» »

SiOL ADSL ping odvisen od sinhronizacijske hitrosti modema?

SiOL ADSL ping odvisen od sinhronizacijske hitrosti modema?

Bistri007 ::

Zadnje čase opažam, da mi eDonkey na Siol 1024/256 ADSL deluje veliko počasneje, kakor je včasih. Povprečen ping na www.siol.net je, kadar je vklopljen eDonkey, več kot 2 sekundi (okoli 2100ms), normalno pa je 20ms.

Na začetku sem imel 1024/256 (decembra 2002), potem pa sem ga čez dober mesec zamenjal s hitrejšim 4096/512, saj sem si povezavo delil s sosedom, ki ni mogel brkljati po spletu, kadar sem imel vklopljen Kazaa.

Sosed se je letos odselil, jaz pa sem dal hitrost povezave nazaj na 1024/256, kar je bilo zame čisto dovolj hitro - samo problem je, ker se s tem ping stokrat poveča!!!

Sem pa vzel tudi Siol TV - ping je bil nizek tudi ob eDonkeyu - televizija in P2P sta delovala fenomenalno. Vseeno pa me je motilo počasno preklapljanje med kanali in dejstvo, da nobenega ni niti enega pametnega pametnega programa, ki ga nimam že na kabelski - zato sem vrnil Siol TV.

Mene sedaj zanima, kako priti čim ceneje do ugodnih pingov:
- kakšne pinge imate ob polni obremenitvi (50+ hkratnih downloadov na P2P) na modemih, ki se sinhronizirajo z 2Mbps in 4Mbps (če bi vzel 2Mbps/4Mbps paket).
- ali je pomembna upload sinhronizacija : razlika med 2048 kbps paketi z raličnimi hitrostmi uploada (2048/384, 2048/512, 2048/768 oz. 4096/512 in 4096/768 paketom)
- če ne bom spet vzel Siol TV (zaradi pingov, ne programske sheme)

PS: Če imate novejši Calisto modem, potem zveste hitrost sinhronizacije, če se povežete na 192.168.1.1, U:admin
P:las6d9kj69se; samo prej si morate nastaviti fiksen IP na lokalni mreži na 192.168.poljubno.poljubno; subnet mask 255.255.0.0.

Jaz imam:
Up Speed 256Kbps
Up Latency Interleaved
Down Speed 1088Kbps
Down Latency Interleaved
---------------------------------
ping www.siol.net 2100ms (s prižganim oslom)
ping www.siol.net 20ms (s ugasnjenim oslom)
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Mavrik ::

In kaj je tu čudnega? Saj je precej logično da bo ping narasel ko boš vklopil edonkeya, še posebej glede na to da ti poje celoten upload in ustvari ogromen kup povezav. Raje donkeyu nastavi da ti ne bo uploadal z več kot npr. 25 kiB/s pa boš videl (malo) razlike.
The truth is rarely pure and never simple.

b ::

Hitrost ADSL-ja nima nobene zveze s pingom.

Ce zafilas linijo, potem bos imel, kakorkoli obrnes, visok ping.

Zafilas pa lahko vhodni ali pa izhodni promet. Tudi ce zafilas samo upload, download ne bo deloval s polno hitrostjo, ker TCP povezave uporabljajo Nagle-ov algoritem, kjer posiljatelj ne posilja paketov hitreje, kot se vracajo paketi s potrdili, da je bil prejsnji paket uspesno prejet. Zafilan uplink, in potrdila od tebe grejo veliko pocasneje, zato se zmanjsa hitrost downloada.

Ampak to lastnost TCP-ja lahko koristno uporabis tako, da upocasnis prejemanje paketov. tvoj P2P program mora biti sprogramiran tako, da vzdrzuje konstantno hitrost downloada, ki je pod dejansko hitrostjo tvoje povezave. Tako lahko paketi novih povezav hitro pridejo do tebe, isto velja za ICMP pakete, ki se uporabljajo pri pingu. Ce tvoja aplikacija tega ne podpira, potem lahko to naredis tudi z kaksnim solidnim routerjem, Linux ima za omejevanje pretoka super vgrajeno podporo, ni pa enostavna za konfiguriranje.

Slowenc ::

Pa kaj bi ti rad da ti še bog malco prnese, al kaj? 1232343434+ hkratnih downloadov na muli in kazzi pa še ping bi imel najraje 0ms. Pozabi na kaj takega, razen če pokličeš na telekom/siol in jim poveš, da imaš fuuuuul preveč keša in naj ti napeljejo optiko do doma.

btw: zakaj sploh rabiš nizek ping? A ti online tetris prepočas dela?
Skiny gate.

