Forum » Problemi človeštva » Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Temo vidijo: vsi
Yugos ::
Kar v glavnem geyi hočejo je da otroke vzamemo kot poskusne zajčke in eno generacijo žtvujemo za poskus.
Seveda nisem zato in vsi poskusi delujejo perverzni in vsiljeni, nikoli ne bodo enaki in ko vidiš dva modela ki se za roke držita, je smešno in patetično.
Bilo je dovoljeno v stari grčiji, v perziji, rimu ampak še vedno se po tolikem času folku še vedno želodec obrne...
Zgleda da to nima veze z crkveno vzgojo, bolj z naravnim refleksom ki enostavno ne mara genetskega faila.
Seveda nisem zato in vsi poskusi delujejo perverzni in vsiljeni, nikoli ne bodo enaki in ko vidiš dva modela ki se za roke držita, je smešno in patetično.
Bilo je dovoljeno v stari grčiji, v perziji, rimu ampak še vedno se po tolikem času folku še vedno želodec obrne...
Zgleda da to nima veze z crkveno vzgojo, bolj z naravnim refleksom ki enostavno ne mara genetskega faila.
ThePlayer ::
OK, saj dopuščam možnost, da se v ACP (namerno ali nenamerno) motijo. In da posledično res ni bistvenih razlik med odraščanjem v hetero- in homoseksualnih družinah.
Kar je bistveno pri mojem prepričanju je to, da posvojitve nikakor ne morejo biti običajen način pridobivanja otrok in osnovanja družin - tako homo- kot heteroseksualnih.
Kar je bistveno pri mojem prepričanju je to, da posvojitve nikakor ne morejo biti običajen način pridobivanja otrok in osnovanja družin - tako homo- kot heteroseksualnih.
jype ::
Glede na to kaj delajo heteroseksualci:
http://www.dailymail.co.uk/news/article...
Je očitno, da takim ne bi smeli dovoliti, da vzgajajo otroke. Nobenemu.
Yugos> Seveda nisem zato in vsi poskusi delujejo perverzni in vsiljeni, nikoli ne bodo enaki in ko vidiš dva modela ki se za roke držita, je smešno in patetično.
Priporočam, da se zglasiš pri psihiatru, ker imaš resno duševno motnjo, za katero je verjetno kriva zloraba, ki sta jo tvoja heteroseksualna starša izvajala nad teboj, ko si bil otrok.
http://www.dailymail.co.uk/news/article...
Je očitno, da takim ne bi smeli dovoliti, da vzgajajo otroke. Nobenemu.
Yugos> Seveda nisem zato in vsi poskusi delujejo perverzni in vsiljeni, nikoli ne bodo enaki in ko vidiš dva modela ki se za roke držita, je smešno in patetično.
Priporočam, da se zglasiš pri psihiatru, ker imaš resno duševno motnjo, za katero je verjetno kriva zloraba, ki sta jo tvoja heteroseksualna starša izvajala nad teboj, ko si bil otrok.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
floyd1 ::
Vse naenkrat skrbi, kaj bo s tistimi otroci, ki živijo v istospolnih družinah (za nobenega do danes ni bilo dokazano, da bi kakorkoli trpel), najbolj pa skrbi tiste, ki pod svojo streho (RKC) dokazano serijsko zlorabljajo in uničujejo življenja teh istih otrok. Perverzno, se vam ne zdi?
Vse naenkrat skrbi, kaj bo s tistimi otroci, ki živijo v istospolnih družinah (za nobenega do danes ni bilo dokazano, da bi kakorkoli trpel), najbolj pa skrbi tiste, ki pod svojo streho (RKC) dokazano serijsko zlorabljajo in uničujejo življenja teh istih otrok. Perverzno, se vam ne zdi?
Kje pa tebi dokaz da so geyi brezmadežni?
Torej ker imajo normalni pari določeni probleme so naenkrat vsi poslijevalci in zlorabljajo, v geyevski populaciji je pa etika in morala genetsko prisotna?
Kje pa tebi dokaz da se tudi v določenem procentu ne bo dogajalo?
Yugos> Kje pa tebi dokaz da so geyi brezmadežni?
Kdo pa pravi, da gejem pripada otrok, ker so geji?
Kdo pa pravi, da gejem pripada otrok, ker so geji?
Pithlit ::
@jype: Tvoje pavšalne ocene, kaj je in kaj ni ustrezno argumentirano - oziroma kdaj ima stroka prav in kdaj se moti, so pa višek arogantnosti.
Glede na to da se stroka ne strinja s tabo... se je za vprašat kdo je tukaj aroganten.
Če privzamemo da sem gej in imam partnerja in se s Pithlit in njeno partnerko zmenimo, da onidve zrihtata maternice, midva seme, potem pa izmenjamo otroke, podpišemo papirje in jih vzgajamo, a je to narobe?
