» »

Sergio-zakaj si zaklenil temo o kopiranju zaščitenih cd-jev?

Sergio-zakaj si zaklenil temo o kopiranju zaščitenih cd-jev?

1
2
3

Sergio ::

zvitorepec: nisem jemal kot nespostljivo.

Sicer pa, tudi če večinoma to izgleda popolnoma nemogoče: tudi admini smo ljudje. tudi mi imamo "težave z ljubeznijo", tudi mi moramo "dobiti pike za vpis na faks" ter "delati med poletjem", moramo "uskladiti slo-tech s svojim življenjem", in tako naprej. To avtomatično pomeni, da se kani zgoditi, da boste nekaj v stilu "sedaj bom bolj hud" videvali. Če ciljate na DrSergioDJ-ja, za njim stojim v polni meri.

Glede mnenj uporabnikov ti pa svetujem, da se malo razgledaš po strani. Slo-Tech _JE_ eno samo mnenje uporabnikov :D.

Čisto vse (tudi, recimo, število testov v "še se kadi") je plod tega, kaj so uporabniki hoteli ter želeli. Večino (vsega seveda nismo mogli) smo omogočili.

Smo pa tekom procesa (nekje pri menjavi foruma za tega) opazili dve stvari:

- na Male Oglase se _ne sme_ odgovarjati, ker se ljudje tam notri večinoma žalijo
- Wareza (in vsega s tem povezanega) ne smemo dopustiti

Če bi dopuščali karkoli z nelegalno programsko opremo, bi bilo res, da bi naš dnevni obisk bil neprimerno višji, a je to zelo kratkoročno gledano. Danes lahko mirne duše trdim, da je Slo-Tech tako znan _tudi_ po svojem kulturnem forumu. Kjer je moderacija stroga, a ti bodo moderatorji še vedno pomagali.

Upam da razumeš moje stališče.

Saj veš - jaz hočem, da se mi ob pogledu na Forum nariše nasmeh na usta, ko vidim nebroj kakovostnih debat (od katerih, seveda, kakšna uide - pa saj smo ljudje). In po kakovosti foruma se res lahko pohvalimo. Zaradi trdoglavosti moderatorjev (ter, seveda, administratorjev) ter tudi zato, ker uporabniki razumejo, zakaj tako to hočemo.

Evo, moj jutranji post. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

jetam ::

Primož, Sregio et Co.

Zaklepat teme ki kakorkoli dišijo po warezu!!! Vse pripombe v stilu nisem vedel, nisem mislil, nisem bla bla... ignorirat. Vsak točno ve kaj in kako!!!!

In vsem tepcem, ki še niso pokapirali (perci, itn.): so drugi forumi, drugi sajti, iščite tam, pišite tam, tu pa NE SMETITE z warezom!

perci ::

jetam: a je blo res tega treba? Sem jaz tebe ali koga drugega na tem forumu kdaj žalil, kot ti žališ mene? I don't think so.

1.)dobro si preberi moje poste in boš videl, da ne podpiram wareza na forumu.
2.)ne rabim iskat po forumu za warez; če ga rabim, ga lahko sam najdem
3.)do sedaj nisem odprl še niti ene teme, ki bi kakorkoli dišala po warezu in tut ne nameravam, tako da ne ti meni o smetenju
4.)tale debata je zame končana, ker sem dobil od Primoža odgovore, po katerih sem spraševal;
5.)osebno se mi zdi, da žaljenje od vseh stvari še najbolj pripomore k nekvaliteti foruma

Sergio ::

jetam: uveljavljamo. warez se pač ne dopušča.

Perci: jetam je že dobro povedal. in s tem ni žalil tebe.

žaljenje moramo pa ukiniti. saj se utilizira počasi :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

freejack ::

/me obupal...

MadMicka ::

Zaščiten CD se lahko kopira.

