» »

Izpitna vožnja

Izpitna vožnja

Tilen ::

Tema, ki bi lahko bila zmeraj aktualna. Danes sem imel izpitno voznjo in padel. ;((
Zakaj?

Pri vkljucevanju na hitro cesto(ko sem se bil na pospesevalnem pasu) sem videl na levi da mi L(autosola) dava levi smerni kazalec, se pravi da bo zavila na levi pas in meni dala prednost da se bom lahko lepo vkljucil. Jaz zapeljem ven, tista autosola pa ne spremeni voznega pasu(ceprav je nakazala da mi bo pustila prednost) in seveda ker ima vecjo hitrost se mi od zadaj skoraj prilepi.

Kaj sem dobiL? Izsiljevanje. Naj se jebejo, dobesedno.

Napisite se kaksne vase izkusnje oz. zaradi cesa je kdo kdaj "cepno". Pa tudi kak nasvet se prav pride :)

Lp.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

flipflop ::

Prevelika hitrost (90 namesto 60), sem se pripeljal 90 mimo znaka za konec omejitve 60:8) , enkrat sem pa prevozil stop znak. Pač je križišče lepo pregledno in se na vse strani lepo vidi, sem pa počasi zlezel na cesto. Ne se sekirat, bo na drugi vožnji šlo. Pa ne preveč zaupat drugim voznikom, tudi če da smernik, počakaj da bo res šel na drugi pas. Al pa če bo drugi avto imel prednost pa ne bo speljal, čakaj tako dolgo da bo, ali pa da ti bo prav pokazal da pojdi ti pred njim. :\

Tilen ::

Pospesevalni pas je bil zelo kratek, pa imel sem kr razdalje z njim pa se levi smerokaz je dal zato sem zapeljal drugac itak nebi. Potem pa ven zapeljem oni ne gre na drugi pas pol pa itak ce je mel 90 noter da me je takoj "dohitel".

Tisto glede stop znakov je tudi smesno ja, vcasih se crta sploh ne vidi ali pa samo na robu kje malo se ostane ko ni "porajsana". Ampak na to zelo pazim..

Saj, kot pravis, bo drugic bolje. Mors pa le gledat, da bo to spet dodatnih 20.000, kar pa ni malo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Microsoft ::

Ej, v mislih mej to, da ko nardis izpit, se bos lahka po tistem prehitevalnem pasu po strehi pripeljl, ce te bo volja.8-) Potrpi zdej, pa upostevaj glupa pravila.

Pa ne sekiraj se prevec. Tud jst sm na izpitni voznji enga 'izislu', sm sel prevec v krizisce, preslabo parkiral, celo vozno kao nisem gledal kaj se dogaja zadj (to se dons ne delam:P)... Pa ko jebe to. Dons sm pozabu te stvari in se peljem, kot se mi zazdi. Vcasih tud 150 cez tunel.>:D


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Jeebs ::

Jst sm enkrat cepnu zarad kurčeve avtoceste. Mislm, bil je ful kratek pospeševalni pas, pol pa še ful gneča na avtocesti in ker se mi ni uspel vključit sm par metrov naredu po odstavnem pasu.;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

matter ::

ja sej AC je lotto na izpitni vožnji.
Grem basket pa bom neloke metal

flipflop ::

Če je gužva, potem pač ustaviš na pospeševalnem pasu pred polno poševno črto? Ne smeš je pa prevozit ali izsilit koga, ker ni po zakonu da se mora vozeči po voznem pasu umaknit tistemu na pospeševalnem, je od vsakega šoferja odvisno če se bo ali ne.

Microsoft!|O
>>>sm sel prevec v krizisce,
Enkrat te bo nekdo nabasal če boš tako silil v križišče, kriv boš pa ti.

>>> celo vozno kao nisem gledal kaj se dogaja zadj (to se dons ne delam:P

Ja to pa res ni treba nazaj gledat kaj se tam dogaja. Sej se spomnim ja, že pred časom v eni drugi temi si razlagal kako tebi pa ni treba nazaj gledat. Sploh pri zaviranju si pravil da si je on zadaj čisto sam kriv če se bo zaletel. Samo ne vem komu boš pripisoval krivdo, ko se ti bo v rit zaletel en polni šlepar s 40 tonami? Bo bolj malo ostalo od tebe.

