» »

Zaklep kode

Zaklep kode

Imposibl ::

Lep pozdrav!

Zanima me ali ve kdo kake ukaze za php oz. html, da tisti ki je prišel na stran nebi mogel videti view page sorce in page info!


Hvala!



Lp,Sandi
Tudi mali so lahko veliki!

Tito ::

Za HTML nikakor, za PHP pa obstaja neka plačliva zadeva, bo kdo drug povedal kaj točno je, ker mi je ušlo iz glave ...:D

Tito ::

Ampak s tem boš preprečil le adminom na serverju da ne vidijo kode, te kode tako ali tako ne more uporabnik videti ... Drugače pa za to kar ti sprašuješ, da bi zaklenil stran ni rešitve in je tudi ne bo.:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

webfreak ::

Mission impossible!!!!

No za vse ki vas to muči (nevem zakaj) toda tega se uspešno ne da narediti, kajti koda je potrebna zato, da jo brskalniki prederejo in prikažejo. Lahko naredite onemogačanj right clickov na piški ali podobno toda verjemite 50% uporabnikov se bo ob prvem prikazu tega obvestila obrnilo proč od vaše spletne strani (ZELO NADLEŽNO!!). Prav tako lahko z Javascriptom kodo spremenite v nerazumljive količine texta toda kakor se jo zakodira se jo tudi odkodira.

Torej zaključek je ukvarjajte s čem bolj zabavnim in pomembnim kot pa z bedarijami, ki so sizifovo delo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: webfreak ()

teac ::

Tody ::

ma ja html kodo je brezveze zaklepat... kerče si tak egoist.... spomni se kaj vse si ti "ukradu" skopiral. PHP ti pa itak nobeden ne more prebrat, razen če nima dostopa do serverja.

Brilko ::

Bodi raje drugim vzor in napiši lepo kodo, da bojo drugi vidl kaj se pravi, ne pa je skrivat. ;)

zenith1 ::

Zaklepanje takih stvari se mi zdi čista bedarija. Sam sem naredil stran enemu društvu (free of charge - pa me povabijo kdaj na kako zabavo....), vendar s pomočjo W3C in pa ostalih internetnih strani na katerih sem našel kodo in jo nekako vkomponiral v svojo stran. Seveda, da ti to uspe potrebuješ spreminjati to "sposojeno" kodo, pri čemer se pa tudi marsikaj naučiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zenith1 ()

Tear_DR0P ::

heh eni razmišljajo o open source zadevah, drugi pa o tem kako zaklenat. Tud jst sm včasih skrivu svoje source, sam to samo kadar sem jih ukradu al pa ko so bla taka skropocala da je blo bolje če noben nebi vidu :). Do takrat ko sm se nauču html uporablat, sm pa že lepo programiral :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

EMET ::

a noben ni pomislu, da želi zaklenit, ker ve, da mu v nasprotnem stran ne bodo plačali, ampak zviznili?
EMET is the truth ...

teac ::

Pa kaj vas to briga, če jo hoče zaklenit? ;(( Če človek noče, da bi drugi vidli njegovo kodo, je to njegov problem, pa bo jo pač zaklenil/zakodiral.

Tody ::

Problem je v tem da ni nekega učinkovitega načina in lahko edino povzroča težave uporabniku.

Trdi ::

Zanimivo, da obe strani, ki ju priporoča teac nista zakodirani s svojima programoma. Meni se to s propagandnega stališča zdi zgrešena poteza. Kovačeva kobila je vedno bosa. :D
Trdota d.o.o.

AndrejS ::

Seveda se da takšna koda napisati da se ne da prebrati (takoj). Uporabiš iframe in javascript. V IFRAMEjih šibaš kodo na parent.document.innerHTML, pa IFRAME za IFRAMom kličeš in tako lepo gradiš. Je pa res da je takšno kodo dosti težje pisat in je zato nerazumljiva. Če pa bi jo kdor potem rad prebral se da, ampak bo imel težave, če pa bo dovolj vztrajen pa je bo. Tako da ne vem čemu bi ti to služilo..

Trdi ::

No, jaz bi tukaj nekaj misli povedal. Kot prvo, če nekdo hoče zaklenit kodo, naj jo zaklene - zagotovo ima za to svoje razloge in vso pravico (kot je nekdo omenil - morda je posredi zaupanja nevreden naročnik). Jaz če bi bil najboljši na svetu bi vso kodo zaščitil s kakšnim 1024-bitnim ključem. Dokler pa nekdo ni res klasa, se pa mora zavedati, da bo "copy guy" pač šel na neko drugo, veliko boljšo stran in skopiral od tam. Jaz svoje kodo (ko jo bom enkrat napisal) ne bom zaklepal, ker jo itak ne bo od mene nihče kopiral. :D
Kljub temu bi pa izrazil še svoje mnenje glede postov v stilu "vse se da, če se hoče", torej tudi prebrati "zaščiteno" stran. Ja, saj tudi na server Pentagona se tudi da priti, pa zakaj potem sploh imajo zaščito? Fora je v tem, da vsakdo pač tehta med vloženim trudom in med tem, kar dobi iz ukradene strani. Ko se bom enkrat naučil delati spodobne strani, bo zagotovo kak začetnik hotel kaj skopirati. :\ Če bom jaz to zaklenil, bo pogledal in rekel, da saj stran itak ni nič posebnega in šel dalje. Konec koncev pa vsi poznamo tudi tisto basen o lisici in "kislem" grozdju. ;)

Še glede tegale:
Lahko naredite onemogačanj right clickov na piški ali podobno toda verjemite 50% uporabnikov se bo ob prvem prikazu tega obvestila obrnilo proč od vaše spletne strani (ZELO NADLEŽNO!!)


bi prosil webfreaka, če mi razloži. Trdiš, da se bo 50% ljudi, ki jih sploh ne zanima kraja kode obrnilo stran ob tovrstnih straneh?
Trdota d.o.o.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Trdi ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

python pomoč

Oddelek: Programiranje
393337 (2258) Mavrik
»

Osvežitev strani in podatkov

Oddelek: Izdelava spletišč
201835 (1506) s52sk
»

Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
885977 (5165) webfreak
»

Sergio-zakaj si zaklenil temo o kopiranju zaščitenih cd-jev? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Slo-Tech
1107995 (6046) perci
»

o kešu in izdelavi spletišč

Oddelek: Izdelava spletišč
341740 (1227) darh

Več podobnih tem