» »

Visoki pingi Siol ADSL 1024/256

Visoki pingi Siol ADSL 1024/256

1
2
3

DrAndy ::

Navedeno s SiOL-ove spletne strani:

ADSL je namenjen in predvsem primeren za vse, ki redno uporabljajo internet in želijo hitro brskati po svetovnem spletu, pošiljati obsežne priponke po elektronski pošti, prenašati datoteke in glasbo, igrati igre in še več.


Če to obljubljajo, morajo potem tudi zagotoviti pogoje za normalno delovanje naštetih stvari, drugače je to zavajanje potencialnih in obstoječih naročnikov.
Zagotovo vem le to, da nič ni zagotovo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DrAndy ()

Gandalfar ::

Sah cist lepo spilam :D

Hux ::

Nekaj me zanima ok ping gor ping dol tudi z 220 pinga kamot spilam Nascar :D

Ampak a samo mene diskonekta vsake tolko cajta. Vsej ene 10 do 15x na dan? Dobenga se nisem vido da bi pisal da ga diskonekta in tudi zdaj ko je ping normalni 12 spet?

Hm res cudno vse skup.

Sc0ut ::

Poglej ce mas vredu mrezne kable, jas sem mel enakproblem, dokler nisem ugotovil, da mam mrezni kabl zanic.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Hux ::

hm sem pogledo. Kabli nemorjo bit poskodovani sej so v ceveh vse sem prevero.
Zdaj sem ruter in modem izklopo za 10 sekund da se resetirata.

Full cudno je prej mi je ruter brez problema drzo 99:99 ur zdaj pa ce enih par drzi je ze dosti.

No zdaj prvo z resetiranim ruterom in modemom probam pol pa bo treba mimo rutera in ce se vedno jebe je al siol al pa modem. Mrezna v racunalniku nemore bit ker ruter zgubi signal ko dol padnem pa se laptop tudi odklopi tak da ce je kaj hin je lahko samo modem al ruter.

CyberPunk ::

Jaz imam identične probleme na Ljubljanskem Kablu, začeli pa so se tam nekje po Novem letu. Prej je delovalo zelo dobro, prvi trije (od oka) nodi pri traceroute so imeli ping do 10 ms, sedaj pa je izredno slabo: že prvi "node" ima ping v rangu 40, 60 ms ali celo več, pa tudi če grem meriti hitrost, se takoj sicer prikaže okrog 1000 kbps, nato pa hitro začne padati in se ustali nekje med 250 in 400 kbps (če imam "srečo", celo do 700 kbps); sicer imam 1 Mbps paket. Taka nizka hitrost se pozna celo pri običajnih zadevah kot je odpiranje web strani.
Jim že cel teden "težim", a večjega uspeha še ni bilo. |O

Hux ::

Ok nehalo me je diskonektat po resetiranju rutera. Ocitno se mu je sfrckalo pocasi.
Ping pa tudi sicer nisem nekaj preverjal samo se mi zdi da ni lagalo vec? Vsej takrat ko sem nascar spilal je bil normalen kar v prejsnem tednu nebi mogo rect.

freejack ::

Jao,.. cel vikend se ubadam da si postavim strežnik, nastavim internet in internet sharing. In potem probam milijon različnih internet sharing programov. Win2003, WinXP..Neki je narobe, pingi ogromni.. Hja in? Očitno vsi programi delali lepo in prav, naš vrli ponudnik jebe krizo... To ne morš verjet.. ping ne pade pod 200, paketi se izgubljajo itd.. Morm met prav srečo da se mi kakšna spletna stran odpre...


AAA.. živčnega bom dobil...;(

VidKo ::

Freejack welcome to the club >:D

VidKo ::

SiOLu sem napisal sledečo pritožbo:

SiOL d.o.o.
Cigaletova 15
1000 Ljubljana
Za reklamacije


ZADEVA: PRITOŽBA

Pozdravljeni!

