» »

Ležišče DORMEO - vaše mnenje

Ležišče DORMEO - vaše mnenje

1 2
3
4 5

;-) ::

ne nisem.

jan01 ::

Nekdo ni navodil bral... Kater dormeo pa imaš?

;-) ::

Nevem, morm pogledat, bom jutri.

Nisem jih bral priznam. Bi ga moral obračat?

CleanPower ::

js mam memory 12+2 pa ga nisem obračal pa je vse ok. edino kar je je zelo trd. je pa nek poseben filing ta spominska pena...

Mortir ::

memory 12+2. zelo zadovoljen. dobro spim na njem. trdota je zame ravno prava. všeč mi je tudi ker je zelo lahek in se ga da enostavno preoblačit

CleanPower ::

en znanec je vedno zagovarjal ležišča s fedri in govoril tista pena je larifari in take...Sem mu rekel naj pride sprobat, in ko je prišel ni mogu verjet kak je občutek.

biljana ::

Mi smo tudi kupili dormeo vzmetnico,2 vzglavnika iz spominske pene,latoflex,in vam povem da nismo zadovoljni.Prej sem dosti boljše spala na stari vzmetnici,kdo pravi da je dormeo zakon se laže.Zdaj mi je žal da sem tolko denarja zmetala a nič vredno križ me še vedno boli še bolj kot prej.Ta dormeo je lari fari,samo lažejo.

Kekec ::

Oprosti jaz ga imaž že par let in mi je super in ne lažem, je pa res da sem prvih 14 dni rabil da sem se navadil, tudi križ me je bolel, verjetno posledica stare vzmetnice, ko se mi je tudi križ "naštelal" je bilo vse tako kot mora biti, verjamem da nekomu ne paše dormeo ali kakršnakoli vzmetnica zaradi svoje trdote/sestave/... ampak to še ne pomeni da ostali lažemo.

In kako dolgo jo/si uporabljala?

5er--> ::

@biljana: Če te boli križ, delaj vaje za hrbet (tele izgledajo iste kot te, ki jih imam sam na listku). (vsak dan vsaj 20 minut)
Lahko se o svojih težavah tudi posvetuješ z osebnim zdravnikom ali ortopedom. (Verjetno ti bosta prav tako svetovala vaje, le da boš dobila še možnost se jih naučit s pomočjo fizioterapevta.)
Upam, da nisem preveč offtopic in da bo zgoraj napisano komu v pomoč.

biljana ::

Uporabljamo že pol leta in nič ni boljše,zbujamo se z bolečino v križu,vratu,nenaspani dalo bi se še naštevat.

sss ::

Kdaj boste ljudje uvideli, da smo vsi drugačni in imamo različne potrebe?


Dormeo NI rešitev za vse.
So le eni izmed 100 ponudnikov na trgu. Seveda se bodo oglaševali na polno saj so tržno naravnano podjetje.
Itq da ne bodo rekl.. ja gospa, morda pa ta stvar za vas ne bo primerna.


Najbolj neumn je pa folk, ki preko telefona naroči vzmetnico na katerem bo prživel nadaljnih 5+ let 1/3 življenja
Pejte v nabavo osebno, bodite na vsaki vzmetnici par minut. Kupite všečno zadevo in vrnite čimprej, če ugotovite, da vam ne odgovarja.

Osebno uporabljam po meri narejeno žepkasto vzmetnico Meblo jogija in je neb zamenjal za nič na svetu.
Mat ima pa Dormeo pa hod občasno na popoldanski spanec na mojo postlo. Tolk o tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sss ()

SkIDiver ::

Se strinjam s sss-jem. Dormeo ni odgovor za vse in vsakogar.
Sam imam Comfort vzmetnico, ki je najtrša iz ponudbe, vendar bi zame lahko bila še trša. Kljub temu v kombinaciji z njihovim anatomskim vzglavnikom spim kot ubit celo noč.

oemdzi ::

Jst imam tudi sedaj ze 1 mesec dormeo comfort in moram povedat, da je super, prej me je nenehno bolela hrbtenica in ko sem iz postelje gledal kaksen film, sem se do konca filma mogel enih 20x obrnit zaradi neudobnosti, sedaj bolecin med lezanjem sploh ne cutim, tudi sicer so precej manjse, ker se na jogiju spocijem. Je pa res, da sem prej imel neko skripajoco vzmetnico in je itak med njo in dormeom razlika kot noc in dan...

