» »

help plz!!!!!

help plz!!!!!

XsenO ::

Hmmmm............kupil sem matično ploščo asus a7v-e in proc duron 750. Montiram vseskupaj kot kaže v navodilih in glejga zlomka stroj se noče vpaliti ko pritisnem gumb za vklop. Probal sem menjat 200w napajalnik z 230w pa ni nič pomagalo.
Kofiguracije strojev pred nakupom novih komponent:
stroj 1.
celeron2 600
abit va6
geforce 2 mx
196 ram
...

stroj 2.
celeron 300
abit bh6
voodoo3
128 ram
...

Nato poskušam dat na stroj 2 proc. celeron 600. zopet se mi nekaj polomi stvar se zažene toda slika na monitorju je črna in nič ne piska še nekaj led diska sveti nekaj časa nato pa se izklopi. nato poskušam dat nazaj prejšni procesor a situacija ostane ista.
Nazadnje še probam dat nazaj v stroj 1. abitko va6 in cel600 a situacija postane enaka kot na stroju 2.
bios sem že probal resetira vsaj mislim tako ki ne vem točno ko se to naredi.
Hvala za nasvete

P.S. Ma kaj smo 13.petka slučajno:D

Mr.-Viko ::

Preveri kable, če so pravilno obrnjeni v vodilu (včasih ga "serje" tudi disketnik, če ima narobe kabelj obrnjen), mostičke (jumperje), vse kartice (grafične, zvočne), če so dobro v vodilu.

V glavnem, preveri kablovje in jumperje. Če pa sumiš procesor, pa pojdi kolegu in ga tam stestiraj (če ima pravo mamaplato).
No comment, really

XsenO ::

Ja proc nebi smel bit problem ker naj bi bil testiran prejšni dan. Dvomim da je kriv disk ker za zagon pc potrebuješ ram grafično matično in proc.
asus a7v-e se mi sploh noče zagnat kot da je nekaj narobe z kontakti za stikalo samo da so na prejšni plošči delali.
nevem pa zakaj se mi noče pc zagnati če ga naštimam v prvotno konfiguracijo ne eden ne drug

BigFoot ::

hmmm....če slučajno sumiš ohišje, pol lahko plato zbootaš tudi tako da kontakta na katera natakneš konektor za vklop samo lepo povežeš za trenutek (recimo s konico šraufencigerja).
probi mal RAMe menjat po mašinah. pa izklopi vse diske, floppyje, CDja, mrežne, modeme...
se pravi v PCu pusti samo grafo in RAM (poleg plate in proca seveda, lol)
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

XsenO ::

mislim da so krivi tisti pin-i na asuski da se rač sploh ne zažene. Matična je povezana na napajanje ker ima notranjo led ki to dokazuje toda ko pritisnem gumb za vklop se nič ne zgodi

luka ::

iz elektrike odklop vse zunanje enote, napajalnik naj bo povezan samo z matično plato na njej pa naj bo sam procesor pa pc speaker prklopljen. Pa res vse ostalo mej odkloplen niti ne pstit da bi ti kak kabl sam viseu dol kr bi se ti zdel da sej itak ni povezan z nobeno enoto - vse izklop! potem pa z enim kovinskim predmetom poveži na roke power switch pina na plati. Če ti še pol nič ne piska - se lahk kr zjočeš, če pa ti pa prklapli počas zadeve gor pa si poštudiri kje je problem. Aja pa btw včasih je tist kabl ko pride iz napajalnika na plato slabo dan gor - kontrolna ledica gor ostalo pa ni vredu, daj ga še enkrat probi dat gor.

XsenO ::

hm.... samo zakaj se mi recimo pc s cel300, bh6... noče več vžgat pravilno se vklopi nekaj časa dela disk slike ni nič ne piska.
še nekaj bi vprašal kako se resetira bios oz. cmos na bh6 in va6
1 + 1 = 1

luka ::

Bios resetiraš tako da prestaviš jumper na plati ki je nekje v bližini biosa na sosednji pin, prižgeš računalnik - računalnik ponavadi se v tem primeru niti ne zbudi, zato ga ponovno ugasne in vrneš pin na isto mesto. Kr ta problem ko mi opisuješ dobivam občutek da si ti mogoče celo pozabu dat jumer nazaj na staro mesto. Če pa je na starem mestu potem pa naredi isti postopek kot sem ti zgoraj napisal pa povej če se kaj prebudi.

