» »

Tema za vse oboževalce 3DFXa -----> dol z Nvidijo !!!!!!!

Tema za vse oboževalce 3DFXa -----> dol z Nvidijo !!!!!!!

1
2
3

miha ::

nVIDIA ne bo nikoli monopolist!!!!!11
Vsem ni samo za igrce.

MATROX je zakon, mam Matrox 200 pa je verjetno boljša od geforca( profesionalne zadeve), verjetno mi boste vsi neigrači pritrdili

JLP ::

Ja miha. Sm mu pred ene par leti Matrox MGA G200 in je imela velik bol 2D grafiko k pa jo ma Voodoo 3 3000 k ga mam zej. Ne vem pa kašna je primerjava med Geforce karticami u 2D.
Live long and prosper!

J-A-G ::

A samo to sm hotu: QUANTUM Lahko da bo izdal v6 6000.....

25 mogoče je res mal premal......

Kar se pa tiče v6 6000 sem mel pa prav:D

J-A-G ::

Aja še neki Quantum je izdelal že kartico z dvema voodoo 2 čipovoma, ki je bila v prosti prodaji v ZDA......

J-A-G ::

Še neki:

LUNI:
-prototipi kartic so izdelani :))

Upanje postaja realnost>:D

Space Surfer ::

A se vam je vsem utrgalo?! Kako se lahko greste vojno za nekaj, od cesar nima nihce oprijemljivega dobicka! Tko in tko bo cas poskrbel za 3dfx kot za nVidio. Kako bomo pa vidli!
:\:\

kn3z007 ::

Ker me cel vikend ni bilo doma, bom zdaj odgovoril luniju:
a te mogoče zanima slika quantumovega v5 6000? Par vrstic višje si napisal, da quantum ne bo izdal kartice, zdaj pa že govoriš da je malo verjetno. FYI quantum je izdal že kartice z v2 čipi... Ampak sej to ni pomembno ker jih oni pač ne izdelujejo...:\

J-A-G ::

kn3z007 -------------> Vse kar si napisal sem že jaz objavil (Jau)>:D


Pa sej ni važn: Imava prav !!!!!8-O

AJA Luni:
Zdele si pa res pokazu da si tole bitku zgubu (nisem reku da vojno):'(


Navsezadnje: v5 6000 prhaja :P


Pozdrav>:D

kn3z007 ::

Jaz sem to vedel že od začetka. Zadeva pa je dobila tako velike razsežnosti, da sploh nisem opazil, da je že na dveh straneh. Važno je da sem jaz to pisal že od začetka. :D:D:D

J-A-G: dokazala sva vsem (teh ni malo) proti katerim sva bila bitko, da sva zmagala.
Aja, odgovor sem napisal. ker tvojega sploh nisem videl.

VSA-100 power!!!8-)8-)

J-A-G ::

To stari :D

frudi ::

in kaj točno sta dokazala?
nič, vse kar sta uspela skup spravit je to, da obstaja govorica, da bo v5 6000 izšel... wau, ta forum se bo sesedel pod težo vajinih argumentov...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

kn3z007 ::

Te mogoče zanima slika v5 6000 in kratek opis? Datoteka sicer tehta nekaj 10 MB (scanano) tako da ti lahko pošljem. Kartica je sicer prototip, ampak do proizvodnje po mojem ni več daleč.:D:D Ko bo izšel bomo videli kaj je boljše v5 6000 ali geforce. Do takrat pa se ne splača več kregati. No dakazala sva tudi da quantum res DELA kartice, saj so jih delali že z v2 čipi.8-)
Lp
kn3z007

www.geneza.com

Senitel ::