bfranklin ::

Dober nasvet ni poceni. Dormeo nima vse vzmetnice enake in ene so boljše za določene potrebe kot druge. Poleg tega niso vse trde. Če veš kaj hočeš in imaš dobrega svetovalca(tega pa skoraj ni), potem zadaneš terno in si zadovoljen dolga leta. Take stvari si pa zapomneš, ker jih podoživljaš vsak dan in taka informacija je vredna veliko, saj slab nakup veliko stane - je stran vržen denar, ker potem rabiš kupovat spet drugo ali pa trpet še naprej. Interesenti naj se oglasijo privat.

yayo ::

Pa dosti zračite ta svoja ležišča iz pene oziroma lateksa? Ker morajo absorbirati kar dosti vlage oziroma potu. Kolegu se je enkrat naredila prav plesen na vogalu ležišča. Drugače sam uporabljam klasičen madrac z žepkastimi vzmetmi in lateks blazino (katero slečem in zračim vsak dan). Oboje iz tegale programa, in že nekaj let spim zelo dobro. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()

Zvezdica27 ::

lp,

dormeo je OK če imate radi trde (običajne vzmetnice so kar trde). Se sicer zmehča z leti, a ostane kar trda.

Meni to paše 100%, bi pa opozoril da na trgu ni samo dormeo. Ma ga pa vsak Merkič (pa ga lahk naročite). Mi imamo 3 dormee, nam odgovarja.

ko gremo kam na obisk prav trpim.

zz

Formula 1 ::

Doma smo naročili dormeo in se očetu zdi premehek se da to kako urediti ?
Hvala za pomoč že v naprej.

Vanadium ::

Imam cca 3 leti dormeo memory 2+12 in mi je vrhunski, ko grem kam drugam spat sem ves povožen, da ne omenjam, ko na vele opevanem lateksu prespim kdaj (mislim da je od šlarafije) sem ves polomljen pa je star 5 let mogoče. Mi je pa od dormeta pojšter clasic (z spominsko peno ampak navadna oblika) vrhunski in jih imam celo 3 (punca, hiša, stanovanje) tko da ne rabim vsakič v avto nosit pojšter :))

@formula 1 - kake letvice mate pod jogijem? če daš konkretne dile ki se ne zvijajo nebo več tok mehak. Jaz sem latofleks ven vrgu pa sam naredil letvice iz lesa cca 3x3cm pa razmak je ene 5 cm med njimi. Mi je glih prav trdo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vanadium ()

Okapi ::

Doma smo naročili dormeo in se očetu zdi premehek se da to kako urediti ?
Da se vrnit robo.;)

O.

Formula 1 ::

Navadne plošče so pod jogijem.

primozzzz ::

Ah ja dons uzignem jogi in vidm, da je napol plesniv.. Jogi je na letvicah in ga mam šele pol leta.. Sm zelo razočaran nad njim..Zdej pa kličem dol se mi pa noben ku*** ne oglasi, sam govorijo da so operaterji zasedeni že celo uro skup, pa da pokličejo nazaj v roku ene ure. Zraven pa že čakam 2 uri.. Za popizdit..
NI PODPISA

sss ::

Ker proizvajalc?

CleanPower ::

zgleda maš zlo vlažen zrak v stanovanju.

B0rg ::

Zanimivo se mi zdi, da so standardne mere dolžin 190 ali 200cm priporoča pa se 15-20 cm večje ležišče. Tudi tukaj vidim da pretežno kupujte 200 dolge kaj nima noben 1,9m ali tam okoli da vam 200cm ustreza? Jaz iščem 210 - še rajši 220 tako da kake velike izbire pri Dormeu kar se tiče ležišča in letvic nimam.

gzibret ::

Midva s punco sva lani nabavila Dormeo neki "silver" jogi in pa (original) latoflex za tiste jogije. Super stvarca, zjutraj sploh ne moreva iz postelje ;)

