» »

100 Hz Tv in slaba slika. Pomoč!

100 Hz Tv in slaba slika. Pomoč!

LeBIgMac ::

Torej, kupil sem si 100 hz 16:9 tv in zdej me slika totalno zaj**ava! Zraven sem sicer dokupil nek ojačevalec ki koliko toliko določene programe poštima, nekaterih pa ne (recimo slo2 učeri zvečer tekma slo-ita 1:0, jst pa travmiram zarad slike). Brez tega ojačevalca je slika totalno negledljiva- motnje povsod, razen na določenih delih na ekranu. Res pa je, da je do mojga tv-ja kar precej kabla (cca 20m).

Ali ima kdo s tem kake izkušnje? Ali se da to kako rešit? Rabim pomoč, preden 300k vredno škatlo vržem iz bajte in razbijem na prafaktorje!;(

blackmack ::

Novejši televizorji imajo zelo občutljive tunerje, ki omogočajo prikaz zelo kvalitetne slike. Če pa so v signalu motnje ojačajo tudi te. Zato je slika slabša kot na strarem televizorju. Kabel med vtičnico in TV bi moral biti čim krajši, vsi vtičniki pa dobro nameščeni. Kabel naj ne gre mimo električnih vodov, ker tudi ti motijo signal.

Če si namestil ojačevalec ga namesti pri vtičnici, ne pri televizorju, ker če motnje nastajajo v kablu boš pri tem ojačal tudi motnje.

Uporabljaš kabelsko al antenski sistem?

LeBIgMac ::

Kabel je nameščen pri vtičnici, oz. v drugem delu hiše. Drugače pa imamo KATV.

blackmack ::

Najboljše da tv sprobaš direktno pri vtičnici z kratkim kablom. če je slika tam dosti boljša je najboljše da kupiš double shilded kabel ki ima tudi prikljičke že nameščene tovarniško. Včasih so ga imeli v interšparu.

V kolikor je slika tudi tam slaba, je slaba celotna kebalska napeljava. Najboljše da jo kabelski operater pregleda. Po navadi je slaba kabelska ojačevalna elektronika. Filtri in ojačevalniki so zelo občutljivi in z leti zgobijo svojo moč zaradi prenapetostnih in elektromagnetnih sunkov. Ker pa je strošek te elektronike dokaj visok je operaterji ne radi zamenjujejo - naročnino pa radi pobirajo. Pri nas so ble že katastrofalne slike in ko so se ljudje zečeli na veliko pritoževat da ne bodo plačevali naročnine se se spravli zravn pa zamenjali elektroniko v razdelilnih sistemih.

LeBIgMac ::

slika je pri glavnem štekarju odlična. grem sprobat še neki preden obupam...:'(

LeBIgMac ::

Porihtuuuuuuuuu:D :D :D !!!

Sicer ne vem, kako sm lahko tok glup, da tega že prej nism probu.
V glavnem: prej sm imel na glavnem priključku ojačevalec, ki ima dva izhoda (deluje kot razdelilec) in dva TV ja gor prkloplena. Če izklopim star tv je slika na mojmu fenomenalna, drugače pa ne. Tko da sm na glavni priključek dal navaden razdelilec, gor pa priključil star tv in ojačevalec z mojim tv-jem. Slika dela ko šuš.
:D

blackmack hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačevalec kabelskega TV signala

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2214041 (11378) boysta
»

Kabeljska televizija - slaba kvaliteta slike

Oddelek: Pomoč in nasveti
172893 (2893) darkolord
»

LCD TV - 15m od vira signala. Kabli? Ojacevalec?

Oddelek: Zvok in slika
135054 (4733) J.McLane
»

Kabelelska televizija?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6847 (783) maticm
»

Ojačevalnik za kabelsko

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
234860 (4475) SloCop

Več podobnih tem