Joo...
Pa kaj pol če obstaja PROTOTIP ene kartice? Obstajajo prototipi marsičesa, pa to še ne pomeni, da bodo kartice kdaj zunaj! Obstajajo prototipi Glaze3D čipa, pa to še ne pomeni, da bomo kartico kdaj videl (je bila v bistvu že odpovedana)... Zdej pa še mal osnovne matematike: Quantum ime na zalogi verjetno eno pošiljko teh VSA-100 čipov in ena pošiljka je nekako 10 000 čipov. In en čist osnoven matematičen izračun ti pove, da, če Quantum zabije vse čipe za Voodoo 5 6000 kartice, bodo lahko nardil le 2500 kartic. Če misliš, da se ti za 2500 splača tako kartico spravit v prodajo se precej motiš... Obenem pa Quantum dela delovne postaje in v vsako stlačijo 16 čipov... VSA-100 so že končali s produkcijo, novih čipov Quantum nebo dobil...
Voodoo 5 se lahko z GeForce-i drži iz enega samega razloga - hitrost. Obstajajo pa že igre (Giants), ki specifično podpirajo funkcije, ki jih podpirata GeForce in Radeon. Praktično vse igre, ki pa bodo prišle vn v bližni ali dalnji prihodnosti pa bodo vse podpirale novosti, ki pa jih trenutno podpirata le GeForce in Radeon.
Seveda se bosta spet oglasila, da FSAA dela na Voodoo 5 dosti bolje kot na GeForce-u in Radeon-u... LOL... Programerji nimajo kaj za podpirat FSAA. Vse kar lahko naredijo je to, da prevedijo ali je FSAA prisoten in če je prilagodijo renderiranje tako, da fonti nebodo zgledali kot eni zmazki...
Vidva pač enostavno nimata pojma, kaj se v igrah uporablja in kako. Kaj pomaga če neka xyz kartica podpira funkcije za pumpanje gum na kamionih, če pa tega v igrah ne potrebujemo???

P.S.: Če je Quantum res delal kartice z Voodoo 2 to še ne pomeni, da bo naredil tudi Voodoo 5 6000. Tud Intel se je spravil med grafične kartice, pa to še ne pomeni, da se bodo zdej ubadal z grafičnimi karticami...

P.S.2.: To, da je po vajinem mnenju šele GeForce bil boljši od Voodoo 3 pa dokazuje vajin totalen "amaterizem". Riva TNT-1 je s funkcijskega področja praktično enaka VSA-100. Vse kar ima VSA-100 več je: T Buffer, kompresiranje tekstur, in paletizirane teksture. Točno toliko in absolutno nič več. Zdej pa primerji kdaj je TNT-1 prišla vn in kdaj je prišel vn VSA-100... Še če bi VSA-100 prišel takrat, kot bi moral priti bi še vedno zaostajal za TNT-1.

Da sta s tem kaj dokazala?? Ja dokazala sta dvoje:
  • da sta 3dfx fanatika

  • in da nimata pojma o računalniški grafiko

  • Točno toliko in nič več...

    ABX ::

    Senitel: kako se ti da takšnemu folku razlagat? Po moje tudi če ga udariš z palco po glavi bo še vedno trdil svoje.
    Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

    Brody ::

    Dejansko nekateri pasejo ze v Polje na tem forumu.

    J-A-G ::

    Hvala, hvala...... v polje
    Mogoče ti !


    Spoštovani Senitel: Voodoojeva slika je 999x lepša od Nvdijnega Gf2 kar je joj poglej potrdil tudi častiti luni. A igre, kaj imaš raje 888 sličic ali čisto grafiko. TNT1, poglej njeno sliko in v5 5500 se mi že bruha k gledam tisto TNT. Joj !! Mislim da si preveč zalublen v Nvidijo in v TNT grafične kartice. Kar se mene tiče je v5 DALEČ NAJBOLŠA KARTICA NA SVETU TA TRENUTEK, z najčistejšo sliko in Joj mene: NIMA PROBLEMOV kot vaše Geforc kartice zaradi katerih je vsak teden enih 1000 postov v foromu kako crkujejo in povzročajo probleme..... Aja V5 6000 je pa že v izdelavi, tko da ga lahko prčakujemo v roku 3 mesecev ---------> zdej pa po domače DRŽI JEZIK ZA ZOBMI (ne trosi neumnosti če ne raumeš stvari)

