» »

X-Box prinaša izgubo!

X-Box prinaša izgubo!

MSNBC - Po podatkih na MSNBC položaj X-Boxa trenutno ni ravno najbolj idealen, saj se Microsoft spopada s precejšnjo izgubo, ki jo je ta konzola pridelala do sedaj. Tako naj bi konzola do 30. junija tega leta pridelala 750 milijonov $ in do naslednjega 30. junija še dodatnih 1.1 milijarde $ izgube. Kljub napovedani izgubi pa to ne pomeni, da se bo prodaja X-Boxov ustavila ali znižala. Microsoft celo napoveduje, da bodo do 30. junija prodali 3.5 do 4 milijone X-Boxov, za naslednje leto pa pričakujejo še prodajo od 9 do 11 milijona teh konzol. Po nekaterih podatkih naj bi izgubo prinašala predvsem cenovna vojna z drugim udeležencem, ki so na trgu prisotni že kar precej časa (tu mislim predvsem na PS2), saj je moral Microsoft konzoli iz začetnih 412 $ znižati na 266 $. MSNBC obenem tudi navaja, da ima Microsoft z vsako konzolo 150 $ izgube, čeprav odgovorno navajajo, da z vsakim X-Boxom prodajo tudi 3 igre.
Itak pa za projekt X-Box ni bilo nikoli mišljeno, da bo trajal od jutra pa do večera, ampak za dolgotrajni projekt, tekom katerega bodo Microsoftvci kljub izgubi še bolj agresivno napadli trg, poizkušali prodati še več iger in poizkušali zmanjšati proizvodnje stroške. Več o vsem tem si lahko preberete tukaj.

19 komentarjev

_Mortal_ ::

Ja in. Odkar je prodal prvi x-box je začel delat izgubo.
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

NewLife ::

Ja in _Mortal_ kaj si pa sploh hotu povedat. Preberi še enkrat novico. Kaj ti pa ni všeč, da ni radeon v boxu al kaj?

Senitel ::

V bistvu X-Box ni bil nikoli mišljen tako, da bo Microsoft nevem kolk velik zaslužil iz projekta... [:\]

Trojaner ::

Senitel tvoja izjava se mi zdi malo sporna, saj ne verjamem, da se bo Microsoft v bližnji prihodnosti preoblikoval v Karitas. Gonilo takih stvari je VEDNO denar! Sigurno zadaj stojijo neki finančni interesi, le da tokrat morda malo bolj skriti...

Mate ::

Sej tud je tko milsjeno. Na zacetku morjo pridt na rtg z necim kar je boljse od konkurence pa se vedno konkurencno. Tud ce to mogoce povzroca zgubo... (pr Microsoftu se to ne pozna prav dosti). Namen tega je pa... vsaj pomoje Microsoftov poskus postat najvecji proizvajalec konzol v recimo 5ih letih... seveda pa h konzolam spadajo zravn se spili, k bodo seveda tud od M$... makes sense

||_^_|| ::

nevem kako majo loh $150 zgube z enmu Xboxom. Ta je mal velka, a ni?

Ziga Dolhar ::

Jah, prav rad bi videl kalkulacijo, po kateri so prišli do takilih podatkov. Predvsem, kako štejejo stroške razvoja ter marketinga.

_Mortal_ ::

NweLife: dost je da je že v Gamecubu>:D. Ampak to skor vsak ve da micro$oft dela izguba z X-boxi.
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Gandalfar ::

Mortal: VSE konzole se prodajajo pod ceno, ker proizvajalci sluzijo s prodajo iger. Ce je konzola nova na trgu in nima ravno kaksnih ubjalskih spilov bo pac nekaj casa se pac povzrocala izgubo.

_Mortal_ ::

Sony ne prodaja PS2 z izgubo. zato ker ni tok zmogljiv.gamecube mislim da tudi mima izgube
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

||_^_|| ::

sam kot kaže se jim s prodajo igric bolj slabo piše:)

Ziga Dolhar ::

Ehhh. Čisto vse konzole lahko prinašajo dobiček ali izgubo.