Nimam maternice, žal. Pa tudi zakonsko je to bolj sivo območje... ampak dokler se ne vpleta denarja in ostalih materialnih dobrin bi pa načeloma moralo it skozi.
Ravno obratno. Ko prebiraš Pithlit, postane bolj jasno zakaj si LGBT skupnost želi poroko namesto istospolne registrirane partnerske skupnosti? Ne zaradi pravice otrok pri dedovanju ali možnosti obiskovanja otrok v bolnišnici, ampak zaradi rušenja moških trdnjav oz. vsega konvencionalnega.
Ne eno ne drugo. Oz... ja. Drugo. Jaz sem vsekakor proti deljenju na moško in žensko. Ampak v tem konkretnem primeru ki ga imamo pred nosom... sem za izenačenje pravic. Če to pomeni rišenje nekih imaginarnih trdnjav, so be it. DZ tega sicer (še) ne zagotavlja... je pa en dober korak naprej.
Mimogrede, jaz z LGBT skupnostjo nimam nič. Prav tako LGBT skupnost nima nič z mano.
Kar v glavnem geyi hočejo je da otroke vzamemo kot poskusne zajčke in eno generacijo žtvujemo za poskus.
V glavnem istospolno usmerjeni zase hočemo enake pravice kot jih imajo ostali. Ker jih trnutno nimamo. Otroke smo pa za poskusne zajčke imeli že kako generacijo nazaj. Poskus je uspel... imajo povsem normalna življenja. Še več... hetero družine sproducirajo veliko več istospolno usmerjenih otrok kot istospolne družine.
Dajmo vse otroke istospolnim... bo manj 'pedrov'!
Kar je smešno in patetično je to da ko vidiš dve ženski kako se 'zaližeta' in te tvoj prijateljček opozori da je to pa zaželjeno.
Saj ni. Pejdi mal okol povprašat kako težko je v Sloveniji posvojiti otroka. Jaz ti lahko povem da praktično nemogoče. Zato pa imamo veliko posvojitev iz tujine. Slovenskih otrok 'na voljo' za posvojitev preprosto še zdaleč ni dovolj.
Life is as complicated as we make it...
Pithlit> Nimam maternice, žal.
Nisi naravna!!!1
Pithlit> Pa tudi zakonsko je to bolj sivo območje... ampak dokler se ne vpleta denarja in ostalih materialnih dobrin bi pa načeloma moralo it skozi.
Jah, bi blo pa naravno! Saj očitno je to vse, kar gre ljudem v nos.
Nisi naravna!!!1
Pithlit> Pa tudi zakonsko je to bolj sivo območje... ampak dokler se ne vpleta denarja in ostalih materialnih dobrin bi pa načeloma moralo it skozi.
Jah, bi blo pa naravno! Saj očitno je to vse, kar gre ljudem v nos.
Nisi naravna!!!1
I'm a barbie girl, in the barbie world
Life in plastic, it's fantastic!
Admit it... you sang it and now it's stuck in your head.
Yugos> Kaj si sploh hotel povedati?
Da je tvoje vztrajno ponavljanje "no pa dajmo gejem otroke" obsceno populistično govno, ki ne spada v civiliziran pogovor o problematiki različnih oblik družin.
Za istospolne pare bodo vsekakor veljali enaki kriteriji kot za raznospolne pare, zato tako kot pri nas CSD ne bi odobril posvojitve Britney Spears in Justinu Bieberju, ker ne bodo izpolnjeni vsi blazno rigorozni pogoji, tako tudi ne bo odobril posvojitve kar vsakemu zafrustriranemu gejevskemu paru, ki si je v tisti minuti zaželel otroka (iz izložbe centra za socialno delo, haha).
Da dva odrasla, ki demonstrirata zrelost in sposobnost (tega v resnici heteroseksualnim parom ni treba, ker lahko otroka zaplodijo in zavozijo vzgojo kar brez vseh kvalifikacij) skrbeti za otroke ne bi smela posvojiti otroka se meni zdi nesmiselno. Nevarnost za zlorabe je pri homoseksualnih krušnih starših lahko kvečjemu enaka kot pri heteroseksualnih krušnih starših, vsaj po do zdaj zbranih podatkih iz držav, kjer so take reči legalne in jih spremljajo ustrezne institucije. Za zadovoljevanje materialnih in čustvenih potreb otroka je očitno dovolj že en odrasel, ne glede na spol, zato sta dva, ne glede na spol, kvečjemu boljši kompromis s stališča otrokovih koristi in udobja.
