Forum » Problemi človeštva » Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Temo vidijo: vsi
ThePlayer ::
Bi to rekel tudi ce bi se smeli porocati samo istospolni pari?
Če bi bil objektiven, bi.
(Govorim izključno o tem, ali je diskriminacija na podlagi osebnih lastnosti ali je ni.)
drmr1980 ::
Vse naenkrat skrbi, kaj bo s tistimi otroci, ki živijo v istospolnih družinah (za nobenega do danes ni bilo dokazano, da bi kakorkoli trpel), najbolj pa skrbi tiste, ki pod svojo streho (RKC) dokazano serijsko zlorabljajo in uničujejo življenja teh istih otrok. Perverzno, se vam ne zdi?
torej bodo RKC priesti volili ZA.
Mene pa mori nekaj drugega, Islamska cerkev je PROTI, kaj naj sedaj volim...
Pithlit ::
Tudi jaz se ne morem poročiti z moškim, čeprav sem heteroseksualec. Sva pred zakonom popolnoma enaka.
Se lahko poročiš z osebo ki jo ljubiš?
Kaj pa jaz?
Sva še vedno enaka?
Ne zatiskaj si oči pred homofobijo.
Žal referendum ni čez mejo. Še prekleto tukaj je. Z našimi strokovnjaki in volilnim telesom. Všeč ali ne.. zamenjala jih ne boš.
Jao. A take igrice se bomo šli? Naši strokovnjaki pač uporabljajo tuje študije. Tolk ti pa talent verjetno nese. Del volilnega teles pa verjetno misli da smo slovenci neka posebna vrsta in da ugotovitve od drugod (opravljene na bistveno večji populaciji) za nas nekako ne morejo veljati.
Life is as complicated as we make it...
Daedalus ::
Zdravljenje v nasprotju z voljo starša do zdaj ni bilo možno. Zakon o pacientovih pravicah v 35. členu določa, da z izjemo nujne medicinske pomoči pri otroku ni dovoljeno opraviti posega brez dovoljenja
staršev, pri težjih posegih (operativni ali drugi medicinski poseg, povezan z večjim tveganjem ali večjo obremenitvijo, oziroma medicinski poseg, ki utegne imeti pomembne posledice za otroka) morata dati
privolitev oba. Odmik od teh načel v Družinskem zakoniku, pravzaprav možnost izničenja tega temeljnega upravičenja staršev, bistva starševske skrbi (o čemer do zdaj sploh ni bilo govora), pomeni pot v
neznano in odpira mnoga vprašanja.
Ja, kaka glupa verska sekta ne bo dovolila tranfuzije krvi, pa magari dete krepne na mestu. Hvala zdravi pameti, da se po novem da take butle overridat in pomagat. Temu je to namenjeno namreč. Ukrep v skrajni sili. Seveda pa (kot sem že enkrat napisal), razni ne preveč brihtni alternativni al pa ne preveč brihtni kr tako, mislijo, da bojo dohtarji s skalpeli v rokah letali za njihovimi otroci. Podlo zavajanje in podtikanje, se temu reče.
Bistvo starševske skrbi je otroku v imenu nekega imaginarnega bitja/teorij zarot o groznobalnem cepljenju odrekati pomoč? Get a fucking grip, will you?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Ramon dekers ::
No ja ti temu rečeš homofobija, homofobi bi pa tebe označili za bolnika. Problem ni v homofobiji problem je ker zdrav človek govori bolnemu da je zdrav.
Nekatere države imajo institucije za zdravljenje homoseksualnosti, dajmo raje to uvest.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
Matako ::
Del volilnega teles pa verjetno misli da smo slovenci neka posebna vrsta in da ugotovitve od drugod (opravljene na bistveno večji populaciji) za nas nekako ne morejo veljati.
Delu volilnega telesa je povsem vseeno, kaj velja in kaj ne. Večjemu. Lahko te to jezi, lahko si želiš, da bi bilo drugače ampak spremljanje bolj ali manj pomembnih svetovnih študij je prioriteta malokoga.
In tako bodo odločali.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
kriko1 ::
Ramon dekers je izjavil:
No ja ti temu rečeš homofobija, homofobi bi pa tebe označili za bolnika. Problem ni v homofobiji problem je ker zdrav človek govori bolnemu da je zdrav.
