» »

Vista brez podpore za EFI

1 2
3
»

veteran ::

Bistri, na najdi.si imajo tud eno majhno stran z zelo majhno obremenitvijo, zato laufajo apache/linux. Pa na nlb.si tud nimajo pojma, zato apache/hp-ux.

Gremo še mal slovenske web providerje pogledat? Npr domenca.com laufa linux/apache. Koliko domen? Tam okrog tri tisoč. Mala šala, očitno. :)

Bistri007 ::

Sem že napisal odgovor, pa se nova Opera 8.53 ruši vsake 15 minut!!!
Matevzk in veteran, kaj sta vidva funkcionalno pismena???

Izi je objavil tole FLOSSkulo: Na serverjih Windows nikoli ni bil in nikoli ne bo alternativa.
In sem postregel z nekaj primeri, kaj uporabljajo največja slovenska IT podjetja. Uporabljajo Win/IIS.

Nisem pa napisal, da kdor uporablja Linux/Apache nima pojma! Iz katere moje izjave ste to razbrali???
Če imaš res na tisoče strežnikov, potem se ti res bolj splača izbrati rešitev z brezplačno licenco, kot v primeru Google Linux/Google Web Server (GWS). Za srednje velika podjetja pa (ampak ne samo za njih) pa je .NET server (aplikacijski strežnik) pametna izbira - bolj zahtevne stvari je lažje in ceneje sprogramirati z uporabo Microsoftovih tehnologij. Razen seveda, če si res tako velik, da so stroški licenc višji od stroškov (enostavnejšega) razvoja.

www.nlb.si res teče na HP-UX/Apache, Klik, govovo bolj zahtevna spletna aplikacija, pa teče na Windows 2000 (.asp).
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bistri007 ()

BigWhale ::

Klemen,

> Vav zdej te moti pisanje nekaj vrstic v autoexec.bat. Glih
> podobne zadeve pa so linux fanboyevi glavni argumetni da
> je sistem prav zaradi tega kul.

Ne, ne moti me. Nisi razumel mojega posta. Tukaj, ti zal ne morem pomagati. Tako pac je.

------
r5r,

> SoundBlaster je bila edina dobra zvočna kartica, ki je
> delovala brez gonilnikov v nekaterih programih / igrah.

Trobezljas. Bedarije in to velike.

> Sicer pa datoteka(gonilnik) CPCM.exe,

CPCM.exe ni nikoli obstajal. Je pa obstajal chcp, ki pa z zvokom ni imel nobene veze.

-----
Darko,

Ja, seveda bi imel source, saj si rekel, da mi Windows (oz MS) omogocajo popravljanje njih samih. Popravljal bi jih pa kar sam, sem dovolj sposoben za to.

----
Mavrik,

> Točno tega linux fanboyi ne razumete. Boli ljudi kurac
> za buge v winsih, če pa stvari _delajo_.

No, taksni, kot si ti pa ne razumete, da nas boli kurac, ce v Winsih sploh kaj ali pa cisto nic ne dela. Nam linuksi delajo. Nam ves hardware dela in mi nimamo tezav. Najbolj zadovoljni smo s tem kar imamo in svoje delo lazje opravljamo na platformi, ki jo uporabljamo. Dol nam visi kaj je 'mainstream OS'. Se nam pa dvigne, ko nekdo klobasa traparije zaradi svoje neizkusenosti, neznanja in nezrelosti.

Itak.

BigWhale ::

(tukaj se pustim popraviti, v primeru, da sem se za cpcm.exe zmotil. Zal si nisem zapomnil vsej .exe datotek, ki so obstajale se pod DOSom.)

:P

r5r ::

pwned ! :D

Ta datoteka je prišla na disketi za kartico. :D

Niti cubicplayer niti mpxplay ni potreboval gonilnikov. Upam, da sem zadel imena. :)
And it makes me wonder.

drola ::

Vsak kos strojne opreme potrebuje gonilnik. Pač nekateri gonilniko so že vgrajeni v OS, druge pa moraš namestiti sam. Torej ni mogoče, da neka zvočna kartica deluje brez gonilnikov. Če ima OS npr. nekje v programski kodi napisano nekaj v stilu: playAudio(unsigned int freq) { PCISendPacket(0x8, freq) }, je to že gonilnik, ker upravlja neposredno z strojno opremo (s tem, da je v tem primeru vmes še PCI gonilnik).
https://drola.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drola ()

Azrael ::

@BigWhale:

Tista datoteka, ki jo omenja uporabnik r5r, za Creative ISA zvočne, se imenuje ctcm.exe, PCI imajo sbinit.exe.