Da partner ne more posvojiti biološkega otroka svojega partnerja je tudi neumnost. Otrok, ki odrašča v gospodinjstvu, ostale člane gospodinjstva najbolje pozna in sprejema za svoje starše in da bi zaradi administrativnih zapletov ob nesrečnih slučajih otrok moral to gospodinjstvo zapustiti, bi bilo za otroka bistveno bolj travmatično, zato je dobro, da se to že zdaj da urediti.
Pithlit> Admit it... you sang it and now it's stuck in your head.
Na srečo ne :)
Saj jaz tudi nisem več naraven, brez skrbi.
Ne bi rekel android, ampak... Not entirely human :)
Da je tvoje vztrajno ponavljanje "no pa dajmo gejem otroke" obsceno populistično govno, ki ne spada v civiliziran pogovor o problematiki različnih oblik družin.
Za istospolne pare bodo vsekakor veljali enaki kriteriji kot za raznospolne pare, zato tako kot pri nas CSD ne bi odobril posvojitve Britney Spears in Justinu Bieberju, ker ne bodo izpolnjeni vsi blazno rigorozni pogoji, tako tudi ne bo odobril posvojitve kar vsakemu zafrustriranemu gejevskemu paru, ki si je v tisti minuti zaželel otroka (iz izložbe centra za socialno delo, haha).
Da dva odrasla, ki demonstrirata zrelost in sposobnost (tega v resnici heteroseksualnim parom ni treba, ker lahko otroka zaplodijo in zavozijo vzgojo kar brez vseh kvalifikacij) skrbeti za otroke ne bi smela posvojiti otroka se meni zdi nesmiselno. Nevarnost za zlorabe je pri homoseksualnih krušnih starših lahko kvečjemu enaka kot pri heteroseksualnih krušnih starših, vsaj po do zdaj zbranih podatkih iz držav, kjer so take reči legalne in jih spremljajo ustrezne institucije. Za zadovoljevanje materialnih in čustvenih potreb otroka je očitno dovolj že en odrasel, ne glede na spol, zato sta dva, ne glede na spol, kvečjemu boljši kompromis s stališča otrokovih koristi in udobja.
Da partner ne more posvojiti biološkega otroka svojega partnerja je tudi neumnost. Otrok, ki odrašča v gospodinjstvu, ostale člane gospodinjstva najbolje pozna in sprejema za svoje starše in da bi zaradi administrativnih zapletov ob nesrečnih slučajih otrok moral to gospodinjstvo zapustiti, bi bilo za otroka bistveno bolj travmatično, zato je dobro, da se to že zdaj da urediti.
Pithlit> Admit it... you sang it and now it's stuck in your head.
Na srečo ne :)
Saj jaz tudi nisem več naraven, brez skrbi.
Ne bi rekel android, ampak... Not entirely human :)
Zgodovina sprememb…
Kje pa tebi dokaz da so geyi brezmadežni?
Torej ker imajo normalni pari določeni probleme so naenkrat vsi poslijevalci in zlorabljajo, v geyevski populaciji je pa etika in morala genetsko prisotna?
Kje pa tebi dokaz da se tudi v določenem procentu ne bo dogajalo?
Nič od tega nisem rekel, obračaš besede.
Hočem pa povedati, da je tukaj situacija, kot bi Bavčar (Zidar, Dimiceveva..) pridigal o lopovskem sosedovem Janezku, ki naj bi ukradel čokoladico v trgovini. Nihče ne ve, ali ga je kdo zares videl, ali je to le zaradi njegove erokeze...
Matako ::
Meni je največji kiks stalno sklicevanje na "stroko" na eni in drugi strani.
Stroka... to so vsi tisti vaši kolegi, ki niso imeli pojma. In imajo zdaj službe.
Stroka... to je bila šolska psihologinja, ki se jo je v petih minutah dalo zlomiti do joka skoraj po receptu (nikoli mi ni bilo jasno zakaj v ta poklic gravitira toliko čustveno labilnih depresivk).
Itd.
Stroka... to so vsi tisti vaši kolegi, ki niso imeli pojma. In imajo zdaj službe.
Stroka... to je bila šolska psihologinja, ki se jo je v petih minutah dalo zlomiti do joka skoraj po receptu (nikoli mi ni bilo jasno zakaj v ta poklic gravitira toliko čustveno labilnih depresivk).
Itd.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
innerspace ::
Offtopic---
Mnoge od njih same priznajo, da zato, ker so si hotele razjasnit izvor lastnih tezav.
----
Mene osebno moti propaganda te sorte:
Hudic babji!
..nikoli mi ni bilo jasno zakaj v ta poklic gravitira toliko čustveno labilnih depresivk.
Mnoge od njih same priznajo, da zato, ker so si hotele razjasnit izvor lastnih tezav.
----
Mene osebno moti propaganda te sorte:
Hudic babji!
