Forum » Omrežja in internet » ADSL in linux
ADSL in linux
Fukomuko ::
Danes dobim adsl (do sedaj sem imel kabelsko), zdej me pa zanima, kako moram nastavit mrežne kartice na linuxu (fedora core 1), da bo internet deloval. Računalnik, na katerem je linux, je povezan direktno na net. Poleg tega imam še en računalnik na katerem so windowsi XP. Ta računalnik je pa povezan prek mreže na linux računalnik in prek njega dostopa na internet.
dr.J ::
V linuxu namestiš paket rp-pppoe, potem poženeš ukaz adsl-setup in vpišeš nastavitve, kakršne si dobil pri adsl ponudniku. Dela brez najmanjšega problema.
Če bi imel doma "net", ne vem zakaj bi se onegavil z adsl?
Ali imaš v mašini več kartic ali pa adsl router, pa iz tvojega pisanja ne sledi.
Če bi imel doma "net", ne vem zakaj bi se onegavil z adsl?
Ali imaš v mašini več kartic ali pa adsl router, pa iz tvojega pisanja ne sledi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.J ()
Fukomuko ::
Do sedaj sem imel kabelski modem in sem imel narejeno tako: na računalniku, kjer je linux sta dve mrežni kartici. Ena je povezana na internet, ena gre pa v računalnik, na katerem so windowsi xp. Paket rp-pppoe sem namestil, ampak internet še vedno ni delal. Potem se priklopil modem direktno na računalnik kjer so windowsi xp, da sem se registriral na siolovi strani, da mi je internet sploh delal. Danes bom pa še enkrat probal povezat na linux računalnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 567992 (4821) | c23po |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44051 (19591) | imallears |
» | Ubuntu & Windows XP deljenje pvoezaveOddelek: Operacijski sistemi | 1743 (1630) | Poldi112 |
» | mreža linux - windows (ne pinga)Oddelek: Omrežja in internet | 1388 (1281) | TICKO |
» | PovezavaOddelek: Omrežja in internet | 748 (631) | G4nj4 5m0k3r |