Nekatere države imajo institucije za zdravljenje homoseksualnosti, dajmo raje to uvest.
Šok terapija ni učinkovito zdravljenje.
Kdo govori o šok terapiji, mučenju ter izganjanju hudiča? Dovolj je že priznanja bolnika da se zdravljenje lahko prične.
Ziga Dolhar ::
Fino. Boš argumentiral in navedel vsaj nekaj primerov "uspešnega (o)zdravljenja" in znanstvene članke za tvoje trditve, da gre za bolezen?
https://dolhar.si/
floyd1 ::
Ramon dekers je izjavil:
In katere države nam pri tem daješ za vzgled?
Alencica ::
Še en potrjuje mojo tezo o nepombemnosti politčnega angažmaja. Naslov teme bi lahko ostal nespremnjen.
http://www.spiked-online.com/index.php/...
via zzturk twitter
http://www.spiked-online.com/index.php/...
via zzturk twitter
jype ::
Ramon dekers> Problem ni v homofobiji problem je ker zdrav človek govori bolnemu da je zdrav.
Nihče ni homofobom rekel, da so zdravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Ja bi bilo fino če bi prebral celoten kontekst.
Ziga Dolhar je izjavil:
Fino. Boš argumentiral in navedel vsaj nekaj primerov "uspešnega (o)zdravljenja" in znanstvene članke za tvoje trditve, da gre za bolezen?
Najprej je potrebno homoseksualnost začeti definirati kot bolezen.
Zgodovina sprememb…
Ramon dekers> Ja bi bilo fino če bi prebral celoten kontekst.
Moja trditev ostaja. Homofobi imajo psihično motnjo, ki je običajno rezultat travmatičnega otroštva.
Ramon dekers> Najprej je potrebno homoseksualnost začeti definirati kot bolezen.
Komu na čast? Kaj so patološke spremembe pri homoseksualcih in kako jim njihova spolna orientacija preprečuje, da bi normalno, produktivno in družbeno koristno srečno živeli?
Moja trditev ostaja. Homofobi imajo psihično motnjo, ki je običajno rezultat travmatičnega otroštva.
Ramon dekers> Najprej je potrebno homoseksualnost začeti definirati kot bolezen.
Komu na čast? Kaj so patološke spremembe pri homoseksualcih in kako jim njihova spolna orientacija preprečuje, da bi normalno, produktivno in družbeno koristno srečno živeli?
Jaz pa sem mnenja, da je potrebno neutemeljeno sovraštvo in neutemeljene predsodke do drugačnih obravnavati kot težko psihično bolezen. In žrtvam te grozne bolezni za začetek vzeti opravilno sposobnost... ker itak niso sposobne normalnega razmišljanja. S tem pa tudi ne sprejemati odločitev, ki pritičejo k normalnemu razmišljanju.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Moja trditev ostaja. Homseksualci imajo psihično motnjo, ki je običajno rezultat travmatičnega otroštva.
sem popravil.
Ramon dekers> sem popravil.
S tem samo zanikaš lastno bolezen. Preden se lahko ozdraviš, boš moral najprej sprejeti, da je s teboj nekaj hudo narobe. Že da se sploh obremenjuješ s tem, kaj neka druga skupina ljudi počne, čeprav te to na noben način ne tangira, je precej jasen znak resnih psihičnih težav.
S tem samo zanikaš lastno bolezen. Preden se lahko ozdraviš, boš moral najprej sprejeti, da je s teboj nekaj hudo narobe. Že da se sploh obremenjuješ s tem, kaj neka druga skupina ljudi počne, čeprav te to na noben način ne tangira, je precej jasen znak resnih psihičnih težav.
kdo pravi da se obremenjujem? Samo pravim da je homesksualnost bolezen. In ko bomo to obravnavali kot bolezen se lahko takšne osebek začne ozdravljati.
Ramon dekers> Samo pravim da je homesksualnost bolezen.
Popolnoma si pa pozabil utemeljiti to trditev, čeprav si bil direktno pozvan.
Popolnoma si pa pozabil utemeljiti to trditev, čeprav si bil direktno pozvan.
Zgodovina sprememb…
Pithlit ::
Ramon dekers je izjavil:
Dejmo raj uvest pobijanje homoseksualcev. Tudi to namreč nekatere države dokaj uspešno počnejo.
