ZDNet - Res je - v sredo so iz Trend Micro sporočili, da so dobili patent za tehnologijo, ki v javanskih programčkih odkriva kodo zlobe. Poleg jave tehnologija omogoča tudi pregledovanje ActiveX kontrol ter drugih spletnih aplikacij na ravni omrežja (jah, kako pa naj inštaliramo tovrstno programje v... telefon? )
Java je dandanes resda nekakšen 'univerzalni', vsestranski jezik, ki se ne uporablja le v namiznih računalnikih, ampak tudi v mobilnih telefonih (predvsem Japonska, seveda ), za to je zgolj vprašanje časa, kdaj se bodo pisci omenjenih vrstic kode spravili še na Javo.
Novice » Varnost » Protivirusnik za Javo?
FireSnake ::
Japonci so ze s telefoni imeli probleme, neki virus, da je avtomatsko klicalo na policijo itd.
Nekaj sem zadnjic na suxu prevajal okoli tega - se mi zdi se ne spomnem tocno vec kje sem to videl.
Telefoni so seveda bazirali na Javi.
Nekaj sem zadnjic na suxu prevajal okoli tega - se mi zdi se ne spomnem tocno vec kje sem to videl.
Telefoni so seveda bazirali na Javi.
Baja ::
tudi jaz sem to nekje zasledil. A si zamišljate, da človeku, ki rabi 5 minut da vpiše nekoga v imenik, kar je tudi najnaprednejša funkcija ki jo pozna virus v telefon pride. Ljudi, polovici slovencev se zmeša ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android programiranjeOddelek: Programiranje | 5227 (1477) | acookook |
» | Previdno z Javo (spet) (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 26481 (23158) | Grumf |
» | Oracle ekspresno pobrisal blog nekdanjega Sunovca, ki je govoril v prid GoogluOddelek: Novice / Tožbe | 6080 (5068) | BlueRunner |
» | Java MEOddelek: Programiranje | 2953 (2650) | matejdro |
» | kater jezik?Oddelek: Programiranje | 989 (839) | itak37 |