To Primož in ostali vedo, pa kljub temu ne pustijo, da bi se o tem govorl.

Razlog? Ker pol kr naenrat rata raztur, in ni več taprave meje. A ne bi blo bolj enostavn, da bi za mejo vzel predpise, ne pa, da ste bolj papežki od papeža :)) ... Sej ni tok težko.

p.s.: Sergio, ne drži, ko praviš, da jetam ni užalil Percija...... reku mu je, da je tepec.

To je žalitev.

p.p.s.: jetam, opravič se >:D

paper ::

ja prekleta mularija pa to ni res ;-)
od kje vam cajt pa vola se drkat s "temami, ki niso ustrezne" in jih zaklepat. ojej.. ze tko je edina fajn stvar na vasi strani kaka dobra novica in se dodatno odganjate folk.



Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Sergio ::

naše statistike govorijo nasprotno od tvoje izjave, paper.

http://www.slo-tech.com/status

Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Pisk ::

Pizda ste ubogi ej. ;(
Ja vi, Primoži, luniji, serđoti eni in drugi...
Tukaj se odraža stanje pri vas doma, ki ga hočete vsiljevati drugim. Pravilo je pravilo, čisti fašizem, kot je že Primož sam ugotovil. Zakaj imate sploh moderatorje potem? Avtomatsko cenzuro pa bo mir. Pa imena strani ne pozabite spremeniti v serđo-tech ali kaj podobnega, ker lovorike na katerih sedite vam je prineslo ljudstvo, ki se čuti del te strani, v zahvalo pa jim mečete polena pod noge kolikor je mogoče.

Da se držim tematike: vsakdo ima pravico narediti kopije, zato tudi obstaja stran gamecopyworld sicer bi jo že zdavnaj ukinli.
Vi mikroskopski mladoletni slovenčki pa se boste šli neke pravičnike. In to v državi, ki po standardu ne pride ZDA niti do kolen. Namesto da bi gledali kako čim bolj pomagat folku(ker vemo da nimamo vsi denarja za originale, marsikdo ima mesečni prihodek $250 in avtomatski odhodek $300 brez da kupi eno samo igro -tukaj treba mr. koperfilda da pogliha vsak mesec) in poskušali zajebat zakon kolikor se da(oziroma iti do skrajne meje), ga ovirate tudi tam kjer sploh ni treba in kjer vam ne bi nobeden nič reku. Žalostno ej. Zamislite se!!!

Zadnjič je kolega iz neke, njim konkurenčne, rač. firme prijavu Gambit Trade na slovenski BSA zato ker na veliko podpirajo piratstvo, in to ne v kakšnem forumu ampak na prvih straneh!!!
Zastonj do vsakega programa in igre!
In kaj se je zgodilo? Nič, ker jim nič ne morejo, Gambit pa lepo nadaljuje.
Mi pa tukaj naj ne bi smeli spraševati niti kako do osebnih kopij. Tuga.

Popljuvajte me!!!! Vem da se ne boste obrnili. Taki ste, egoistični otroci presiti in prepolni vsega.


Bella ciao!
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Primoz ::

Moderatorje imamo zato, ker samo ne moremo pogledat vsega. Kaj delajo moderatorji... brišejo (direktne ponudbe/povpraševanje) / zaklepajo (kar smrdi po) warez teme....
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Sergio ::

Pa zakaj se tako infantilno zatekaš k žaljenju, Pisk? Sem te jaz kakorkoli užalil, ter se čutiš dolžnega do tega, da bi mi vrnil? Dvomim.

Sicer pa pojdiva po točkah.

Moderatorje imamo za to, ker administratorji tako velikega foruma ne moremo pregledati sproti. Oni nam sporočajo (ter seveda ustreno ukrepajo), kje prihaja do kršitev pravil, ki si jih sprejel, ko si se prijavil na našo stran.

