Slo-Tech - Kot veste, si na Slo-Techu ne moremo pomagati, da ne bi našim uporabnikom "težili" s pravili. Glede na to da smo pred časom ukinili zvezdice in da smo se pred kratkim znebili Gnojev™ so bila obstoječa "malce" za časom. Zaradi tega smo napisali nova. Ne boste verjeli... prepovedane stvari so ostale enake, tudi vaše privoljenje k objavi vaših prispevkov je ostalo enako... spremenile so se samo kazni. Vas zanima kako? Ker nova pravila veljajo samo za naprej (sprememba ni retroaktivna tako kot zadnjič), se vam z njimi ni potrebno strinjati. Ne glede na vaše privoljenje bomo izvajali spremenjeno kaznovalno politiko (vendar samo nad prispevki od tega trenutka dalje). Upam da bo to naslednji korak k izgonu kretenov in izboljšanju nivoja naše strani.
Tretji člen je popolnoma brez veze. Kako naj "ne vsiljujemo svojega mnenja drugim"? Sej zato pa so forumi ane - da se (z debatiranjem) vsiljuje svoje mnenje - ali sprejme drugačno. Kakor pač se že zrenda kdaj to.
Pravica "do lastnega mnenja" pa tukaj ne pomeni nič. To je stvar uporabna v državnem merilu, ko se ne sme "nasilno pokrščevati". Lahko pa se agitira za to (in proti) kolikor se že hoče.
"Spoštovati sogovornika". Tako "predpisano spoštovanje" je prav tako smešno. Nobeden mi ne bo govoru koga naj spoštujem! Okay?
Hm, Thomas, v debati ponavadi svojega mnenja ne vsiljuješ drugim. Pač predstaviš svoje mnenje in argumentirano zanikaš tiste, s katerimi se ne strinjaš. Vsiljuješ ne ničesar. Vsiljevali svoje mnenje so cerkev & Co.
Thomas... ti svoje mnenje predstaviš in ga podpiraš. Ne vsiljuješ ga pa z ognjem in mečem (btw... ta člen je tukaj že od prej, pa vas do danes očitno ni motil).
hmja.......browser bi bil res nujen.........res skoda ker ga še ni.....ker če nis dost aktivn na forumu res neveš če je bla že ta teme kdaj obdelana (oz netok velik nazaj) .....
Iskanje bo (tokrat res, ker se bo drugače Sergej razpočil). Do takrat... če VIDITE temo (torej je na seznamu v oddelku), pa vseeno ustvarite novo.. je to nezaželeno in to Thomas v skladu z 22. členom sankcionira. Ko bo možnost iskanja bo tudi ta člen dobil kazenske določbe.
Moral: ne, slik iz posebnega razloga ni.. tejka: zaklepanje tem je čisto osebna odločitev moderatorja ali admina. S tem, da grejo pravice nekako tako: admin
To je pa html.. ker mi je pobral en del posta. Torej, pravice gredo tako moderator/Tinka in jaz/admini. S tem, da admini ponavadi ne šarijo po forumu, zato se ve, kdo je šef
Poglejte... ta stran je dolgo veselo živela brez pravil... vsi smo bili srečni in vse je bilo lepo. Nato je prišlo nekaj kretenov... ki so bili odstranjeni... narod se je zbunil, da nikjer ne piše, da so take stvari prepovedane... pojavila so se pravila. Pojavili so se novi kreteni... in spet so bili odstranjeni... pojavila so se še bolj čudna pravila.
Torej... pravila so tukaj zaradi določenih osebkov, ki jih očitno rabijo. Normalni civilizirani ljudje jih nikoli ne bodo kršili tudi, če jih ne bodo pogledali, saj so notri samo OSNOVNE stvari. Če koga tega niso naučili doma... naj si prebere pravila.
hihihi... Kako gre čas. Slo-tech odrašča. Zakaj ste se odločili uporabiti latinske izraze? Najbrže bi slovenski nadimki bolj zalegli (glede tega mi je bila stara kategorizacija bolj všeč). Pa še en pamflet : "Ni bistveno, kaj točno piše v pravilih, bistven je duh, ki ga podajajo in da se jih nepristransko in dosledno izvaja."
--- Thomas: Ne samo, da moraš spoštovati vsakogar, spoštovati moraš vse. (predvsem zato, ker iz perspektive vesolja skrajno nepomemben in nepotreben. Daj se tega včasih malo zavedaj.)
Najprej "redundanten" in "odvečen" ni isto. "Reduntanten" pomeni "nepotrebno ponovljen" - ne "odvečen".
Kdor je prelen, da bi v iskalno vrstico www.google.com napisal (latinski) izraz, ki ga ne razume - kako da ni prelen opisovati svoje neznanje tule???
Ergo ne gre zato. Gre le za nepotrebno teženje.V stilu "Jao brale što si dosadan!".
Kar se tiče primerov vsiljevanja mnenj, pa da prej ni to nikogar motilo - je pa tkole. Tale člen je slab. Je že bil slab. Ostali so pa najmanj dobri - v povprečju celo skoraj odlični. IMO. Tudi 10. Ker brez njega je takoj štala. Določena arbitrarnost je pa manjše zlo.
Še kar se tiče "nepomembnosti v primerjavi z vesoljem" - ta izjava je nepomembna celo v primerjavi z lanskim snegom.
To je bistvo 3. člena... če se spomniš kakšne boljše formulacije ki bi izražala prepoved obnašanja v stilu "to je tako, ker sem jaz tako reku in tako je, ker sem jaz car" jo prosim sporoči.
Ja, če ti dohtar na ambulanti reče - "jemlji tole in ostani tri dni doma - ker jest sem dohtar in vem da je tako prav" - je to (za silo) v redu.
Če pa taisti dohtar pride na forum, nima s tem odnosom tule kaj početi. Mora razložiti kaj in zakaj jemati in polemizirati.
To mi je všeč.
Torej kaj če bi se tretji člen glasil.
Sklicevanje na (lastno) avtoriteto je nezaželjeno.
Naj ne bi blo pa sankcij za tako ravnanje. Ker potem bi izjave tipa "saj je Chomsky rekel" ali pa "nemški Zeleni pravijo zato bi morali tudi mi" - kaznive.
But then again ... vsaj v tem primeru ne bi blo slabo.
Tudi vidim eno majhno nevarnost v sedanji obliki tretjega člena, da se s tem nekoliko zatira polemika.
Ma kakšen komunizem neki. Pravila privatnega kluba. Jest sem samo sluga pr teli hiši, ki pomaga, da se ne pretvori v beznico. Dej nehi sanat komunizem že - luba duša!
Pomoje je vse skup samo dodatno delo za admine. Raje bi napisali da za vsebino foruma ne odgovarjate in da mnenje userjev ni nujno tudi mnenje adminov, pa konec. Namesto tega bi se raje potegovali za dvig kvalitete na drugih področjih strani. Verjamite mi, ljudi, ki pišejo crap na forum, ne boste spreobrnili, pa tudi odvrnili ne, vsaj dokler ne bodo imeli statičnih IPjev ;)