Forum » Operacijski sistemi » So nelegalni Win XP z legalnim kljucem legalni?
So nelegalni Win XP z legalnim kljucem legalni?
robinzon ::
Pozdravljeni!
Upam, da sem prav uvrstil temo in menim da ne krsim pravil foruma. Moj problem je sledec.
Podjetje ima legalno kupljene xp-je ki so brez sp2. Ker bom na novo nalagal winse na racunalnik v podjetju me zanima ali lahko nalozim gor winse ki imajo sp2 integriran (dobljene preko p2p) in jih registriram z legalnim kljucem od legalnih winsev. ali je to potem vse v skladu z zakonodajo?
ne bi si rad namrec delal dvojnega dela, da najprej nalozim xp-je in nato se sp2.
oziroma ce narocim tisti cd na microsoftovi strani, potem dobim samo sp2 na cd-ju ali kar winse z integrriranim sp2-jem?
hvala za odgovore
Upam, da sem prav uvrstil temo in menim da ne krsim pravil foruma. Moj problem je sledec.
Podjetje ima legalno kupljene xp-je ki so brez sp2. Ker bom na novo nalagal winse na racunalnik v podjetju me zanima ali lahko nalozim gor winse ki imajo sp2 integriran (dobljene preko p2p) in jih registriram z legalnim kljucem od legalnih winsev. ali je to potem vse v skladu z zakonodajo?
ne bi si rad namrec delal dvojnega dela, da najprej nalozim xp-je in nato se sp2.
oziroma ce narocim tisti cd na microsoftovi strani, potem dobim samo sp2 na cd-ju ali kar winse z integrriranim sp2-jem?
hvala za odgovore
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
All ::
če te to moti pol maš klerecept za izdelavo cd-ja z sp2 (sam trenutno mi ne odpre strani)
posnetek z googla
receptura je perfektna in deluje
posnetek z googla
receptura je perfektna in deluje
BigWhale ::
Nekaj let nazaj so pri MS slovenija rekli takole: ce imate licence, si lahko NT server pri kolegu posnamete in instalirate na svoj racunalnik. Ce nimate kolega, ki bi vam to skopiral, lahko kar nas poklicete vam bomo mi.
:)
Ja, vazne so licence. Vse ostalo nima veze.
:)
Ja, vazne so licence. Vse ostalo nima veze.
darh ::
je pa vprasanje ce bo verzija kjer je SP2 zraven delala z ono kodo...
Excuses are useless! Results are priceless!
lopov ::
Kopije, ki si jih pridobil preko p2p lahko instaliras in kode bodo delovale, a je hakeljc:
- skoraj zagotovo si snel "corporate" razlicico in v primeru, da ima vase podjetje "navadno" verzijo koda ne bo prijela.
Najlazuje je tako, kot je dejal all1971si -- naredi svojo instalacijo z vkljucenim SP2. Nekje na forumu je bila debata, da deluje XP + SP2 z isto kodo (tudi meni), medtem ko so nekateri dejali, da jim na XP_SP1 + SP2 originalna koda ni delovala. Ce je licenca legalna bo ze MS pomagal
b.
- skoraj zagotovo si snel "corporate" razlicico in v primeru, da ima vase podjetje "navadno" verzijo koda ne bo prijela.
Najlazuje je tako, kot je dejal all1971si -- naredi svojo instalacijo z vkljucenim SP2. Nekje na forumu je bila debata, da deluje XP + SP2 z isto kodo (tudi meni), medtem ko so nekateri dejali, da jim na XP_SP1 + SP2 originalna koda ni delovala. Ce je licenca legalna bo ze MS pomagal
b.
Silvo ::
Mene pa zanima,če po integraciji sp2 v en CD,deluje slo pack(Slovenščina),
kateri je bil izdan po izdaji sp1.
Trenutno zmeraj namestim sp2 po jezikovnem paketu,ker tako sigurno deluje.
LP.
kateri je bil izdan po izdaji sp1.
Trenutno zmeraj namestim sp2 po jezikovnem paketu,ker tako sigurno deluje.
LP.
Silvo
hruske ::
heh, v IE z xpsp2 je narobe preveden addon manager, k ma zamenjan enable in disable. to je pa pomoje tud vse kar je napacnga.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Tilen ::
izdelavo integracijskega cdja SP2 ne priporocam, prihaja do tezav s peko (ne samo pri meni)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
lopov ::
Nasprotno, jaz toplo priporocam.
30 minut za install ali pa cel dam za vso saro, da ne omenjam, koliko placa gre v nic, ce hranis backup fajle.
Poleg tega se mi zdi, da je na netu 1001 idiot-proof opis kako narediti CD.
Probat treba, pa je :))
30 minut za install ali pa cel dam za vso saro, da ne omenjam, koliko placa gre v nic, ce hranis backup fajle.
Poleg tega se mi zdi, da je na netu 1001 idiot-proof opis kako narediti CD.
Probat treba, pa je :))
Tilen ::
ja jaz mislim POTEM ko ze instaliras da so tezave z ide napravami ponekod. PEkacem se vcasih pre**ka.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
cryptozaver ::
Mi smo pred cajtom kupl 10 enakih masin z nekim SW po nasih zeljah. Valda so naredil master in ga potem klonirali. Kupli smo vse licence in predpostavljam da je formalno vse cisto. Sklepam torej da je dovolj ce imas licence in katero kol kopijo...
Imam pa eno vprasanje. Je kdo delal upgrade iz XP home na PRO?
A je mozno le doplacat za licenco al moras kupit nov OS?
Bi slo ce bi skonfiguriran XP home kar direkt upgr z PRO?
Imam pa eno vprasanje. Je kdo delal upgrade iz XP home na PRO?
A je mozno le doplacat za licenco al moras kupit nov OS?
Bi slo ce bi skonfiguriran XP home kar direkt upgr z PRO?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win XP re-installOddelek: Operacijski sistemi | 2293 (1867) | Jakka |
» | [Windows] aktivacijaOddelek: Operacijski sistemi | 3119 (2327) | matk |
» | Windows XP SP2 (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Operacijski sistemi | 47474 (21151) | R33D3M33R |
» | Xp slovenski vmesnikOddelek: Operacijski sistemi | 2273 (1735) | poweroff |
» | windows xp professional sp2Oddelek: Pomoč in nasveti | 1800 (1406) | Switch |