    VSA 100 ljubim jo !!!>:D:D

    jfk ::

    jaz mislm da je 3dfx še vedno zakon
    kar poglejte kolk kartic ima nvidia da o gonilnikih ne govorim če bi bila dobra bi bli eni ali pa dva pa konc
    ne pa vska dan neki druzga:D

    jfk ::

    ja pa tud nvidia ni glih najboljša grafika v igrah mogoče že kaj pa drugje aa:D:D:D
    jfk rules

    jfk ::

    ja pa še to kdo hudiča pa je tko utrgan na igre da bo dal
    150k za grafiko ki naj bi bila najboljša za ta dnar
    greš lahko na prima počitnice ali si pa rabljen motor kupš
    a ne:D:D>:D

    kn3z007 ::

    Sej nima smisla, se ti pač ne da dopovedati. Tako JAG kot jaz sva hotela samo nekaj dokazati v tej temi. In to sva že dokazala. Ko si že omenil igre. Katera kartica je bila najbolje podprta v igrah? Nvidia mogoče? Nope. Vse novejše igre pa bojo uporabljale vse napredne funkcije obeh čipov ker 3dfx-a ni več. So samo še uporabniki. torej z strani 3dfx-a ni več podpore. Aja pa še o pojmu in ne pojmu. Ko si ti še iz levega u desni jajc skakal sem jaz že kar nekaj časa hodil po svetu, zato ne govori o stvareh o katerih nimaš pojma.
    Tvoj P.S.: jaz sem samo hotel dokazati, da so oni že delali katice, ki so bile tudi v prosti prodaji zato se kar sam peesaj.

    tvoj 2 P.S.: nvidiine kartice so imele vse te silne stavri vgrajene v svoje kartice. Manjkalo jim je samo še nekaj. In to je podprtost. In hitrost. Grafika je bila na voodoo-jih kljub temu, da so imeli svoje hibe, dosti boljša in hitrejša. Zdej se boš spet oglasil, da ima kabel, ki pokvari sliko. bla bla bla. Če bi bil kabel malo boljši, bi videl kaka je slika. Sicer pa si jo poglej na v3.

    Veš kaj si ti dokazal:

    -nič.

    -tvoje znanje o grafiki je enako 0, zato ne ponavljaj drugih. Kar ti tukaj trobezljaš je že napisal luni.

    Znaš samo pluvati in pisati to kar so napisali drugi. Kot pa je napisal JAG: vse kar sva hotela je potrdilo za kartice in pa dokaz, da quantum DELA kartice.

    kn3z007 ::

    Aja Senitel, ko sem brskal po kdo smo, sem opazil da si med njimi tudi ti. Da obvladaš grafiko, pa da rad ješ cd-je8-), pa diskete v spritu, pa take stvari. To vsekakor pripomore k znanju računalništva, ampak kot mojster (tako piše v kdo smo) za grafiko bi moral k stavri pristopiti malo drugače. Am I right or am I left?

    kn3z007 ::

    Aja, fsaa, sem čisto pozabil. Ne jaz ne JAG nisva napisala da dela boljše. Napisala sva da je boljši. Ne hitrejši ampak boljši. Kar so priznali vsi, ki so delali vzporedni test.

    mylos ::

    Glede na to, da sem doštudiral ekonomijo, bi rekel, DA MONOPOL POVZROČI NE SAMO VISOKE CENE (TO ŠE NI NAJHUJŠE), TEMVEČ TUDI IN V GLAVNEM HUDO POSLABŠANJE KVALITETE, PREDVSEM PA MOČNO ZAVIRA NAPREDEK. tAKO JE MOŽNO, DA BO RAZVIJANJE NOVEJŠIH ČIPOV MALO ZASTALO.
    Zakaj pa? Ker, ko nekdo postane monopolist začne KURČE*** hitro gledat na to, kako bi zmanjšal stroške. In ti se najhitreje zmanjšajo glih tako, da zmanjšamo sredstva na razvojnem oddelku. Lep primer za toje Microsoft in njegovi Windowsi. Malo bolje si poglejte, koliko so WIn napredovali - SKORAJ NIČ.
    Kar mačka SKOTI, to MOUSE lovi.