Že več kot dve leti sem vaš ADSL naročnik. V tem času sem bil relativno zadovoljen z vašo storitvijo ADSL. Odzivni čas strežnikov je bil nizek, pretok podatkov je bil hiter.
V torek, dne 4. januarja 2005, sem opazil nenadno zvišanje odzivnega časa in moten pretok podatkov. Navadni uporabnik vaših storitev teh težav verjetno ne bi opazil, meni, kot igralcu spletnih iger in uporabniku, ki polno zaseda svojo razpoložljivo pipico v internet, je to takoj padlo v oči.
1. Igranje iger preko spleta je postalo nemogoče. Pred pojavom težav sem imel odzivne čase na strežnikih med 30 in 50 kar je bilo zadovoljivo, ko so nastopile težave pa v najboljšem primeru 100 (med 18.30 in 21. uro imam odzivne čase nad 200) kar popolnoma onemogoči nemoteno igranje iger preko spleta.
2. Moten je pretok podatkov proti meni (download). Pred 4. januarjem sem lahko sprejemal datoteke s hitrostjo čez 115 kb/s, po 4. januarju pa v najboljšem primeru 100 kb/s (med 18.30 in 21. uro pod 80 kb/s).
Ker je moj glavni vzrok nabave priključka ADSL igranje spletnih iger, in ker mi je le to bilo onemogočeno od 4. januarja 2005 naprej, za mesec januar 2005 in do nadaljnjega ne bom plačal celotnega zneska računa, saj ne morem popolnoma uporabljati vaših storitev. Celotne zneske bom začel plačevati, ko bo napaka odpravljena

S spoštovanjem,


Pred par dnevi sem dobil pismo od SiOLa, da je moja pritožba v obdelavi. Danes sem pa dobil sledeč odgovor:



Tako, SiOLu se zahvaljujem za sodelovanje :evil: bom pa poklical kolega, ki montira kabelski internet, da me v treh dneh priklopijo :twisted:

Lp, VidKo

P.S. Se mi sploh še splača ubadat s SiOLom?

_Dejan_ ::

Jst bi na tvojem mestu napisal še enkrat pritožbo na ta odgovor in jim zraven dal položnico. Sicer so men dali 50% popusta ker mam visok ping.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

BigWhale ::

Pa si prebral 13 clen pogodbe? ;)

VidKo ::

BigWhale maš prav!

Bom pač pritožbo na pritožbo napisal. Ker jim polne cene za januar res ne bom plačal. Skoraj 20 dni ni delovalo kot bi moralo. Oz. bom zavrnil račun. Kaka je procedura za zavrnitev računa?

Lp, VidKo

CyberPunk ::

Ja, reklamacija racuna, samo po moje si to ze zamudil. Ponavadi je rok reklamacije 8 dni po prejemu racuna. Razen ce v naslednjem mesecu reklamiras racun zaradi slabe kvalitete storitve za nazaj.

VidKo ::

Racuna za januar se nisem dobil :D

Lp, VidKo

wind ::

VidKo: Tole je odgovor Klemena (vodja centra za pomoč uporabnikom na SiOLu)

Nizjega racuna ne boste prejeli. Delovanje storitve ADSL je se vedno znotraj
pogojev, ki so doloceni v splosnih pogojih poslovanja.

Nastale tezave se zavedamo in se od samega zacetka trudimo, da se motnje
povezane s povecanimi odzivnimi casi, cimhitreje odpravijo.

VidKo ::

Problem jim ni priklapljat novih uporabnikov na zabasane linije, ko se pa narocniki zacnejo bunit se pa jim je pa problem priznat lastno napako in tudi pravilno ukrepat. Trudijo odpravit napako? Zakaj so mi pa potem napisali da je napaka bila odpravljena 7. januarja?

No, meni tudi ne bo problem placat polnega racuna za januar, obenem pa prekinit pogodbe in it k drugemu internet ponudniku.

In upam, da bo dosti siolovih narocnikov nardilo enako.

Potem se bojo mogoce Siolovci zamislili zakaj jim stranke odhajajo.

Lp, VidKo

_Dejan_ ::

Ma to s pingi je eno nategovanje. Če ti zastonj povečajo ping iz 50ms na 200ms+ zakaj pol tut povezavo zastonj ne povečajo iz 1024/256 na 4096/512?>:D >:D
Sicer pa ti oni obljubljajo igranje iger preko interneta kar pa z 200ms pingom ni izvedljivo razen kakšna srca>:D jst ko mam 140ms pinga pa grem igrat UT2004 se full pozna.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Frajar ::

