Forum » Kaj kupiti » UPS z RS232 povezavo, katerega ?
UPS z RS232 povezavo, katerega ?
Azrael ::
Zanima me ali se mogoče dobi soliden UPS, ki ima tudi RS232 povezavo (Com port) ? Malo sem že iskal:
- APC baje nima RS 232, samo USB
- Mustek ima, samo ni bil preveč pohvaljen v tej temi na S-T
- Mercury baje ni kaj prida in specifikacij nikjer ne najdem
- Powerware je vse OK, razen cene in zato na žalost odpade.
Iščem UPS, ki ima obvezno tudi RS232 povezavo, USB je lahko, ni pa nujno in naj bi delal na akumulator pri ~50W obremenitve vsaj pol ure ali več.
Torej zanimajo me vaša mnenja in predlogi kateri UPS naj kupim, ker nič od naštetega ni tisto pravo ali pa nimam podatkov.
LP, Azrael
- APC baje nima RS 232, samo USB
- Mustek ima, samo ni bil preveč pohvaljen v tej temi na S-T
- Mercury baje ni kaj prida in specifikacij nikjer ne najdem
- Powerware je vse OK, razen cene in zato na žalost odpade.
Iščem UPS, ki ima obvezno tudi RS232 povezavo, USB je lahko, ni pa nujno in naj bi delal na akumulator pri ~50W obremenitve vsaj pol ure ali več.
Torej zanimajo me vaša mnenja in predlogi kateri UPS naj kupim, ker nič od naštetega ni tisto pravo ali pa nimam podatkov.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Dr_M ::
kaj pa Merlin Gerin?
jest mam doma enga z rs232, sam ma neki not pokvarjen, pa se akumulatorja sta zanic.
vem da so to mel ucas, zdej pa nevem... poglej pac.
jest mam doma enga z rs232, sam ma neki not pokvarjen, pa se akumulatorja sta zanic.
vem da so to mel ucas, zdej pa nevem... poglej pac.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Sem gledal, samo pri Alterna nič majo nič, našel samo tega, ki je malenkost prevelik [Joke].
LP, Azrael
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
MadMax ::
Mustek 600VA pri Comtronu? Za male pare.
Imajo pa menda tudi malo dražji 1000VA model, ki ima baje poleg RS232 tudi USB.
Povprašaj, pa poročaj
Imajo pa menda tudi malo dražji 1000VA model, ki ima baje poleg RS232 tudi USB.
Povprašaj, pa poročaj
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Hm, prepozen odgovor..., sem kupil APC iz prvega linka. Originalno je zraven samo USB kabel, RS232 kabel pa pošljejo po prijemu registracijskega obrazca. Ker je njihova centrala za EU na Madžarskem, upam da bo kabel kmalu doma, vsaj na mail so z APC odgovorili, da je bil v petek dan na pošto.
Pri izbir sem najbolj upošteval kakšen akumulator je v UPSju in APC ima 12V 7Ah, ostali na seznamu, razen Powerware pa 12V 4 Ah. kar pomeni, da se bo akumulator pri isti obremenitvi spraznil mnogo prej in tudi življenska doba tako preobremenjenega akumuatorja bo precej kratka.
Aja pa še to, prvi vtisi o UPS so pozitivni, dela v redu, elektro mrki so bili v petek in vse dela BP, tudi računalnik se ne resetira, ko se prižge CRT monitor, kot se mi je nekdo "pohvalil", kako dober UPS ima. Žal ne vem za kateri UPS to gre, samo da je 1000VA, brez podatkovne povezave s PC in kupljen v Sunrise za 16kSIT.
LP, Azrael
Pri izbir sem najbolj upošteval kakšen akumulator je v UPSju in APC ima 12V 7Ah, ostali na seznamu, razen Powerware pa 12V 4 Ah. kar pomeni, da se bo akumulator pri isti obremenitvi spraznil mnogo prej in tudi življenska doba tako preobremenjenega akumuatorja bo precej kratka.
Aja pa še to, prvi vtisi o UPS so pozitivni, dela v redu, elektro mrki so bili v petek in vse dela BP, tudi računalnik se ne resetira, ko se prižge CRT monitor, kot se mi je nekdo "pohvalil", kako dober UPS ima. Žal ne vem za kateri UPS to gre, samo da je 1000VA, brez podatkovne povezave s PC in kupljen v Sunrise za 16kSIT.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UPS in avtomobilski akumulator.... (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15172 (4228) | Assass1n |
» | Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 29088 (13370) | ender |
» | UPS-neprekinjeno napajanje (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9411 (6672) | ender |
» | UPS - brezprekinitveno napajanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 3088 (2508) | MTm2H37rqt7B |
» | Kateri UPSOddelek: Kaj kupiti | 4077 (3061) | Muzo |