    mylos ::

    Pa še nekaj, da sem imel na probi Nvidia TNT2 M64 in voodoo3 3000. S čipom TNT2 M64 je nekaj že v osnovi narobe, kajti, ko sem noter prvo kartico, mi je računalnik hudo štekal. Sem vrnil kartico in so mi dali drugo TNT2 M64, ki je enako jeb***. Potem sem probal problem rešiti preko interneta, kjer sem do potankosti pregledal vse teste nasploh TNT2 čipa in ugotovil, da so v splošnem ti čipi mnogo slabši od voodoo, pa še nekaj, imajo tudi neke nepopravljive napakice. Jaz sem bolj laik glede dobre grafike, vendar, verjemite, da je voodoo 3dfx dosti boljši od Nvidije. To je mnenje mnogih "strokovnjakov" na svetu.:)
    Kar mačka SKOTI, to MOUSE lovi.

    dynamite ::

    Uh, kaj se vam blede? Kaksen monopol? nVIDIA trenutno prevladuje na trgu in to je vse. Cene so visje, ampak tudi modelov je vec. MX stane 30-40 in ce bi razvoj sel naprej tako kot je sel okoli Voodoo1 in 2 bi sedaj imeli samo MX kartice. Glede hitrosti - 3dfx ni bil nikdar hitrejsi od kartic iste generacije pri nV. Morda v Glide, samo v OpenGL pa *nikdar*. Vse to se da potrditi s testi, ce kdo ne verjame.

    dynamite ::

    Ok, razen pri V1 in V2. :D

    frudi ::

    kot je dynamite napisal, 3dfx-ove kartice, razen v1, ki pač res ni mel nikakršne konkurence, niso bile hitrejše od nvidiinih. že tnt je bil v povprečju enako hiter kot v2. tnt2 je pa itak bil hitrejši od v3, pa če se jag pa kn3z po vsaki posamezni kocini na svojih jajcih mečeta.
    o primerjavi kvalitete slike na v2 in tnt pa mi sploh ni jasno, od kod pobirata neumnost, da je v2 dajal lepšo sliko. očitno sta slepa, al pa še nikoli nista vidla v2. no, za jag-a je itak jasno, da še nikoli ni videl v2, najprej bluzi, da je imel boljšo sliko kot tnt, pol pa še napiše, da je quantum3d delal kartice z dvema v2 čipoma!! wau, a res? če bi kdaj katero videl, bi vedel, da imajo vse v2 kartice tri v2 čipe na sebi!! quantum3d je na eni plošči združil 2 v2 kartici, torej 6 čipov.

    in glede kvalitete slike se tudi s prihodom v3 ni dosti spremenilo, edina resnejša izboljšava glede na v2 je bila odsotnost zunanjega kabla. še vedno pa v3 ni podpiral 32-bitnih barv in kar je pomembnejše, še vedno je prebavljal le teksture velikosti 512x512 (al celo 256x256??).
    o boljši kvaliteti slike na 3dfxovih karticah je pogojno mogoče govoriti šele ob v5, pa še to le zaradi fsaa. ampak svoje mnenje o fsaa sem že povedal - na 17 in več inčnem monitorju zgleda ogabno, ker je uporabn le v nizkih resolucijah. dokler fsaa 4x ne bo laufal tekoče na 1024x768x32, je zadeva zame neuporabna.

    mylos, tnt2 m64 je poceni in za en drek verzija tnt2 kartic. njihova hitrost je na nivoju prvotnih tnt1 kartic, tak da jih ni mogoče primerjat z v3.
    ta pravi tnt2 čipi, predvsem ultre, niso nič počasnejše od v3, pravzaprav je tnt2 ultra najhitrejši čip tiste generacije.
    pa praviš, da je mnenje mnogih "strokovnjakov", da je 3dfx dosti boljši od nvidie. ja, mnenje takih "strokonjakov", kot je jag, ki nam razlaga o q3 pri 25 fps in kuje v nebesa v2 kartice z dvema v2 čipoma... strokovnjak... vsekakor ja...
    1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

    kn3z007 ::

