» »

kvaliteta internetne povezave?

kvaliteta internetne povezave?

masterpsi ::

Zanima me če obstaja kak predpis kakšno kvaliteto mora ISP zagotavljat. Imam siolov paket 1024/256 in vidim da je nevzdržno :(.

-večkrat na dan opazim visok ping- grem pingat arnes in imam 300-1300ms ping reply. Absolutno preveč
-večkrat na dan me vrže dol iz MSNja in reconecta.
-včasih enostavno ne vleče več kot 30kB/s pa tudi če vlečem karkoli iz FTPja od arnesa
-strani odpira nenormalno počasi (5-10kB/s)

V Ljubljani imam Telemach in je vse 1A! Ping 5ms, 100% prenos kot more bit, itd. In nihče nič ne downloada. Prosta linija. 1 računalnik gor, firewall,antivirus vse OK!

Vprašanje pa je da če pokličem na Siol a lahko sploh kaj dosežem? Al bojo rekli naj resetiram modem:D. In tako je bilo na 2lokacijah: V Ajdovščini in sedaj na Brezovici. Torej ne nekje bogu za hrbtom :D . Verjamem da je "peak time" zdej zvečer, sam Telemach nima težav s tem. A če bi šel k drugemu ISPju bi blo kaj boljše? (amis, volja,.. (T-2 žal ne;( ))

LP

amigo_no1 ::

Ti lepo pokliči na helpdesk in povej svoje ugotovitve.
Mogoče ti nadgradijo modem/dajo na drug profil ...

Imaš še kakšen router vmes ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

TechBeats ::

Men se to tud včasih dogaja, samo jaz sem na amisu isti paket, pri meni je pa fora ker sem na emx omrežju in to je tud kr neki, kle naša centrala v Lj-Polje je tema in kao ne morm dobit boljšga paketa oz. me ne morejo preselit na amis centralo, glih zarad tega ker sem na emx omrežju.

Pokliči na telekom 116 in povej težavo, jaz bom tudo to naredil v ponedeljek in ji mbom jebal mater, kolšarejm telekomskim.;((
AciD TriP

Ice-Heki ::

večkrat na dan opazim visok ping- grem pingat arnes in imam 300-1300ms ping reply. Absolutno preveč

Še jaz mam manjši ping na dial-up povezavi!

Ti lepo pokliči na helpdesk in povej svoje ugotovitve

SiOLov oz. Telekomov Helpdesk je največja bedarija ... vedno te samo poslušajo, pa vedno vprašajo: Ali gori lučka na modemu ... upam, da se boš uspel kaj zmenit s študenti (ki ponavadi ne vejo veliko o EMXu in podobnih zadevah ...)

gruntfürmich ::

-----------------Ali gori lučka na modemu ...

hehe, ja, to te kr pogosto uprašajo...:D :D :D :D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

DeletedUser ::

DiGiTaL DopE: Kok te pa stane ta EMX/amis ?

masterpsi ::

no sej zarad takih - a gori lučka, a si resetiru modem se mi zdi brezveze klicat na siol. Ok bom v pondelk poklicu vseeno.

druga zadeva: kaj je EMX? :)

@jeje:1 hub je vmes med modemom in mano. Sam sm probu tudi brez in je isto sranje. Zdej recimo je vse OK! Ping 19ms, vleče 100kB/s, vse kot mora delat.

Ice-Heki ::

Em, EMX je če se ne motim (naj me kdo popravi, če bo narobe) ena zadeva, ki jo Telekom montira na obstoječe centrale.
Zadeva je taka:
Včasih so bile centrale samo za telefonijo, hiš je bilo malo, zato tudi manj telefonskih naročnikov. Ko se je število prebivalcev v določenem kraju povečalo in je vsak želel imeti vsaj en telefon je zmanjkalo prostih linij (vsak ni mogel imeti svoje parice), zato je Telekom rajši na te centrale namontiral EMX, kot pa da bi zamenjal centralo (je ceneje).
Vendar ima EMX eno omejitev: na eno parico gre res lahko več telefonskih uporabnikov, zato je pri ADSLju omejitev, da je največji možen prenos 1 oz. 2 MB (tele številke mogoče niso pravilne).

Senitel ::

Ice-Heki: Približno si zadel... Ni problem v centralah, problem je da gre premalo kablov iz centrale. Ker se Telekomu ne zdi vredno vzdrževati omrežja, so pač nekje med centralo in svojimi naročniki začeli postavljati PCM naprave (po tistem ko so se ljudje naveličali dvojčkov), ki naredijo iz ene linije štiri ali še več (za četrtino kvalitete seveda). Potem so ljudje začeli kupovati ISDN, da bi si izborili svojo parico, in spet se je spet pojavilo nekaj podobnega PCM-om s to razliko, da je kvaliteta ostala ista (seveda pa ADSL spet ni bil možen). Sedaj ko ljudje hočejo ADSL pa na te iste kable spravljajo EMX.
Skratka Telekomov moto: "Čim več ljudem prodati eno parico!"

