» »

Netscape se vrača

Netscape se vrača

Mozillazine - Slo-Tech, 16. julij 2003: AOL je odpustil razvijalce Netscapa in že začel odstranjevati njegove logotipe s svojih stavb. Tako se je tudi uradno končala vojna med Netscapom in Internet Explorerjem, ki jo je že zdavnaj dobil slednji. Nekaj delavcev so razporedili na druga delovna mesta v podjetju, v katerem odslej ni nikogar več, ki bi bil neposredno plačan za razvoj Mozille.

Tako se je končala zgodba zbirke programov Netscape, ki je od navedenaga trenutka naprej začela toniti v pozabo. A ne za dolgo. Razlog ni v tem, da marsikateri uporabnik, predvsem v podjetjih, še vedno uporablja Netscape za obiskovanje spletnih strani in branje elektronske pošte. AOL, lastnik Netscapa, se je po zanimivem toku dogodkov namreč odločil, da v začetku poletja vendarle izda novo različico Netscapa, ki bo temeljila na najnovejši Mozillini tehnologiji.

7 komentarjev

Road Runner ::

zakaj bi imeli netscape in mozillo če prave razlike med njima sploh ni?

BSD-jas ::

Verjetno si bo AOL kupill pravico, da v Netscape doda kakšne licenčne stvari, ki se ne smejo razširjati z Mozillo (npr. predvajalniki za Flash, Java ipd.). Poleg tega bo Netscape verjetno spet del "AOL paketov" in 90% uporabnikov bo prelenih/prenesposobnih, da bi sami namestili svoj najljubši brskalnik....

minmax ::

tu ni neke logike, da bi to uporabili kot osnovo za svoj paket, glede na to, da jim je MS dal 700 M USD da bi uporabljali IE... tako da dvomim da bo kaj relevantnega iz tega

swar ::

Morte vedt da je ime Netscape svetovno znano in je po mojih podatkih bolj znano od mozille nevem zakaj so ga skenslal ce nc druzga bi lahk sam pr mozili ime spremenil in izdajal oboje hkrati.

tiborrr ::

Kul, komaj cakam, da obracajoci M spet zamenjam z vesoljnim N-jem 0:).
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

nojus ::

Ime Netscape mi deluje negativno. / Isto kot da bi zastava kupila nactre od BMW-ja in jih izdelovala po imenom zastava. Itak bi vsi raje originam bemfelna.
sovražim Gargamela.

Dr_M ::

jest sm se tut najprej matru z netscape 7 pa nekak ni slo, potem pa sm si instaliru mozillo 1.2 in sm kr ostal pri mozilli... :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FireFox izgublja svoj delež (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
839003 (6676) fahrenGONE
»

Prihaja Netscape 8 Beta

Oddelek: Novice / Brskalniki
133789 (2556) Jeebs
»

Prototip novega Netscapa

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
452454 (2454) BigWhale
»

Odslej samo še Mozilla -- Netscape naj počiva v miru!

Oddelek: Novice / Brskalniki
63254 (3254) mathjazz
»

AOL kupuje RedHat?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
91984 (1984) dr.J

Več podobnih tem