» »

Microsoft spet žrtev hekerskih napadov

Microsoft spet žrtev hekerskih napadov

The Register - Tokrat se je nad Microsoft spravil razvpiti heker Prime Suspectz. Posledica njegovih napadov je nedostopnost štirih Microsoftovih spletnih strani. Tri spletne strani so bile žertev napadov, četrto stran (webcfeedback.msn.com) pa je po Prime Suspectz-ovemu napadu še dodatno obdelala hekerska skupina Silver Lords s protestom proti zlorabi človekovih pravic v Kašmirju. Prime Suspectz-ov rekord je sesutje arhiva Alldas.de. Zanimivo je, da so vse napadene strani uporabljale Microsoft's IIS web server na Windows platformi. Dejstvo je, da je Microsoft's IIS web server poln varnostnih lukenj, zato ni izključen hrošč v IIS, možno pa je, da je bil izrabljen tudi hrošč v Unicodu. Microsoft je že izdal popravek.
Ob vseh teh napadih se človek sprašuje, kakšen je sploh smisel teh napadov na strežnike. Kot pri vseh stvareh, obstaja tudi tukaj več vzrokov za napadov. Hekerji lahko napadejo strežnik iz dolgočasja, protesta (pohekana Ljubljana, napad Silver Lordsov na Microsoft), sovraštva do nekega podjetja (jao tebi Microsoft), tekmovalnosti (hekerji tekmujejo med sabo, kdo je boljši - napadi na Pentagon, NASA-o, Belo hišo, ...) in tako naprej. Še zanimivost: številni hekerji so postali admini. Več tukaj.

16 komentarjev

Highlag ::

:D
Toliko o varnosti Mikro$oftovih rešitev
:D

Fantom ::

Še en dokaz o (ne)varnosti Microsofta.

_Mortal_ ::

Vidite Micro$oft ima najboljšo varnost

Vuco ::

Nc ni 100% pa tud nikol ne bo !

Znida ::

Microsoft rad vidi, da se vdira v njihove strežnike, saj tako lahko prodajo popravke vsak teden >:D

Nemelk ::

no, sej mogoče se motm, ampak, moje mnenje: toliko sesutih strežnikov z mocrosoftovim OS je zato, ker so mocrosoftovi OS najbolj razširjeni! je tako al ni?? torej, med 100% strežnikov je pomoje vsaj 85% s mocrosoftovim OS!

andrej ::

1. nic ni 100% varno
2. o MS-je se toliko govori ker ga vsi uporabniki poznajo. Ce odkrijejo neko varnostno luknjo v programu nekega neznanega izraelskega podjetje tega nihce ne ve. Ce pa odkrijejo kaj v MS izdelkih pa novinarji to tak napihnejo, da vsi vejo..
3. hackerji pac raje hacknejo v MS sisteme kot pa v druge, ker jih je tukaj zagotovljena publiciteta...
4. admini wins sistemov so v povprecju "slabsi" kot pa Unix sistemci, in ne updatajo security patchov ipd. To je eden izmed glavnih razlogov za uspele vdore...

luni ::

andrej kak se ti da skoz razlagat? [:]

norvalk ::

mogoce je pa placan za svoje pocetje!? >:D

Predator ::

in če je plačan; z razliko od večine ostalih, ki večinoma sodite med ˝windows sux but i use a pirate version˝ uporabnikov ;(, ve kaj govori in ne nabija v prazno;

andrej ::

1. vcasih mi zavre in enostavno se moram drzat nazaj, da ne recem se kaj bolj ostrega. Vcasih je dobro, da tudi sam forum kaj zezne in mi zadeve ne posta:D
2. placan seveda nisem
3. treba je rect nekaj, ker je ocitno, da osebki, ki pisejo taksne zadeve:
a. niso dobro informirani
b. so anti-microsoftovci in izkoristijo vsako priloznost ...

Najlaze se je zmenit s taprvimi, ce so seveda odprti. Z drugimi tak ne prides do dna, ker za njih v bistvu tehnologija ne pomeni kaj dosti, ampak vodijo religiozne vojne. Vcasih bi blo fajn s kom vrect kaksno debato, ampak kaj ko vecinoma taksni osebki nimajo pojma o cem govorijo ampak samo natolcavajo in prenasajo dezinformacije, ki jih preberejo v raznih newsih... Ma se vidi da kvaliteta postov na forumu definitivno pada...