Ibex ::

Uporabniki, ki ste v zvezi z uporabo elektronskih komunikacijskih storitev naleteli na težave, lahko pokličete na brezplačno številko 080 APEK oziroma 080 2735.

Vsak delovnik med 9. in 11. uro bomo odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z uporabo elektronskih komunikacijskih storitev.

Ice-Heki ::

@Senitel: Hvala za popravek, upam da je sedaj jasno.

"Čim več ljudem prodati eno parico!"

Pri nas jim to zelo dobro uspeva, ker je ene 10 hiš vezanih na eno parico in so za nas "crknjene" linije kar vsakdanja stvar ...

TechBeats ::

@Marv1234
16.27€ (3990sit) na mesec. Dele do junija 4 mesce sm meu pa še zastonj:), vsaj neki.

Tako kot je Senitnel povedal, emx je razdeljen na največ 4 priključke, in zato imam lahko največ 2 mega na temu priključku, s tem da ima zagotovljen 1/256, pa to včasih res niha, no zdele je še kr uredu. Samo useeno bom klicau na telekom ker imajo kr ene fore, in hočm zvedet zakaj ne morem imeti 10 mega, ker recimo ena soseda 200m stran, ki je isto na amisu ima pa 10/768 (recimo u njenem primeru, najprej je bila na siolu 4/512, potem je šla na amis, imela 10mega en teden, potem so jo klicali iz amisa in rekl, da ne more imet 10mega in samo 1mega, je šla nazaj na siol, mine 2tedna jo spet kličejo iz amisa, da ima spelt lahko 10mega mislm wdf). Samo norca se dela ta telekom pa nč druzga.
AciD TriP

Senitel ::

DiGiTaL DopE: Pri EMX gre za nekakšen decentralziran DSLAM (so pri Telekomu imeli to v mislih z FTTN? >:D), torej namesto da se ti povezuješ direktno s centralo se povezuješ z eno škatlo na poti od tebe do centrale. Ta škatla je nato povezana s centralo na 2Mbps linku po običajni parici (in tako zamenja PCM napravo). Ti torej NE MOREŠ imet 2Mbps, ker bi to v bistvu pomenilo, da imaš parico zase ampak je nimaš, ker si jo deliš še vsaj z enim. Sem gor lahko spraviš dva uporabnika z 1Mbps/256Kbps ali pa štiri uporabnike 512Kbps/128Kbps. Poleg tega tu nimaš običajnega ADSL modema ampak EMX NT zaključek, ker imaš v tem primeru tudi telefonijo speljano preko te "ADSL" linije.
Glede na to da si pri amisu in to celo na njihovem DSLAM-u zelo močno dvomim, da pri tebi sploh gre za EMX... Bi pa bil un primer sosede zagotovo zelo primeren za povprašanje na APEK.

Smack: Lahko mogoče poveš malce več o temu kakšnim težavam je ta številka namenjena? Spekter težav se mi zdi da je pri tem prav ogromen (od pridobivanja širokopasovnega priključka, do nedelovanja širokopasovnega priključka...)?

TechBeats ::

Ja sej jst si delim to parico, z enim sosedom k je na siolu, in glih kle so bili enkrat zelo velki problemi, ker se recimo jaz sploh nism mogu povezat na net čez dan, samo ponoči a ta siolovc pa ravno obratno. No potem so neki zrihtal pa en software zamenal, da zdej funkcioniral vsaj približno tko k more.
Imam pa od telekoma modem emx-nt1 (isp neki en od iskre).

Ja sej od amisa modem mi za enkrat stoji v škatli in se praši ;(, kar se pa tiče z uno sosedo, pa ja a to če pri telekomu na tej številki 116 omenim ta problem zakaj ima ona lohka in jaz ne (je pa res da je na sosednji ulici in ene 200m bližje centrali). Al je ubistvu bolj da na ta apek pokličm??
Sam kar me pa najbolj jezi je pa to, ko sem poklical na amis kaj se zdaj dogaja z mojo pogodbo za nadgradnjo linije, mi debili sploh niso znal točn povedat, zakaj ne morem imet tega paketa, neki kao da oni nimajo prou centrale, ampak nek del centrale zakupljen, pa da bom kao še zmer na emx centrali pa kr ene take buče mi kotaliu, če sm tist kar mi je hotu tm povedat prou razumu, pol mi pa reče da neve točn in da se nej na telekom obrnm in tm naprej sprašujem, mislm kok so pa tud to amaterji, da ne vejo kaj se da pa kaj ne.
K recimo še predn sm dal prošnjo za večjo hitrostjo paketa, so mi rekl da takoj ko bo centrala kle na mojmu koncu zgrajena, bo možna tudi večja hitrost paketa. To so mi povedali na njihovem forumu in zdej pa kr neki...
AciD TriP

roli ::

