Forum » Hlajenje in modifikacije » Še vedno nevem - dovoljene temperature za celeron
Še vedno nevem - dovoljene temperature za celeron
Smrcek ::
Imam nov računalnik ki deluje kot strežnik, sestavil sem ga sam in zaradi prostorske stiske uporabil microatx ohišje (desktop vodoravna varjanta) - višina 9cm, širina in globina pa ravno toliko da gre noter en mini napajalnik, diski in ena cdrom enota.
Procesor celeron D 2400 z box hladilnikom je bil zelo glasen, temperature pa so bile okoli 56-58 pri idlanju (ta računalnik takoalitako vedno idla), zdaj pa sem dal gor arctic cooling ki je mnogo tišji, temp procesorja pa je 61.
ali lahko temperatura 61°c na dolge proge kaj poškoduje, zmanjša učinkovitost, povzroči napake? (sistem nameravam imeti vključen nonstop še vsaj 6, 8, mogoče 10 let).
Hvala in lep pozdrav
Procesor celeron D 2400 z box hladilnikom je bil zelo glasen, temperature pa so bile okoli 56-58 pri idlanju (ta računalnik takoalitako vedno idla), zdaj pa sem dal gor arctic cooling ki je mnogo tišji, temp procesorja pa je 61.
ali lahko temperatura 61°c na dolge proge kaj poškoduje, zmanjša učinkovitost, povzroči napake? (sistem nameravam imeti vključen nonstop še vsaj 6, 8, mogoče 10 let).
Hvala in lep pozdrav
Smrcek
- spremenil: Smrcek ()
Tiger ::
Dandanes so temperature nestabilnosti procesorjev nekje pri 80 C, torej ne bi smel imeti težav.
Smrcek ::
ok, potem bo pa očitno vredu, čeprav bom za vsak slučaj imel odprto kišto ali nekaj. sej dela že, samo nevem kako bo to delovalo čez recimo 2 leti.
moj znanec ima amdja stalno pri 70-80 stopinjah, in mu čisto vredu dela, tako da ubistvu nevem zakaj eni želijo imeti 34°c... po drugi strani pa odkar sem videl video o zakurjenih procesorjih pri tomshardwareguide kar slabo spim.
moj znanec ima amdja stalno pri 70-80 stopinjah, in mu čisto vredu dela, tako da ubistvu nevem zakaj eni želijo imeti 34°c... po drugi strani pa odkar sem videl video o zakurjenih procesorjih pri tomshardwareguide kar slabo spim.
Smrcek
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave po obnovi turbine (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20672 (11664) | KTr1sk |
» | Visoke temperature (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5820 (4871) | David2 |
» | Motherboard temperatura - 45c preveč?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1354 (1042) | Volta |
» | Nova anketa (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 8050 (6634) | Poldi112 |
» | Se nedokoncan, a vendarle - Midi-tower H20 sistem (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 11665 (8374) | Fury |