>>> Vcasih tud 150 cez tunel.>:D
Še ni tako dolgo nazaj, ko je nekdo v slovenskem tunelu se spomnil obračati. Že tako se ti lahko naredi da spregledaš tiste semaforje zunaj, da se pa še 150 pelješ notri je pa čisto izzivanje nesreče. A po novem letu boš tudi 150 teral po tunelih? Boš eno tako lepo darilce dobil od Policije:P

Sej daleč od tega da bi jaz vozil vedno po omejitvah in ostalih predpisih, ampak upam da res ne voziš tako kot si tukajle napisal, ker potem se pa res ne čudim da je tolko mrtvih na cestah. Še če se držiš predpisov lahko pride do nesreče, če pa brezglavo noriš pa sploh. Bi se že lahko zresnil pri 21 letih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Microsoft ::

Tisto, da sem sel predalec v krizisce je tako, da se nisem ustavil na tocki vidljivosti, ampak tik oz. kak meter pred glavno cesto (omejitev 50 na obeh cestah). Oni na glavni cesti so se vseeno lahko peljal mimo mene.

Glede tunel pa , kaj cmo. Nov avto pri hisi, sam sem bil, prvic sm se peljal na testno voznjo.:P Fora je bla, da sm mislu enga BMWja stegnat po desni strani, pa se mi je pol umaknu, jst pa komi ustavu, ker je pred mano zapelu. No, jst sm pac pol na hiter na levo skocu in gasa.>:D

In to ne mores primerjat z obracanjem v tunelu. To ni ista kategorija! Po novem letu bom pa ene 110 peljal.;)


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

flipflop ::

Obračanje sem omenil zato, ker se boš naslednjič pripeljal 150 v tunel, pa ti bo po tvojem pasu pripeljal en debil ki se je spomnil obračati na avtocesti. Kam se boš umaknil? Pa koliko sploh profitiraš če greš 110 v tunelu? Zaradi tistih nekaj minut se ne splača umret al pa kerga drugega ubit:\ Pa nočm zdej en težak izpadit, sam eni preveč na lahko vzamejo vožnjo. Vem pa da na izpitni vožnji vsako najmanjšo napako kaznujejo;)

Ziga Dolhar ::

> Fora je bla, da sm mislu enga BMWja stegnat po desni strani, pa se mi je pol umaknu, jst pa komi ustavu, ker je pred mano zapelu.

Kako to misliš, da si ga mislu po desni stegnat?
https://dolhar.si/

Tilen ::

BMw je bil najbrz na prehitevalnem pasu.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Microsoft ::

Ja, ta BMW je verjetno pred tem prehitel avtobus, ki je bil na desni strani. Potem je pa (predvidevam) ostal na levem pasu, ker je v tunelu nekje spredaj bil se en bus. Jst sm pac mislil po desni jet, ce se je pa usrano nosu pa se omejitev drzal.:P

flipflop, ok, se bom naslednic 100 pelu, en bo obrnu pa 100 v mene prpicu. Torej, bo kot 200 v steno.
Isti drek, kot 250. V obeh primerih prtlaznika ne bo vec, kaj sele kakega drugega dela avta ali mene...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Kera prpica.

Jest bi ga na tvojem mestu še tako izrinil s ceste, da bi se malo po tunelu podrajsal. Usrane bavarski.
https://dolhar.si/

Matek ::

Če je gužva, potem pač ustaviš na pospeševalnem pasu pred polno poševno črto? Ne smeš je pa prevozit ali izsilit koga, ker ni po zakonu da se mora vozeči po voznem pasu umaknit tistemu na pospeševalnem, je od vsakega šoferja odvisno če se bo ali ne.

Na pospeševalnem pasu moraš pospeševati, zaviranje ni dovoljeno, če bi na pospeševalnem pasu zaviral bi prav tako lahko padel, pa še z vidika ostalih udeležencev je to bolj nevarno kot pa malo vožnje po odstavnem in nato pravilna vključitev.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

flipflop ::

Odstavni pas je vzdolžni del cestišča, ki je od vozišča ločen z robno črto, na katerem NI DOVOLJEN PROMET in je namenjen ustavitvi vozil v sili.
Tako piše v knjigi varna vožnja.