Jaz imam tudi dokaj slabo povezavo.Na srečo ni tako hudo vendar ni pa dobro. Imam Siolov 1MB/256Kb paket in bandwidthplace.com mi da te rezultate:

526.7 kilobits per second
Communications 526.7 kilobits per second
Storage 64.3 kilobytes per second
1MB file download 15.9 seconds
Subjective rating Not bad

To se meni zdi slabo.Speedometer na mcafee.com pa mi, da rezultat okoli 200 Kbps.

Ping je okoli 18ms trenutno:

roli@linux:~> ping www.siol.net -c 6
PING jupiter.siol.net (193.189.160.234) 56(84) bytes of data.
64 bytes from jupiter.siol.net (193.189.160.234): icmp_seq=1 ttl=122 time=21.3 ms
64 bytes from jupiter.siol.net (193.189.160.234): icmp_seq=2 ttl=122 time=18.2 ms
64 bytes from jupiter.siol.net (193.189.160.234): icmp_seq=3 ttl=122 time=19.9 ms
64 bytes from jupiter.siol.net (193.189.160.234): icmp_seq=4 ttl=122 time=18.7 ms
64 bytes from jupiter.siol.net (193.189.160.234): icmp_seq=5 ttl=122 time=18.7 ms
64 bytes from jupiter.siol.net (193.189.160.234): icmp_seq=6 ttl=122 time=19.0 ms

--- jupiter.siol.net ping statistics ---
6 packets transmitted, 6 received, 0% packet loss, time 5019ms
rtt min/avg/max/mdev = 18.226/19.338/21.317/1.043 ms
roli@linux:~>


En drug test: http://www.speakeasy.net/speedtest/
Mi, da rezultate okoli 981Kbps Downloada in 181Kbps uploada. Je pa tudi edini, ki meri upload.

Fora pa je, da toreenti preko azareusa k meni letijo z max hitrostjo okoli 150Kbps medtem, ko moj sošolec (na isti centrali vendar bližje) postane ob taki hitrosti že malo živčen zakaj tako dolgo traja.Pa enako uporablja azareus in ima enako hitrost.Čeprav uporablja trio paket in jaz solo.

Sem poizkusil še z speedtest.net in ta mi, da zadovoljive rezultate:

a lahko kdo proba naredit enak test in pove rezultat?
http://www.r00li.com

TechBeats ::

Evo iz bandwidthplace:
Communications 1.2 megabits per second
Storage 143 kilobytes per second
1MB file download 7.2 seconds
Subjective rating Good

ta na us.mcaffecom/root/speedometer
mi pa da točno 200kbps

Ta speakeasy da pa te rezultate:

Download Speed: 1174 kbps (146.8 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 392 kbps (49 KB/sec transfer rate)



za ta siol so pa sledeči ping rezultat:

ping statistics for 193.189.160.234:
packets: sent = 6, recived = 6, lost= 0 < 0% loss>,
approximate round trip times in milli-seconds:
minimum= 11ms, maximum= 18ms, average= 12 ms

Po teh rezultatih sodeč trenutno, samo to je zdej ponoč, je super linija, mi pokaže mal čez dobr mega.
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: TechBeats ()

balkanec ::

Jaooo Boze...

testirate povezavo s strezniki nekje v PM. Dejte tole pogledat speedtest.si . Po mojih izkusnjah najbolje do sedaj. Mam optiko, rezultat:

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 23.11Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 40.27Mb/s

S tem da imam odprtih cca 25 povezav preverjeno preko netstat v cmdju.

A uno vase amerisko sranje pokaze 2M/320k,.. UFF

Kar se pa paric tice, pa tistih naprav, mi je enkrat en uporabnik zaupal: "Pro...Zidi so to pogruntal, mi budale, pa smo celo to kupili !"
Ti si ziher pozigalec !!!

Flux ::

Digital dope ti pa si kloven :)
Speedtest na bandwidthplace.com je tako kot vožnja po gorskih cesticah peruja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SIOL tujina down? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Omrežja in internet
22421205 (4997) MacGyver141
»

t2, optika 10/10 za ceno 1/1 od 1.10.07 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
13716155 (9224) Sergio
»

Visoki pingi Siol ADSL 1024/256 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10211006 (7585) Alexius Heristalski
»

Ne morem pingati siola!?

Oddelek: Omrežja in internet
61109 (1025) misso
»

Visok ping pri adslu

Oddelek: Omrežja in internet
323009 (2370) MOJNET.net

Več podobnih tem