» »

Emule in nedelovanje interneta

Emule in nedelovanje interneta

svit ::

Zdravo,

danes sem opazil nek čuden problem. Vedno kadar zaženem Emule (sem dal dol najnovejšo verzijo) mi čez približno 5 minut crkne internetna povezava. Zadeva se je začela dogajati danes, tako da ne vem kaj je narobe.

Sem pregledal računalnik z naslednjimi AV programi: Bit Defenderjem (najnovejši update), Nod32 (najnovejši update), Fprot. Sicer so mi našli 2 virusa v cacheju Opere (Beagle worm in njegovi derivati), ki pa so bili nenevarni, oziroma že prej onemogočeni od F-prota. Nato sem pobrisal Opero in ponovno zagnal AV programe. Niso našli ničesar.

Kaj je narobe? Sam se nagibam k temu, da mi je nekdo prišel preko backdoora (Zone Alarm je bil vključen) in nastavil kakšno skripto, ki preverja ali je Emule zagnana ali ne. Internet dela normalno vse dokler ne zaženem programa.

Help.

Dodatek: sistem je WinXP(licenčni) nadgrajen na SP2, vendar sem izključil Windowsov Firewall (vsaj tako mi kaže ko v Control Panelu klikenm na Windows Firewall). Vse luknje redno nadgrajujem.
Ni ideje
  • spremenilo: svit ()

svit ::

No... pa sem nekako uspel rešiti problem. Kot ponavadi je za vse težave bil kriv Windowsow SP2 in programček imenovan alg.exe. Ta programček je del Windowsovega firewala in je po določenem času zaprl vse povezave računalnika v svet ;(( . Čeprav sem onemogočil ta prekleti firewall, pa je bil ta programček še vedno naloadan v ozadju in delal štalo. No s posebnim programom sem ga onemogočil, inštaliral Sygate Personal Firewall in zdaj stvar deluje BP.
Ni ideje

mtjz33 ::

Z kakšnim programom si rešil zadevo?
Zanima me,ali se je na tem forumu prepovedano pogovarjati o p2p?8-O

ql000 ::

itak, da ni prepovedano govoriti o tem, samo so pa določena pravila! pravzaprav imaš par sto postov na to temo na slo-techu: klik

uživaj

Sparky69 ::

Meni je pa Zone Alarm delal take probleme! Ko sem ga pa onemogočil, je bilo pa vse OK!
World is my playground

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2496650927 (8464) Domini tm
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

413131844 (21331) Qushaak
»

Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )

12827101 (22713) alexz
»

Ms blast ali zakaj se mi sistem ugaša po eni minuti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
29340549 (15531) brainiac20
»

Popolna varnost za uporabnike z adsl-jem

Oddelek: Omrežja in internet
363107 (2105) HriBB

Več podobnih tem