Forum » Navijanje » Čuden problem pri navijanju!
Čuden problem pri navijanju!
cole-22 ::
Imam grafično kartico 6800GT, ki sem jo preden sem kupil novo plato in procesor (Asus K8N-E deluxe in A64 3000+) lahko prez problema navil na 420/1150 za teste 415/1145 za igranje!Sedaj ko sem pa zamenjal plato in procesor, je pa vse čudno...
Prvi problem je to, da od 405/1125 naprej (ali pa še to ne) v vseh testih, 3Dmarki in podobno, slika deluje tekoče nato se zaustavi za 2-3 sekunde in spet lepo dela...
Zaradi tega zatikanja je na koncu rezultat porazen.
Na sliki ni nobenih artefaktov!Pregreva se tudi ne (55-60 stopinj po testu)!
To zatikanje se vedno zgodi če imam 2D in 3D na enakih frekvencah...
Če dam pa 2D na 350/1130, 3D pa an 405/1130 bo pa kakšne 3× šlo lepo čez 3Dmark četrtič se pa že mogoče enkrat zatakne (tako da to tudi ni 100% rešitev).
Tudi Bios na plati sem že UPdatal in FW sem izklopil in ni bilo razlike
A se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo? Ali so to kakšne nastavitve krive ali kaj podobnega?
Prvi problem je to, da od 405/1125 naprej (ali pa še to ne) v vseh testih, 3Dmarki in podobno, slika deluje tekoče nato se zaustavi za 2-3 sekunde in spet lepo dela...
Zaradi tega zatikanja je na koncu rezultat porazen.
Na sliki ni nobenih artefaktov!Pregreva se tudi ne (55-60 stopinj po testu)!
To zatikanje se vedno zgodi če imam 2D in 3D na enakih frekvencah...
Če dam pa 2D na 350/1130, 3D pa an 405/1130 bo pa kakšne 3× šlo lepo čez 3Dmark četrtič se pa že mogoče enkrat zatakne (tako da to tudi ni 100% rešitev).
Tudi Bios na plati sem že UPdatal in FW sem izklopil in ni bilo razlike
A se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo? Ali so to kakšne nastavitve krive ali kaj podobnega?
Napajalc je Enhance 360W!
Če mi je na prejšnjem Sistemu ki je bil navit (v podpisu) in CPU in GPU delalo normalno nevem zakj tukaj nebi
Hmmm še kakšni predlogi
Če mi je na prejšnjem Sistemu ki je bil navit (v podpisu) in CPU in GPU delalo normalno nevem zakj tukaj nebi
Hmmm še kakšni predlogi
igor0203 ::
ja sej jst mam isti problem..... k mam navit na 390/790 mi slika za kšne 3s zmrzne pol gre pa naprej.... napajalnik je pa LCPower 550W
Ma to ni res Kaj bi to lahko bilo?
Vse sem že probal kar mi je na misel prišlo
Nisem šel kupit novo plato pa procesor, da bom imel sedaj nenavito grafo
Vem da vas je kar ene par na temu forumu, ki obvladate zadeve a se komu kaj sanja kaj bi lahko naredil?
Vse sem že probal kar mi je na misel prišlo
Nisem šel kupit novo plato pa procesor, da bom imel sedaj nenavito grafo
Vem da vas je kar ene par na temu forumu, ki obvladate zadeve a se komu kaj sanja kaj bi lahko naredil?
OwcA ::
Tale z napajalnikom ni slaba.
Malo poglej kako ti kaj nihajo napetosti pod obremenitvijo, še posebaj v trenutkih zamrznitve slike.
Takšne zamrznitve so ponavadi zank, da je grafična preveč navita in se jih večinoma da odpraviti z vzišanjem napajalnih napetosti (če imaš stvari modificirane).
Malo poglej kako ti kaj nihajo napetosti pod obremenitvijo, še posebaj v trenutkih zamrznitve slike.
Takšne zamrznitve so ponavadi zank, da je grafična preveč navita in se jih večinoma da odpraviti z vzišanjem napajalnih napetosti (če imaš stvari modificirane).
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
Med zmrznitvijo slike ne morem pogledati napetosti!Ko npr. v 3Dmarku zmrzne za tiste 3 sekunde preden pridem nazaj v winse so napetosti spet take kot preden zaženem test...Pa v Asusprob programu, če bi padle napetosti bi začelo piskati pa nikoli nisem nič slišal da bi piskalo (saj zdi se mi tko )!