Ljudstvu smo res dolžni vse. In ljudstvo hoče kakovost pogovorov v forumu, brezkompromisno. Vsaj tisto ljudstvo, ki hoče, da bi stran še naprej delovala v takem obsegu ter kakovosti.

Polena pod noge mečemo tistim, ki enostavno odklanjajo izbiro, da bi izbrali OSTALIH 300 slovenskih forumov, ki piratstvo podpirajo. Zakaj na Slo-Techu? Tega tukaj ne bo. In pika.

Nisem mladoleten. Nisem mikroskopski. Imam namreč 100 kilogramov. Give or take.

Še enkrat povdarjam: Vem, kakšen je ekonomski status v Sloveniji in VEM, da je cena igrice enostavno previsoka na plače, ki jih dobivajo naši starši (ali pa vi). Še enkrat pa povem to: Imate 300 forumov, ki vam z veseljem pomagajo pri pridobitvi ilegalne programske opreme. Slo-Tech pač ne. In tudi zaradi tega je stran pridobivala na kakovosti ter kulturnosti pogovora. Ker smo se tako strogo držali teh pravil.

Če Gambit to podpira, pa o teh igrah sprašuj tam. Nobeden te ne sili v uporabo te strani, a če jo že uporabljaš - se drži pravil. Resno.

Popljuval te ne bom. Le odgovoril v kulturnem tonu, navkljub dejstvu, da ga ti, očitno, nimaš.

Sicer pa - a veš, kako je reku Zlatko? :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sergio ()

Pisk ::

Dejstvo ostaja:
Osebno kopijo imam pravico narediti. Amen.
Ti to brezpredmetno cenzuriraš. Dvojni amen.
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Primoz ::

sorry ne... večina je dokaj zadovoljna z trenutno diktaturo. Nekateri pravijo, da smo še premalo natančni. Samo... če bo pa 10% aktivnih uporabnikov reklo, da jim kaj ni všeč, bom razmislil... samo warez in vse kar smrdi po warezu (pa otroška pornografija in ostali "jezdeci informacijske apokalipse") so pa izven debate... tukaj se ne gre za to, kaj je v slo nelegalno temveč, česa na našem strežniku ne bomo gledali... aja... btw... BSA reklame so tudi off limits.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Binji ::

Ok se strinjam, da wareza tukaj ne sme biti. Ampak "sive" cone bi pa lahko bolj tolerirali (divx, doticna tema), ker uporabnik ima res pravico si izdelati 3 kopije za zasebno uporabo.
Glede crackov...dokler je ta no-cd crack in povezan s temo, v kateri je omenjan problem s predolgim nalagalnim casom se ga po moje lahko pusti. Takoj ko se da link do cracka, ki "pomaga" pri registraciji nekega programa - izbris linka+zaklep.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Pisk ::

Mah... nima smisla...

In zaradi tega sem tako jezen, ker imate tak ful ignorantski odnos, glejte, spotikate se ob obliko sporočila in ne vsebino. In to da morate po vsej sili imeti prav, to tudi dviga pritisk. ;(
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pisk ()

Pisk ::

Primer Gambit pa sem navedel, da boste videli kje je meja, da boste premislili v smeri kaj nam zakon omogoča in kaj ne.
Heh, po temu kako si ti to razumel pa bi lahko reku, da si pošteno zagledan v svoj prav in nič drugega.
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Gandalfar ::

Pisk: kar se tice spotikanja ob obliko sporocila. Sporocilo, ki je napisano z SAMIMI VELIKIMI CRKAMI ni sprejemljivo po net-bontonu. Pravm tako je zazeljeno vsaj priblizno slovensko. Nekatera sporocila so tako napisana, da so popolnoma brez repa in glave. Potem pa uporabniki penijo, da jim nihce ne pomaga. V takih (zelo redkih) primerih je boljse od uporabnika zahtevati, da si vzame namesto 1minute 5 minut in napise neko spodobno sporocilo.