Sicer pa je pospeševalni pas namenjen varnemu vključevanju v promet na avtocesti in ne pomeni da moraš potegniti na 130 in bum na desni prometni pas. Moraš se prepričat če se lahko varno zapelješ. Tako da lepo pospešuješ do konca pospeševalnega pasu in hitrost prilagajaš tistemu na desnem prometnem pasu, tako da te prehiti, šele potem se varno vključiš.

Pa kje si ti prebral, da zaviranje na pospeševalnem pasu ni dovoljeno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

flipflop ::

Samo toliko, da ne bo naslednji teden Tilen povedal da je padel zaradi vožnje po odstavnem pasu, ker je prepotentnežu za njim hotel omogočiti 10 sekund hitrejši prihod na cilj.>:D

Microsoft,se strinjam da bo v tem primeru rezultat isti,niti tukaj ti ne bi imel veliko krivde, ampak zaradi tistih 50 na uro več po tunelu na celi poti ne boš profitiral toliko, kot lahko daš za kazen ko boš domov dobil sliko, ali pa te bo kar takoj provida ustavila. Se ne splača. Me pa veliko bolj moti tisti tvoj manever, ko si se šel Montoyo in si hotel prehitevat po desni strani:O . Pa do tega zaviranja sploh ne bi prišlo, če bi ti lepo po omejitvah peljal, ker potem sploh ne bi bilo potrebe po prehitevanju?

P.S Glede na to, da si prvič peljal novi avto, verjetno nisi poznal vseh posebnosti in napak tega avtomobila,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Microsoft ::

Men je instruktorca rekla, de ce slucajno ne mores gor, se ustavi na koncu pospesevalnega pasu.

Usrane bavarski.
Pol bi mogu se sebe.>:D :D

Pa do tega zaviranja sploh ne bi prišlo, če bi ti lepo po omejitvah peljal, ker potem sploh ne bi bilo potrebe po prehitevanju?
Pol bi se se danes vozu domov.:P
No, ce bi se tam plejal po omejivah, bi se pac v zaveterju za busom plejal in sparal na bencinu...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Matek ::

Tako so nam povedali na tečaju CPPja, predavatelj je rekel, da smemo na tem pasu samo pospeševati, da se lahko vključimo v promet na avtocesti, zavirati pa tu naj ne bi smeli.

Drugače glede odstavnega pasu je seveda res, kar si pejstal, ampak jaz predpostavljam situacijo v resničnem življenju. Če se pelješ 130 po pospeševalnem in vidiš, da se boš lahko vključil, pa ti zmanjka pasu, boš raje šel preko črte par deset metrov in se normalno vključil, kot pa zavrl pred polno poševno črto in se vključeval z manjšo hitrostjo s pospeševalnega pasu. IMO.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

flipflop ::

Predavatelju povej naj ne uči krive vere, ker to ni res da lahko ti pelješ po odstavnem pasu. Moraš predvideti da se s 130 ne bo mogoče vključiti in zato po potrebi zmanjšaš hitrost na tako nizko, da se avto vozeči po desnem pasu odpelje mimo, potem pa če ni nobenega več pospešuješ naprej in se pred polno črto vključiš na desni prometni pas. Sicer pa v resničnem življenju se ti bo vsak normalen voznik umaknil na prehitevalni pas in se odpeljal mimo, klobučarji se bodo pač peljali naprej po desnem pasu v stilu BMK. Po vsej verjetnosti ti, če boš le dobro reagiral, na bo potrebno ustaviti na pospeševalnem pasu. Ampak če drugače ne bo šlo, se ustavi na pospeševalnem pasu.

flipflop ::

>>>Pol bi se se danes vozu domov.:P

Ah, to se ti samo zdi, če bi štopal bi videl da sploh ni takšne razlike. A ni bolj udobno muziko poslušat pa se peljat 130? Zraven pa še gledaš razne paciente ko padejo 200 mimo tebe, malo naprej pa polno po bremzi in blendajo ter izgubljajo živce.:D Pa še poraba je nižja.:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Microsoft ::

To sigurno. Ce mam recimo kako tako musko al pa kaj drugega, da mi je tak kul, pol lepo pocas krizarim.