Nekaterim DOS igram zadostuje za delovanje res že samo vrstica SET BLASTER v autoexec.bat, ampak če zvok dela že s tem, dela tudi z drugimi zvočnimi, preverjeno z Opti 929.

Ampak po drugi strani je res, da Creative zvočne imajo najboljšo podporo od vseh zvočnih, vsaj kar se tiče MS sistemov. Še prastari Creative Vibra 16 ima native podporo v Win XP, baje je možno usposobiti tudi SB16 v XP (nisem še poskusil), ki je nastal v času Windows 3.0.

Za kakšno C-media zvočno si kaj takega nebi upal trditi, sem jo imel in bil zelo razočaran, saj v manualu in spletni strani obljubljenih driverjev ni bilo nikjer.
Nekoč je bil Slo-tech.

veteran ::


> V Windovshih MP3ji delajo po defaultu. Njihov printer dela. Ni treba konfigurirati
> kup nastavitev za to da delajo dodatne multimedijske tipke na tipkovnici. Vsi programi
> zgledajo enako, ne pa kot na linuxu ko zgledajo GTK aplikacije tako, QT drugače.


Hear, hear! :)

Ko sem se nazadnje ukvarjal z ubuntu in kubuntu (kao najbolj prijazne variante linux desktopa), MP3-ji seveda niso delali. V KDE se zažene Amarok (zakaj hudirja imajo vsi programi tako čudna imena), prepozna komad, napiše ime in dolžino, menda predvaja, zvoka pa od nikoder (sistemski zvoki sicer delujejo, tako da ni problem z zvočno kartico). V ubuntu/gnome se odpre en predvajalnik (že pozabil, spet eno čudno ime) in nekaj zajavka.

Ko sem inštaliral printer v KDE, mi je težil z vsaj desetimi dialogi. Če že v prvem koraku prepozna laser pravilno, ne vem, zakaj moram potem v spisku izbirati driver, ravno tako ni potrebe, da mi gnoji z raznimi nastavitvami. Povsem po nepotrebnem skomplicirano.

In ne pozabit na bedno narejene fonte, ki so uporabni kvečjemu na papirju, na zaslonu pa so katastrofa za oči. Na 19" lcd-ju je v linuxu ali vse nečitljivo ali pa totalno spackano (pa kakorkoli se trudim z nastavitvami glajenja pisav v KDE).

Web iz istega razloga izgleda zelo čudno, ker so pač strani narejene za Arial, Verdana, Tahoma, Trebuchet MS... fonte. OK, saj se da inštalirat msttcore fonts, ampak tega navaden uporabnik ne bo naredil. In tudi če bo, bodo vse linux strani še vedno spackane, ker imajo v css na prvem mestu razne Bitstream Vera Blur pisave. Se pravi, da je treba še vso nečitljivo packarijo odstranit iz sistema.

BTW, danes sem inštaliral novo verzijo OpenOffice (2.0.2), potem pa kasneje na validatorju opazil, da je en del teksta zapackan. In se spomnil, da je OO (spet!) namestil zmazke med fonte (glej spodnji odstavek):

Bitstream Vera Blur font

Skratka, 25 jurjev za XP home sploh ni veliko, ker človek dobi delujočo zadevo. Verjetno bo Vista mal dražja. Ampak če se "konkurenca" ne misli zresnit in do izida Viste pridelat delujočega in uporabniku prijaznega sistema, ki bo delal boljše in hitreje, lahko M$ dela karkoli in navija cene, pa se bo stvar še vedno prodajala.

Pa če gredo vsi linux verniki v jok in na drevo. Na področju desktop računalnikov so zgolj nepomembna sekta. Tako kot tisti, ki imajo vsake toliko časa plesno parado po LJ v oranžnih cunjah, z vzkliki "Hare Hare Krisna Krisna". :)

Looooooka ::

ok argument da rabs linux ce hocs service ki dela je....hmm cak kaj ze...aja...NEUMN.
V bistvu clo vec kot to...sam ce bi tist napisu bi spet kdo brisu komentar.
servisi niso cist nc odvisni od OS-ja tko da ne bluzite.
Z delphijem dotnetom in drugimi orodji,ki so na voljo na windowsih lahko nardis servise,ki so prou fucking outstanding in bos za njih na unixu porabu 10x vec casa.
Dejstvo je pa da je linux cenejsi(kar se tice vzdrzevanja bi se lahko rekl velik ampak vseen zastonj je zastonj).
Kar se tice mini serverjev in crapa...ja jasno da si da vsak linux gor.Pa hitr apache pa php pa lahka tist klincev forum laufa.
Bos pa najdu velik veli stvari,ki rabjo windowse in ne bojo nikol laufal na linuxu.
Tko da se tle prepirat kaj more nekdo laufat zarad servisov absolutno neumno.Laufas tisto,kar potrebujes da tvoja zadeva dela tko da si ti VESEL.