Naj še, jaz napišem svoj problem, ki se dogaja na kablu preko Telemach-a. Sredi decembra 2004 mi je crknil star LanCity kabelski modem, ki je deloval zelo zadovoljivo - povezava 1024/256 Kb. Ko so mi zmontirali nov modem druge znamke THOMSON se se začele težave pri katerih se mi zdijo vaše skoraj brezpredmetne vsaj zame (deleč od tega da nimate prav pri takšnih odzivh pinga), ampak jaz imam odzivne čase pri obremenjeni povezavi daleč nad vsemi normami. Ko imam odhajajoči (upload) promet polno zaseden 30KB mi prihajajoči (dawnload) promet pade drastično na 25-30 KB . Odzivni čas pinga mi zraste na neverjetnih 1900ms in pa mnogokrat tudi več, vse do 4000ms. Pingam pa vedno Gateway. Imam pa postavljen strežnik, kar pa nič ne spremeni zadeve, kajti z isto opremo sem stvar testiral pri kolegu na ADSL povezavi 1024/256 mi je pri polni obremenitvi tako Download-a 125KB koz Upload-a 30KB stvar delovala odlično napram mojim rezultatom na kablu. Zz pinganjem Gateway-a mi je ping dosegal samo tja do 300 ms z ping loss max 1%. Kar je v primerjavi z mojo povezavo prava milina. Na Telemach-u se nekaj zvijajo da je to vse v redu jaz sem pa že močno pred tem da grem na ASDL. Ja tako je to eni iz ADSL-ja na KABEL drugi z KABLA na ADSL. Če ima kdo podobno ali kakršno koli izkušnjo z Kablom mi bo vsaka informacija dobrodošla.

VidKo ::

Še dobro da shranjujem emaile.

V zavrnitvi izjave so mi napisali, da je napaka bila odpravljena 7. januarja. V četrtek 13. januarja 2005 ob 7:44, sem od SiOLa dobil sledeč e-mail:


Spoštovani!

Obvečamo vas, da trenutno na vašem območju prihaja do občasnih motenj pri uporabi internetnih storitev zaradi preobremenjenosti omrežja. Nastale razmere bomo izboljšali najkasneje do konca tega meseca.

Prosimo vas za razumevanje in vas prijazno pozdravljamo,



SiOL, d.o.o.


=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
SLOVENIJA ONLINE tel: (01) 473-00-00
SiOL internet d.o.o. fax: (01) 473-00-17
Cigaletova 15 tehnicna pomoc: 080 1000
1000 Ljubljana e-posta: info@siol.net, http://www.siol.net
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--=-=





----- Original Message ----- From: [ODSTRANJENO]
To: "SiOL - Info" info@siol.net
Sent: Tuesday, January 11, 2005 3:35 PM
Subject: Re: 7 dni problem z visokimi pingi


> SiOL - Info wrote:
>
>> Pozdravljeni,
>>
>> Prosimo vas da nam posredujete bolj podrobne podatke o vašem
>> priključku, da lahko opravimo potrebne meritve. Posredujte nam
>> uporabniško ime, naročniško številko ter telefonsko številko
>> priključka.
>>
>>
>>
>> Lep pozdrav, SiOL d.o.o.
>> =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
>> SLOVENIJA ONLINE tel: (01) 473-00-00
>> SiOL internet d.o.o. fax: (01) 473-00-17
>> Cigaletova 15 tehnicna pomoc: 080 1000
>> 1000 Ljubljana e-posta: info@siol.net, http://www.siol.net
>> =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--=-=
>> ----- Original Message ----- From: "[ODSTRANJENO]"
>> [ODSTRANJENO]@siol.net
>> To: info@siol.net
>> Sent: Tuesday, January 11, 2005 7:48 AM
>> Subject: 7 dni problem z visokimi pingi
>>
>>
>>> Pozdravljeni!
>>>
>>> Sem vaš adsl naročnik že kar 2 leti in sem do sedaj bil relativno
>>> zadovoljen z vašo ponudbo.
>>>
>>> Od torka prejšnjega tedna sem opazil občutno poslabšanje pingov in
>>> zmanjšanje prepustnosti downloada in uploada.
>>> Ker sem prioritetno adsl nabavil zaradi mrežnega igranja, je to zame
>>> zelo moteče. Pred problemi sem imel na nemških
>>> serverjih pinge med 30-50, od torka naprej pa konstantno nad 120. O
>>> slovenskih serverjih pa raje ne bom govoril, ker je še bolj
>>> porazno.
>>> Klical sem že na 080 1000, kjer so mi svetovali naj pokličem 116. Na
>>> številki 116 pa so mi svetovali naj pokličem 080 1000.
>>>
>>> Na spletnih forumih sem prebral, da nimam edini teh problemov. Da je
>>> veliko uporabnikov s štajerskega in prekmurskega konca,
>>> ki ima enake probleme.
>>>
>>> Prosim Vas, da nehate odgovornost prelagati na druge, obvestite
>>> uporabnike o napakah in zadevo popravite.
>>>
>>>
>>> S spoštovanjem,
>>> [ODSTRANJENO]
>>


Mislim, da se bom obrnil tudi na Urad za varstvo potrošnikov, ker gre za zavajanje s strani SiOLa in za njihov "profesionalen" odnos do naročnikov.

