» »

Ameriška bela hiša na Linuxu?

Ameriška bela hiša na Linuxu?

Linux Today - Glede na Netcraftovo statistiko, naj bi spletne strani bele hiše prešle na Linux. Je to verjetno? Gre samo za kakšno čudno napako ali za novo taktiko zavajanja hekerjev? V vsakem primeru: swašta.

11 komentarjev

FireSnake ::

Ja cist tak je:
- ali cvikajo
- ali blefirajo
:D

andrej ::

seveda to ni nujno 100% tocno.
Zakaj?
Preberete lahko tukaj

minmax ::

andrej... saj ravno v tem je point... verjetno podatek o OSju ni tocen. Vprasanje, ki se zastavlja je, ali gre za kaksno cudno konfiguracijo kakega streznika, ali pa morda za namerno zavajanje...

OrlyTM ::

Hja, konec koncev, zakaj pa bi blo to tako čudno ? Linux je preverjeno dober strežnik, v končni fazi pa tudi bistveno cenejši kot njega alternative. :)

lp
OrlyTM

minmax ::

free Tibet!

minmax ::

Bush je korporativno usmerjen predsenik v zgodovini ZDA in pod njegovim vodstvom naj bi si dovolili uporabljati skoraj da 'komunistične' operacijske sisteme (kot bi nas rad prepričal kak MS)... :) No ja.. nikoli ne veš.,.. morda pa bo kavboja enkrat srečala pamet... ampak do takrat se bo morala še ene parkrat ponoviti Genova v večjem številu.

andrej ::

saj sploh ni nujno, da tece web server na linux-u. Lahko je firewall na kaksni Unix masini, ki ga netcraft prepozna kot linux.
Ali pa celo uporabljajo w2k IIS in samo vracajo headerje za Linux:P

IceIceBaby ::

Mogoče so pa brali mal /. pa so ugotovili da skor vsak teden pride ven novica stila: 96% IIS serverjev ranljivih, Nov bug u IIS4 in IIS5 pa tko naprej.

Loki ::

Orly dvomim, da se bojo velik sekiral v beli hisi, ce bodo porabili tistih 900000 sit za win2000 AS.

sicer pa licence itak ze majo, prodajat naprej jih pa ne smejo.

JLP ::

Ja Roberto pa bi se mogl sekirat za vsak dnar k ga porabjo. Konc koncev je to davkoplačevalski dnar.

FireSnake ::

Ce se nasi ne sekirajo, ki zapravljajo drobiz proti njim - kaj se bodo sele oni :P