Microsoft ::

MSju je na podrocju serverjev slo lansko leto zelo dobro, saj se je menda prvic do sedaj zgodilo, da je Windows Server prehitel UNIX pri prodaji. klik Mislim, folk se kar neki sanja "Windows ni za serverje" in podobnih bedarijah.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

veteran ::

Ja, odlično jim gre, tole poglej. :)

Poldi112 ::

Miha, tvoje omiljene pijače (Coca cole) se tudi proda več kot vode in dražja je, ampak to še ne pomeni da se spije več Coca cole kot vode, niti da je bolj zdrava oz. da ima zagotovljeno prihodnost, ker za njo stoji ogromna firma z veliko $.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

kopernik ::

MSju je na podrocju serverjev slo lansko leto zelo dobro, saj se je menda prvic do sedaj zgodilo, da je Windows Server prehitel UNIX pri prodaji


Ja, možno, da je to res.

Ampak, kolikor vem, unix-u delež odžira predvsem linux. Migracije na windows (in obratno) pa se dogajajo in se tudi bodo, saj je to povsem normalno.

Bistri007 ::

Veteran, koliko malih brezveznih domenic, ki jih skoraj nihče razen avtorja enkrat na mesec ne obiskuje, gostuje na Linux/Apache???

In koliko od teh je na Windows/IIS?
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

jype ::

Motni007: recimo najdi.si, delo.si, 24ur.com, rtvslo.si, news.bbc.co.uk, cnn.com, amazon (com in co.uk), slashdot.org, slo-tech.com, pa se par takih zepnih sajtov, so vsi Apache/Linux. Ostali, tisti res pomembni, recimo siol.net, so vsi na windowsih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

klemen22 ::

jtpe: neki se mi zdi patetično s strani linux fanboyev. Ko primerjate OS se vam jebe za tržne deleže, tukaj pa jih jemljete kot absolutno merilo k uspešnosti serverja. Jao jao.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

jype ::

Neki se mi zdis pateticen, ko pravis, da je linux beden in itak nima omembe vrednega trznega deleza, ko je pa ocitno, da je to zgolj tak blazno lame FUD.

Trzni delez Linuxa sploh ni tako majhen, kot se windows monkeyem na prvi pogled zdi.

klemen22 ::

Trzni delez Linuxa sploh ni tako majhen, kot se windows monkeyem na prvi pogled zdi.

Sej par procent je kar dost.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Bistri007 ::

Motni007: recimo najdi.si, delo.si, 24ur.com, rtvslo.si, news.bbc.co.uk, cnn.com, amazon (com in co.uk), slashdot.org, slo-tech.com, pa se par takih zepnih sajtov, so vsi Apache/Linux. Ostali, tisti res pomembni, recimo siol.net, so vsi na windowsih.

Omenjaš Delo. Ja, tam so open-source fundamentalisti (malo poglej pritožbe novinarjev). Poglej pa kaj uporabljajo pri Dnevniku, Večeru ali Primorskih novicah.

Motni si pa ti, če misliš, da obstaja kak racionalni argument, da bi z njim kdo lahko prepričal slashdot.org ali slo-tech.com, da bi šli na Windows/IIS platformo.

Lahko greš tudi preverit, kaj uporabljajo ABC News, ebay.com, intel.com, myspace.com...

Poleg myspace in ebay spadajo v "Top 10 English Sites (po Alexa)" še www.msn.com, www.passport.net, www.microsoft.com, ki uporabljajo Win/IIS.

Še enkrat - tržni delež vključuje tako velike, kot male, vendar mislim, da tisti, res kompleksni spletni servisi (razen par zelo velikih izjem) uporabljajo Windows.