Bistri007 ::

Pa kaj vam je??? >:D

Mavrik:
In kaj je tu čudnega? Saj je precej logično da bo ping narasel ko boš vklopil edonkeya, še posebej glede na to da ti poje celoten upload in ustvari ogromen kup povezav.


b:
Hitrost ADSL-ja nima nobene zveze s pingom.

Aja? Zakaj pa je potem ta normalen, če imaš 4Mbps povezavo oz. SiOL TV??????????????????????

Slowenc:
zakaj sploh rabiš nizek ping?

Zato, da ti ni treba čakat pol minute, da ti IE odpre spletno stran.

b celo pametno izjaviš:
ker TCP povezave uporabljajo Nagle-ov algoritem, kjer posiljatelj ne posilja paketov hitreje, kot se vracajo paketi s potrdili, da je bil prejsnji paket uspesno prejet.

v istem stavku, kot poveš, da "Hitrost ADSL-ja nima nobene zveze s pingom.". Seveda, pri routerjih imajo hitrejše povezave prednost!!! In 7600kbps je hitrejša povezava od 1088 :))
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

SasoS ::

Kar so hotli povedat je, da ima prazen(!!) ADSL link isti ping pri 1, 2, 4 ali 8Mbps. Kar so ti še hotli dopovedati je, da če uploadaš 50K/s na 768Kbit uplinku boš imel še vedno isti ping, dočim ti bo na 384Kbit linku ping narasel na par sekund. Iz preprostega razloga ker si zafilal povezavo. Routerji ne delajo nobenih razlike med povezavami...

BigWhale ::

Bom rekel samo LOL.

.. ker ce bom rekel, se kaj vec, bodo rekli, da se za moderatorja to ne spodobi... ;>

der_Alte ::

Moten007: b ti je lepo vse povedal. Če nisi pismen, ti pa na forumu ne moremo pomagat. Je potrebno brat. Lahko pa greš poiskat kakšen forum, kjer uporabniki puščajo svoje odgovore v audio obliki. :\ Mogoče bo bolj razumljivo.

b ::

bistri: jaz sem ti vse povedal. Ce noces (ne zmores?) razumeti napisanega in iz tega mogoce se kaj logicno sklepati, potem ti jaz ne morem pomagat.

Pa naj ti bo, se malo drugace: ce imas pri dolocenem tipu povezave se vedno nizek ping kljub temu, da imas odprtih toliko in toliko down/uploadov, potem povezava ni zapolnjena v nobeno smer. To pojasni tisto "anomalijo" pri tvojih "meritvah".

Kot receno, vse ostalo imas napisano v mojem prejsnjem postu, ki si ni nikjer kontradiktoren, razen v tvoji zahalucinirani buci mogoce. Ce bi rad zvedel se kaj, se pa lepo obnasaj. Meni se namrec ne da vtepat znanja v glavo ljudem, ki se na vse kriplje trudijo, da bi jim ostal vakuum med usesi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: b ()

Bistri007 ::

OK, če ste že vsi tule tako pametni, jaz pa naj celo ne bi bil pismen: bi mi lahko prosim razložili, zakaj se ob odprtem edonkeyu na enem kompjutru pri 1Mbps ADSL povezavi na drugem kompjutru v IE polževo odpirajo strani; če imaš pa SiOL TV in se sinhronizacijska hitrost modema dvigne za 3 do 8 krat (UL/DL) pa se na drugem računalniku sploh ne opazi, da bi bi bil edonkey prižgan in IE lepo deluje. Podatkovni promet je še vedno omejen na 1024/256.

Pa prosim za kolikor toliko kulturen odgovor.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Pozabi, sioltv nima nobene veze s tvojim oslom.

Kaksna sinhronizacijska hitrost? Kdo koga sinhronizira in kam!?

Jaffa ::

Na kratko, omeji si upload, oz. ga nekaj sprosti, pa bo vse OK.

p.s. Jaz za to uporabljam recimo DU Super Controler.

b ::

bistri:

Vse, kar sem povedal, drzi.

Tvoji podatki ali ne drzijo, ali pa obstaja se kaksen drug faktor, ki ga ne ves in ga prav tako ne vem jaz. Mogoce pa v primeru, da imas iptv in internet povezavo na istem modemu, internet povezava ni omejena na 1024/256, kot trdis. Ne vem, imam sreco, da se mi ni treba veliko ukvarjat z ISP-jem z drugega sveta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kvaliteta internetne povezave?

Oddelek: Omrežja in internet
172522 (1998) Flux
»

cena adsl paketa 2048/384

Oddelek: Omrežja in internet
51326 (1128) sese12
»

Visoki pingi Siol ADSL 1024/256 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10211012 (7591) Alexius Heristalski
»

ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
60734238 (17320) RedOS
»

2mbit ADSL in hitrostni problemi????

Oddelek: Omrežja in internet
121726 (1188) Hux

Več podobnih tem