Sam zadnje case opazam, da je tega vse manj. Skor vedno, preden se grem peljat, si recem, da bom avto en mal raztegnu, ko se masina en mal ogreje.
Zadnic enkrat sem sel samo po leden caj na bencinsko, pa sem ze mogu enga nazaj prehitet. Pa vem, da je blo cist brez potrebe. Nevem kaj je to.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

flipflop ::

Ena od rešitev bi bil Maruti, tam te bo pa garant minilo prekoračevanje omejitev:(

Tear_DR0P ::

Vozniški izpit sem opravil v prvem poizkusu, ampak z opombo da če znaš vsa pravila CPP na pamet in jih striktno upoštevaš, še nisi dober voznik. Treba je met tud mal občutka za vožnjo, da potnikov v avtu ne premetava ko vreče krompirja :D.

Neupoštevanje predpisov na relaciji Celje Ljubljana mi je že nekajkrat prineslo 30 minut časa, je pa res da če se mi ne mudi se raje peljem 120 kot 160. In ja na mojem avtu je razlika pri porabi med 120 in 130 tolikšna da se mi splača mal manj peljat.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Ziga Dolhar ::

> Neupoštevanje predpisov na relaciji Celje Ljubljana mi je že nekajkrat prineslo 30 minut časa,

Vozil si [vsaj] 146 km/h hitreje od predpisov, Tear DROP?

(Upam, da sem se kje zmotil pri računanju. Od Lj do Ce je 73 km.)

--

[Ja, sem se fino zmotil pri "računanju". Disregard. V vsakem primeru si Zelo hiter voznik.]
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Ko clovek tole bere, mu je takoj jasno zakaj se ljudje toliko zaletavajo.

Microsoft ::

Ziggga, se vid, da ti fali praksa.:P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

BigWhale ::

> Neupoštevanje predpisov na relaciji Celje Ljubljana mi je že nekajkrat
> prineslo 30 minut časa,

Po avtocesti? To si si zmislil.

EssEncE ::

Kolk mate pa rekord do Kopra zdej po tanovi cesti? Da vidmo, če je komu ratal v pol ure. Moral bi...:)

Phoebus ::

Jao fantje lepo vas prosim no. Sej smo bili vsi največji carji ko smo dobili izpit ampak dejte vsaj PRIBLIŽNO z glavo vozit no.... Ker ko se boste razlepili, boste polomljeni vi. Vi boste imeli razbit avto ipd.

Pa se ne hvalit kako na relaciji LJ-CE, ki jo narediš v manj kot 1 uri (prazna cesta, na AC malo nad omejitvijo) prišparaš pol ure...edino če začneš štet čas na prvi cestnini in končaš štet na drugi cestnini >:D

Verjamem pa, da s tem, da greš po prazni cesti prišparaš VEČ kot pol ure :D :D :D

Jeebs ::

Vidm, da ste se zlo razpisal glede moje vožnje po odstavnem pasu.:\ No, situacija je bla res taka, da se zarad nekih butastih lolekov nism mogu normalno vključit na avtocesto, hitrost sm pa itaq imel že prevelko, da bi normalno ustavu na koncu pospeševalnega pasu. No ja, sicer so res tud živci naredl svoje (ne vem zakaj, ampak živčn sm bil za popizdit), ampak situacija je bla res taka, da dol padeš. Se hočeš že normalno lepo vključit, pa se ti en zadaj nalima.;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravilno ravnanje na AC (okvara/nesreča)

Oddelek: Na cesti
202663 (1611) IL_DIAVOLO
»

Dars meri hitrost med trojanskimi predori, kaznovali še ne bodo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12624322 (20471) Mare2
»

Padec pri izpitu? Zadosten razlog? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16335764 (28346) dj_uro

Glavna vožnja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11028205 (26413) einstein :P
»

ZVCP 37. člen (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
508806 (8090) KoMar-

Več podobnih tem