Smo pa hujši kot plevel veš. Nas vzgajajo hetero družine.
Ramon dekers je izjavil:
Najprej je potrebno homoseksualnost začeti definirati kot bolezen.So že probal tole. Celo ne tako dolgo nazaj. Kakih, ohhh, 40 let.
Ramon dekers je izjavil:
Moja trditev ostaja. Homseksualci imajo psihično motnjo, ki je običajno rezultat travmatičnega otroštva.
sem popravil.
Tisti ki imajo o tem malo več pojma kot ti so pogruntali da to niti približno ne drži. Drži pa, pazi, tole:
Homofobi imajo psihično motnjo, ki je običajno rezultat travmatičnega otroštva.
Še najlepše je pa to... tako montjo se da z zelo malo truda (in povsem brez zdravil, šok terapij, mučenja, groženj...) ozdraviti! A ni to fletno?
Life is as complicated as we make it...
jest10 ::
Heh
Dečko ni čist pri sebi
Izsek iz klepetalnice na MMC:
Aleks Rekli ste, da zakonik škoduje družinam. S čim bomo jaz in moja družina (mož, žena, dva otroka) na slabšem, če na referendumu glasujem za?
Ales Primc Zelo verejtno bo otrok kmalu iz šole prišel z zamislijo, da razmišlja, da bi poskusil ljubezensko zvezo s punco, potem pa še s fantom, da bo videl, kaj mu bolj leži. Seveda spodbujen iz šole. Če vam je za to vseeno, potem mirno obkrožite za.
Rožice Pozdravljeni, imam dve vprašanji: 1 Kako se bo z novim družinskim zakonikom poslabšal vaš položaj in položaj vaših otrok?
Rožice In 2: Ali ste nestrpni, če odrekate drugim pravice zgolj zato, ker se z njihovim življenjskim slogom ne strinjate?
Ales Primc Nočem biti vsak dan, ko so otroci v šoli v skrbeh ali jim bodo govorili, da naj eksperimentirajo s spolom in spolno usmerjenostjo ali, da jih prepričujejo, da je idealna družina dva očka in otrok.
Homoseksualni življenjski slog res ni moj slog, vendar spoštujem istospolno usmerjene ljudi kot vse druge.
Dečko ni čist pri sebi
Nekam sumljivo malo ljudi zanimajo tehnične podrobnosti družinske zakonodaje, če sklepamo po volilni udeležbi.
Je mogoče, da jim je v resnici vseeno, kdo in kako in zakaj in kateri obrazec bo lahko izpolnil nekdo, ki ga ne poznajo?
Je mogoče, da jim je v resnici vseeno, kdo in kako in zakaj in kateri obrazec bo lahko izpolnil nekdo, ki ga ne poznajo?
Zgodovina sprememb…
Pšenični ::
Eh, je blo lepo vreme. Se pa lepo kaže, tam kjer je kriza velika je udeležba majhna. Mislim na SV Slovenije.
Sicer je moje mnenje, da bo zakonik padu, Zoky pa gre v drugi krog, čeprav bo na predčasnem glasovanju, na začetku morda kazalo drugače.
Ajde da vidmo. Kaj bo, kakšna je demokratična volja, ki jo bomo morali vsi sprejeti.
Sicer je moje mnenje, da bo zakonik padu, Zoky pa gre v drugi krog, čeprav bo na predčasnem glasovanju, na začetku morda kazalo drugače.
Ajde da vidmo. Kaj bo, kakšna je demokratična volja, ki jo bomo morali vsi sprejeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Nekam sumljivo malo ljudi zanimajo tehnične podrobnosti družinske zakonodaje, če sklepamo po volilni udeležbi.
Marsikdo ima težave z navodili na zadnji strani vrečke pudinga, kaj šele s 300+ členi pravnega teksta. Priznati ni sramota.
Ostalim se zdi za malo igrati odvetnika interesnim skupinam. Saj zastonj.
Je bila pa danes zanimiva mini prigoda na volišču. Uletim in jasno dvignem listek le za lokalne, ker nočem nabijati udeležbe referendumom... in medtem ko en član odbora nadvse pomembno in zelo naglas sporoča drugemu "samo za župana bo [glasoval]" pride od zadaj en "tudi to se da?".
Adijo pamet, zaradi takih komedij se včasih splača priti pokukat na volišče.
