Ars Technica - Heh, česa vsega se založniki ne spomnijo, ko poskušajo zajezit izmenjavo datotek po internetu. Njihova najnovejša metoda je zalivanje (floodanje) P2P omrežja z zanič verzijami pesmi, 'spoofi'. Te vsebujejo ali tišino ali 30 sekundne cikle. Ideja za tem je seveda ta, da bo Janez potem, ko bo z interneta naložil že par zanič verzij, brž tekel v bližnjo trgovino in izkašljal 3 Prešerne za najnovejši kos plastike, ki ga je založba izvrgla.
Glede na to, da se mi od montaže modema RX LEDica ni ugasnila niti za hip, bi me v tem primeru znala stvar udariti po žepu z nežnostjo tromblonske mine [:\] ...
Sem shu takoj na Siol preverit in :
neomejen dostop do omrežja SiOL z maksimalno hitrostjo 512/128 kbit/s
... V mesečno naročnino je vključena neomejena uporaba interneta, 24 ur na dan, 7 dni v tednu, brez dodatnih stroškov telefonskih impulzov.
Še vedno trdim, da se da zdržati doma na ISDN liniji in na faksu na 10 Mbit. Tako da bo Janez res kupil samo CD, ki mu je všeč ali je samo popadek v Velikem Poku..
Tomi popravi malo tvoj komentar , jast lahko doma zdržim na dial-upu , pa na faxu z 100 MB/s povezavo (zip diskete). Na sosednjem faxu pa majo celo pekač in rack .
jst ponavadi že med downloadanjem poslušam komad, tako da če je slab ga hitro eliminiram in mi zato še ne pride na kraj pameti, da bi šel v trgovino po original cd.
ok, dovolj! Za ADSL morem plačat 8000SiT + še 3000SiT za ISDN. OK, to je že res ampak itak ISDN naročnina je 3000SiT, naročnina za navaden telefon PSTN pa je 2300, zato ni trebadelat take galame. ADSL stane 8000SiT in PiKA!
Doma med saro imam 2400 modem.. :) Oh kje so casi BBS-ov.. in zaston impulzov po 19 uri... Na katerih sem ure in ure visel in dlju filetek za filetkom z predpotopnim modemom.. :)
Mam blizu mojga ISPja, pa hodim peš z removable 1GB diskom po zadnje stanje Slotecha, ali pa kakšnega drugega dotcoma. Tja in nazaj pridem v 20 minutah, torej imam 1MB na sekundo downloada.
Ko bom imel 100 GB removable disk, bom imel 100 MB na sekundo.