»

Popravek pravil

Slo-Tech - Slo-Tech s 1.1.2011 spreminja trenutno veljavna pravila, ki se nanašajo na zasebnost. Spremenjen je 13. člen, dodan je nov 13. a člen, z naslednjo vsebino:


13. člen


1. Slo-Tech zbira naslednje podatke o uporabniku:
- IP naslov, različica brskalnika (user agent), čas, naslov obiskane strani (URL), stran iz katere je uporabnik prišel na obiskano stran (referrer) -- če je ta podatek posredovan;
- naslov elektronske pošte, ki je potreben za registracijo;
- podatke, ki jih uporabnik posreduje v svoj profil;
- ločeno od 2. alinee podatke o ogledih tem za zagotavljanje delovanja funkcionalnosti označevanja prebrane vsebine (oznaka tema, enolična oznaka uporabnika, čas ogleda).

2. Slo-Tech dodeli uporabniku ob začetku seje piškotek (session cookie) za prilagoditev uporabniške izkušnje.

3. Slo-Tech dodeli uporabniku ob samodejni prijavi trajen piškotek (persistent cookie) za njegovo enolično identifikacijo.

4. Slo-Tech za uporabnike, ki uporabljajo storitev prijave s pomočjo tretjih...

26 komentarjev

EU in Microsoft sklenila dogovor, obtožbe zavržene

TechCrunch - Kot smo predvidevali že v začetku meseca, je Microsoft uspel zakopati bojno sekiro z Evropsko komisijo. Dogovor je sedaj postal uraden. Microsoft bo od marca uporabnikom ponudil izbor do 12 brskalnikov v posebnem pojavnem oknu, kjer bodo ti razvrščeni vsakokrat na novo in to (delegirano) naključno. Največjih pet (IE, Firefox, Safari, Chrome in Opera) bo imelo prednost, a bo njihov medsebojni redosled naključen. Sprememba bo tudi retroaktivna, tako da bodo vsi že obstoječi uporabniki Windows XP, Vista in 7 prejeli posodobitev, ki jih bo (tudi če IE ni njihov privzeti...

15 komentarjev

Kazen Hynixu preklicana

X-Bit Labs - Pred natanko petimi leti je v veljavo stopila odločitev Evropske komisije, da z dodatnimi 33 odstotki ocarinijo Hynixove pomnilniške čipe naprodaj v EU, saj so jim dokazali nezakonito pridobivanje vladne pomoči iz južnokorejskih bank. Svetovna trgovinska organizacija je leta 2005 ovrgla odločitev Evropske komisije, tudi Hynix pa je še vedno dokazoval svoj prav pred evropskimi sodišči. Stvar je dobila epilog šele po petih letih, ko se je Evropski svet odločil, da se (retroaktivno) s 31. decembrom 2007 odpravijo vse omejitve in dajatve na promet s Hynixovimi čipi v EU. V korejskem gigantu odločitev pozdravljajo. Klik!

6 komentarjev

Sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi nekaterih izpadov v forumu se je pokazala potreba po spremembi pravil. Od tega trenutka naprej veljajo nova pravila, ki vsebujejo nov člen, ki zahteva smiselno povezavo naslova teme z njeno vsebino. Kot (skoraj) vedno, se vam z pravili ni potrebno eksplicitno strinjati, saj ne veljajo retroaktivno. :D Upam, da bo v prihodnje potrebnih čim manj takšnih popravkov.

10 komentarjev

Nova pravila

Slo-Tech - Kot veste, si na Slo-Techu ne moremo pomagati, da ne bi našim uporabnikom "težili" s pravili. Glede na to da smo pred časom ukinili zvezdice in da smo se pred kratkim znebili Gnojev™ so bila obstoječa "malce" za časom. Zaradi tega smo napisali nova. Ne boste verjeli... prepovedane stvari so ostale enake, tudi vaše privoljenje k objavi vaših prispevkov je ostalo enako... spremenile so se samo kazni. Vas zanima kako? Ker nova pravila veljajo samo za naprej (sprememba ni retroaktivna tako kot zadnjič), se vam z njimi ni potrebno strinjati. Ne glede na vaše privoljenje bomo izvajali spremenjeno kaznovalno politiko (vendar samo nad prispevki od tega trenutka dalje). Upam da bo to naslednji korak k izgonu kretenov in izboljšanju nivoja naše strani.

43 komentarjev

W3C - ni še vse izgubljeno

Linux Today - Kot smo že pisali je W3C na hitro poskušal sprejeti nova pravila o vključevanju patentov v internetnet standarde. Po burnem odzivu vseh tistih, ki hočejo svoboden internet, so se odločili, da bodo čas za oddajo komentarjev na nova pravila podaljšali. 15. oktobra bo imela zasedanje W3C delovna skupina za patente in razmislila kako naprej.
Tako se piše zgodovina interneta. Največja nevarnost šele prihaja - SSSCA, ampak o tem v naslednji novički.

0 komentarjev