    Ker pač nimam časa bom samo frudiju na hitro odpisal. V2 je bil tudi v sli-ju. A ne? Sej si sam napisal. Kako potem lahko trdiš daa je tnt hitrejši. Že en sam je zelo mnogo hiter, dveh v2 pa takrat ni dosegla nobena kartica.

    kn3z007 ::

    Nekateri tukaj očitno ne razumejo, da je tema propad 3dfx in spomini na njega. tukaj naj bi se govorilo kaj je podjetje vse doseglo in kaj je s tem naredilo za druga podjetja. Ne pa o tem, da nvidio tukaj nekaj poveličujete in govorite kakšen poden je bil 3dfx kar seveda ni bil. Isto je kot če bi odprl temo o q3 in ut. Kregali bi se lahko mesece in mesece. Sicer pa, sej bo čas pokazal, da ne bo čez par let tukaj pisalo isto, le da bo namesto 3dfx-a nvidia. Zato nikar ne poveličujte nvidie.



    Aja pa še to, namesto da se tukaj kregate, je zunaj mali milion punc, ki komaj čakajo da vidijo kake 3dfx (aja...) in nvidie nosimo v hlačah.



    So stop fucking each other, go chase some chicks.:D:D



    upam, da bo zdej 3dfx imel končno mir.:'(:'(

    Lp
    kn3z007

    www.geneza.com

    J-A-G ::

    3dfx bo mel mir ko bodo na rtg prišle Quatomove v5 6000 to bo najlebše darilo pdjetju ki nas je razveseljevalo Ok okol pol destletja.....

    UF a jst nisem vidu TNT kartic pa v2 mislim da sem se izvalil darleč pred tabo in tud mnogo prej naštudiral Računalništvo, imel sem med prvimi v1 pospeševalnik! Nakar ssem si kupu TNT2 Ultra in kaj me je čakalo ---> problemi in že nasleden teden je v mojem PC ju brnel V3 3000 katerega ponosni lastnik sem še dan danes:D

    Senitel ::

    Uuu kn3z007, če maš pa ti tolk pojma o računalniški grafiki, da sem v primerjavi s tabo jest nula, pol pa napiš kakšen članek, pomoje bodo vsi veseli >:D...
    In ja priznam, da imam tudi jaz vsaj eno napako. In ta napaka je da se mi da ubadat z amaterji... Damm...

    frudi ::

    kn3z, naslov topica jasno nakazuje njegov namen. malo si ga zamešal s topicom, ki si ga sam odprl...

    sicer pa, ne trdim, da je bil 3dfx podn, nardili so dva super čipa. ampak pol je na sceno stopla nvidia s še boljšimi čipi.
    pa malo bolano je nam očitat, da poveličujemo nvidio. jaz ne kupujem grafične kartice zaradi logotipa, ki je natisnjen na čipu. kupim tisto, kar se mi zdi najbollj vredno nakupa.
    bil sem zlo navdušen nad atijevim rage 128, pa ga je pokopala zamuda. tudi zdaj upam, da bo radeon na tržišču dobro sprejet, ker se mi zdi super čip. enako velja za kyro-ta. ne špukam po drugih izdelkih, ker na njih ni nvidiinega logotipa... po drugi strani pa folk kot sta ti in jag vztrajno poveličujeta zgolj in samo voodooje, vse ostalo naj bi bil šrot, kljub temu, da je trenutno kr nekaj boljših kartic na tržišču.
    nič nimam proti 3dfxu, sej je (bil) samo firma, po drugi strani pa mi je ob nekaterih njihovih fanatičnih fanih kr slabo...

    jag, tebi je pa očitno zmanjkalo argumentov, da si vun potegno tako zlajnano "jaz sem starejši od tebe, ti smrkavc, pa računalništvo sem doštudiral, tak da ti nimaš pojma proti meni"... to so argumenti bedakov.
    pa če kljub diplomi iz računalništva ne znaš inštalirat grafične kartice, na kateri ne piše 3dfx, ti tud nisem jaz kriv...
    1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

