» »

Mozilla Composer bo razvijalo podjetje

Mozilla Composer bo razvijalo podjetje

Mozillazine - Daniel Glazman, nekdanji Netscapov uslužbenec, je sporočil, da želi ustvariti podjetjte, ki bo nadaljevalo razvoj Composerja, Mozillinega urejevalnika spletnih strani. V svojem spletnem dnevniku je takole predstavil svojo odločitev: "Trenutno ustanavljam svoje lastno podjetje v Franciji, ki bo nadajevalo z delom na Composerju. Podjetje bo razvijalo programske rešitve za svetovni splet in ponujalo storitve za različne spletne tehnologije in odprtokodna orodja. Mislim, da bomo postali tudi del W3C... Zaželite mi veliko sreče!"

Daniel Glazman se je z razvojem urejevalnika iz Mozilline kodne osnove ukvarjal več let in je bil od novembra 2000 in julija 2003 zaposlen pri Netscape Communications Corporation. V začetku tega leta je oznanil, da želi nadaljevati razvoj Composerja, ki bi postal samostojen program, podoben Mozilla Firebirdu and Mozilla Thunderbirdu. Nadaljnja usoda Composerja je pomembna predvsem za uporabnike Linuxa, kjer je Composer edini urejevalnik spletnih strani s podporo WYSIWYG.

7 komentarjev

Frgazor ::

>Nadaljnja usoda Composerja je pomembna predvsem za uporabnike Linuxa, kjer je Composer edini urejevalnik spletnih strani s podporo WYSIWYG.

http://www.w3.org/Amaya/

Tole je tud, ceprav nisem ze 5 let uporabljal :)

minmax ::

amayi lahko samo bog pomaga.. pa še ta težko :)

amaya is a joke

mislim saj je zanimiv testbed za tehnologije, ampak to je to

Frgazor ::

No sej niti Composer nikdar ni bistveno presegel Worda po svojih zmogljivostih. Tako in tako pa vsi vemo, da so navadni text editorji zakon :)

minmax ::

jap frgazr:)

živel joe! :)

SkyNet ::

Tale Daniel ma pa zanimiv homepage:D :D
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

Jux ::

Mism, sej vem da če hočeš met hudo zoptimiziran html je že kul joe, ultraedit itd.. sam urejat ena velka spletišča s tem je pa neumnost. Da bi jst začel uporabljat linux, je vse kar manjka en dober WYSIWYG editor, like Macromedia Dreamweaver pa komot prešaltam na linux, vsa ostala pomembna orodja že obstajajo (dobr, manjka še Adobe Photoshop, sam pravjo da je Gimp tud dost zmogljiv za take stvari kot bi ga jst rabu, pa mogoče kakšen dober program za delo z vektorsko grafiko, ampak pol pa res ni več razloga da uporablaš winse).
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

napsy ::

Jux: tut dreamweaver se da pognat u linuxu s pomočjo wine emulatorja. Sm ga že sam uspešno zagnal in je delal brez problemov.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NVU

Oddelek: Izdelava spletišč
82781 (2428) c0br4
»

Kako izdelati spletno stran?!

Oddelek: Izdelava spletišč
232779 (1446) smash
»

IBM in Novell za izvedbo XForms

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
52386 (2386) AtaStrumf
»

Mozilla + Daniel + Lindows.com = Nvu

Oddelek: Novice / Brskalniki
92781 (2781) undefined
»

Mozilla Composer bo razvijalo podjetje

Oddelek: Novice / Brskalniki
72338 (2338) Jux

Več podobnih tem