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
Zgodovina sprememb…
- spremenil: innerspace ()
Meni je največji kiks stalno sklicevanje na "stroko" na eni in drugi strani.
Itd.
Moram potrdit da je res! v osnovni šoli je naš razred pripravil psihologinjo do joka, medtem ko pa določen učitel sploh nikoli ni rekel besede pa smo vsi mirni pricopatali v učilnico in poslušali zelo mirno!
Eno je brati tisoč knjig drugo je biti oseba ki izraža moč in zaupanje.
Yugos> Eno je brati tisoč knjig drugo je biti oseba ki izraža moč in zaupanje.
Ampak ti bi vseeno v zakon zapisal, da okoliščine niso pomembne in da je treba moškim prepovedat poučevanje, ker da so ženske pri tem boljše (čeprav je jasno, da to ne drži).
Ampak ti bi vseeno v zakon zapisal, da okoliščine niso pomembne in da je treba moškim prepovedat poučevanje, ker da so ženske pri tem boljše (čeprav je jasno, da to ne drži).
Yugos> Eno je brati tisoč knjig drugo je biti oseba ki izraža moč in zaupanje.
nikjer tega nisem rekel, samo to da je očitno da je biti učitelj nekaj kar ti stroka ne da ampak je mogoče del tvoje osebnosti in spletnih okoliščin, to kar si šel čez lajf te naredi takega, ne fax!
Fax ti da vedenje o tem, ne pa izrecno moč in udejstvovanje!
Ne. To so tisti ljudje ki dejansko vejo kaj počnejo. So tudi prekleto dobro plačani... in odgovarjajo za svoje kikse.
Ne. To so tisti ljudje ki dejansko vejo kaj počnejo. So tudi prekleto dobro plačani... in odgovarjajo za svoje kikse.
očitno pri nas ne odgovarjajo, ker je dosti propadlih gradbenih projektov bilo pometeno pod prag, da o politikih ne govorimo!
Matako> Meni je največji kiks stalno sklicevanje na "stroko" na eni in drugi strani.
Saj te razumem, a če že moramo izbirati med argumenti stroke in (butaste) strankarske propagande... Kakršnakoli že ta stroka je, vsaj prebrali in prediskutirali so stvar (I hope so). Verjetno so zelo redki tu na forumu taki, ki so dejansko šli brati nekaj 100 členov, še manj je tistih, ki so to vsaj približno razumeli. Nekomu pač moramo zaupati.
Saj te razumem, a če že moramo izbirati med argumenti stroke in (butaste) strankarske propagande... Kakršnakoli že ta stroka je, vsaj prebrali in prediskutirali so stvar (I hope so). Verjetno so zelo redki tu na forumu taki, ki so dejansko šli brati nekaj 100 členov, še manj je tistih, ki so to vsaj približno razumeli. Nekomu pač moramo zaupati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()
Pithlit... Zemlja kliče. Je kdo tam?
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Yugos> nikjer tega nisem rekel
Ti nasprotuješ temu, da bi enaka zakonodaja veljala za vse, ne glede na to kakšnega spola je kdo. Nesmiselno je, da zakon generalno onemogoča nekaj, kjer bi morali presojat o vsakem posameznem primeru posebej.
Ti nasprotuješ temu, da bi enaka zakonodaja veljala za vse, ne glede na to kakšnega spola je kdo. Nesmiselno je, da zakon generalno onemogoča nekaj, kjer bi morali presojat o vsakem posameznem primeru posebej.
gelendr ::
Po včerajšnjem soočenju na Slo 1,sem vesel,da spadam med tolerantne,odprte in razumevajoče ljudi.Plejada buxelnov z tono predsodkov je delovala nestrpno in topoumno.Ponavljanje vedno istih strahov,da bo eden neki prodajal je višek sprenevedanja.Če se že obregnemo med istospolne pare, ti vsekakor morajo vložiti več kot drugi zaljubljeni,da zveza preživi.Najbolj je bodla nestrpnost peroxid none z vnučki-Ljudska S. in une v zadnji vrsti,ki je bila tik pred živčnim zlomom.Ta bi nas brez trohlice slabe vesti enih dvesto let kurila od jutra do večera....
Svašta.
Torej ZA .
Svašta.
Torej ZA .
Verjetno so zelo redki tu na forumu taki, ki so dejansko šli brati nekaj 100 členov, še manj je tistih, ki so to vsaj približno razumeli. Nekomu pač moramo zaupati.
To. Jaz že ne bom odvetnik ne eni in drugi strani - saj zastonj ne. Zato študijo dolgoveznega zakona prepuščam mojim zavednejšim sodržavljanom. Res, da nekatere od njih jebe že razumevanje navodil na zadnji strani pudinga, samo bodo pa za razliko od mene šli opravit svojo "državljansko dolžnost". Pozdravljam jih!