Saj zmorete..

Pisk ::

Ne bit toliko zateženi pa bo bolj luštno.
Saj zmorete...
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Justy ::

Vse se da zmenit, samo na kulturen nacin.

perci ::

Glede na to, da topica nisem odpiral, da bi se v njem žalili (kar so nekateri že začeli) in glede na to, da sem od Primoža dobil odgovore po katerih sem spraševal, bi prosil Primoža, Sergia, Tomija ali Gandalfa, da temo zaklenejo. Ne bi rad bil vzrok novim žaljivkam, kakršne so v tem threadu že padale.

Justy ::

Perci, glede tega se nikar ne sekiraj, sprejemajo se samo kritike, ki so na nivoju.

freejack ::

XY postov, pa smo spet na začetku.. Ni poanta v tem, da se warez dovoli, le da se siva cona ne jemlje avtomatsko oz. nujno kot warez, malo prostora za dihanje prosim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freejack ()

perci ::

O warezu je bilo povedano že veliko: eni imamo taka, drugi drugačna mnenja. Primož je rekel, da bo ob podobnih temah dvakrat premislil, preden bo zaklenil. Torej ima tudi on posluh in je pripravljen nekoliko popustiti.Vendar forum je en sam in nekdo ga mora voditi in moderirati. Torej, če so se fantje tko odločil, jst to njihovo odločitev spoštujem in ne bom več odprl goflje zaradi tega (kar pa ne pomeni, da se z njo strinjam).
Kaj je moj point? Point je v tem, da jim dajmo zdaj mir, ker so bli tolk korektni, da so odgovarjali na naše poste, čeprav so bili nekateri nekorektni in žaljivi.

jetam ::

Jojprejoj še vedno...
Torej v naslednjih postih tule bi rad en inteligenten odgovor na naslednje vprašanje:
Kaj natančno za vas pomeni, da je za osebno uporabo dovoljena kopija cdja??? Tule imate vsi polna usta tega izgovora, ko pa vendar vsi vemo kam pes taco moli!!!
Recite bobu bob, ne pa tule pametovati!

Še enkrat: Warez zaklepat! Vsa jajcanja po zaklepu brisat! Če je uporabnik še naprej "pameten": BAN!
Nekaterim pač ni jasno da je S-T vaša stran, oni pa samo uporabniki, ki se s svojim udejstvovanjem tule strinjajo s tem da bodo spoštovali vaša pravila. Kdor nima te inteligence, da bi pokapiral kaj in kako, naj raje gre.

In ne, ne bom se opravičil... Nekateri pač ne razumejo...

Primoz ::

Torej....

Spoštovani!
Opozorili so me, da je na vaših spletnih straneh:

Sergio-zakaj si zaklenil temo o kopiranju zaščitenih cd-jev?
tekst z naslednjo vsebino:

Zadnjič je kolega iz neke, njim konkurenčne, rač. firme prijavu Gambit Trade na slovenski BSA zato ker na veliko podpirajo piratstvo, in to ne v kakšnem forumu ampak na prvih straneh!!!
Zastonj do vsakega programa in igre!
In kaj se je zgodilo? Nič, ker jim nič ne morejo, Gambit pa lepo nadaljuje.


Glede na to, da navedbe o našem podjetju ne ustrezajo resnici, prosim, da na vaših straneh, najbolje kot nadaljevanje foruma v katerem je naše podjetje večkrat omenjeno, objavite naše pojasnilo:


Skupina podjetij Gambit Trade upravlja z večjim številom spletnih strani, med kateri je tudi stran www.vsezastonj.com. Navedeno stran promoviramo tudi na ostalih spletnih straneh skupine z oglasi, ki dejansko vsebujejo tekst ť Zastonj do vsakega programa in igre!Ť Obiskovalci www.vsezastonj.com pa dobro vedo, da lahko na straneh najdejo širok izbor programov, ki so na voljo zastonj legalno. Na teh straneh namreč objavljamo programe in linke do programov, ki so zastonj ali pa so zastonj pod določenimi pogoji oziroma za testno uporabo za določen čas, ki ga je določil proizvajalec oziroma lastnik avtorskih pravic. Avtor zgornje navedbe bi si moral vzeti le kakšno minuto ali dve in pogledati na vsebino www.vsezastonj.com. No, ker je šlo za predstavnika konkurenčnega podjetja, kateremu je uspešno poslovanje našega podjetja očitno trn v peti, je raje pohitel s prijavo na BSA in se potem čudil, zakaj se ni nič zgodilo. Odgovor je preprost: zako, ker www.vsezastonj.com posluje legalno.

Podjetje Gambit Trade je eno redkih podjetij v Sloveniji s statusom Microsoft Gold partner. V svojem prodajnem programu imamo programsko opremo IBM, Microsoft, Kofax, Eistream in nekatere druge, poleg tega pa razvijamo lastne rešitve: EnaA elektronska trgovina, FrontOffice 2002 družina poslovnih rešitev in FrontOffice CRM. Temu primerno podpiramo delovanje GIZ BSA in spoštovanje avtorskih pravic ter z BSA tudi sodelujemo. Seveda to ne pomeni, da nam nič ne morejo. V konkretnem primeru smo se morali zelo potruditi, da smo pojasnili celotno zadevo.

Lep pozdrav

Aljoša Domijan
ADomijan@Gambit.si


There can be no real freedom without the freedom to fail.

jetam ::

Hm Pisk torej kaj porečeš na to? Amen, morda???

freejack ::

In živeli so srečno do konca Microsoftovih dni . . . :D

luni ::

Lol kera kajla. Nekdo bo se tanko piskal (excuse the pun :)).
Artificial Intelligentia

kuglvinkl ::

ZAdnji čas, da se spravim pisat diplomsko. EULA namreč.
Your focus determines your reallity

Pisk ::

Dej Jetam ne seri. Kaj bi ti sploh hotel doseči??
Gospod iz Gambita je povedal točno to kar sem jaz že prej: Tisto je vse legalno!
Zato tudi tukaj težim, da naj se neha s to nesmiselno prohibicijo tam kjer ni treba.
Sicer ste pa eni posranci, da je joj. No future without balls!
Celo najožji Microsoftovi partnerji to vedo, vi pa...
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

luni ::

Pisk, meni se zdi da tebi niso cisto jasni pomeni besed SHAREware, FREEware, DEMO, in podobne...
Artificial Intelligentia

Pisk ::

luni tebi se prevečkrat nekaj zdi :\
Spodbujanje k uporabi astalaviste in raznih warez strani nima kaj dosti veze s tistim kar ti navajaš >:D
Če nisi videl tistega članka potem ne komentiraj ;(
Toda dejstvo še vedno ostaja:
če si kdo hoče narediti kopijo mu pomagajte. Nobeden vam ne bo težil zaradi tega.
To je bistvo te debate, vse drugo je larifari.
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

luni ::

Ne, bistvo te debate in sporocilo ki vam ga hocejo admini spravit v trde buce je, DA WAREZA NA SLO-TECHU NE BO in da prav tako DEBAT NA TO TEMO NE BO. Pa se lahko se tako razburjas kaj je pravicno in kaj ne, nic se ne bo spremenilo.

Razumes zdaj?
Artificial Intelligentia

Pisk ::

Problem je, da ti in tebi podobni ne razumete kaj to warez sploh je. :'(
Nasvet kaj obkljukati v Nerotu oziroma CloneCDju niti približno ni warez. Papak. ;(
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pisk ()

sifu ::

Zanima me ce bi dovolili temo: "Kako skopirati doma narejen audio CD??, kateri program je najboljsi zato, ter katere tehnike so najboljše za kompresiranje svojega doma narejenega audio cd-ja??"

ali bi bila ta tema dovoljena? in ce ne zakaj?