Upam, da na S-T ne bomo več poslušali takih FLOSSkul, kot so Na serverjih Windows nikoli ni bil in nikoli ne bo alternativa. TAKE IZJAVE NIMAJO NIČ SKUPNEGA Z RESNIČNOSTJO!!!
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

jype ::

Da Microsoftovi sajti in sajti njihovih poslovnih partnerjev uporabljajo Microsoftove resitve pa res ni cudno.

Cudno je le, da FOSS resitve uporabljajo najvecji in najbolj obiskani servisi na svetu (Amazon, Google, Yahoo...). Le kako to, ce je pa to tako zanic?

Bistri007> Še enkrat - tržni delež vključuje tako velike, kot male, vendar mislim, da tisti, res kompleksni spletni servisi (razen par zelo velikih izjem) uporabljajo Windows.

Ne. Zgolj tisti, kjer je nekdo sprejel tako odlocitev. Kompleksnost s tem nima nikakrsne zveze.

Bistri> Upam, da na S-T ne bomo več poslušali takih FLOSSkul, kot so Na serverjih Windows nikoli ni bil in nikoli ne bo alternativa. TAKE IZJAVE NIMAJO NIČ SKUPNEGA Z RESNIČNOSTJO!!!

Ja, seveda Windows ni alternativa. Windows je (se vedno) mainstream. Pa s tem ni nic grozno narobe, razen tega da globalno omrezje (internet, ce hoces) zaradi tega slabse deluje, ker potem standardi pac niso toliko odprti, kot bi za pravo interoperabilnost morali biti.

Bistri> Bojujmo se proti open-source fundamentalizmu in FLOSSkulam

Zakaj ze? Kaksno skodo pa naredijo ljudje, ki programirajo sistem, ki je bistveno boljsi od konkurence?

Pa se cvetka:
Bistri> Omenjaš Delo. Ja, tam so open-source fundamentalisti (malo poglej pritožbe novinarjev). Poglej pa kaj uporabljajo pri Dnevniku, Večeru ali Primorskih novicah.

Pritozbe novinarjev? Priblizno take kot tistale tema "Jaz bi administratorsko geslo ker mi admin noce instalirat igrc k jih mam doma na racunalniku". Dej ga lomt. Preden so na Delu sli na Linux, so izracunali, da se izplaca. In se je izplacalo, big time.

mercutio ::

Bistri:
"Še enkrat - tržni delež vključuje tako velike, kot male, vendar mislim, da tisti, res kompleksni spletni servisi (razen par zelo velikih izjem) uporabljajo Windows."

Oprosti ampak tale izjava - vendar MISLIM..., saj to je problem, da misliš pa nič ne VEŠ. Pogledaš par siteov po internetu in že narediš velik zaključek, da kompleksni spletni servisi uporabljajo Windows - sedi pet.

klemen22 ::

Oprosti ampak tale izjava - vendar MISLIM..., saj to je problem, da misliš pa nič ne VEŠ. Pogledaš par siteov po internetu in že narediš velik zaključek, da kompleksni spletni servisi uporabljajo Windows - sedi pet.

Sej Linux fanboyi venomer omenjajo par te izjeme kot dokaz kako je met server na Linuxu kul.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Bistri007 ::

mercutio, žgem "midnight oil" :D

Among the Fortune 1000, Microsoft Internet Information Services (IIS) is the clear leader with a 53.8% market share, Apache is second with 21.2%, and Netscape trails with 13.2%. While 2004 has seen minor fluctuations in overall market share, there have been significant changes within the Microsoft IIS numbers. IIS 6.0 on Windows Server 2003 has grown by 7.5% in the past 12 months, signaling confidence in Microsoft’s latest server OS and upgrades from Windows NT.

Vir: New Surveys: Microsoft IIS Leads Corporate Web Server Market (8 December 2004)

In še za 1000 najbolj popularnih spletišč:
Port80 concluded that Microsoft IIS holds a 43.1 percent share among the top 1,000 sites, as measured by Nielsen NetRatings. The Apache server came in a close second, with a 39.7 percent share, followed by Netscape's enterprise server at 8.7 percent and other Web servers at 8.5 percent. The list of top 1,000 sites is not current, however; Port80 acquired the October 2003 list from Nielsen and then conducted its own survey in the last few weeks, Neppes said.

Vir: Survey Says: IIS Top Choice Among Most Popular Web Sites (February 6, 2004)

Včasih je treba verjeti tudi intuiciji. Sicer pa, jaz imam nekaj domen, s čisto v redu websajti, samo so na Linux VPS (bolj pocen :))), nekaj domen pa je sploh samo s prazno stranjo. Samo Netcraft te isto šteje, kot one, ki imajo na desettisoče strani, kar pa ni prav.