Edino, kar me je zmotilo, so bile premajhne luknje na latofleksu, tako, da sem jih moral kar nekaj z bor mašino povečat, če sem hotel zašraufat šraufe.
Vse je za neki dobr!

bfranklin ::

jaz sem tudi probal dormeo SILVER, ko sem bil v dormeo nakupovalni trgovini in moram reč da je najboljša stvar na kateri sem kdajkoli ležal. nisem hotel več vstat, pa se ne hecam. res je dober. je pa skoraj 100% dražji od osnovnega dormeo jogija, ki pa se imenuje dormeo COMFORT. tako, da jaz res priporočam dormeo SILVER. takrat nisem imel penezov pa sem kupil comfort, ampak bi raje ležal na silver. :)

RejZoR ::

Je kdo že probal te tanove, ki jih oglašujejo sedaj? Z nekimi penastimi vzmetmi?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

francek1 ::

Ma to je vse nateg. So mi menjali tri dormee po enem letu, po četrtem klicu pa so mi kar denar vrnili. Res sem malce težji (120 kg) ampak več kot leto pa bi morali zdržat. Nato se si po priporočilu prijatelja nabavil vodno posteljo Danaja, ki pa je res zakon...problem je edino na dopustu.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

St235 ::

Primerjat jogi za 300€in vodno posteljo za 2000-3000 je isto kot trdit, da gre Ferrari hitreje od fičota.

Jaz imam Dormeo cc. 3 leta in sem izjemno zadovoljen z njim pa sem tudi čez 100 kil. Trdota mi je od vseh jogijev najbolj ustrezala. Ob enem nudijo 30 dnevni preizkus tako da res lahko sprobaš na čem ležiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

francek1 ::

No, jaz primerjam ceno ležišča/ leto uporabe. Glede na to, da ima dobra (beri ne kitajska) vodna postelja življensko dobo 20 let, Dormeo, ki me je stal 500€ pa je zdržal eno, ne vem kaj hočeš povedat...Da udobnosti, vzdrževanja čistoče in prilagodljivosti sploh ne omenjam. Pa vodno sem plačal 1280€ s podstavkom vred, da ne boš spet zavajal.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Tomson ::

Katera pa je res TOP vodna postelja?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Okapi ::

Ali pa tudi ne. Jaz najbolje spim v viseči mreži za 30 evrov, razpeti med dve palmi na plaži. Kar pomeni, da je čisti nateg, da bi moral dati najmanj jurja za dobro posteljo.

O.

francek1 ::

Če bi imel hernijo diska, bi drugače razmišljal. Pri taki okvari ti namreč vsako klasično ležišče dobesedno ravna ali celo krivi hrbtenico navzven in s tem povzroča neznanske bolečine.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

r3dkv1c4 ::

biljana je izjavil:

Mi smo tudi kupili dormeo vzmetnico,2 vzglavnika iz spominske pene,latoflex,in vam povem da nismo zadovoljni.Prej sem dosti boljše spala na stari vzmetnici,kdo pravi da je dormeo zakon se laže.Zdaj mi je žal da sem tolko denarja zmetala a nič vredno križ me še vedno boli še bolj kot prej.Ta dormeo je lari fari,samo lažejo.


ja problem dormea je da je premehak za ljudi, ki imajo probleme s križem.....preverjeno......po drugi strani smo si pa za težave krivi sami, ker premako migamo.

pa če je premehak ga menjajze ker mora biti trd po defaultu

theBill ::

Imam Dormeo s spominsko peno 12+2, super zadeva. Čisto drugačen filing, ko se zjutraj zbudim kot pa ko noč prečorim na kavču, človek je res spočit -> ne vem, težko se opiše.

Prvi teden, dva je malo čuden občutek zaradi spominske pene, ki je nisi navajen, potem se pa navadiš in je OK. Vsaj pri meni.

