? Eh, te Američani pa njihova politika so čist sfukani v glavo. Pa ta Mr. Grmiček zdej je pa tud kr en levak!8-O

minmax ::

folk zresnite se.
Vprašanje MSja ni vprašanje stabilnosti njjihovega programja, ne gre za tehnologije, ne gre za kakovost.
Gre za politično vprašanje, in ko razmišljate o MSju in o prihodnosti računalništva si morate zastaviti predvsem eno samo vprašanje: V kakšnem svetu si želim živet?
Ko ugotovite za kaj se vam sploh gre, ali se vam gre za to, da boste bogati, ali se vam gre za to, da bo svet pravišen, ali se vam gre za to, da bodo čez 50 let še vedno obstajal amazonski gozdovi, ali pa morda zato, da bi čimveč sexal, takrat imate tudi odgovor na vprašanje, kakšen odnos zavzeti do MSja.Na kratko. Si želite, da vam bo na koncu vse programe, vse novice in vse podatke servirala le ena ogromna multinacionalka (ali pa kartel le teh)? Se vam zdi pametno, da se vsem _vsili_ tehnologija, katere očitni namen je ravno v _kontroli_ in omejevanju uporabe računalnika vsem ljudem (ne le vam, ki zagotovo veste kako se ji izognit)? Ja tudi na tehnološka vprašanja boste lažje našli odgovore, če boste pri sebi najprej odgovorili na politična. Kar se pa kretenskega senatorja tiče... verjetno so njegovi vzgibi čisto komericalni, saj postaja vedno bolj očitno tudi za američane, da MS s totalnim monopolom škodi njihovi lastni ekonomiji.Kar se pa tiče tega, da imajo nekateri Billa Gatesa za idol. Človek je zagotovo zelo prebrisan poslovnež in špekulant (če hočete slišati kaj o goljufijah s katerimi je začel, preberite kakšen njegov bolj piker življenjepis), morda je celo vizionar. A catch leži drugije. On vam ponuja svet in svoje vrednote. Vprašanje je: Res hočete živeti v svetu kjer je glavna in edina stvar, ki je vredna delovanja in akcije le denar? To je svet, ki vam ga ponuja on. In kaj imamo mi, ostalih 6 miljard ljudi od tega sveta? In kaj bodo imeli od tega vaši otroci?

undefined ::

Vsem se gre za denar. Tudi Linux bo postal prej ali slej komercialen, samo da dobijo šanso.

TBR ::

Ej IceMan prosim lepo ...
Linuxashev je vec sort ves :)
a) RedFred Users (suck)
b) some other distribution users (less suck)
c) SlackWare users (medium cool)
d) Home build-yourself-from-scratch linux users (ultra cool) with exotic HW (alphas, sparcs, mips ...)

No, vsaj mi pod d) se ne bomo nikoli predali komerciali v tem, da bi skomercializirali osnove linuxa. malo poglej na www.gnu.org preden poves kaj tako glupega, amerikanezerski vzornik !!!;(

minmax ::

iceman razlikvat moras dve stvari
a) stvar s katero lahko SAMO denar sluzis (in katere edini namen je denar)
b) stvar s katero lahko TUDI denar sluzis (lahko ga, lahko pa imas pri njenem razvoju, uporabi itd druge cilje, zato lahko tudi tisti katerih namen je denar nekako soobstajajo s tistimi ki imajo druge cilje)

no to je to


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony PlayStation Network nazaj prihodnji teden, številke kreditnih kartic so bile šif

Oddelek: Novice / Zasebnost
4914657 (13317) opeter
»

Tudi Android beleži zgodovino lokacij telefona

Oddelek: Novice / Zasebnost
96837 (5841) c00L3r
»

RIM umaknil mobilno aplikacijo za obveščanje o policijskih kontrolah

Oddelek: Novice / NWO
75953 (5116) SkipEU
»

Fahrenheit 9/11 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23112556 (7959) Caligula
»

Po norih Talibanih še nori senatorji (Microsoft pa v jok :))

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
91986 (1986) undefined

Več podobnih tem