Dokler dela je vse super, ko se pa pojavijo težave pa odpovejo na celi črti.

Lp, VidKo

whatever55 ::

Da ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj povedal moj problem:
Tudi jaz imam ADSL 1024/256 mbit in ga uporabljam za igranje counterstrika: cz prek interneta.

1. Imam pa problem da imam ping nekaj trenutkov(okoli 10 sekund) od 60 do 80 čez nekaj trenutkov pa kar 120-190. Sicer pa se mi to ne dogaja ves čas ampak parkrat na dan po kakšne 1 uro, vmes pa deluje normalno.

2. Ali je norm alno da imam pind najmanj 50 na slovenskih serverjih na tujih pa še več?

Virusov, trojancev nimam, ne poganjam nobenih internetnih programov v ozadju(v bistvu tudi neinternetnih ne).

Hvala vam Matic

zee ::

Visoke pinge imamo tudi v Ljubljani . Študentski paket 1024/256.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

VidKo ::

JAz pa nimam več problemov s pingi!!!!!






Ker po novem uporabljam kabelski internet :D


Lp, VidKo

CCfly ::

PING hestija.siol.net (193.189.160.170) 56(84) bytes of data.
64 bytes from hestija.siol.net (193.189.160.170): icmp_seq=1 ttl=124 time=224 ms
64 bytes from hestija.siol.net (193.189.160.170): icmp_seq=2 ttl=124 time=584 ms
64 bytes from hestija.siol.net (193.189.160.170): icmp_seq=3 ttl=124 time=427 ms
64 bytes from hestija.siol.net (193.189.160.170): icmp_seq=4 ttl=124 time=643 ms
64 bytes from hestija.siol.net (193.189.160.170): icmp_seq=5 ttl=124 time=442 ms
64 bytes from hestija.siol.net (193.189.160.170): icmp_seq=6 ttl=124 time=469 ms
64 bytes from hestija.siol.net (193.189.160.170): icmp_seq=7 ttl=124 time=367 ms
64 bytes from hestija.siol.net (193.189.160.170): icmp_seq=8 ttl=124 time=355 ms


Kaj se sploh pritožujete ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

64202 ::

CCfly: a ti kej ssh uporabljas? klofnes notr 20 crk, pocakas da se pokazeje in tako dalje? :D

CCfly ::

V bistvu me pri ssh-ju take zakasnitve ne motijo. Opazim jih le kakšno nedeljo, ko prižgem ET.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

GRainbow ::

Pinging hestija.siol.net [193.189.160.170] with 32 bytes of data:

Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=17ms TTL=123
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=130ms TTL=123
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=360ms TTL=123
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=931ms TTL=123

Pinging hestija.siol.net [193.189.160.170] with 32 bytes of data:

Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=399ms TTL=123
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=550ms TTL=123
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=791ms TTL=123
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=550ms TTL=123

8-O 8-O 8-O

bradek ::

Hm meni niha od 10-75 v 20ih pingih, kar niti ni _tako_ slabo.

Da se v tej temi vprasam, ima kdo probleme z uploadi? Meni niha cist random med 5 in 45kb/sec, imel naj bi pa 4/512 paket. Na SiOLu so rekli da "bodo dali naprej"....

danielka84 ::

Pinging hestija.siol.net [193.189.160.170] with 32 bytes of data:

Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=16ms TTL=122
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=17ms TTL=122
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=17ms TTL=122
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=18ms TTL=122
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=16ms TTL=122
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=18ms TTL=122
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=17ms TTL=122
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=16ms TTL=122

Jst zivim pod roglo, 5.5km od centrale, imam 2M paket pa mam kr zadovoljiv ping>:D.

Nevem kaj se pritozujete8-)

Zgodovina sprememb…

OmegaBlue ::

Da še jest zajamram.