Predator ::

tem z cd ripperji in mp3 kompresorji imaš že miljon ( tudi jaz sem našel exact audio copy tako da sem uporabil search in vtipkal mp3 in pogledal nekaj tem :) )

kako skopirati doma posnet cd - jah zripaš in posnameš tukaj ni problem ( lahko poskusiš cd-copy gumbek ;) ) teh tem je že miljon; samo problem je kako bo nekdo vprašal kako naj presname doma posnet cd za anticopy zaščito >:D , tako da najbrž bi bla tema zaklenjena ker jih je že preveč podobnih odprtih ali pa ker je warez

pisk:
res je ni warez, samo če nekdo napiše kaj mora obkljukat da presname zaščiten cd pa je :) ( sej drugače clonecd-ja , razen če ne zbiraš programe za snemanje, sploh ne rabiš tako da je komentar neumesen )

------
problem z warezom na slo-techu je samo v lenobi osebkov; vsak hitro downloada program, še hitreje applaya crack čez sedaj pa kako presneti cd in taki osebki ki niso plačali za software so v 99% preleni da bi odprli readme file ali uporabili magic tipko f1 za pomoč in nasvete in smetijo na veliko

jaz bi dal vsem ki morijo kako presneti en cd in blablabla naziv lenoba in ne persona rudis ker jim prvi bolj ustreza

sifu ::

ma fora sploh ni v tem!

fora je v tem da to da si presnames ZAŠČITEN audio cd za lastno uporabo - NI prepovedano!

isto bi se lohk moderator spomnu da bo prepovedal teme v katerih piše kaj o modifikacijah ohišja itd...saj to tudi ni dovoljeno oz. s tem dejanjem marsikdo izgubi garancijo itd...

anyway..kar hocem rect je to...da ce hocte narest forum ( oziroma stran) uporabno, potem je treba nekaj nudit folku in to so stvari....recimo kako se naredi to, ono itd..nekaj kar ni na drugih straneh oz. kar ne najdes ce kups moj micro al monitorja.....ne pa da je vsaka druga novica o maturi itd...koga briga a vi delate maturo al ne

grem stavt da 80% folka hod na to stran zarad foruma in mogoce si prebere tudi kaksno novicko (predvsem o maturi)...forum je pa zanimiv predvsem zarad tega da vprasas nekaj kar ne znas oz da vids kako folk žali drug drugega....

mislim da imate zelo velik uporabnikov te strani...sam mislem da obstaja neka meja k jo boste presli...in potem bo zacelo prebivalstvo odhajat drugam....navsezadnje je veliko takih strani, ki teh zadev ne omejujejo in normalno poslujejo itd... kot primer neworder....ki je popolnomo legalna stran, ampak grem stavt da bi vi tam 90% stvari proglasil za warez

sifu ::

se nekaj!!! zakaj se tema "krcenje filmov" ne zaklene?

saj gre za divx, mpeg presnemavanje -> torej warez

Predator ::

[isto bi se lohk moderator spomnu da bo prepovedal teme v katerih piše kaj o modifikacijah ohišja itd...saj to tudi ni dovoljeno oz. s tem dejanjem marsikdo izgubi garancijo itd...]

-modifikacija ohišij ni kazniva, zgubiš garancijo ampak to je posameznikov problem

