» »

Osvežitev strani in podatkov

Osvežitev strani in podatkov

s52sk ::

Na svoji spletni strani sem naredil novo pod stran na kateri bi želel vsakih 5 minut osvežiti stran obenem pa bi se zamenjali in osvežili tudi podatki.
Vse to sem naredil stran se osveži le podatki se nočejo osvežiti in ostanejo stari

Link na mojo stran: http://www.kasiopeja.com/propagation.ht...

Ti podatki se redno osvežujejo na Nasini spletni strani. A mi kdo pomaga kaj bi bilo za storiti.

LP Marko

Zeberdee ::

I frame?

misek ::

s52sk, saj imaš na strani statične podatke, ki se ne spreminjajo. Ena rešitev je res z IFrame, v katerem boš imel podatke (stran) direktno z Nase ali koderkoli že.

Pa html koda je tudi malo podvojena na začetku...

s52sk ::

Ja hvala sem kar takoj probal pa mislim da bo šlo. Sedaj še moram samo ugotoviti kako canclati balast, ker v bistvu ne potrebujem vseh podatkov oz reklam ipd.

Še enkrat hvala

misek ::

Če imaš možnost uporabi PHP, s katerim bi iz vhodnih podatkov z Nasine strani uporabil samo določene na svoji strani.

s52sk ::

Ja samo mi php ne gre, vidim pa da dejansko imajo vsi to narejeno v PHP. Sedaj če ni preveč zahtevno prosim za namig.
LP Marko

mte ::

iframe se meni zdi brezveze. Mislim da bi lahko tukaj komot uporabil ajax. Če uporabnik nima javascripta mu bo pač prvič naložilo neko vsebino in mu ne bo osveževalo vsakih 5min, drugače pa se mu bo osvežila samo tista vsebina, ki se zamenja. Ali pa uporabiš kar meta http-equiv="refresh" content="300" oz. najbolje kombinacijo obojega v odvisnosti od prisotnosti javascripta.

In sicer si narediš php funkcijo/stran/whatever, ki se bo povezala na Nasin strežnik, naložila tamkajšnjo stran v eno string spremenljivko, potem se pa malo poigraš, poiščeš oporne točke v html kodi in tako poiščeš podatke, ki jih rabiš (substr/substring?), s pomočjo teh podatkov pa generiraš novo, tvojo html kodo (ne komplet stran skupaj s headerjem, ampak recimo en div). Ajax bo pač vsake 5min klical to tvojo funkcijo in obstoječi div zamenjal z novim.

Če boš imel dosti obiska, lahko potem optimiziraš tako, da narediš cron skripto, ki se bo vsake 5min povezala na Nasin strežnik, php skripta pa bo samo prebrala lokalno datoteko in ne bo vsakič klicala Nasinega strežnika.

Niti ni tako zelo komplicirano kot se mogoče sliši, pač osnove moraš malo poznati in malo logično sklepati. Nimam pa časa, da bi ti jaz spisal to...

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mte ()

misek ::

Nekaj takega:

// get the HTML
$html = file_get_contents("http://dx.qsl.net/propagation/propagati...

// Split string by a regular expression
$data = preg_split("/ < !-- (.*) -- >/", $html);

echo "

dynamic WWV data v1.05 by N6RT

\n";
echo $data[1];
echo "

solar wind data v1.00 by N6RT

\n";
echo $data[2];
echo "

dynamic Penticton SFI data v1.06 by N6RT

\n";
echo $data[3];
echo "

dynamic 3-day SFI & A-index forecast v1.06 by N6RT

\n";
echo $data[4];
echo "

dynamic major flare data v1.10 by N6RT

\n";
echo $data[5];
echo "

dynamic SSN data v1.03 by N6RT

\n";
echo $data[6];
echo "

dynamic Background X-ray Flux data v1.03 by N6RT

\n";
echo $data[7];

s52sk ::

Uuuuu super grem sedaj takoj probat, poročam takoj ko sprobam.

TNX še enkrat

Fak ne gre, te php kode niti ne morem skriti v html-ju. Očitno še nekaj manjka na začetku in/ali koncu.
Bom še jutri probal, heh bo treba knjige nabavit, ali pa plačam pivo....?

LP Marko

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s52sk ()

t3hn0 ::

s52sk: na strezniku moras imeti podporo za PHP, drugace ti ne dela!

in pa kjer se php koda zacne, mora biti na zacetku <? oz. <?php, na koncu pa ?>.

primer, ki ga poiskusi shraniti v neko datoteko
<?
php_info();
?>


nato pa poiskusi to datoteko naloziti na streznik in jo pregledati. ce se ti ne izpise polno nekih podatkov (informacij o phpju), potem streznik nima PHP podpore in ti to ne koristi
^.^

hamax ::

Še en dodatek. Končnica fila ne sme biti .html ampak .php

s52sk ::

Fantje pozdrav!
Ja T3hn0 tisti skript sem probal in mi podpira php mi je pa sedaj danes eden anglež poslal skript ki bi moral delati, meni pa spet noče.