Imam 1024/256 ADSL paket. Pingi so zadovoljivi samo upload pa serje na kubik. Če je lep dan dosežem tam 18 do 19 kB/s uploada, včasih sm dosegal po 28-30kB/s brez problema (oboje pri sproščenem downloadu).

Po neštetih klicih na "Silol" helldesk še vedno ni nič. Sploh nevem kaj naj še naredim 10kB/s se pa kar pozna..
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

YenLoWang ::

Spoštovani!

Obvečamo vas, da trenutno na vašem območju prihaja do občasnih motenj pri uporabi internetnih storitev zaradi preobremenjenosti omrežja. Nastale razmere bomo izboljšali najkasneje do konca tega meseca.

Prosimo vas za razumevanje in vas prijazno pozdravljamo,



SiOL, d.o.o.


tole majo pa itak kr template na siolu pa vsakemu isto posljejo ko jim kaj javi glede slabega delovanja:)

Pat_MaGroin ::

C:\Documents and Settings\Administrator>ping www.siol.si

Pinging www.siol.si [213.250.3.43] with 32 bytes of data:

Reply from 213.250.3.43: bytes=32 time=20ms TTL=59
Reply from 213.250.3.43: bytes=32 time=17ms TTL=59
Reply from 213.250.3.43: bytes=32 time=15ms TTL=59
Reply from 213.250.3.43: bytes=32 time=15ms TTL=59

Ping statistics for 213.250.3.43:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 15ms, Maximum = 20ms, Average = 16ms

Ni slabo, za Stajersko + zalaufan emule :)))).

LP,

PIC

sandmat ::

enako pri meni... sm parkrat pingal, pa mi average ni šel čez 25ms(ponavadi je bil med 15 in 18ms)

Imam zalavfano shareazo, poslušam internetni radio in še par programov mam zalafanih(ki porabljajo povezavo)...

AtaStrumf ::

Jaz sem tudi opazil, da sem imel zadnje dni nekam visok ping pri CS:Source. Tam 150 - 250, kar je čist bedno, ker me uni psihoti počjo čeprav sem pred njimi pritisnu sprožilec z križem direkt čez njihovo betico. Na splošno ne igram velik teh iger, tako da niti ne vem kdaj točno je začel jebat, je pa že kar nekaj časa bolj žalostno vse skupaj, ker na začetku vem, da sem imel najboljši ping na strežnuku, zdaj je pa ravno obratno.

Mah sej zdaj mi to niti ni tolk pomembno ker imam malo drugačne prioritete, ampak ko bom pa spet mal več nabijal špile se bom pa pobunil če bo še vedno isto.

Aja mam pa kabel 1024/256 od AMIS-a prek Telemacha, Ljubljana-Bežigrad.

Zgodovina sprememb…

bond007 ::

Celje .. 4 km od centrale, četrtek, ura 19.00


Pinging hestija.siol.net [193.189.160.170] with 32 bytes of d

Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=18ms TTL=123
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=19ms TTL=123
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=19ms TTL=123
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=18ms TTL=123

Ping statistics for 193.189.160.170:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 18ms, Maximum = 19ms, Average = 18ms

Nikdar nimam problemov z pingom, paket 1024/256

ge ::

Ker sem novi pri ADSL-u imam dva vprašanja in upam, da ne ponavljam že večkrat postavljana vprašanja :8)

Zakaj mi ping na www.siol.net namesto rezultata 4x izpiše "Iztekla se je časovna omejitev za zahtevo." ?

In drugič, z čim izmerit dejansko D/U hitrost povezave ??
Ge

Daniel ::

Kaže da je vse skupaj crknilo, tudi jaz ne morem pingat siola, prenosi pa so porazni...Štajerska regija

time0ut ::

Tudi na dolenskem zadne cajte ping neki jebe. ne vem kaj se tej SIOLovci grejo. Če že majo kakšne probleme ali kaj štimajo bi nas o tem lahko opozorili in nam povedali koliko cajta bo to trajalo.;((
David

Alexius Heristalski ::

Glej ga zlomka, tudi jaz ne morem pingati Siola (hestija.siol.net)!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Daniel ::

Pri meni so prenosi spet ok, mogoce so zvecer kaj delali na omrezju, pingat pa se siola ne da, ker so baje izklopili to možnost :\

