» »

Si želite 3dfx Voodoo5 6000?

Si želite 3dfx Voodoo5 6000?

eBay - 3dfx je propadel, to je že vsem znano. Eno od podjetij, ki je krojilo razvoj trodimenzionalnih pospeševalcev v zgodnjih obdobjih, je bilo kupljeno s strani nVidie. Vsi patenti, izdelki, delavci - kupljeni. Enako se je zgodilo s proizvodno linijo, katero je nVidia brez pardona ustavila. Poleg projekta Rampage, ki je tudi neslavno propadel, je bil 3dfxov paradni konj, ki bi se zanašal na večprocesorsko moč, Voodoo5 6000. Narejenih je bilo petdeset primerkov. Si ga želite? Na E-Bayu se je znašel eden od njih. Dražba traja že slabe štiri dni, postavljenih je bilo že 45 ponudb, cena trenutno znaša 1500 dolarskih zelencev. Vso srečo .

Zlektoriral p'ščanček Pretorijanec ...in ker je p'šanček, še marsikatero napako spregleda... zato pa ima Slo-Tech LPPja, ki se trudi za slovnično pravilnost

21 komentarjev

Simko ::

eh, nočem ga, ker je zaradi štirih ventilatorjev ziher ful glasen, drugače bi se grebel ( ja pa ja) :D

tha_man ::

Ta kartica je kar neke vrste statusni simbol če jo imaš (o temu priča tud cena). Čeprav bo tud za igre še kar nekaj časa zakon, sploh z vključenim antialiasingom 8-)

luni ::

the_man hehe sej so ga nove kartice ze precej prehitele po zmogljivosti

||_^_|| ::

ej za ta dnar loh dobiš GF3 Ti500, Abit KG7, Athlon XP 1800, 512 DDR, pa še 2xIBM IC35 40GB pa še kej zravn. Tko da..mhm...

tha_man ::

Hja, po mojem bi V6000 bil še vedno car, če bi ga primerjal z novodobnimi karticami ob podobni kvaliteti antialiasinga.

Sicer pa jasno da ni vreden 1500$ kar se zmogljivosti tiče, ampak dejstvo je, da jih je samo 50 na svetu, medtem ko si GF3, ram in razni diski potrošna roba [:\] Statusni simbol folk, tako kot Rolex. Moja ura za par jurjev prav tako kaže točen čas, sm pohvalit se pa ne morem z njo ;)

undefined ::

>Eno od podjetij, ki je krojilo razvoj trodimenzionalnih pospeševalcev v zgodnjih obdobjih, je bilo kupljeno s strani nVidie. Vsi patenti, izdelki, delavci - kupljeni.




Ni bilo kupljeno celo podjetje 3dfx, temveč le patenti, vsa imena, in manj kot _polovico_ delavcev. 3dfx je še vedno obstajal po tem nakupu, le ne več pod tem imenom, saj si ga je nvidia že lastila (ime '3dfx', ne pa podjetje samo).






Sicer pa mislim, da z nakupom te kartice danes čisto nič ne profitirate, saj ni nobene podpore driverjev že od konca leta 2000. Sam imam še vedno V5 5.5k, in komaj čakam da prešaltam na eno kartico današnje generacije, s svežo podporo gonilnikov. Nič ni slabše, kot slaba podpora gonilnikov pri grafični kartici, pa naj bo hardwer še tako dober! Torej, na kratko - nakup take kartice preko $200 USD danes je idiotsko početje.

luni ::

IceMan, sokiran sem!

Yohan del Sud ::

IceMan, jaz sem se u gate usral.

BigFoot ::

IceMan>>> pa če bi bla vsaj grafa dobra.

||_^_|| ::

statusni simbol? mogoče za fanatične privržence 3dfxa.
Zame je to bedarija.

ABX ::

Ja no za obesek bi že bil.

||_^_|| ::

lol

tha_man ::

||_^_||, 3Dfx *je* legenda, tega ne moreš zanikat. Prvi so ponudili res dobro 3D pospeševanje folku. NVidia pa mislm da takrat sploh še ni delala s trikotniki [:\]

Za obesek pa po moje ne bi bil, se preveč greje :P

luni ::

Sej nihce ne zanika da so legenda. Ampak jurja pa pol dolarjev za eno zastarelo kartico pa res ne bi dal. Jebesh.

Greje pa se ne ce je izklopljena hehe.

_Mortal_ ::

ja res da se ne splača tok denarja dat za to ampak sem opazil da pri grafićni lahko naštimaš 2xFSAA,4xFSAA in celo 8xFSAA

Hellios ::

jst sem na neki online trgovinci vidu model 55000 (neki podobnega) pol leta nazaj pa je bil 200 dolarjev isto kot geforce2mx !takrat!

_Mortal_ ::

55000? misliš 5500

element ::

GF3 ga naščije v hitrosti, funkcijah, ceni ;) Fantje, to je samo za nore privržence 3dfx-a. 0,25 mikronska tehnologija, greje se ko hudič... Jest bi mel rajš kartico 4xGeForce 3, pa ene giga memorije, pa 16xFSAA :D

ahac ::

Če bi imel veliko (preveč) keša bi ga takoj vzel. In nabil na steno. :D

undefined ::

luni wrote:

>IceMan, sokiran sem!

Upam da s štromom. :D

tha_man:

Se vsekakor strinjam, tudi jaz jih pogrešam. :(

BigFoot ::

se strinjam. 3dfx je legenda. sem bil med prvimi v kokoški z Voodojem ena, takrat ko je za večino ljudi 3D pospeševanje blo še en bavbav sem se že slinil nad tistimi carskimi demoti in špili (any1 remember hyperblade? :D)
samo na žalost je tako, da vsako legendo enkrat pobere. je Freddy Mercuryja pa je tudi 3dfxa. mrbit bo Nvidia na sceni veliko dalj časa kot 3dfx samo legenda (vsaj v moji glavi) pa ne bo nikoli, pa če še tako dobre grafe delajo.
howgh


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novice iz ATi-jevih logov

Oddelek: Novice / Grafične kartice
123058 (2494) fahrenGONE
»

ATi v Half-Life 2 pomete z nVidio (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
837696 (7696) norvalk
»

GeForceiFX ukinjeni

Oddelek: Novice / Grafične kartice
371738 (1738) Tr0n
»

Tema za vse oboževalce 3DFXa -----> dol z Nvidijo !!!!!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1377826 (5896) goranTNT
»

3dfx Rampage

Oddelek: Zvok in slika
371757 (1350) undefined

Več podobnih tem