    J-A-G ::

    aleluja, men zmankal argumentov Ha... Joj
    Moj odziv je bil samo na žaljenje Senitela, kateri se je v svojih komentarjih spustil v sam podenj..... žalostno za Slo-techerja, če sem se pa na njegovo raven spustu pa to ni moj problem saj z norci se moremo noro pogovarjat, ŽAL>:D

    Dragi Senitel: Pozoveš mojga zagovornika, naj napiše članek, lubček če to ni poden, tuki se ni šlo kdo bo članke pisu ampak ali bo kdo (3dfx) izdal V5 6000. Žal. Drgač se pa lahko tud za kak članek dogovoriva. Mogoče za opis V5 6000.....:D

    kn3z007 ::

    S senitelom se sploh ne nameravam ubadati, ker nima smisla. Neki se hvališ s svojimi članki, hvali se z uspehom. Pa ne s takimi: jaz sem napisal pa ta članek. Jaz bi tudi lahko napisal kaj sem včeraj vse naredil pa ne bom, ker se mi zdi nesmiselno. Dokaži v tem topicu tvoje (ne)znanje. Frudi: to temo sem res malo zamešan, maš prav. No, gremo naprej. Jaz sem napisal, da je 3dfx imel najboljše čipe in da nima več najboljših kartic. Tudi jaz nisem kupil 3dfx-a zaradi logota. Kupil sem ga zaradi hitrosti, podprtosti in dobrih šoferjev. V tistih časih so imeli drugi velike probleme. DX je bil včasih bolj ne kot ja. Jaz sem povedal utemeljena dejstva. In ta so v1 in v2: najboljša svoj čas, v3: težka konkurenca, v5 je sicer zamudil vlak, za v5 6k pa sem napisal da bo. Ni nujno da pri nas. Važno je da bo, pa četudi samo u quantumovih postajah. Ampak bo pa.
    8-)8-)

    J-A-G ::

    baje ga nebo v sloveniji ker nevem kdo ga bi ovozil, ne poznam generalnega za quantum zastopnika, je pa 100% da se bodo nekateri primirki prebili tudi ven iz postaj. Joj, pa še neki Senitel, pametna buča ali veš da imajo gonilniki 3dfx-sa podporo za v5 6000? Me prav zanima zakaj so to naredili ? LOL>:D

    J-A-G ::

    *8-O:'(:O

    luni ::

    joj mater sta smesna JAG in knez ko trobita od V5 6k... ok, recimo tako: ce bo kartica izsla in bo SIRSE DOBAVLJIVA , potem vsakem placam gajbo pira, drugace pa jaz dobim dve gajbi, od vsakega po eno... upata?

    joj, zdaj sem prebral vse odgovore... res ne morem rect drugega, da sta TRDA. Sploh pa ti knez nimas kaj pljuvat cez Senitela. Ko bos obvladal grafiko 0.5% toliko, kot on (pa ceprav si veselo pasel kravice ko je on skakal iz jajca v jajce), potem lahko kaj reces cez njega, drugace pa se znajo zgodit posledice. In samo ne mi govorit o argumentiranih postih. Tu se tocno vidi kdo zna argumentirati, bold, italic in veliki fonti in navdusujoci kriki "ljubim VSA-100" pa pac niso argumenti. Mah, res nimam casa za to...
    Artificial Intelligentia

    kn3z007 ::

    jao luni: kdo je pisal o širši dobavljivosti. jaz sem hotel doseči samo to, da boš rekel, da kartica bo. Sej ni nujno da pri nas, niti v Evropi, važno je, da jih bojo naredili, četudi bo to samo v Ameriki. To je vse, kar sem jaz hotel. No pa še to. Če vaš sodelavec senitel zadeve tako ful mnogo obvlada in piše članke in bla bla bla. (Ne)strokovni ste samo v časopisih, tukaj pa se pokaže vaš pravi obraz. Zagovarjate to nvidio kot da je bog i batina. Kar kupujte si kartice za 100k SIT ali več. Naslednja stvar so: Posledice?!! Naj si to razlagam kot grožnjo?!!
    Aja pa še nekaj o povdarjenih in velikih črkah. Si mene mogoče kdaj videl pisati, razen takrat, ko sem hotel kaj povdariti?;(;((;((