Tako imamo.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Yugos> nikjer tega nisem rekel
Ni res tukaj je absolut primeren!
Ker ne govorimo o tem ali so kot ljudje sposobni.
Recimo da ti dam given granted for the sake of the argument pustim da so bolj etični geyi.
Ali to v kakršnem koli pomenu postavi otroka kot osebek v razgovor o etiki ali je on dolžan biti v takem bremenu?
ali mora on skozi lajf biti čudno gledan ne glede na to ali je to vredu ali ne?
Ali mora on večino časa preživet v okolju geyev ki že zaradi nesprejemljivosti večinoma skupaj držijo in niso večinoma v družbi straight populacije.
Mora on gledati kako si izkazujeta naklonjenost?
Mora to videti kot normalo?
Tvoj argument je usmerjen v moralnost geyev in ker jih par poznam vem da niso kreteni ali agresivci hey jest sem mogoče hujši samo to ne pomeni da je moj argument manj veljaven!
Govorimo o otroku ti pa otroka vmeščaš med pravice geyev, kar pa ni isto!
Otroku moramo dati čim mirnejši lajf ne pa že tako problematičen in potem še dodamo dva starša ki mu povzročata sram. Vem ni uredu samo tako je...
nevone ::
Otroku moramo dati čim mirnejši lajf ne pa že tako problematičen in potem še dodamo dva starša ki mu povzročata sram. Vem ni uredu samo tako je...
Sram mu povzročajo tisti, ki ga zasmehujejo. In če veš, da to ni v redu, zakaj bi se s tem strinjal? Zakaj ne bi rekel kaj krepkega (o) tistemu, ki ga zasmehuje, in ne zasmehovanemu?
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Verjetno so zelo redki tu na forumu taki, ki so dejansko šli brati nekaj 100 členov, še manj je tistih, ki so to vsaj približno razumeli. Nekomu pač moramo zaupati.
A ne bi enkrat za spremembo odvrgel ovčje kože s sebe in se vprašal, kaj sam misliš, da je prav?
Sram mu povzročajo tisti, ki ga zasmehujejo. In če veš, da to ni v redu, zakaj bi se s tem strinjal? Zakaj ne bi rekel kaj krepkega (o) tistemu, ki ga zasmehuje, in ne zasmehovanemu?
o+ nevone
Torej se mora 90% populacije prirediti 10% ker oni hočejo enakost ki jo biološko ne morejo izraziti?
Pa ne dajat not folk k ne more zanosit! Ni realen odgovor, ker če dobijo otroka odrase v primeru tega kar je naravno!
Yugos> Recimo da ti dam given granted for the sake of the argument pustim da so bolj etični geyi.
Saj niso! Niti ne rabijo biti. Ampak pri posvojitvi se odloča na posameznem primeru, ne pa pavšalno.
Yugos> on dolžan biti v takem bremenu?
Otroku spol staršev ni v nobeno breme. Za otroka je pomembno, kako starš (ali dva) skrbi zanj.
Yugos> ali mora on skozi lajf biti čudno gledan ne glede na to ali je to vredu ali ne?
Misliš tako kot jaz, ki so me zmerjali s ciganom, pretepali in mi uničevali šolske potrebščine?
Yugos> Ali mora on večino časa preživet v okolju geyev ki že zaradi nesprejemljivosti večinoma skupaj držijo in niso večinoma v družbi straight populacije.
Pojma nimam v kakšnih rovtah si ti doma, ampak v Ljubljani se geji lahko sprehajajo kjerkoli (razen med nasilneži, ki se pa itak zaradi družbene nesprejemljivosti držijo bolj zase) in so povsem sprejemljivi.
Yugos> Torej se mora 90% populacije prirediti 10% ker oni hočejo enakost ki jo biološko ne morejo izraziti?
Naštej načine, na katere se boš moral _ti_ prilagajati čemurkoli ali komurkoli, če bo lahko nekdo na upravni enoti nekje v državi izpolnil nek obrazec?
ThePlayer> A ne bi enkrat za spremembo odvrgel ovčje kože s sebe in se vprašal, kaj sam misliš, da je prav?
Točno vem, kaj je prav - diskriminacija na podlagi osebnih lastnosti ne more biti niti ustavna, niti zakonita.
Yugos> Mora on gledati kako si izkazujeta naklonjenost?
Ne, ni mu treba. A sta tebe starša silila v ogled pornografije? Njunih spolnih odnosov? Sta se pred teboj globoko poljubljala? Sta se objemala, božala?
Yugos> če dobijo otroka odrase v primeru tega kar je naravno!
