» »

Degustacija brskalnikov za Mac OS X

Degustacija brskalnikov za Mac OS X

Mozillazine - Spletna stran Ars Technica je objavila obsežen članek s preizkusom brskalnikov za Applov operacijski sistem Mac OS X. Na seznamu se je znašlo kar devet brskalnikov, med njimi štirje, ki temeljijo na Mozilli. Primerjali so Camino 0.7, iCab 2.9.5, Internet Explorer 5.2.3, Mozillo 1.4, Mozilla Firebird 0.6.1, Netscape 7.1, OmniWeb 4.5, Opero 6.0.2 in Safari 1.0. Najvišja mesta so zasedli Mozillini brskalniki (z izjemo Netscapa) in OmniWeb, povsem na vrhu pa se je znašel Safari, katerega glavna odlika je predvsem najboljše razmerje med integriranostjo z okoljem in naprednimi možnostmi. Avtor pa je omenil, da bi v primeru aktivnejšega razvoja Camina v zadnjih mesecih prvo mesto pripadlo temu brskalniku, saj mu primanjkuje nekaj možnosti, ki jih ponujajo ostali brskalniki z Mozillino kodno osnovo.

3 komentarji

Road Runner ::

lep test, osebno bi dal sicer Camino takoj za Safari, zadnji nightly build namrec. testerji pa so ocitno vzeli zadnjo "stabilno" verzijo. Camino je res majhen, "lightweight", hiter brskalnik, ki pa ga zal ogroza safari.

Ce bi safari temeljil na geckotu bi bil vsaj zame popoln, tako pa je "le" najboljsi :)

mathjazz ::

:-)

Tako se zdi tudi meni. Camino 0.8 bo najbrž bistveno boljši, saj 0.7 še vedno temelji na Mozilli 1.0 8-O. Pa tudi Mozilla Firebird deluje bistveno bolj složno z okoljem, če mu zamenjamo skin. Morda Mozilla.org morala razmisliti o tem, da bi spremenila privzeti skin za Mozilla Firebrid v paketih za Mac OS X. Kaj menite?
www.getfirefox.com

Beat-O ::

Ja Safari je res najboljši, ostalim browserjem pa je precej težko konkurirati z njim saj nimajo skupine programerjev, ki delajo na projektu v redni službi. To je prednost Appla, mislim pa da bodo tudi KHTML še precej izpopolnili. Prihodonost je svetla. :D :D :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najhitrejši brskalnik je ... Opera! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
9913171 (2787) BigWhale
»

Slovenija: Firefox prevzel vodstvo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
13118884 (12899) poweroff
»

Je Safari res najhitrejši brskalnik?

Oddelek: Novice / Brskalniki
217356 (4563) Kenpachi
»

Firefox se je sesul

Oddelek: Programska oprema
81196 (1093) satfinder
»

Firefox naskakuje 10-odstotni delež

Oddelek: Novice / Brskalniki
283323 (3323) BigWhale

Več podobnih tem