    A.J. ::

    OK, k je blo že tolk velik tuki povedanga, pa mislm de nou škodl če še jst kej dodam>:D!
    1.nVidia je kupla 3dfx tud zato, k so pugruntal, de se da v4 še posebi pa v5 z tapravimi gonilniki tok izbolšat de bi lahko prehtel gefukce2gts...ups, se oproščam :Dgefoce2
    , k so mimgrede še kr dost dražji. Če bi 3dfx že na začetki pokazu kva zmore v5 nardit tud ajbrž nebi propadu:'(:'(:'(. Tko de čist možn de bojo spavl ve v6 6k in de jim bo kdo pr tem pomagu. To je moje mnenje.




    3dfx DRŽI SE !!!

    J-A-G ::

    hvala hvala -------> boss luni in Senitel (prevsem senitel)

    KONČNO VIDITA DA V 6000 booooooooooo!!!!:D:D

    Dr_M ::

    1. ok tut ce bo kdaj voodoo5 6000 kdaj v prodaji, ne bo pod takim imenom.
    2. nimate dost dnarja da bi to kupil. ce usi k ste za 3dfx date skupi ves dnar ki ga imate boste mogoce lagko kupil eno kartico.>:D

    J-A-G ::

    verjemi da nekateri ga imamo !!!!:D


    Ah poglejte novice in Senitela, ki je ZALUBLEN u nvidijo>:D

    A.J. ::

    Ja sevede! Sej zde se mu saj ni treba več trest za nVidiin prestol k je 3dfk preminul (Vsaj tko on misl) ! Zdej bo lhka nvidiio hvalu, še pusebi takrat ko bo kvaliteta njihovih kartic negativno nadpovprečna !>:D>:D>:DPol k bo pa tanov v5 6000 vn pršu se bo pa med 4 stene zaprl pa klel nVidio zakaj ni uničla 3dfx-a !:))

    Pa srečno prijateljevanje s štirimi betonskimi prijateljicami, SENITEL !!!>:D>:D>:D

    luni ::

    kne3z007 ne, mislim da si ti eden izmed redkih 3DFX obozevalcev, ki dejansko znajo pisati v normalen in civiliziranem slogu in dokler bo tako se nimas cesar bati. Tvoje pravo nasprotje je recimo J-A-G ali Neki na A, ki nabijata nonstop nekaj brezveze.

    Se glede Senitela: ce bi cloveku dali sanso s kaksnimi drugimi vprasanji bi celo znali uvideti, da ni Nvidia fanatik. Nasprotno: tip trdi, da je trenutno najbolj zmogljiva graficna kartica ATIjev Radeon, tako da mislim, da so taksne obtozbe brez osnove.

    Upam, da smo to zadevo razcistili, ta topic pa lahko imate vsi obozevalci 3DFXa kot svoj hram v Forumu in se v njem izzivljajte, podobni izpadi v drugih, resnih topicih pa bodo brisani in kaznovani.
    Artificial Intelligentia

    J-A-G ::

    Hvala Luni !

    AJA spoštovani Senitel in Luni, kaj pravita na tole:
    http://feedback.interplay.com/kingpin/m...:D

    goranTNT ::

    Ej JAG kva je s tabo!
    Prej sm mel Voodoo3 2000 zdej pa Geforca2MX in moram ti povedat da je slika na Geforce dost bolsa.Za moje pojme je Voodoojeva slika nekak prevec meglena.Mogoce bi zelu da nebi blo tko ampak Geforce ma res boslo sliko in hitrost!
    Pa ne se tok sekirat kva mas od tega!