To so sicer eno-dve leti stari podatki, samo glede na to, da je .NET res fajn stvarca, jih je danes najbrž še več bolj zaresnih na Windows (ja, spet intuicija).

Zanimiv je tudi ta podatek:
Microsoft-IIS had 20% of the Fortune 25, 22% of the Fortune 100, 35% of the Fortune 200, and 41% of the Fortune 300, 400 and 500.
Web Servers of the Fortune 500 (17. 7. 2000).

Toliko o "omenjanju par izjem". Bi bil pa vesel, če lahko kdo objavi novejše podatke, če jih pozna.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

mercutio ::

Bistri - tvoja teza o tem, da bolj zahtevni web servisi uporabljajo IIS še vedno ne drži. 1000 najbolj popularnih WEB strani pač ni enako 1000 najbolj kompleksnim WEB servisom - lahko meriš glede na to koliko obiska imajo te strani, vendar to ni kompleksnost. Poleg tega je že veteran navedel link, ki velja za oktober 2005, lahko pa ga dam še enkrat.

jype ::

Bistri> Microsoft-IIS had 20% of the Fortune 25, 22% of the Fortune 100,

Skratka, najboljsi od najuspesnejsih se Microsoftu precej izogibajo. Sounds reasonable.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Bistri007 ::

mercutio & jype:
podatki so za 1000 nabolj obiskanih strani (6. 2. 2004) in za spletišča podjetij Fortune 1000 (8. 12. 2004).

Mercutijev argument, da 1000 najbolj popularnih WEB strani pač ni enako 1000 najbolj kompleksnim WEB servisom - lahko meriš glede na to koliko obiska imajo te strani, vendar to ni kompleksnost. - je čisti sofizem.
Poglej v history svojega spletnega brskalnika in si oglej strani, ki jih najbolj obiskuješ - ali je nekaj na hitro spackano, ali je bilo v njih vloženo veliko truda? In če je bilo potrebno veliko truda, potem tudi velika kompleksnost.

jype - oni podatki so za leto 2000, ker novejših nisem našel. Netcraftova "raziskava" ne pride v poštev, saj v apačev tabor (pleme???) šteje tudi ene par mojih domen, na katerih ni skoraj nič. In še tako naprej, saj je v splošnem linux hosting cenejši od Windows, še posebej če gledamo VPS. Bi bil pa vesel, če kdo pozna kako raziskavo uporabe spletnih strežnikov za Top ENACIFRA spletišč.

Zakaj pa je med res največjimi podjetji / najbolj obiskanimi spletišči manj Windows/IIS sem pa že povedal zgoraj, lahko pa ponovim: Google & Yahoo & ipd. imajo na tisoče kompjutrov in licence bi jih prišle preveč. Poleg tega lažje prilagodijo kak GNU/BSD za svojim-potrebam-prilagojen cluster computing.

Zakaj MSFTjevi konkurenti, povečini z dobro obiskanimi spletišči, niso na Windows/IIS, pa mi ni treba razlagati, ka li? Sicer pa, med Top 10 po Alexa jih 5 uporablja Windows/IIS, kar se mi zdi spodoben tržni delež...
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bistri007 ()

veteran ::

Glede Fortune*, te podatke je treba mal z rezervo gledat, ker so na teh lestvicah le ameriške korporacije; v US ima IIS precej večji delež, kot v Evropi al pa na Japonskem.

Npr, med .de domenami ima Apache 92%, IIS pa le 5%. Pri .jp domenah je podobno, 7%. klik

veteran ::

Bistri:
> Poglej v history svojega spletnega brskalnika in si oglej strani,
> ki jih najbolj obiskuješ - ali je nekaj na hitro spackano, ali je
> bilo v njih vloženo veliko truda? In če je bilo potrebno veliko
> truda, potem tudi velika kompleksnost.


Ja, pa dejmo mal pogledat tole. Vsak dan preberem novice na 24ur.com, vremensko napoved na arso.gov.si. Radio izberem na shoutcast.com. Občasno pogledam še na slo-tech.com, mobisux.com, slo-foto.net, theregister.com, slahsdot.org, behardware.com... Ko kupujem hardware in potrošni material, grem na mimovrste.com. Kaj imajo te strani skupnega? Vse laufajo na apache/php. Zarota open-source komunajzarjev? :)

Saj se najde tudi kakšna dobra stran na M$ platformi, ampak po mojih izkušnjah so večinoma naporne in neprijazne do uporabnikov. Gorenjska banka ima bančništvo z activex rešitvami. Kar pomeni, da dela samo v IE. Če hočem plačat položnico, moram zagnat IE.

