» »

Kako se znebiti nadležnega Security center?

Kako se znebiti nadležnega Security center?

Poldy ::

V windows xp sp2 seveda.

Hvala.

Highlag ::

Odpri security center.

Klikni na povezavo "change the way security center alerts me" na levi strani okenca. Odstrani kljukice pri željenih obvestilih in to je to. :\

Drugače imajo verjetno vsi okenski programi od M$ pomoč, ki je dosegljiva preko F1 tipke ali povezave na oknu samega programa. Ja včasih je treba tudi kakšno stvar prebrat. :\
Never trust a computer you can't throw out a window

Poldy ::

Hvala.:8) Tiste kljukice sem tudi sam videl, vendar sem mislil da s tem ne bom nič naredil.

TheJack ::

Če hočeš biti res temeljit, ustavi še Security Center service (Star->Run->vpišeš ''services.msc''->Security Center->Startup Type: Manual)

BigBoss ::

ne "Manual", ampak "disabled". Drugače se ti bo slej ko prej pognal. Manual namreč pomeni, da se ne zažene ob zagonu računalnika, temveč ko katrikoli program ali drug servis zahteva njegove storitve. Disabled pa pomeni, da se sploh ne.

TheJack ::

To je res. Ampak jaz ga imam recimo na Manual, pa se mi do sedaj še ni zagnal. Na splošno vse servise ki jih spreminjam raje dam na Manual kot na Disabled, ker se mi zdi to nekoliko varneje. Na Disabled sem dal do sedaj le alg.exe, ker se drugače zažene z Windows Firewall/ICS serviceom.

Mimogrede.... Servicov ni fino spreminjati, če ne veste kaj delate. Okej, zaradi totalno nepomembnega Security Centra se ne bo nihče sekiral. Za druge reči se pa pred izklopom raje posvetujte z Googlom, da ne bi slučajno ugasnili česa pomembnega. Vse spremembe si zapišite. Vsake toliko časa poškilite še na Event Viewer, če se slučajno niso začela pojavljati kaka opozorila ali errorji.

tigrr ::

a mas slabe izkusnje ?:) sem ravno ugasnu firewall/ICS, automatic updates, security center in se mi zdi ko da bi si stisnu en star mozolj:)

BigBoss ::

BlackViper rules.

Highlag ::

Sej jaz sem si tud lepo vse izklopil, potem sem pa ugotovil da Windows update ne dela več. Mislim ročni. Obiščeš stran, in ko mora pogledat če je kaj novega zahteva 2 servisa ki sta drugače popolnoma ne uporabna (za home verzijo), pa še v temu security centru mora biti automatic update vklopljen.

Če hočeš kak popravek namestiti na računalnik. Zato imam servise in ta center vklopljen. Nimam pa nobene kljukice pri obveščanju.:D
Never trust a computer you can't throw out a window

TheJack ::

Za updejtanje gotovo ne rabiš Security Center Servicea. Moraš pa imeti vklopljen Automatic Updates Service. In to tudi v primeru če hočeš Windowse ročno posodobiti preko Windows Update strani. Pred SP2 ni bilo tako. Z SP2 je pa Microsoft izgleda pametno ugotovil da velja Automatic Update Service in zoprni wuauclt.exe, ki se zažene skupaj z njim po vsakem zagonu Windowsev, poriniti po grlu tudi tistim, ki automatskega posodabljanja sploh ne uporabljajo in imajo izključenega.
Res modra poteza.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Highlag ::

No moji mašini ni bilo dovolj, da so servisi vklopljeni. Enkrat sem poizkusil še z ponovnim zagonom, pa kljub temu ni pomagalo. Moral sem odkljukati še automatic updates v tem security centru :\
Never trust a computer you can't throw out a window


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows xp svchost problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
202152 (1766) lovro535
»

Windows 7 - Težava z zagonom varnostnega središča

Oddelek: Pomoč in nasveti
92736 (2698) jan01
»

Windows Security Warning - mi bo požru živce!

Oddelek: Operacijski sistemi
111877 (1570) veteran
»

Windows XP SP2 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
49246153 (19830) R33D3M33R
»

Negativni odzivi na Windows XP Service Pack 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
777784 (7784) darkolord

Več podobnih tem