XsenO ::

:DStvar sem na obeh pcjih rešu in oba delujeta na asus sem zedel da je problem narobe označen pin za priklop. na drugem pa zgleda da je tisti vtič iz napajalnika v matično nekaj narobe postavljen.
Vsa vesel sem nato probal dati v 2. stroj cel600 pa ni hotel delovati na abit bh6. bios sem že pred tem dal na najnovejšo verzijo ki podpira proc cel do700. no ko sem dal 600 gor je slika na monitorju ostala temna in nič ni piskalo kot da proc ne bi bil prisoten. Kaj mi priporočate da prizkusim. Aja še nekaj procesor je na nekem adapterju od katerega nimam navodil. model adapterja je menda Msi ms-6905 master
1 + 1 = 1

luka ::

ee škoda da nisi prej povedal ta v tem PGA adapterju je 100% problem. Menjaj ga z drugim - s tem da moraš pazit kr tut velik novih ne dela - pocen roba pač

frudi ::

se strinjam, problem je skor ziher v adapterju... ta starejši namreč ne podpirajo celeron II/pentium III procesorjev. nabavi enga novega, priporočam ti abit slotket III (ki priročno podpira tudi višanje voltaže :))
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

VASkO ::

MSI 6905 podpira p3, c2 in SMP se povrhu, to ni neki cheap ass adapter, je en najboljsih. Sicer pa imas na adapterju ponavadi napisane kombinacije jumperjev, drugace pa ce ene, zakaj pa ne gres na proizvajalcevo stran pogledat za informacije? se nic ne znajdes ali kaj? tam ti pa ziher pise vse:
klik!

mozno je, da imas v PPGA nacinu in ne v FC-PGA, mislim, da moras samo en jumper premaknit.

XsenO ::

Hmmm.... adapter bi mogel biti pravilno nastavljen ker je bil prej na abit va6 in zdaj ga poskušam dati na abit bh6 Zato bi mogli bit jumperji pravilno postavljeni. Še nekaj prvo sem probal dati samo proc in ram brez grafične in enkrat mi je vspelo da pride tisti piska en dolg dva kratka. Nato sem probal še dodati grafično in se ni nič zgodilo kot da ne bi bilo proc.
1 + 1 = 1

XsenO ::

hm........ uspelo mi je zagnat in celo priti do oken s 600 toda ko sem ga zaprl in ponovno vžgal se zopet ni hotel zagnat kakšen predlog
1 + 1 = 1

MadMax ::

Jumper J2 (na levi) daj na spodnja pina (proti mamiplati), J1 in J3 odstrani, J4 daj na desno, JV0 do JV4 pa nastavi na voltazo proca (za npr. 1.75V: JV0, JV3 in JV4 desno, JV1&2 brez).
Ce se ne bo slo, pa probaj zamenjat adapter (saj je v rangu SlotKETIII, ampak ene plate so izbircne-vcasih dela le s kakim no-name...)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

XsenO ::

No stvar mi je uspelo popravit in zdaj se lepo brez problemov vžge. Pomojem so bili krivi jumperji za napetost ki so bili nastavljeni na avto tako sem jih nastavu na 1.5V pa se je mašina zagnala.
Nekaj bi še rad vprašal na 1. stroju kjer je zdaj duron750 na mb asus a7v-e. duron se zelo segreva do 57 in to se mi zdi zelo sumljivo. Procesor ni nič navit pa tudi ventilator bi mogel bit pravilno nastavljen ker so mi ga montirali že v trgovini
1 + 1 = 1


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
14410870 (7208) Spajky
»

BH6 Upgrade - pomoč

Oddelek: Kaj kupiti
171275 (1061) boha
»

Nasvet prosim

Oddelek: Kaj kupiti
91223 (1098) frudi
»

Celeron 2 600@900

Oddelek: Navijanje
211429 (1181) matevzm
»

Cel 600 na BH6 preko slotketa HELP !!

Oddelek: Pomoč in nasveti
131180 (986) Jeri

Več podobnih tem