» »

Pika na monitorju

Pika na monitorju

bukvi ::

LP

Mam monitor Samsung 957p in sem prejšnji teden opazil črno piko na monitorju (skor na sredin ekrana). Pika je vidna tudi v špilih, filmih ( kokr je prisotna svetlejša barva ). Po moje je šel (dot) po gobe. Skratka zelo me moti ta pika. Obrnil sem se na prodajalca kjer sem kupil monitor in mi je rekel da bo prišel serviser jutr pogledat. Mislim pa da se tega ne da popraviti. Zanima me, če je kdo imel podoben primer in so mu zamenjal monitor. Upam da nisem preveč pikolovski. Sam tak je, za monitor sem dal 55 jurjev

Hvala za odgovore.

Stepni Volk ::

Philips pravi takole:


Torej, če je en sam piksel mrtev, ti niso dolžni menjati monitorja... vendar ti ga bo dober trgovec vseeno.

Azrael ::

Hin ekran, to se ne da popraviti, drugače kot z menjavo same katodne cevi, kar se nikakor ne splača. Upam, da je monitor še v garanciji.

BTW, kot sem slišal iz več virov, je zadnje čase kvaliteta Samsungovih monitorjev zelo na psu, kar tvoj primer samo potrjuje: do take okvare pride lahko samo, če je postopek izdelave in kontrola kvalitete CRT zanič ali pri izjemno redki okvari monitorja, ko istočasno crkne vodoravni in navpični odklon žarka in na sredi ekrana zažari zelo svetla pika, ki v nekaj sekundah prežge fosforno prevleko in potem na tistem mestu ostane samo črna luknja (nima veze s tistimi v vesolju...).

Če je monitor brezhiben, ne glede kakšno sliko monitor prikazuje, do tega ne pride. Tudi če bi monitor prikazoval čisto črno sliko z eno samo belo piko, bi do trenutka, ko bi opazil spremembo (pika bi bila temnejša) minilo par 1000 ur.

LP, Azrael

p.s. Saj gre za ta CRT monitor ?
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

bukvi ::

Ja monitor je še pod garancijo, saj je star 1 leto.
Upam, da mi bodo zamenjal. Serviser pride v ponedeljek. Glede teh monitorjev od Samsunga sem opazil napako pri dveh kolegih, ki si lastita 959NF
opazil sem črte na monitorju v desktopu, ki so pa res moteče in na servisu so pač rekl, da je cela ta serija monitorjev v k****. :))

Pa hvala za odgovora.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
8373983907 (1307) crnski0
»

Refresh rate vprašanje!

Oddelek: Pomoč in nasveti
161684 (1494) Mavrik
»

mrtvi pixli

Oddelek: Pomoč in nasveti
408085 (7045) Pyr0Beast
»

Igranje na najvišji ločljivosti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
454423 (3213) Suli
»

Comtron ne da reklamacije na en mrtvi piksel

Oddelek: Loža
474306 (2780) kuglvinkl

Več podobnih tem