» »

Še vedno nevem - dovoljene temperature za celeron

Še vedno nevem - dovoljene temperature za celeron

Smrcek ::

Imam nov računalnik ki deluje kot strežnik, sestavil sem ga sam in zaradi prostorske stiske uporabil microatx ohišje (desktop vodoravna varjanta) - višina 9cm, širina in globina pa ravno toliko da gre noter en mini napajalnik, diski in ena cdrom enota.
Procesor celeron D 2400 z box hladilnikom je bil zelo glasen, temperature pa so bile okoli 56-58 pri idlanju (ta računalnik takoalitako vedno idla), zdaj pa sem dal gor arctic cooling ki je mnogo tišji, temp procesorja pa je 61.

ali lahko temperatura 61°c na dolge proge kaj poškoduje, zmanjša učinkovitost, povzroči napake? (sistem nameravam imeti vključen nonstop še vsaj 6, 8, mogoče 10 let).

Hvala in lep pozdrav
Smrcek
  • spremenil: Smrcek ()

Tiger ::

Dandanes so temperature nestabilnosti procesorjev nekje pri 80 C, torej ne bi smel imeti težav.

Smrcek ::

ok, potem bo pa očitno vredu, čeprav bom za vsak slučaj imel odprto kišto ali nekaj. sej dela že, samo nevem kako bo to delovalo čez recimo 2 leti.
moj znanec ima amdja stalno pri 70-80 stopinjah, in mu čisto vredu dela, tako da ubistvu nevem zakaj eni želijo imeti 34°c... po drugi strani pa odkar sem videl video o zakurjenih procesorjih pri tomshardwareguide kar slabo spim. :O
Smrcek

Nejc Pintar ::

eni želijo met 32°C zato da overclockajo...
Lahko je biti prvi, če si edini!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave po obnovi turbine (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9220672 (11664) KTr1sk
»

Visoke temperature (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
645820 (4871) David2
»

Motherboard temperatura - 45c preveč?

Oddelek: Pomoč in nasveti
171354 (1042) Volta
»

Nova anketa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
778050 (6634) Poldi112
»

Se nedokoncan, a vendarle - Midi-tower H20 sistem (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
19111665 (8374) Fury

Več podobnih tem