Jaz sem ti jasno pokazal primer, v katerem dve homoseksualni ženski in dva homoseksualna moška po naravni poti spočnejo dva otroka in vsak par popolnoma naravno vzgoji vsak svojega, pa se nisi želel izjasniti, kaj je s tem narobe in zakaj naj bi država ne dovolila, da se dejansko stanje v naravi ustrezno upravno prijavi.
Saj niso! Niti ne rabijo biti. Ampak pri posvojitvi se odloča na posameznem primeru, ne pa pavšalno.
Otroku spol staršev ni v nobeno breme. Za otroka je pomembno, kako starš (ali dva) skrbi zanj.
Yugos> ali mora on skozi lajf biti čudno gledan ne glede na to ali je to vredu ali ne?
Misliš tako kot jaz, ki so me zmerjali s ciganom, pretepali in mi uničevali šolske potrebščine?
Yugos> Ali mora on večino časa preživet v okolju geyev ki že zaradi nesprejemljivosti večinoma skupaj držijo in niso večinoma v družbi straight populacije.
Pojma nimam v kakšnih rovtah si ti doma, ampak v Ljubljani se geji lahko sprehajajo kjerkoli (razen med nasilneži, ki se pa itak zaradi družbene nesprejemljivosti držijo bolj zase) in so povsem sprejemljivi.
Yugos> Torej se mora 90% populacije prirediti 10% ker oni hočejo enakost ki jo biološko ne morejo izraziti?
Naštej načine, na katere se boš moral _ti_ prilagajati čemurkoli ali komurkoli, če bo lahko nekdo na upravni enoti nekje v državi izpolnil nek obrazec?
ThePlayer> A ne bi enkrat za spremembo odvrgel ovčje kože s sebe in se vprašal, kaj sam misliš, da je prav?
Točno vem, kaj je prav - diskriminacija na podlagi osebnih lastnosti ne more biti niti ustavna, niti zakonita.
Ne, ni mu treba. A sta tebe starša silila v ogled pornografije? Njunih spolnih odnosov? Sta se pred teboj globoko poljubljala? Sta se objemala, božala?
Yugos> če dobijo otroka odrase v primeru tega kar je naravno!
Jaz sem ti jasno pokazal primer, v katerem dve homoseksualni ženski in dva homoseksualna moška po naravni poti spočnejo dva otroka in vsak par popolnoma naravno vzgoji vsak svojega, pa se nisi želel izjasniti, kaj je s tem narobe in zakaj naj bi država ne dovolila, da se dejansko stanje v naravi ustrezno upravno prijavi.
Zgodovina sprememb…
nevone ::
Torej se mora 90% populacije prirediti 10% ker oni hočejo enakost ki jo biološko ne morejo izraziti?
Ne ni se treba. Samo če si proti temu da so otroci zasmehovani, moraš (z)rihtat tiste, ki zasmehujejo.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
para! ::
Yugos, vse skrbi o škodljivosti in neprimernosti homo družin za otroke padejo, ko spoznaš kaj vse lahko z otroci počnejo (pozitivno/negativno vplivajo) hetero pari (ker njim pač nihče ne določa pogojev za starševstvo).
Death before dishonor!
Yugos> Recimo da ti dam given granted for the sake of the argument pustim da so bolj etični geyi.
Moja starša sta se poljubljala in fotr k je balkanc jo je šlatu in mečkal kar je bilo meni všeč!
Seveda mi je dalo pravo smer!
Nista mi silila porno samo ko je bil kak film ki je kazal poljubljanje ali celo sexualni akt mi nista branila!
Glede ciganov, sem južnega porekla in mi je učiteljica rekla da spizdim na jug, sošolci so me glede mojega porekla zmerjali, kaj ima to veze z geyi?
Kar se tiče sprehajanja nisem tega mislil ampak dom!
Otrok bo 18+ to gledal in ko bodo enaki njim prišli na obisk kar bo 90% obiskov bo to gledal kot normalo.
Še vedno siliš v pravice geyev ne pa otroka, tvoji argumenti se spodbijajo ker so polarni in samo na strani geyev, otrok je pa nekaj s čimer se baranta..
Yugos> Moja starša sta se poljubljala in fotr k je balkanc jo je šlatu in mečkal kar je bilo meni všeč!
In če bi otrok dveh homoseksualnih staršev gledal kako se držita za otroke in mu bi bilo všeč, bi bilo torej kaj točno narobe?
Yugos> Seveda mi je dalo pravo smer!
Ja, saj so vse smeri prave.
Yugos> Glede ciganov, sem južnega porekla in mi je učiteljica rekla da spizdim na jug, sošolci so me glede mojega porekla zmerjali, kaj ima to veze z geyi?
Skratka, zmerjali so te, čeprav nisi bil otrok homoseksualnih staršev? Bogi! Morali bi tvojim staršem preprečiti, da bi te sploh naredili! A ni nihče razmišljal o tem?
