»

Microsoft: ne kupujte applov, pojdite raje na dopust

ZDNet - Microsoft je začel novo reklamno kampanjo, v kateri želijo kupce prepričati, da so Applovi izdelki predragi za to, kar ponujajo. V ta namen so postavili stran PC vs. Mac, ki ima slogan Deskajte po spletu ali na Havajih.

Na strani najdemo Applove prenosnike in namizne računalnike, ki jim je Microsoft primerno zbral konkurente iz PC-sveta. Ti so izbrani tako, da za občutno nižjo ceno ponujajo enakovredne zmogljivosti, kar Microsoft predstavi v tabeli. Vsi PC-ji imajo seveda spodaj tudi gumb Kupi zdaj. Pri tem ugotovimo, da je bil Microsoft dovolj pošteno, da so po pravici zapisali, da ima baterija v nekaterih applih daljšo avtonomijo kot v PC-jih (so pa na ZD Netu našli manjšo netočnost pri opisu opreme za zaščito računalnika, ki je za mace v nasprotju z navedbami tudi...

114 komentarjev

Senator na seznamu teroristov

Slo-Tech - Po terorističnih napadih leta 2001 so Američani uvedli mnoge ukrepe, ki naj bi preprečili podobna dejanja. Tako ima vlada tajni seznam ljudi, ki ne smejo potovati z letalom. Stalno ga dopolnjuje in posreduje letalskim družbam, ki pri prodaji vozovnic poskušajo odkriti ljudi, ki so na seznamu. Doslej so s pomočjo seznamov prijeli 350 Američanov, nobeden izmed njih pa ni bil aretiran. Zakaj?

Edward "Ted" Kennedy je demokratski senator iz Massachusettsa. Ko je želel poleteti iz prestolnice v Boston, so ga ustavili na letališču, saj se je znašel na seznamu nezaželenih, po pomoti seveda. Na vprašanje, zakaj ne sme kupiti vozovnice, so mu odgovorili, da mu odgovora ne morejo zaupati. Med 1. marcem in 16. aprilom so senatorja zasačili kar petkrat, prej pa je na tej relaciji nemotenmo potoval 42 let.

Do nevšečnosti je prišlo, ker je nek terorist znan tudi po imenu Edward Kennedy. In kakšen epilog je dobila štorija? Senatorju se je osebno opravičil sekretar Ministrstva za domovinsko...

9 komentarjev

AOL, Microsoft in Yahoo skupaj proti spamu

InfoWorld -

Informacijski giganti AOL, Microsoft in Yahoo so objavili, da se bodo s skupnimi močmi borili proti spamu. Podjetja bodo tako skušala svoje uporabnike zaščiti pred to nadlogo, prav tako pa bodo skušala omejiti količino spama, ki prihaja iz njihovih lastnih sistemov.

Upajo še, da jim bo nekako uspelo preprečiti pošiljanje spama s ponarejenimi glavami sporočil, ki kažejo nanje, in pa pošiljanje prek relay in proxy servisov. Podjetja se očitno dobro zavedajo, da veliko spama ustvarijo nekateri njihovi lastni uporabniki, zato bodo vsem ponudila boljše možnosti prijave in indentifikacije spammerjev. Vključena je tudi ameriška vlada; dva senatorja sta ponovno na plano potegnila osnutek antispam zakona, ki nikoli ni dočakal javne obravnave. Več o tem.

5 komentarjev

Držite se, prihaja SSSCA

Slo-Tech - Ste že slišali za SSSCA? V bistvu nočete.
Nekateri v ZDA so v zadnjih tednih malce znoreli (še bolj kot ponavadi :). Med drugim tudi kongresniki, ki pa lahko poleg vojne zakuajo še precej drugih stvari. Tudi Security Systems Standards and Certification Act, na kratko SSSCA.
Za kaj sploh gre? Pametni ameriški kongresniki so se spomnili, da bi radi v _vse_ računalnike namestili tako imenovan policeware. To je software, ki bi nadzoroval uporabo različnih avtorskih del (pa mogoče še česa). Nadzornike naj bi izdelala vlada skupaj s podjetji, vgrajeni pa bi morali biti v vseh multimedijskih napravah. Uporaba računalnika brez tega programja bi veljala za 'zvezni zločin' (federal felony). Če bo zakon sprejet, bo uporaba Linuxa postala ilegalna, zmanjšale pa se bodo tudi druge pravice. Glede na možne tehnologije v spywareu je vse skupaj strešljivo.
Ljudje se seveda upirajo kolikor je pač mogoče: zbirajo podpise in odkrivajo kdo v bistvu stoji za vsem skupaj. Ugotovili so, da je senator, ki...

18 komentarjev

Po norih Talibanih še nori senatorji (Microsoft pa v jok :))

The Register - Priznam, da tudi sam nimam Microsofta ravno v najboljši luči. Vendar ne zaradi njihovih reklamnih kampanj, niti ne zaradi Billa Gatesa (on je še vedno legenda), temveč zaradi njihovih izdelkov, ki se sesuvajo, da boli glava (Internet Explorer...). No, čeprav nisem kak hud pro-Microsoftovec, pa se bom tokrat postaviti na njegovo stran. Za kaj v bistvu gre? Na The Registerju sem našel zanimivo zgodbo, ki govori o tem, kako se neki ameriški senator bori proti Microsoftu. Tukaj žal ne gre za propagiranje konkurence, ki bi Microsoftu tako zelo koristila, ampak za politično kampanjo, ki si jo ustvarja prej omenjeni senator. Ker so Windows XP tik pred uradno prodajo v trgovinah se je senator, jasno, uperil proti njim. Lahko bi rekli, da je iz muhe naredil slona, ali bolje rečeno pravi kraval, saj je iskal razloge, za umik WinXP-jev, vendar se je že iz samih zahtev videlo da si hoče senator ustvariti čim širši krog podpornikov, ki bi obsegal tudi anti-Microsoftovske privržence (ki pa jih...

9 komentarjev