Forum » Operacijski sistemi » thunderbird isti mejli na linux in na XP
thunderbird isti mejli na linux in na XP
ql000 ::
torej moja ideja je, da bi imel iste mejle (isti mejli v inboxu), če bi poganjal linux ali pa winse. Nekaj sem že eksperimentiral, sem prekopiral firebird mail datoteke iz linuxa v winse, sam nobenega efekta! A je zadeva sploh izvedljiva? Zadeva bi bila praktična po mojem za vsakega, ki nekaj cajta laufa en OS, nekaj cajta pa drug!
LP
LP
dr.J ::
IMAP reši tvoje probleme. Jaz ga ravno zato uporabljam doma, v službi pa še na mobilniku. Tako za Inbox kot za Sent. Vedno je vse na enem mestu.
Kako pa je s pop3, ne vem.
Kako pa je s pop3, ne vem.
Poldi112 ::
Jaz imam s pop3 reseno tako, da imam v linux-u nastimano, da mi jih brise po enem tednu s streznika, v win pa jih pusti na strezniku. Samo mi bo zdaj bolj svoh funkcionira, ker sem premalo v win. Ampak ce rabim kakega si ga pac na drug account iz linux-a posljem in potem je spet 1 teden dosegljiv v win.
Sem si pa vse maile, ki sem jih imel prej v win, prenesel v linux. Ne spomnim se vec kako, ampak se da. Pocivajo v local folders.
Sem si pa vse maile, ki sem jih imel prej v win, prenesel v linux. Ne spomnim se vec kako, ampak se da. Pocivajo v local folders.
@dr. J.: sem se malo prebral o IMAP-u, sam kako rešitev ti uporabljaš? Kaj si mejle recimo zloadaš nekam na disk, pol pa dostopaš s tem protokolom na tisto lokacijo?
HerrBaron ::
Pri imapu je fora to, da mejlov nimaš pri sebi, ampak ostanejo na strežniku. Če imaš omejen prostor za mejle na strežniku (npr 20 MB), ti potem to pomoje ne pride v poštev.
Ko pač hočeš pogledat en mail, ti ga more program potegnit s strežnika, tudi če si ta mail že prej videl.
Jaz recimo ga uproabljam, ker rabim svoje maile redno na 4 račuanlnikih, pa še kdaj preko webmaila lahko dostopam do vseh mailov.
Ko pač hočeš pogledat en mail, ti ga more program potegnit s strežnika, tudi če si ta mail že prej videl.
Jaz recimo ga uproabljam, ker rabim svoje maile redno na 4 račuanlnikih, pa še kdaj preko webmaila lahko dostopam do vseh mailov.
mnja, pol ne pride v poštev! Ja, kaj pa tista varianta, da si recimo Thunderbrida na Linuxu in na XP delita iste folderje (inbox, sent items,...). Recimo ena skripta, ki bi mi ob zagonu Linuxa prekopirala iz c:\Documents and Settings\ql0\Application Data\Thunderbird\Profiles\33yjgypu.default\Mail\pop.volja.net\ v ustrezno mapo v Linuxu?
BigWhale ::
Ce je mailbox format od thunderbirda isti v Win in Lin, potem vse kar treba narest je ena FAT32 particija na katero das mailbox. Potem v thunderbirdu nastavis path do mailboxa (oziroma si pomagas s shortcuti/symlinki, ce se to ne da nastavit).
Druga resitev je, da si postavis en linux streznik s katerim potem z fetchmailom vleces dol tvojo posto, jo tam shranjujes, gor pa imas se imap streznik in potem dostopas do poste preko tega serverja. :)
Druga resitev je, da si postavis en linux streznik s katerim potem z fetchmailom vleces dol tvojo posto, jo tam shranjujes, gor pa imas se imap streznik in potem dostopas do poste preko tega serverja. :)
root ::
Ja jaz mam to tako rešeno da mam na eni fat32 particiji mapo maili pa noter so podmape za vsak mail račun. Nato pa mam v winsih pa linux-u v thunderbird-u nastavi Local Directory v mail nastavitvah na te podmapa in stvar dela.
PS: v firefox-u sem rešil problem s Bookmarks-i tako da sem napravo link do ovih v winsah če te slučajno še zanima.
PS: v firefox-u sem rešil problem s Bookmarks-i tako da sem napravo link do ovih v winsah če te slučajno še zanima.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Programska oprema | 275738 (20669) | Matko |
» | POP3 mail na več PCOddelek: Omrežja in internet | 3321 (3011) | axee |
» | Zakaj Thunderbird ni resen odjemalec ...Oddelek: Programska oprema | 9079 (8048) | enadvatri |
» | Gmail podpira odslej tudi IMAP (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 10698 (10698) | Gandalfar |
» | izvažanje/uvažanje mejlov v mozilla thunderbirduOddelek: Programska oprema | 1553 (1453) | zup |