Ne morem ga objaviti tukaj ker mi ga ta strežnik ne sprejme.

je na tej strani:
http://www.g4zfe.com/wwv.html

Prikazati bi moral tole:

http://www.g4zfe.com/solar.php

Meni pa pokaže tole:
Current Solar Data

Latest WWV Alert Message

Solar

Pa nič drugega.

Sedaj pa res več ne vem ali sem zaklet ali kaj??


LP Marko

t3hn0 ::

hm...kokr se vid na prvi strani, dostopas do ene datoteke na tem strezniku. vendar ce probas dostopat do tega fajla (http://www.sel.noaa.gov/ftpdir/latest/w... prek iskalnika (skopiras pot in prilepis v browser), tega ne odpre...vsaj meni ne. to zna bit problem ;)

si ziher, da to ni samo primer, in da dostopas do pravilne datoteke?
^.^

misek ::

Ja, pot do datoteke je napačna. Pa tudi premalo podatkov se prebere iz datoteke.
Na pravem mestu uporabi tole, pa bo prikazalo.

http://www.swpc.noaa.gov/ftpdir/latest/...
fread($file, 1024)

PS: Zakaj ne gre lepo vključit kodo???

BTW: Na tem linku imaš še precej drugih podatkov, ki jih vključiš na isti način.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

s52sk ::

Pozdrav!
Ja tista pot je bila napačna, sedaj pa sem vnesel novo in dodal fread($file, 1024) tole pa dobim to
http://www.kasiopeja.com/solar.php

Meni v glavnem ne dela, sem probal tudi drugo povezavo noter dati in nič. Naj še poizkusi kdo odpreti zgornjo stran.

Heh Mišek kaj si mislil s tistim Zakaj ne gre lepo zaključit kodo?

Zgleda kot da manjka nekaj ključnega

LP Marko

misek ::

Sem probal kodo na svojem strežniku in na enem tujem. Na mojem dela, na tujem ne! Sta pa različni verziji PHPja.
Problem je v tem, da funkcija fopen vrne error in ne more fread prebrati podatkov. Zakaj pa ne vem. Nisem PHP strokovnjak.
Bom javil, če mi kaj rata.

OK, sem našel v čem je problem: php.ini ima opcijo allow_url_fopen nastavljeno na off. Zato bi moral uporabiti curl ali napisati lastno funkcijo za prenos remote datoteke. Ampak na istem strežniku, kjer mi ne dela fopen, mi ne dela tudi fsockopen.

Še kakšna druga rešitev?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

s52sk ::

Ja saj pravim ne vem kaj pa tista skripta ki si jo ti zgoraj izpisal tista pol tud ne pride v postev?
Saj pravim php mi ne gre. Zgleda da se bom moral sprijazniti s tem da pač ne bo šlo. Bom pač drugače naredil, sam vseeno bi bilo fajn da bi peč imel te podatke kar na strani da ne rabiš klikat drugam.

LP Marko

misek ::

Poskusi tole skripto. Source je tukaj.
A imaš spletni strežnik pri sebi oz. ali je možno v php.ini nastaviti opcijo allow_url_fopen na on?

s52sk ::

Jaaaa misek zdaj pa mi dela samo mam pa reklamo zraven hehe. Torej bi moral jaz v php ini prestaviti opcijo.
Jaz urejam spletno stran od doma ja samo z ftp-jem sedaj kako bi to prestavil nimam pojma lahko pa pišem upravljalcu strežnika pa bo že popravil. Ali obstaja kakšna varianta da to storim od doma? pa ne vem.

LP Marko

Ja tudi reklamo sem uspel odstraniti edino en del skripta na vrhu se izpiše pa ne vem zakaj.

to je na www.kasiopeja.com/propagation.php

Drugače pa sedaj meni dela super.

LP Marko

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s52sk ()

misek ::

Kot vidim si na svoj strežnik že prenesel mojo skripto? Sem sedaj popravil in jo prenesi še enkrat.
Kakšno reklamo misliš?
Potem očitno ne rabiš spreminjati php.ini.

Pošlji ZS pa nadaljujeva privat.

s52sk ::

Ja zadeva dela, Misek imaš pir v dobrem ali pa dva ni problema. Sedaj sem uspel zadevo prestaviti na drugo stran. Sedaj pač sami igranje dalje. U res sem zadovoljen, edino mi na vrhu še izpiše :use fopen() or file_get_contents() pa še nisem ugotovil zakaj, ravno urejam spletno stran.

Hvala vsem še enkrat

Ja v spodnjem delu skripta ti doda reklamno sporočilo tisto sem samo pobrisal in sedaj dela BP. Sem videl tudi da si popravil super. Ja ti pošljem ZS

LP Marko

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s52sk ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHP fopen

Oddelek: Programiranje
101212 (983) BigWhale
»

PHP simplexml_load_file težava

Oddelek: Programiranje
6584 (495) radiokills
»

[bat datoteke] Trenutni datum in ura

Oddelek: Programiranje
112356 (2113) darkolord
»

[php] method="post"

Oddelek: Izdelava spletišč
191559 (1261) slovencl
»

Nastavitve php.ini-ja!

Oddelek: Izdelava spletišč
61345 (1259) Jackass

Več podobnih tem