Takšni so ponavadi izdelki tistih, ki prisegajo na M$ rešitve. Saj je tudi kakšna svetla izjema, večinoma pa ta folk ne vidi dlje od internet explorerja in tistega, kar piše na msdn. Npr meni skrijejo, potem ga pa z nestandardnim javascriptom prikazujejo, zato menija v firefoxu in operi ni.

Primer: dobra stran (le vsebinsko) je dpreview.com, ampak samo napol dela, v operi podmenijev ni, tekst v novicah leze čez rob okvirja. Brez javascripta pa menija sploh ni, prazen okvir. To je to. Tipično gnilo jajce, ki uporablja M$ rešitve. Jih zavoham že po URL. ;)

klemen22 ::

Očitno si bolj omejen deskar kar se tiče strani ki jih obiskuješ.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

jype ::

klemen22: cakamo, da nam poves, katere obiskujes ti.

Jaz obicajno vsak dan berem bbc news, slashdot in novice linkane z raznih wikijev a la wiki.ffii.org

Se vedno v vec kot 50% apache/linux.

Bistri> Netcraftova "raziskava" ne pride v poštev, saj v apačev tabor (pleme???) šteje tudi ene par mojih domen, na katerih ni skoraj nič.

In tudi par domen vsakega loleka, ki je doma naklikal par svojih domen v IIS. Ampak priznam, teh lolekov je (na sreco) manj.

Za kompleksne resitve se obicajno v takih firmah uporablja WebSphere/DB2 ali Oraclove formse nad J2EE aplikacijskim streznikom nad Oraclom 9 in zdaj ze 10. Pa ne pravim, da so te resitve res zelo dobre, omogocajo pa precej vec kot .net. Z vsemi temi resitvami sem se ze srecal in vsaj deloma tudi vzdrzeval softver, napisan nad njimi. .net poznam bolje kot Microsoft (pa ne mislim korporacije), tako da vem, kaj zna in zmore. Recimo, da je primerljiv s PHPjem z vsemi extensioni, kar se tice funkcionalnosti, poleg pa lahko dobis precej dobro integrirano razvojno okolje.

No, razvoj s pythonom nad apachejem z eclipsom je nekaj podobnega, le da gre razvoj hitreje naprej in da buge v programju, ki ni tvoje, hitreje najdes in odpravis. Pa zastonj je in dela na katerikoli platformi.

klemen22 ::

Za kompleksne resitve se obicajno v takih firmah uporablja WebSphere/DB2 ali Oraclove formse nad J2EE aplikacijskim streznikom nad Oraclom 9 in zdaj ze 10. Pa ne pravim, da so te resitve res zelo dobre, omogocajo pa precej vec kot .net.

No iz tvojega posta ni bilo razvidno niti enega razloga zakaj nudijo več kot .NET. Samo nakladanje brez argumentov.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

BigWhale ::

> In če je bilo potrebno veliko truda, potem tudi velika
> kompleksnost.

Eh, za en database backend bom jaz ponucal recime tri ure dela. Pa bo zadeva v povezavi z web stranjo precej kompleksna. Ce se bom pa lotil graficne oblike te strani, bo m pa ponucal ene tri dni dela ampak bo cela stvar popolnoma preprosta.

Eh? Kolicina vlozenega truda se ne pomeni kompleksnosti. Kompleksen je en page, ki ima multiple database back-ende, se kake server side preprocesorje, mogoce celo java applete in se kak servlet in tako naprej.

Kolicina truda tukaj sama po sebi ne igra nobene vloge.

Matevžk ::

BigWhale, ravno sem hotel odgovoriti na to zmoto :))
lp, Matevžk
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Upravitelj diskov kaže nekaj, računalnik nekaj drugega

Oddelek: Pomoč in nasveti
82173 (1967) novuporabnik
»

Izšlo jedro Linux 3.3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5614943 (12107) Icematxyz
»

MSI želi odpisati BIOS, prihaja UEFI (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
7718686 (16131) Jst
»

Bios in 1tb disk

Oddelek: Strojna oprema
172093 (1794) ender
»

Konec BIOS?

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
253400 (3400) Sid Izprijeni

Več podobnih tem