» »

Spreminjanje frekfence

Spreminjanje frekfence

Koci ::

Zanima me v čem je fora spreminjanja frekfence monitorja. Trenutno jo mam 85 MHZ (z 65). Je to dobro ali slabo?
Panta rei!!

malinavc ::

čimveč maš tem bolš je.Ti si spremenil frekvenco osveževanja, in če je ta manjša bo tud ekran začel ˝utripat˝, pa tut za oči ne bo preveč dobr.Tak da, če lahk daš še na več dej na več.
...odvisno s katere perspektive gledamo...

SasoS ::

Več ni nujno tudi boljše. Pri frekvencah od 100 Hz (v Hz se meri vertikalna frekvenca...) naprej, lahko slika postane zelo motna. VESA standard priporoča vsaj 75 Hz, a je to po mojem mnenju premalo, vsaj za velike monitorje. 85 Hz bi pa moglo bit dovolj, da nihče ne bo opazil utripanja....

yjj ::

Čim večja je frekvenca, tem bolj mirna in zdrava je slika. Res pa je da pri slabših monitorjih od prevelikih obremenitvah pride do motne slike. 85 je povsem zadosti, 90 še bolje, 100še bolje a le če slika ne postane meglena. Pod 85 pa se nikar ne spuščaj

MadMax ::

Koci, kak monitor pa grafiko pa mas, da dela na 85MHz?:D
Ja ga cez 160 Hz ne morm spravit (pr najnizji rez.).

Drugac pa delam na 85, pri vec ne vidim cist nobene razlike.
Sem pa ze vidu par monitorjev, ko je bla opazna razlika med 85 in 90. Pod 85 pa ni sans, ce mas kolktolk rad svoje oci...

Mate ::

Pri vecjih refresh rateih majo nekateri monitorji megleno sliko... tko da ni nujno bols ce das refresh do konca. Drgac pa je 85 ze dost in ti ni kej skrbet, ceprov se opazi razliko med 85 pa 100

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

10m VGA podaljšek in nizka frekvenca osveževanja

Oddelek: Pomoč in nasveti
291719 (1504) BluPhenix
»

zakaj je LCD bolj zdrav (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
557446 (6130) trs
»

Kaj pa vaše oči?

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
382531 (2531) Mr.B
»

Kolko hz na 1024x768 resoluciji je najbols?

Oddelek: Pomoč in nasveti
181464 (985) Muflon1
»

Samsung 757NF (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
634816 (3831) Marjan

Več podobnih tem