Samo nevem zakaj mi je na prejšnjem kompu delalo normalno na 420/1150.
Samo nevem zakaj mi je na prejšnjem kompu delalo normalno na 420/1150.
V MBM lahko nastaviš, da ti zajete podatke sproti piše na disk.
Tudi najvčeja zabeležena odstopanja niso za odmet.
Prejšen sistem je bil manj energetsko požrešen.
Tudi najvčeja zabeležena odstopanja niso za odmet.
Prejšen sistem je bil manj energetsko požrešen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
_spirit_ ::
Hehe... 12V linijo imaš res slabo... bi 100% rekel da je kriv samo napajalnik, če ne bi jaz imel podobnih težav s prehodom iz P4 na 939. Na P4 sem komot z isto kartico prišel do 425/1150... zdaj, s 939 sistemom pa KOMAJ prilezem do 415/1070. Kaj je temu krivo? => AMD je v k**** sem mislil da vo naveza Nvidia grafična in Nvidia chipset prinesla kaj več... ampak ne kaže tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _spirit_ ()
Ma ne mi rečt, da bom mogu še nov napajalc kupt Nimam več keša
Ma pa še nobenga ne poznam k bi imel dovol močan napajalnik.A bi se dal sam grafično napajat iz druzga kompa ?Ali bi bilo kaj narobe?Pač, da bi zraven dal še od punce računalnik in potegnil kabel iz njenega računalnika in priklopil na grafo.
Ma pa še nobenga ne poznam k bi imel dovol močan napajalnik.A bi se dal sam grafično napajat iz druzga kompa ?Ali bi bilo kaj narobe?Pač, da bi zraven dal še od punce računalnik in potegnil kabel iz njenega računalnika in priklopil na grafo.
Kaj takega bi ne bilo zelo priporočljivo početje zaradi možnosti razlik v potencialih.
No pa še eno vprašanje.
Če naprimem kupim LC 550w a bo dovolj dober?Ker nimam 20k ali več za Tagana ali enermaxa.Pa še ena stvar me zanima... Ne se smejt Če dam notri 550w napajalnik ali bo to skos uporabljalo 550w elektrike ali samo toliko kot sistem potrebuje?Ker že sedaj je bil račun za elektriko
Če naprimem kupim LC 550w a bo dovolj dober?Ker nimam 20k ali več za Tagana ali enermaxa.Pa še ena stvar me zanima... Ne se smejt Če dam notri 550w napajalnik ali bo to skos uporabljalo 550w elektrike ali samo toliko kot sistem potrebuje?Ker že sedaj je bil račun za elektriko
Aha ok bom probal potrpet
Kako je potem z elektriko?Ali bo žrlo toliko elektrike kot bo kompjuter rabil ali toliko kot bo napajalnik močan?
Kako je potem z elektriko?Ali bo žrlo toliko elektrike kot bo kompjuter rabil ali toliko kot bo napajalnik močan?
Hehe... 12V linijo imaš res slabo... bi 100% rekel da je kriv samo napajalnik, če ne bi jaz imel podobnih težav s prehodom iz P4 na 939. Na P4 sem komot z isto kartico prišel do 425/1150... zdaj, s 939 sistemom pa KOMAJ prilezem do 415/1070. Kaj je temu krivo? => AMD je v k**** sem mislil da vo naveza Nvidia grafična in Nvidia chipset prinesla kaj več... ampak ne kaže tako.
A stem napajalnikom, ki ga imaš ni nič bolje ali kaj?Potem se mi ne splača kupit novega, če nebo nič bolje
Se kdo javi, ki je pripravljen odstopit napajalnika za test ?
"ja sej jst mam isti problem..... k mam navit na 390/790 mi slika za kšne 3s zmrzne pol gre pa naprej.... napajalnik je pa LCPower 550W"
Hehe fantje za vse tiste, ki imate take probleme našel sem rešitev
LINK
Pa veselo navijanje
Hehe fantje za vse tiste, ki imate take probleme našel sem rešitev
LINK
Pa veselo navijanje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 8800gtx 768mb na 420W? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3323 (2386) | einstein :P |
» | 7800GT se ne navijaOddelek: Navijanje | 2199 (1048) | macgajver |
» | Napajalnik LC Power LC 6550 550W kupiti ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5870 (4560) | Dr_M |
» | LC Silent Power napajalniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 11913 (8055) | Alec999 |
» | Navijanje 6800GT na starem in sedaj na novem sistemu. (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4141 (2885) | tiborrr |