šernk ::

theBill je izjavil:

Imam Dormeo s spominsko peno 12+2, super zadeva. Čisto drugačen filing, ko se zjutraj zbudim kot pa ko noč prečorim na kavču, človek je res spočit -> ne vem, težko se opiše.


meni je tudi super zadeva, ampak sem ugotovil da najbolje spim če stalno menjam ležišča. Ko sem bil v študentu...2 dni spanja tam sem spal fantastično, potem pa 2 dni katastrofalno, prišel domov spal na dormeu 2 dni fanstastično, potem pa spet ne več tako odlično, sedaj če kdaj kje drugje prespim (pa čeprav na tleh) se zbudim neverjetno spočit.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

francek1 ::

šernk je izjavil:

theBill je izjavil:

Imam Dormeo s spominsko peno 12+2, super zadeva. Čisto drugačen filing, ko se zjutraj zbudim kot pa ko noč prečorim na kavču, človek je res spočit -> ne vem, težko se opiše.


meni je tudi super zadeva, ampak sem ugotovil da najbolje spim če stalno menjam ležišča. Ko sem bil v študentu...2 dni spanja tam sem spal fantastično, potem pa 2 dni katastrofalno, prišel domov spal na dormeu 2 dni fanstastično, potem pa spet ne več tako odlično, sedaj če kdaj kje drugje prespim (pa čeprav na tleh) se zbudim neverjetno spočit.

No, to je čisti dokaz, da vsako klasično ležišče telo prisili v nek nenaraven( prisilen) položaj, ki čez čas pusti posledice na hrbtenici. Dovolj je že to, da se pri bočnem položaju rama ne ugrezne dovolj v podlago. To dovoli samo in edino vodna postelja.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

kixs ::

Js spim na najcenejsi vzmetnici, ki sem jo kupil leta 2005 (mislim, da je bila cca 38.000 SIT 200x140). Spim pa kot ubit in nikoli me nic ne matra :)) Se mi tudi veckrat ne da vstat in bi lezal cel dan (tako je dobra). Vcasih se pa res zmatran zbudim, sam je verjetno krivo to, da sem sel prevec pozno spat in tistih 4-5 urc res ni bilo dovolj :))

St235 ::

francek1 je izjavil:

No, jaz primerjam ceno ležišča/ leto uporabe. Glede na to, da ima dobra (beri ne kitajska) vodna postelja življensko dobo 20 let, Dormeo, ki me je stal 500€ pa je zdržal eno, ne vem kaj hočeš povedat...Da udobnosti, vzdrževanja čistoče in prilagodljivosti sploh ne omenjam. Pa vodno sem plačal 1280€ s podstavkom vred, da ne boš spet zavajal.


jaz mam dormeo ternutno 5 leto pa se nimam kaj pritoževat. Cene ,ki jih omenjaš so pa res niske, ker do sedaj so bile vse vodne postelje 3k in naprej. za 1000€ pa je dejansko vredno razmisleka.

theBill ::

francek1 je izjavil:

šernk je izjavil:

theBill je izjavil:

Imam Dormeo s spominsko peno 12+2, super zadeva. Čisto drugačen filing, ko se zjutraj zbudim kot pa ko noč prečorim na kavču, človek je res spočit -> ne vem, težko se opiše.


meni je tudi super zadeva, ampak sem ugotovil da najbolje spim če stalno menjam ležišča. Ko sem bil v študentu...2 dni spanja tam sem spal fantastično, potem pa 2 dni katastrofalno, prišel domov spal na dormeu 2 dni fanstastično, potem pa spet ne več tako odlično, sedaj če kdaj kje drugje prespim (pa čeprav na tleh) se zbudim neverjetno spočit.

No, to je čisti dokaz, da vsako klasično ležišče telo prisili v nek nenaraven( prisilen) položaj, ki čez čas pusti posledice na hrbtenici. Dovolj je že to, da se pri bočnem položaju rama ne ugrezne dovolj v podlago. To dovoli samo in edino vodna postelja.


Daj ne teži ti s to tvojo vodno posteljo - sem se sam tudi odločal za nakup vodne postelje, pa so pri vodni postelji mnenja ravnotako deljena, nekaterim je super, drugi je ne bi nikoli več kupili.

Neke univerzalne zadeve ni - ljudje smo si različni, in zato nam tudi različne postelje odgovarjajo.

OZZY ::

Moje mnenje glede dormeo.. Niti pod razno.. Probal in ni šlo.. Spominska pena se zame ne more primerjat z trenutnim trdim ortopedskim ležiščem.. Kupljen v Lesnini pod njihovo znamko. Tudi vzglavnik je kr neki.. Veliko boljši je tisti polnjen s piro iz Hoferja, kot pa ta dormeo.
Ni šans da kupim Dormeo. Tudi nekateri prijatelji so sprobal in jim ne odgovarja.
Go with the flow.