Yugos> Otrok bo 18+ to gledal in ko bodo enaki njim prišli na obisk kar bo 90% obiskov bo to gledal kot normalo.
Tako je. Ne bo homofob.
Yugos> Še vedno siliš v pravice geyev ne pa otroka, tvoji argumenti se spodbijajo ker so polarni in samo na strani geyev, otrok je pa nekaj s čimer se baranta..
Pravica gejev je, da so obravnavani popolnoma enako kot heteroseksualci, imajo vse enake pravice in dolžnosti.
In če bi otrok dveh homoseksualnih staršev gledal kako se držita za otroke in mu bi bilo všeč, bi bilo torej kaj točno narobe?
Yugos> Glede ciganov, sem južnega porekla in mi je učiteljica rekla da spizdim na jug, sošolci so me glede mojega porekla zmerjali, kaj ima to veze z geyi?
Skratka, zmerjali so te, čeprav nisi bil otrok homoseksualnih staršev? Bogi! Morali bi tvojim staršem preprečiti, da bi te sploh naredili! A ni nihče razmišljal o tem?
Yugos> Otrok bo 18+ to gledal in ko bodo enaki njim prišli na obisk kar bo 90% obiskov bo to gledal kot normalo.
Tako je. Ne bo homofob.
Yugos> Še vedno siliš v pravice geyev ne pa otroka, tvoji argumenti se spodbijajo ker so polarni in samo na strani geyev, otrok je pa nekaj s čimer se baranta..
Pravica gejev je, da so obravnavani popolnoma enako kot heteroseksualci, imajo vse enake pravice in dolžnosti.
Se strinjam. S tem da v trenutni zakonodaji take diskriminacije seveda ni.
Yugos> Moja starša sta se poljubljala in fotr k je balkanc jo je šlatu in mečkal kar je bilo meni všeč!
Tako je. Ne bo homofob.
Ne mislim več s tabo na led, ti smatraš da je vredu tud če rata gey ali pa bisex, kar je meni ogabno, ko bodo demonstracije upam da boš v prvi vrsti.
Truga ::
ThePlayer> Se strinjam. S tem da v trenutni zakonodaji take diskriminacije seveda ni.
Ustavno sodišče pravi, da ta diskriminacija je (in je zato sprejelo odločbo, ki del te diskriminacije razveljavlja).
Ustavno sodišče pravi, da ta diskriminacija je (in je zato sprejelo odločbo, ki del te diskriminacije razveljavlja).
Zanimivo, oni gospodje v US ki so usposobljeni se odlocat o takih receh (stroka) se s tabo ne strinjajo.
Sem že upošteval tisto odločbo US (predvidevam, da imaš v mislih člen o dedovanju v ZRIPS).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ThePlayer ()
JanK ::
@floyd1:
Zlorabe s strani RKC so druga zgodba, sicer vsega obsojanja vredna.
Dokler se ima RKC za poklicano, da tala moralne nauke o spolnosti, so se kako ista zgodba. In tako bo ostalo dokler ne bo govorila o pedofilskih posilstvih z istim gnevom kot o gay porokah.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
Yugos> Ne mislim več s tabo na led, ti smatraš da je vredu tud če rata gey ali pa bisex, kar je meni ogabno, ko bodo demonstracije upam da boš v prvi vrsti.
Dajva to zdajle, takoj, dokončno razčistiti:
V kakšnih družinah odrastejo ljudje, ki so istospolno usmerjeni?
Koliko istospolno usmerjenih ljudi poznaš, ki so odrasli z istospolno usmerjenimi starši?
ThePlayer> Sem že upošteval tisto odločbo US.
O drugi zadevi US še ni odločalo, ko pa bo, se ne bo imelo izbire izreči drugače, kot se je v prvi.
Dajva to zdajle, takoj, dokončno razčistiti:
V kakšnih družinah odrastejo ljudje, ki so istospolno usmerjeni?
Koliko istospolno usmerjenih ljudi poznaš, ki so odrasli z istospolno usmerjenimi starši?
ThePlayer> Sem že upošteval tisto odločbo US.
O drugi zadevi US še ni odločalo, ko pa bo, se ne bo imelo izbire izreči drugače, kot se je v prvi.
Zgodovina sprememb…
očitno pri nas ne odgovarjajo, ker je dosti propadlih gradbenih projektov bilo pometeno pod prag, da o politikih ne govorimo!
Kaj imajo gradbeni projekti skupnega z družinskim zakonikom verjetno veš samo ti.
Za razliko od tvojih (ne)argumentov se jaz ozrem tudi čez mejo. Slovenija je pač premajhna di bi stroka v praksi izvajala študije povezane z družimskim zakonikom. Če ti misliš da sem zaradi tega zmešana... no pol pa misli.
