» »

Možnosti televizije

Možnosti televizije

roli ::

Malo informativno me zanimajo možnosti sprejema TV signala pri nas.Trenutno uporabljamo navadne antene ki pa imajo slabo kvaliteto.Edini program,ki je čist in ima dober program je hrvaški RTL.Radi bi pa kak POP TV,Kanal A in kak program z veliko filmi.Seveda je program v vsaj ANG jeziku obvezen.Slovenski podnapisi pa zelo zaželjeni.

Možnosti so bolj tako.Smo v okolici Dolenjskih toplic (2km stran)(vasica dolenje polje).Všeč nam je Siol TV,ki pa ga Dol.toplice (še) nimajo.VEndar smo tudi okoli 2 km odaljeni od Straže.Z ADSLom ni problema vendar je menda možnost Siol TVja vprašljiva tudi,če bo centrala v Dol toplicah.

Kaj nam torej preostane? In naj še enkrat ponovim: Gre se mi za filme
http://www.r00li.com
  • spremenil: roli ()

Avenger ::

No, če se ti gre za filme, ne razumem zakaj bi rad imel TV?

So določeni, khm, načini, kako dobit čisto ali skoraj zastonj filme, imaš recimo forume kjer objavljajo take in podobne kriminalije, lahko pa greš tudi v videoteko in tako gledaš to kar hočeš, ne tisto kar je na sporedu in tako pravzaprav ne mečeš stran svojega časa. Za neumne filme.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

roli ::

Pozna kdo kak forum kjer bi lahko izvedel kaj več o teh stvareh?

Gre se mi za filme.Tiste "khm" načine pa čisto dobro poznam in jih izkoriščam.Vendar mi je veliko bolj všeč videt nek film po TV in ga,če je OK dobit na tak ali tak način.Tam izberejo film jaz pogledam pa je.
http://www.r00li.com

luli ::

S POP-TV in KANAL-A bo težava. Ostale programe je možno dobiti preko satelitske, pa še cenejša je (ni naročnine)!

roli ::

Kje dobiti več informacij na netu?
Kakšne so kaj cene?
Jeziki? Podnapisi? Kako je kaj s tem?

Sicer imam analogno satelitsko vendar tam ni ravno OK jezik (nemščina).Programi so super samo jezik mi gre v nos.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

powermaxi ::

ne vem kdaj bo siol tv dodal kakšen program ki bo imel podnapise pa da bodo to filmi.mislim na ameriške in britanske programe.

@LOL ::

pa še cenejša je (ni naročnine)

Ja če nimaš kakih plačljivih paketov ki stanejo za enih par programov po 600eur in tudi več na leto (Premiere, Sky)...Je ena fora da imaš tudi v Sloveniji BP lahko Sky paket, vendar so pa cene nekje okrog 50eur (če se ne motim) in več.;) Tko je, res kvalitetni programi s specifično tematiko (filmi, ...) še vedno stanejo, kar pa satelitska lovi tko po defaultu je pa množica nemških kanalov pa par nekih res levih.

rolihandrej: poglej na ta forum. Tukaj so bolj maherji za te zadeve;)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

mare_ ::

Afaik imate v dolenjskih siol tv.

aljazh ::

Ne vem kako je v Dolenjem polju, a v Straži lovijo tako POP TV, kot tudi Kanal A. Res pa je, da ima slednji nekoliko slabšo sliko, a še vedno gledljivo.

V Straži je možen tudi SIOL TV, vendar so neke omejitve glede oddaljenosti od centrale.

roli ::

Sedaj je tudi v Dolenjskih toplicah možen siol-tv ampak smo menda predaleč (vsaj tako je rekel možak v teletrgovini).Če pa pogledam pod siol servisne strani in podpis nove pogodbe pa dobim možnost interneta DA,možnost televizije DA.Mah tole je malo čudno.

Ne vem kako je v Dolenjem polju, a v Straži lovijo tako POP TV, kot tudi Kanal A. Res pa je, da ima slednji nekoliko slabšo sliko, a še vedno gledljivo.

Ja prinas je tudi Kanal A sedaj dokaj gledljiv ampak POP TV je pa ogaben.
http://www.r00li.com

mare_ ::

Pop tv-ja z navadno anteno tudi mi nismo nikoli imeli, pa smo skoraj v centru nm ;)

Scorpia ::

Tuki pišete vsi da lovite z navadno anteno. A ste probali z kakšnimi ojačevalci priklopit? Sem večkrat na dolenjskem videl, da brez ojačevalca slike skoraj ni bilo, al pa sploh ne. Ko pa si priklopil je bila skoraj čista slika. Govorim pa o tistih ojačevalcih k so tud po 15 al več jurjev vredni.

balocom ::

mi mamo zdj telemach, prej pa smo mel navadno anteno z ojačevalcem... ...slika je bila čista, razen seveda na pop tv-ju>:D . Nam je pa en profesor na šoli razložu kako ugotovit kera antena je za pop tv: tista ke je čist dugač obrnjena kot druge:D (beri: namesto vodoravno je navpično dana, ker majo na odajniku anteno drugače obrnjeno).
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

mare_ ::

Ja, Scorpia, mi smo imeli tudi ojačevalec.

Scorpia ::

Ja zdej bi lahko več informacij dal kakšen ojačevalc si imel pa kakšno anteno si imel. Ne pa tak odgovor!
Imaš tudi ojačevalec za 3 jurje, ki je lahko čist bogi in ti zato ni lovil. Zdej če tebi res ne lovi si lahko glih na takem položaju, da signal ne pride tam.Pa zdej odvisno kakšno anteno si uporabljal.

mare_ ::

Joj, daj, veš kdaj je to že bilo, glih spomnim se :) Vem edinole, da so prišli fantje iz neke firme, se sprehajali gor pa dol po strehi, imeli take fajn velike škatle, v katere so gledali in gledali, se malo praskali po glavi, na koncu pa povedali, da zgleda, da s pop-tvjem pri nas ne bo nič.

Pouh ::

mi imamo anteno in ojacevalec vreden 16k. Slika je pa res super. Tudi zaradi tega, ker smo na hribu.
Aja, dolenjska seveda.

SkIDiver ::

Zanimivo. Malo ven iz centra NM(cca 2km zračno) sobna antena potegne SLO1, 2, Vaš kanal, POP, Kanal A, HRT1, 2, HRT RTL in TV Nova. Potegne pa tudi ORF1 samo ni kaj uporabnega za videt, ker je preveč šuma pri sliki. Zvok pa je OK. Ulovim pa še zvok ene izmed Italjanskih in madžarskih? televizijskih postaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Satelitska TV

Oddelek: Zvok in slika
136382 (4585) chrush
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956527 (33239) Alexius Heristalski
»

pop tv slaba slika

Oddelek: Loža
101541 (1176) Double_J
»

POP TV in A KANAL sta danes začela z oddajanjem v 1. MUXU!

Oddelek: Zvok in slika
475794 (3994) Hardstyle
»

Telekom Slovenije po svojem omrežju ponudil kabelsko TV

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
418466 (6086) raptor1

Več podobnih tem