[koga briga a vi delate maturo al ne]

mene že,
ker oni bojo živeli od tega kako naredijo maturo, na kater faks bojo sprejeti, kje bodo delali in če bodo lahko delali kar jih veseli in od tega je odvisno tudi kako bodo na strani aktivni
če imaš željo pomagat napiši članek in če bo kakovosten sem prepričan da ga bodo objavili ampak lažje je pluvat po njih ne :|

potem pa kar se warez tem tiče ne razumem tvoje logike? če imaš vse na neworder zakaj rabiš potem še vse tukaj? uživaš v podvojenih postiha ? :)

sifu ::

sej to je zalost....na slo tech ne prihajam zarad tega ker bi dubu koristne informacije..ampak rad gledam forumske dvoboje ter debate o tem kdo je vecji idiot....za koristne stvari imam druge strani...na zalost...se mi zdi potihem..da tko dela vecina...sam zdi se mi tko

zile ::

sifu: še kako prov se ti zdi.:D

madonch ::

Takšno omejevanje svobode govora o popolnoma legalnih temah, me kar malo jezi.

Upam, da ne bo kdo zaklenu teme "kje lahko kupim ferrarija?", zato ker bom po vsej verjetnosti na slovenskih cestah z njim od časa do časa prekoračil omejitev hitrosti.

Še nekaj me zanima, toliko, da dobim predstavo:

Ali se lahko debatira o tem:

1) Kako se znebiti krajevne zaščite raznih predvajalnikov (DVD, ...?)

2) Kako pripraviti nov CD od J.LO do delovanja v mojem CD-ROM-u, ker ima neko zaščito?

3) Kako se odklene določen tip GSM aparata?

Vse to početje je povsem legalno, ker NI nobenega zakona, ki bi to prepovedoval. Bolj sporno je ustvarjanje teh zaščit, ker z njimi "nategujejo" potrošnika.

Mimogrede: o vseh treh zgoraj navedenih vprašanjih povsem legalno objavljajo članke uveljavljene slovenske revije (PC&Mediji, Monitor, ...)
Še več: ko kupiš določen DVD predvajalnik, ti na pooblaščenem servisu povsem legalno odstranijo krajevno zaščito, zato ker POPOLNOMA NIKJER ne piše, da tega ne smeš.

Če te posege opravljaš sam ti kvečjemu neha veljati garancija, toda ilegalno ni?

Saj to je povsem isto kot pri overclockanju in res ne razumem, zakaj bi morali imeti dvojna merila glede tega.

Se pa strinjam, da na tej strani za pirate in podobne ni prostora.
Če pa hočete, da bodo strani res kvalitetne, morate dopustiti demokratične pogovore o vsem, kar spada na slo-tech in ni v nasprotju z zakonom.
leposemejte :-)

jetam ::

hmm madonch zdi se mi, da je tvoj post napisan pod vtisom, da je na s-t demokracija... Preberi si prvi člen pravil pa ti bo vse jasno!

Tomi ::

madonch: večina zadev je napisana v Pravilih, tako da tam poglej vse, kar te zanima. Če je zadeva nelegalna, nima kaj iskati tudi, če pa je dvomljiva, je pa odločitev moderatorja ali admina, kaj bo naredil..
Kar se tiče vprašanj, je pa tako, da ima vsaka zaščita svoj namen. Sicer pa ni absolutno prepovedano.
metrodusa.blogspot.com

Simko ::

To me res zanima: overclockanje je legalno?

Simko ::

Is all this [overklokanje - Simko] legal? Yes, but you have to note some things. First, when you buy a processor you become its owner so you can do what you want of it; this isn’t the same for software as you don’t buy the program but the license to use it, so you don’t own it (and usually you can’t change the code). Second, changing the functioning parameter of the processor implies voiding the warranty.

Očitno je. Ampak ista zadeva je z ostalim HWjem pol. Torej zakaj ne smel vprašati, kako naj prelisičim moj DVD, da bi bral tudi DVD ploščke, ki jih ne bi smel? Zakaj pa lahko procesor dela na MHz, na katerih ne bi smel?
Sicer nimam DVDja, samo tak...vprašam pač :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Simko ()

Sergio ::

Na ta problem lahko gledamo z večih strani.