Politik ::

Pozdravljeni,

Razmišljam o nakupu nove vzmetnice, malo gledam razne reklame in se sprehajam po trgovinah....
Sprva sem hotel kupiti dormejo, pa so me prijatelji in branje raznih forumov prepričali, da ni najbolj posrečen nakup.
Kaj bi mi svetovali, gre za mere 90*200, srednje trdo ležišče. cca:200€
Ali kdo uporablja ali je že slišal za vzmetnice DREAMZONE, trgovina jysk.
Smešne cene ima tudi Hofer.
Hvala

šernk ::

Ne kupovat vzmetnic za pod 100€, samo ta nasvet ti dam. ker jutri bo ista. Dormeo enim je všeč drugim ne, najbolj vidiš če eno noč prespiš na njemu, spada pa med trša ležišča. Meni je super, po 2 letih uporabe se mu pa kaj dosti ne pozna.

vzglavnik pa še iščem takšnega, ki po eni noči ni za v smeti. Probal že vse znamke in vse kvalitete...vse je bilo drug dan za v smeti :(
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

dwinxp ::

A ima kdo Dormeo Bamboo? Kako se obnese?

Runnagain ::

Sam sem po pregovarjanju probal Dormeo Octaspring 3000 (oz. 3500) in ga vrnil po enem mesecu. Bil je premehek, ležišče ni dihalo, tko da...nato sem po priporočilih vzel Bios ležišče, model 9000 TFK s piramidkami...od takrat spim bolj ali manj kot dojenček. Sem pa že pred časom vzel svileni vzglavnik od Vitapur-a in ga lahko samo priporočam.

LpR!!

EDIT: aja, pa še to...nobena stvar ni bila ravno poceni, ti pa dajo pri Biosu 18% popusta na priporočilo od zadovoljne stranke...tako da je bilo vse skupaj 390EUR, vzglavnik pa je trenutna cena slabih 55. Imam tudi ostale vitapurjeve izdelke (odeja), pa je zelo v redu vse skupaj.

Zgodovina sprememb…

Han ::

Za vzmetnice in zglavnike obišči "Slovenska postelja", kjer si lahko tudi sam sestaviš vzmetnico (postelja.com). Za odeje in zglavnike priporočam "Odeja.si".

šernk ::

Večkrat, ker itak tist turbomaximus zdrži le dan do dva dobro napolnjen in nikakor mi ni udobno :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Politik ::

Hvala za nasvete grem jutri še v slovensko postlo in jysk da vidm kako tam zgledajo po slikah je videti ok :)
V hoferju je slabih 60€ jysk pa je veliko znižanje na vse vzmetnoce "le zakaj".

Dormejo imamo ze doma, cca 2mesca, meni ne odgovarja pena in ne diha...pa kdo ga bo vsak tedn neki obračov :)

Okapi ::

Kakšni so konkretni modeli sicer ne vem, ampak Hofer ima v povprečju precej boljšo kakovost kot jysk. Pri Hoferju velikokrat dobiš več, kot je videti po ceni, pri jysk pa običajno ravno toliko, kot je videti po ceni.

O.

Politik ::

Okapi je izjavil:

Kakšni so konkretni modeli sicer ne vem, ampak Hofer ima v povprečju precej boljšo kakovost kot jysk. Pri Hoferju velikokrat dobiš več, kot je videti po ceni, pri jysk pa običajno ravno toliko, kot je videti po ceni.

O.


Kolikor trofiš :)
http://www.jysk.si/4/5/ag/catalog/ te grem pogledat, kaj pa kak Meblo?
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša vzmetnica - Jogi je? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
227104339 (9053) Vanadium
»

Katero vzmetnico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8142507 (20105) matobeli
»

Katero ležišče/jogi izbrati

Oddelek: Loža
2311444 (10620) Darko!
»

Nakup vzmetnice - nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7730534 (16840) amigovespuci
»

postelje in vzmetnice

Oddelek: Loža
3511115 (9088) t1grica

Več podobnih tem