» »

NA DEFAULT 2800+ NE DELA!!!

NA DEFAULT 2800+ NE DELA!!!

mcrastur ::

Pred 3 tedni sem prek mimovrste nabavu athlona 2800+ in Epox8rda+ in se napajalnik LC Power 550w da bi vse brez problemou delalo. Pa se mi je zataknilo ze pri nalaganju windowsou :\
Disk mi je javljau neko napako... prisli smo do zaklucka da je kriv proc. ki so mi ga brez problemou zamenal. Po dougem čakanju komaj dobim nou proc. in vse lepo sestavim ko pa nastane ze nou problem ;(( : procesor teče pri 1250mhu, kar seveda ni prav saj bi moral delovat pri mhz ki jih ima 2.8+ amd xp (okoli 2000mhz)
Prva akcija ki sm jo naredil je da sem sel u bios in dal Optimalne Nastavite, in pricakoval napis 2800+ ampak, ko sem resetiral rač. mi je na mojo žalost začel procesor piskati (2 tona piskanja v enakomernih presledkih - izjemno podobno policijski sireni - matična: epox 8rda+) zato sm bil prisiljen premakniti jumper da sem resetiral bios, in seveda ko ponovno prizgem je mhz 1250. Potem sem poskusil ročno spremeniti množilnik in iz 100mhz na 166 (rami so 333 drr kdaj jih pepozna kot da tecejo pri 166mhz kdaj pa 100mhz, zakaj tako nevem) in kakor koli navijem, magari manj ali več kot default frekvenca mi raunalnik začne piskat ko restartam ali pa imam 1250mhz. Ali mogoče kdo ve kje bi problem lahko tičal? matična? rami?
pa bios je tud najnovejši ....

Caligula ::

Optimalne nastavitve v BIOSu v resnici niso optimalne. Jumper na plati nastavi tako ,da bo procesor zaznaval kot procesor z FSB166.
Mislim ,da ma tak jumper. Poglej v kjnigci.

Pa v Biosu nastavi timinge RAMa na 11,3,3,3 za zacetek.

FSB 166, CPU interface optimal,..

Tezko je rect kaj je problem samo obicajno je kaj bednega in banalnega. Se bos pac malo igral z nastavitvami.

ERGY ::

Heh isti problem sm meu jstz duronom na stari plati :) Problem sm resu tako da sm ga navil :)
Uzge u prvo dela k sus sam je problem ker nism meu na plati moznosti za natancno stelanje hitrosti in je bla kr visoka pa temperatura je tkrat bla visoka :) abit rulz>:D

LP ERGY

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje glede matične plošče in procesorja?

Oddelek: Strojna oprema
462387 (1860) Steinkauz
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Navijanje
168064912 (27335) GaS
»

Navijanje BARTONA (strani: 1 2 3 )

1016729 (4920) Pyr0Beast
»

Abit AN7, AMD Barton 2600+, RAM INFINEON DDR400 CL3 problem pri navitju..

292110 (1682) boštjan
»

Težava z navijanjem na 8RDA3+ (strani: 1 2 3 )

1457804 (5486) pele-on

Več podobnih tem