DVDji so regijsko zaklenjeni zaradi višjih sil, kot so megakorporacije, ki nočejo, da bi DVD, izdan v USA, delal v Sloveniji, kjer film niti še ni prišel v kinematografe. Tako oni težijo k temu, da bi se izposojevanje naslovov regije 1 ustavilo (se je že - spomnimo se Kos Računalnikov, njim so dobesedno pobrali vse naslove ter mastno oglobili), pa tudi prodaja le-teh naslovov jim gre v nos (ampak le-ta ni z zakonom prepovedana).

Z overclockanjem je drugače - Proizvajalec procesorja nastavi procesor na določeno frekvenco, ker je PREPRIČAN, da bo na tej frekvenci deloval brezhibno pod pogoji, ki jih proizvajalec navaja. Z navijanjem lahko škodimo samo sebi, AMDju ne.

Sicer se mi pa zdi, da tem o regijskem odklepanju DVDjev ne zaklepamo.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

ABX ::

Sergio: tudi z o/c lahko škoduješ sebi ali ostalim. Vendar ta škoda ni dovolj velika da bi vložili potreben denar da bi jo iztrebili.

Ko se bo splačalo AMD-ju bo o/c postalo nezakonito.

When money talks, bullshit walks!
In mislim da z vašo anti warez (tudi nekatere oblike reklam) politiko je nekaj podobnega.


Povzetek: presnemavanje je lahko legalno, vendar na Slo-techu se o temu ne govori! To so Admini jasno povedali, vendar mlajši moderatorji to zelo slabo razumejo in iščejo neko razlago v pravilih, kar seveda povzroča nemirje.

Za uporabnike: Ma kaj je tako težko iskat te rešitve kje drugje?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Mr.B ::

Admini , poglejte si mal druge professionalne forume. Prepišite si pravila. Zažnite delati malo bolj profesionalno. Večino tega , o čemer se v tej temi razpravlja , je posledica , malo po domače napisanih pravil.

In če se gre tako , kot se kakšnemu adminu , malo zazdi , pa ima slab dan , so teme ki vsebujejo vsebino na kaza in podobno , MP3 in podobno , ClonCD in podobno ,Kako priklučiti več računalnikov na en Kabelski ala ADsl priključek in podobno , razni NoCD cracki , MSupdati-da ne bomo reklamirali piratov , seveda ker nima noben originalne licence doma , razna pozabljena gesla ,in Divix-i , itd... Se bi moralo to vse zaklepati.
Tako bo ostala le kakšna tema kot je Imaginarno navita Hercules kartica. Ups pa sej mi je enkrat to en admin celo odpisal , da je to forum v katerem se govori le samo za oz. o navijanju.

Dokler boste imeli odprt forum ,pa boste vsi admini po svoje , ali pa ko boste imeli čas nadzirali , karkoli , tako in počež , bo pač tako kot je.

Sicer se pa že po razvrščanju tem , vidi , da nimate pravega koncepta , ampak se bolj tako domače ukvarjate s popravljanjem in dodajanjem zadev. Pa sej je linux itak tak siple da se da vse zrihtat ,....

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

MadMicka ::

ABX, o/c ne more in ne bo postalo nezakonito.

Namreč, ti kupiš proc in lahko z njim delaš kar hočeš. Če boš pač delal v nasprotju z navodili, ti ode garancija. To je pa tud vse.

Enako velja za vse ostale predmete.... avto (ga lahko naviješ :) ) , motor etc.....
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pripomba na zaklepanje tem

Oddelek: Slo-Tech
371472 (915) suse80
»

WAREZ?

Oddelek: Slo-Tech
332018 (1429) Sergio
»

zaklepanje tem oz. "prepoved wareza"

Oddelek: Slo-Tech
231835 (1378) neki123
»

Warez/porn prepovedi

Oddelek: Slo-Tech
192129 (1463) kuglvinkl
»

jep, še ena zobata ovca.. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Slo-Tech
1076899 (5232) lordgreg

Več podobnih tem