» »

Ohišje PC trese

Ohišje PC trese

mashine ::

Če primem ohišje pcja in bližnji radiator me fanj strese. Zamenjal sem napajalnik in isto. verjetno že ful cajta ohišje naelektreno , vendar me do zdaj še nis streslo, ker nisem še nikoli prijel ohišja in radijatorja Ker se na elektriko nič ne spoznam bi prosil za nasvete. Hvala.
  • spremenil: Azrael ()

Azrael ::

Računalnika nimaš ozemljenega !

Računalnik mora biti priklopljen v vtičnico z zaščitnim kontaktom ali po domače šuko vtičnico. Vtičnica mora Izgledati nekako tako, Klik! (išči pod Vtičnica varnostna)

Lahko pa imaš pokvarjen napajalni kabel ali morebiten podaljšek (prekinjen zaščitni vodnik)

Toliko za začetek, če boš povedal še kaj več, pa ti bomo lahko podrobneje svetovali.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

neoto ::

Rač. ohišje bi moralo biti preko napajalnika ozemljeno, radiator pa bi tudi moral bit.... :D

Dej prever še, če ti kak bojler ne prebija al pa če maš v vtičnici (za rač.) vse prov zvezan in seveda kabel kakor pravi azrael

mashine ::

Probal sem dva napajalna kabela vendar je isto. Ali je mogoče kakšen stik v samem ohišju. prvič ko se zamenjal napajalnik mi mi računalnik ni hotelo zagnat in sem moral izklopiti in ponovno vklopiti napajanje (stikalo na napajalniku), potem, ko sem disketnik priklopil na drugi kabel je vžgal. to sem mi je že enkat zgodilo. Skrbi me pa da bi se kaj skurlo.

mashine ::

in kar se tiče vtičnice, je sicer stara 20 let ampak mislim da je t.i. varnostna - ima dva železna zatiča spodaj in zgoraj, kot na sliki.

Vesoljc ::

notri sta...
pa delata?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

A. Smith ::

Pomoje je težava, da imaš v tisti 20-let stari vtičnici zemljo brikano kar iz nule. Ko se dotakneš radiatorja, pa te "zruka" zaradi potencialne razlike med ničelnim vodnikom in ozemljitvijo.

Kar moraš torej pogledati je, koliko žic pride v dozo za vtičnico. Lepo odvij varovalko, pojdi v sobo, snemi ven vtičnico, in če boš videl, da prideta iz cevi v dozo v steni samo dve žici, in je iz ničelnega vodnika potegnjena žica še na "kovinska zatiča", je to to.

Pri nas imamo podobne težave z anteno, pa ni nobenih problemov, mislim da ne more dovolj velik tok steči, tako da ni panike.

LP, Rok
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

mashine ::

z vtičnico je vse ok.

ethelred ::

Probaj računalnik priklopit v drugi sobi, ali pa v drugi hiši, kjer je inštalacija porihtana, pa boš takoj videl, kje je problem.

Azrael ::

@mashine:
ali so v vtičnici 3 žice ali samo 2 ?

Preveri s faznim preizkuševalcem, če sveti, ko se dotakneš ozemljitvenega (srednjega) jezička na vtičnici in če preizkuševalec zasveti, ko se dotakneš radiatorja in na koncu na ta način preveri še PC.

Če imaš V-meter, lahko tudi izmeriš to napetost (izmenična nekje od 110 -250V)

In še link na podobno temo, Klik!

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

murphyboy11 ::

lep pozdrav
da ne bom odpiral nove teme imam podoben problem ohišje trese ... ko se ga dotaknem s preiskuševalcom toka sveti lučka močno nažalost nimam multimetra da bi pomeril je pa čudno .. sem razdru utičnico zadeva je prebrikana nula na sredino na maso in na štekarju deluje nula je nula faza je faza ozemljitev pa je tudi nula ne sveti ko pa priklopim v štekar razdelilec pa masa sveti kaj bi to lahko bilo če mogoče gdo ve sem probal 2 različna razdelilca različnih firm pri obeh isto vendar imata oba razdelilca varnostno varovalko, ko pa sem probal s razdelilcom ki nima varnostne varovalke pa masa ne sveti . če se komu sanja bi bil zelo hvaležen za odgovor.
hvala
lp:\

Azrael ::

@murphyboy11:

Tista brika nima stika ("zašravfano" skupaj z izolacijo™), nekje imaš prekinjen napajalni kabel ali podaljšek (samo ozemljitev), tista dva pereščka za ozemljitev v vtičnici nimata kontakta z vtikačem tam kjer mora biti (kovina na kovino)...

Priklapljaj po vrsti in boš videl kdaj fazni preizkuševalec zasveti. V najbolj bednem primeru imaš napajalnik v katerem so "pozabili" ozemljitveni kontakt njegove vtičnice za elektriko, spojiti z ohišjem.

Preberi še tisti link, ki sem ga dal, mogoče najdeš še kakšno idejo.

LP; azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

balocom ::

Jaz bi z žico povezal ohišje in radjato. Če pa bo kako varovalko skurlo boš pa vedo kaj ima probleme.:\
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ničenje in PC

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
3917307 (11521) int47
»

Slaba ozemljitev, radiator + ohišje računalnika = rukne ko pes

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
184772 (4288) clix
»

Menjava vtičnic

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
3812732 (11914) STU-III
»

elektrotehnika v praksi

Oddelek: Loža
265937 (5141) Tear_DR0P
»

Pomagajte ! Trese ku hudič. [kabelska] (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
559155 (7924) Pyr0Beast

Več podobnih tem