Računovodstvo je umetnost. Pokažite mi številke, ne pa govort o "izgubi" ali "dobičku" :)))

Thomas ::

Ne, štos je v tem, da bo PC izpodrinil vse konzole. Drugače kot so napovedovali razni strokovnjaki za marketing.

Ni je konzole čez PCa. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

andrej ::

1. vse konzole se prodajajo pod ceno. V bistvo je tukaj nacin subvencije. a mislis, da dobis tak hardver ko ga mas xbox za 200 USD. MS ima samo z hardverom "izgube " okrog 150 USD, z drugimi besedami, ga prodaja za 150 USD manj kot pa da sam zanj. Denar pa vsi pri konzolah not dobivajo z igrami. A je komu ze kamplino zakaj so igre za konzole drazje, cepra je v bistvu matrika testiranja bistveno manj dimenzionalna?
Marketing pa je druga stvar.

2. Thomas, mislim, da si zgresil poanto konzole. Res je PC superioren kar se tice zmogljivosti, nadgradnje, fleksibilnosti, stevila aplikacij. Ampak to ni poanta. Edini razlog zakaj sem jaz kupit konzolo je, da ne rabis instalirat iger, ne rabis downloadat patchov, ne rabis updatad driverjev. Te zadeve mi ze grejo na jetra. Pri konzolah pa enostavno vstavis DVD in spilas. V par sekundah!!!

Tako konzole bodo se naprej obstajale... Tako kot mas posebej DVD predvajalnike, pa CD predvajalnike pa glasbene stolpe. Ce bi vsi razmisljali na ist nacin kot ti potem bi meli samo PC in nobene druge naprave... vse ma svoje prednosti in slabosti...

Thomas ::

Segment konzol seveda je. Ampak ambicije so bile skoraj "nadomestiti PC".

Se spomnim enega diagrama, ki so ga kazali v ta namen.

Ampak razvoj X-Boxa in njegovih revolucionarnih novosti je trajal dovolj dolgo - da so ga PCi prehiteli - ama baš na celi liniji.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_Mortal_ ::

Strinjam se z Thomas-om
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

andrej ::

Thomas, ne vem ce so ble ambicije res nadomestiti PC. Mogoce kar se tice v igranju iger in podobnih zadevah, na celi fronti pa nikakor ne.

Hm, prehiteli na celi liniji. Nebi se cisto strinjal. Okey, imamo GF4, ampak koliko uporabnikov ga ima?
Druga zadeva. Poleti se zacne trzit XBOX Live, ki bo omogocal komunikacijo uporabnikov preko posebnih slusalk in mikrofona. hkrati pa Internet igranje. Koliko PC, ki so trenutno odzunaj ima oboje? Sicer ima PC to infrastrukturo ampak koliko jo iger to izkorisca?

Ma s temi debatami tak nikam ne pridemo. Po moje konzole so ble, so in bodo in mi je cisto vseeno, ce jih je PC povozil al ne. To sploh ni bistvo zadeve ;)

attackiko ::

PC ne bo nadomestil konzol.. daleč od tega.. število konzol raste in bo še naprej raslo s tem da ogromno ljudi ki nabavi konzolo tudi že ima PC

matic ::

Eko.. jest mam PC in ps2! In ni ga cez tega da se zaklenem na kavc pred TV in spilam in nimam problemov z stekanjem, dodatnim instaliranjem kakega directXa in nevem cesa vsega se! Preprosto vtaknem DVD/CD notr in to je to.. :D
M$ pa bo vse to pokvaril.. ze napoveduje patche in nevem kaj vse se za svoje konzole.. cim se 1x tako sranje s patchi in to zacne.. pol bomo pa res v qrcu.. [:\]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft rekordno, a Bing še vedno prideluje izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
106618 (5952) cleanac
»

ATI sodeluje pri XBOX 2?

Oddelek: Novice / Konzole
61995 (1995) Senitel
»

DOOM III le za Xbox ?!?!?! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
1819924 (7272) Fury
»

X-Box prinaša izgubo!

Oddelek: Novice / Ostale najave
192586 (2586) Ziga Dolhar
»

Vas zanima trg konzol v prihodnosti?

Oddelek: Novice / Konzole
112316 (2316) Radiant

Več podobnih tem