Moja starša sta se poljubljala in fotr k je balkanc jo je šlatu in mečkal kar je bilo meni všeč!
Za razliko od tvojih staršev nekateri nismo tako vulgarni. Brez skrbi. S študije že pred tabo ugotovile da otroci v istospolnih družinah niso nič bolj pod pritiskom kot si bil ti. Prej manj.
Je pa, seveda lepo ignorirat dejstva na katera nimaš pametnega odgovora in lepo tupit svoje povsem mimo vse strokovnosti.
Se strinjam. S tem da v trenutni zakonodaji take diskriminacije seveda ni.
To da se jaz ne smem poročiti s svojo partnerko seveda ni diskriminacija. To je nek izrodek moje domišljije...
Pa saj sem to napisala najmanj 4x v zadnjih dveh dnevih pa se še vedno ignorira.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Dokler se ima RKC za poklicano, da tala moralne nauke o spolnosti, so se kako ista zgodba.
Pa niso. Gre za popolnoma različni stvari. Je pa res, da nekateri poskušate ustvariti zlagan vtis, da so nasprotniki družinskega zakonika pokvarjeni pedofili.
amigo_no1 ::
Če to piše na nasa-lekarna.si, to ne pomeni nič.
Če otroka ne cepiš obvezno, ti nihče ne more nič (razen tega, da ti lahko odrečejo vpis v vrtec ali šolo, kar je prav), prav tako ne če ga z vegansko hrano vzdržuješ pri zdravju.
Zdravljenje otroka proti vaši volji.
Zdravljenje v nasprotju z voljo starša do zdaj ni bilo možno. Zakon o pacientovih pravicah v 35. členu določa, da z izjemo nujne medicinske pomoči pri otroku ni dovoljeno opraviti posega brez dovoljenja
staršev, pri težjih posegih (operativni ali drugi medicinski poseg, povezan z večjim tveganjem ali večjo obremenitvijo, oziroma medicinski poseg, ki utegne imeti pomembne posledice za otroka) morata dati
privolitev oba. Odmik od teh načel v Družinskem zakoniku, pravzaprav možnost izničenja tega temeljnega upravičenja staršev, bistva starševske skrbi (o čemer do zdaj sploh ni bilo govora), pomeni pot v
neznano in odpira mnoga vprašanja.
176. člen:
"Sodišče lahko odloči o zdravniškem pregledu ali zdravljenju otroka brez soglasja staršev ali v nasprotju z njihovo odločitvijo, kadar je to nujno potrebno, ker je ogroženo njegovo življenje ali je huje ogroženo njegovo zdravje."
1. Kaj sodi pod pojem "zdravljenje"?
Tudi naši odvetniki so si vzeli čas in raziskali, kaj sodi pod opredelitev zdravljenja.
Na podlagi ustavne odločbe številka U-I-127/01-27 se pod pojmom zdravljenja šteje tudi cepljenje. Odločba pravi, da je treba "izraz 'zdravljenje' iz tretjega odstavka 51. člena Ustave /…/ razumeti široko, tako da zajema uporabo vsakega posameznega zdravstvenega ukrepa, bodisi kurativnega bodisi preventivnega, torej kakršnega koli medicinskega posega". Torej se lahko socialni delavec namesto vas odloča, ali bo vaš otrok zaužil antibiotike, ali ga bodo operirali, obsevali, mu dovajali kemoterapijo, dajali pomirjevala ali ga izpostavili drugim posegom.
Je tole že bilo objavljeno ?
http://ul.to/lbzamc9h
ali
http://www.filefactory.com/file/c447772...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
To da se jaz ne smem poročiti s svojo partnerko seveda ni diskriminacija. To je nek izrodek moje domišljije...
Tudi jaz se ne morem poročiti z moškim, čeprav sem heteroseksualec. Sva pred zakonom popolnoma enaka.
Za razliko od tvojih (ne)argumentov se jaz ozrem tudi čez mejo. Slovenija je pač premajhna di bi stroka v praksi izvajala študije povezane z družimskim zakonikom. Če ti misliš da sem zaradi tega zmešana... no pol pa misli.
Žal referendum ni čez mejo. Še prekleto tukaj je. Z našimi strokovnjaki in volilnim telesom. Všeč ali ne.. zamenjala jih ne boš.
Zdaj si ti na vrsti za razmišljanje. Fajn igra.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Truga ::
Tudi jaz se ne morem poročiti z moškim, čeprav sem heteroseksualec. Sva pred zakonom popolnoma enaka.
Bi to rekel tudi ce bi se smeli porocati samo istospolni pari? In se ti nebi mogel porociti s svojo zeno?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Truga ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 16480 (7303) | riba43 |