    MRtwister ::

    naprimer slika v rune, je na nvidiinih karticah komaj na 32 bitnem načinu primerljiva z voodoojem.
    Na 16 bitnem zleda ful nekam "zjebana".

    Senitel ::

    No upam, da me bo sedaj kdo poslušal, in si tole tudi lepo prebral.
    3dfx je bil preprosto alfa in omega za časa Voodoo 1 in Voodoo 2 (čeprav je Voodoo 2 že imel konkurenco – TNT, ki pa je prišla prepozno). Voodoo-ja 3 pa je pred TNT 2 (predvsem Ultro) rešila samo ena stvar – podpora programerjev. Voodoo 5 pe je pošteno zamudil vlak in posledice so vsem dobro znane.
    Zdej pa k specifikacijam, do katerih je J-A-G dal link. Prvo kot prvo poglej datum 15 november 1999. Sedaj pa k samim spcifikacijam. Fillrate - 1.5G pixla/sec, impresivno še posebej če veš, da jih ima GeForce 2 Ultra ťleŤ 1G. Vendar samo na prvi pogled... Vse igre danes uporabljajo multitexturing (če hočeš da grem v detaile sam reč), kar pomeni minimalno 2 teksturi na en pixel. Voodoo-jev fillrate se v trenutku skrči na 750M pixlov/sec. GeForce 2 Ultra pa ostane na 1G (ker ima dve teksturirni enoti na enem pipeline-u).
    FSAA je resda na Voodoo-ju dosti boljši vendar še zmeraj brez podpore v igrah (to sem itak povedal že najmanj 100x) bo zopet povzročal probleme (tekst ťza bluranŤ, črte v kokpitih skvačkane) res, da ravno tu Voodoo-jev FSAA izgleda dosti boljše od GeForce-ovega, vendar ravno zaradi tega, ker se slika renderira manj povečana. Vendar vizualne napake še vedno so in s podporo v igrah, bi Voodoo-jev FSAA izgledal idealno, vendar bi se potem zopet zgodilo, da bi tudi GeForce-ev (in Radeon-ov, Kyro-v,...) FSAA izgledal idealno. Zakaj? Če igra ve, da ima opravka z FSAA, potem bodo črke, črte in ostali občutlivi objekti renderirani tako, da pri krčenju nebodo nastali le zmazki (večjo sliko renderiraš bolj jo moraš zmanjšat in večji ťzmazkiŤ nastanejo)...
    Kar se tiče t-bufferja. Vsi efekti, ki se dajo narediti z t-bufferjem se dajo narediti ťročnoŤ z enako ali celo večjo hitorstjo in kvaliteto tako, da je vse kar ťpridobimoŤ izguba fleksibilnosti, kar pa programerjem ni nikoli všeč (Tukaj si preberi kako se to naredi na praktično kateri koli kartici).
    32 bitno renderiranje, 32 bitne teksture, 2k*2k teksture, 8bit stencil - končno!!
    To pa je nekako doseg iger ala Quake 3, Unreal Turnament... Kaj pa nove igre (recimo Giants)??
    Upam, da se vsaj približno razumemo...

    MRtw|ster: Zopet, kaj pa nove igre recimo Giants??

    MRtwister ::

    kaj rune ni nova>:D

    Senitel ::

    Bazira ne več kot eno leto starem engine-u. Pa če je ena firma zavozila en engine to še ne pomeni, da je kartica, ki ga poganja najbolje tudi najboljša.
    1
    2
    3


    Vredno ogleda ...

    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    »

    Konkurenca nVDIA vs. 3dFX

    Oddelek: Strojna oprema
    331457 (1117) element

    3dfx: vzponi in padci podjetja!

    Oddelek: Strojna oprema
    471949 (1577) Sergio
    »

    3dfx Rampage

    Oddelek: Zvok in slika
    371757 (1350) undefined

    Aalchemy (strani: 1 2 )

    Oddelek: Zvok in slika
    636006 (5244) Senitel
    »

    Nvidia prevzela 3dfx...

    Oddelek: Zvok in slika
    491933 (1306) EASYdoor

    Več podobnih tem