/\/\.K.
Trenutno mi je demokratična volja všeč, razumem pa, da drugod po državi niso vajeni tako hitrega štetja kot v Ljubljani, zato se utegne reč še vedno precej nerodno zasukati za vse tiste, ki jih bog ni ustvaril po božji besedi.
Držim pesti!
Držim pesti!
Trenutno mi je demokratična volja všeč, razumem pa, da drugod po državi niso vajeni tako hitrega štetja kot v Ljubljani, zato se utegne reč še vedno precej nerodno zasukati za vse tiste, ki jih bog ni ustvaril po božji besedi.
Držim pesti!
Mislim da si upravičeno na trnih.
Še dva Yipeta smo narazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Trinitron ::
Da bo rezultat 50-50 je jasno že ves čas. Kljub temu pa upam, da je prevladal razum in da smo zakonik podprli.
Double_J ::
PROTI trenutno zmaguje. Voljo volilcev pa bo v vsakem primeru potrebno spoštovati.
Dve šivanki...
Gremo geji! Še malo! Zakaj, o, zakaj pri nas stavnice ne sprejemajo stav na volilne rezultate? To bi bil pa še jaz zraven. Če ni za denar enostavno ni isto.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Jaz pa upam, da ne.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Keyser Soze ::
Trotli, tale gif se avtomatsko posodablja, tako da so vaši komentarji lahko malce drugače razumljeni kot želite.
OM, F, G!
Vam pravim, če bi bile dovoljene stave, bi bila udeležba za min 10 %-točk večja, ker bi bili zraven Štajerci. Pač nismo pragmatični ...
/\/\.K.
Trotli, tale gif se avtomatsko posodablja, tako da so vaši komentarji lahko malce drugače razumljeni kot želite.
Jebat ga, nekdo more tud trotl bit.
Gladko zmagal v prvem krogu.
Na žalost.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
KernelPanic ::
Jaz sem pa danes izbral najslabso varianto, na zalost sploh nisem sel volit. Spomnil sem se 5 minut do 19ih, madona! PIC32 in Android sta me danes cisto prevzela ...
KernelPanic je izjavil:
Jaz sem pa danes izbral najslabso varianto, na zalost sploh nisem sel volit. Spomnil sem se 5 minut do 19ih, madona! PIC32 in Android sta me danes cisto prevzela ...
Ne sekiraj se.. saj bo še kdaj kaka podobna tematika.
/\/\.K.
Double_J> 60:40 bo proti na koncu...
Zgleda da res - in US bo moralo odločati še o vsebini zakonika in skleniti, da bi z odlašanjem uveljavitve nastale protiustavne posledice in referendum bo uspešen.
Zgleda da res - in US bo moralo odločati še o vsebini zakonika in skleniti, da bi z odlašanjem uveljavitve nastale protiustavne posledice in referendum bo uspešen.
hvala Bogu da je zadeva padla. Me pa zanima kako so glasovali v LJ.
one naj raje sebe brcnejo v rit, ukinejo guantanamo...super se je izšlo kljub janukovičevi zmagi:)
one naj raje sebe brcnejo v rit, ukinejo guantanamo...super se je izšlo kljub janukovičevi zmagi:)
Zgodovina sprememb…
Double_J> 60:40 bo proti na koncu...
Ja in zemlja se bo ustavila.
Ma nič ne bo. Zgleda da ste se izduvali. Jbg. Sej mate zgleda spet Zokija, naj vas to tolaži.
Ramon dekers je izjavil:
Verjel ali ne, Jankovićevi vzorčni volilci so po večini glede teh stvari tradicionalisti. To, da so se pri nekaterih stvareh slučajno ujeli s študenti v etno-rutkah je zgolj naključje, ki ga razni Kurniki kljub vsem svojim analitskim sposobnosti ne dojamejo - intelektualci pač nikoli niso razumeli ulice.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
telebanc, upam, da boš nocoj zaspal z veselo mislijo v srcu, da vam je uspelo zajebat nekaj otrok.
O.
O.
gendale ::
zgleda da so nas spet klerikalci premagali
men je sicer dokaj vseeno glede referenduma, samo nočem da klerikalci zmagajo
men je sicer dokaj vseeno glede referenduma, samo nočem da klerikalci zmagajo
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 16480 (7303) | riba43 |