Sirki ::

Andrej ima prav, kar se tiče kvalitete foruma. Če si včasih kaj vprašal si dobil 15 zanimivih in uporabnih odgovorov, sedaj pa se premlevajo vedno ene in iste teme kar naprej. Zato Luni, nekaj bi bilo potrebno storiti v smeri izboljšave kvalitete foruma.;(
Kar se pa tiče Windows-ov in MS. Več ali manj vsi osebki ki podajajo svoje "strokovne komentarje" običajno pojma nimajo o stvari, serverjih in težavah v velikih mrežah. Pohvale Andreju, da se mu sploh še da kar naprej iste stvari odgovarjat. |O

luni ::

Jah ne, jas te s tega stalisca res obcudujem, ker je meni ze zmanjkalo volje za skoz ista natolcevanja. Sicer se najini "podrocji" razlikujeta, ampak tocno vem kako je :).

Wing glede Foruma pa smo naredili skoraj vse, kar se je dalo. Se ta pravila ki veljajo so kamen spotike marsikaterem prepametnem osebku, ki se potem buni da smo tirani, sodomisti, zlobni admini ki zatiramo majhen folk in tako naprej... Vecina teh pravil niti prebrala ni.

Kakorkoli ze, ce kdo ima kaksen pameten predlog glede Foruma, sem vec kot pripravljen poslusat.

R0K ::

microsoft spet razočaral

minmax ::

Ko se govori o Microsoftu ne gre za
to ali so njihovi produkti v redu ali ne, v povprecju imajo vse programje veliko bugov, pa naj gre za MS, Linux ali pa mali izraelsko podjetje.Problem torej ni programje ampak nacin na katerega MS dosega svojo poslovno uspesnost ze od vsega zacetka: goljufije, FUD, EEE, unicevanje tekemecev. Vsak, ki si zeli bolj pravicen svet vidi, da v njem ni prostora za taksne zveri, katerih najvidnejsi predstavnik je ravno MS. Torej MS ni tehnicno ampak politicno vprasanje in zato so tehnicne debate o tem ali je njihov software v redu irelevantne. MS je vprasanje tega v kaksni druzbi si zelimo ziveti in s kaksnimi vrednotami. Ko je Microsoft vprasanje je odgovor NE.

andrej ::

Hm, vprasanje politike ja. Tukaj pridemo do ene zelo obcutljive tocke, o kateri je zelo tezko govorit. Jaz in ti in 99% posto folka ve samo tolko kot bere in novic. Z taksnimi in drugacnimi novicami pa mam ze tolko izkusenj, da jim ne verjamem ravno.
Dejstvo je, da si MS zelo zeli uspet in da bi marsikaj naredili zato, vprasanje pa je kako dalec grejo.

Recimo ostala podjetja, Oracle, Sun, ce nastejem glavne "sovraznike" bi naredile vse, da na MS vrzejo slabo luc ali da ga spravijo stran. Oracle je pred casom celo brskal po Microsoftovih smeteh - dobesedno. Vprasanje je kaj vse dogaja, vendar MS NI edino podjetje, ki se je kdaj posluzilo kaj umazanega. Ko si enkrat tako velik in uspesen kot MS:
1. si na oceh velike mnozice ljudi
2. imas zelo veliko nasprotnikov.

Kaj so delali in kaj niso je zlo tezko rect in po vsej verjetnosti nikdar ne bomo zvedli resnice...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napadi na Sonyjeve storitve se nadaljujejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6615846 (13730) zdravcc
»

Vista brez podpore za EFI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
13212759 (9696) Matevžk
»

Črv Santy.A preko napake v phpBB briše spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
737250 (7250) *******
»

Strežniki z Linuxom so večkrat podlegli napadom

Oddelek: Novice / Varnost
382603 (2603) MrStein
»

Kje je novica?

Oddelek: Slo-Tech
61265 (1214) Ziga Dolhar

Več podobnih tem