Sloviper ::

kaj so se ustrasli pripomb glede pinga pa so ga raje dol izklopli?

scythe ::

Jaz sem imel isti problem s pingom ;( pred 2 tedni sem prijavil na siol, prišli so narediti meritve iz Telekoma in so rekli da je vse vredu , meni je začelo prihajati do izpadov ADSL. Drug dan kličem da je isto sranje , ko je pa bilo prej. Prej pridejo ¨šefeki¨ Telekoma. In mi rečejo da je z linijo vse vredu , potem posredujejo v SIOL da me priključijo na nove PORTE in čez 1 dan sm bil priključen na nove porte. Čez par dni je spet prišlo do izpada. Na koncu se je pa zgodilo da sem prijavila na Državna Inšpekcijo in so prišli vse pogledati in so tudi opazovali kako vse deluje. Videli so da je prišlo 2 krat do izpada in enkrat drug teden morajo napeljali do naše hiše nove kablje od centrale Telekom , drugače se lahko začne tožba. KOMI ČAKAM DA JIH SPET ¨NAPIZDIM¨


P.S

Predlagam ti da zagroziš SIOLU s tožbo , tako ko sem jaz. Boš videl kako bodo vse popravili. Poklič na 116 pa prijavi da te ADSL jebe. Mal se moraš razpizditi pa zagroziti

Wox ::

No, končno. Danes 18.3.2004 ob 0:00 je mrknil cel SiOL. Izgleda, da so se lotili celovite prenove omrežja :D. Me prav zaninima, kakšna bo sedaj odzivnost.
Commodore 64

Gandalfar ::

ce jim dns dol pade se ne pomeni da jim je celo omrezje mrknilo

Tigorsami ::

Ni samo DNS.

MTm2H37rqt7B ::

Ni samo dns, tud tujina ne deluje.

Je bil ping vmes do 213.250.19.90 tud okol 300ms :) regija ljubljanja/brezovica.

Hvala bogu da majo na univerzitetah po sloveniji proxije. :)

Sicer pa gandalfar: zakaj govoris stvari ce neves zakaj se gre? a niste vi tisti, ki ponavad skoz opozarjate ljudstvo ipd., da nej ne govori o stvareh o katerih ne ve nic?:|

Zgodovina sprememb…

Alexius Heristalski ::

Pinging 193.2.1.66 with 32 bytes of data:

Reply from 193.2.1.66: bytes=32 time=118ms TTL=59
Reply from 193.2.1.66: bytes=32 time=31ms TTL=59
Reply from 193.2.1.66: bytes=32 time=297ms TTL=59
Reply from 193.2.1.66: bytes=32 time=94ms TTL=59

Ping statistics for 193.2.1.66:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 31ms, Maximum = 297ms, Average = 135ms

Pinging 193.2.1.72 with 32 bytes of data:

Reply from 193.2.1.72: bytes=32 time=39ms TTL=250
Reply from 193.2.1.72: bytes=32 time=125ms TTL=250
Reply from 193.2.1.72: bytes=32 time=140ms TTL=250
Reply from 193.2.1.72: bytes=32 time=204ms TTL=250

Ping statistics for 193.2.1.72:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 39ms, Maximum = 204ms, Average = 127ms

Tujina ne dela, pingi so ogromni!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

dimitrijus ::

Lepa popotnica...Ravno včeraj popoldan so me priklopili... :(

Gandalfar ::

pux: glede na to da sem takrat samo dnsje zamenjal in normalno delal naprej .. očitno ni 'čisto vse crknl'

Soprano ::

Očitno je šlo za večje težave:

18.03.2005

Ponoči moten internetni promet

Pri rednih vzdrževalnih delih mednarodnih internetnih povezav v petek, 18. marca 2005, ki so bile napovedane med polnočjo in drugo uro, je prišlo do nepredvidenih zapletov, zato je prihajalo do pogostih motenj v internetnem prometu do šeste ure zjutraj.

www.siol.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Soprano ()
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visok ping pri adslu

Oddelek: Omrežja in internet
323011 (2372) MOJNET.net
»

Preveliki pingi (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
525153 (4560) [L4M3RZ] - TinLaDeN
»

Samomor?

Oddelek: Omrežja in internet
71921 (1668) Hux
»

Pingi in ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
292264 (1626) matter
»

High ping klub

Oddelek: Omrežja in internet
91437 (1167) BroTheR

Več podobnih tem