» »

Xp slovenski vmesnik

Xp slovenski vmesnik

poweroff ::

Dobil sem laptopa s prednaloženimi angleškimi Xpji. Uporabljala pa ga bo oseba, ki angleško ne zna kaj dosti.

Kako si naložim slovenski language pack? Kje se da to dobiti? Po možnosti iz neta, ker se mi ne da naročati CDjev (ki so sicer brezplačni).

Nekje sem dobil en CD, vendar pravi, da ga ne more uporabiti za to različico windowsov. Gre pa za Xpje z SP2 integrated.
sudo poweroff

Microsoft ::

Jst tega sicer se nisem delal, samo mislim, da se stvari rece MUI ali pa LIP. klik

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

poweroff ::

Da, vendar tega noče naložiti.

No, zdajle sem klical in so mi na Microsoftu rekli takole. LIP ni mogoče dobiti posebej, pač pa samo skupaj s slovenskimi Xpji. Svetovali so mi naj kupim slovenske Xpje in bom potem lastnik prednaloženih in plačanih angleških Xpjev in kupljenih slovenskih Xpjev.

Na vprašanje ali je to mogoče zamenjati, pa so rekli, da pri njih ne, pač pa naj se obrnem na prodajalca.

Skratka - buy, buy, buy...

Mimogrede. Kišto sem že usposobil za delo. Gor je tudi OpenOffice. Najprej sem se zafrknil in namestil angleškega. Potem pa sem se odločil, da bi bilo bolje dati slovensko verzijo. Je to problem?

Ne. Greš na net, potegneš novo verzijo dol in inštaliraš. Nekateri softweri omogočajo celo menjavo jezika on-the-fly. Vse for free, oz. vključeno v ceno.

Pri Microsoftu seveda ne. Ampak je tako menda bolje. Bomo pač plačevali dvojno.
sudo poweroff

Microsoft ::

Tist LIP se da dobit. Samo jst nevem, kje to dobit in kako uporabit, ker se nisem s tem delal. Vem pa, da gre, ker sem ze videl, da gre iz angleskih XP Pro na slovenske. Skratka, da se.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

poweroff ::

Ja, ampak samo professional. Ne pa home.

Tako so mi rekli. Je pa res, da je klical še kolega poleg mene in so vsakič malo drugače povedali.
sudo poweroff

matjash ::

LIP (language interface pack) sploh ne vem če obstaja za slovenski trg - za ostale je tukaj, da vi ne govorite o MUI (multilingual user interface), ki ti večino windowsov posloveni, samo je še zmeraj osnova angleščina.

Če pa obstaja me prosim popravite

EDITED: Sem še malo pobrskal po windows.com in videl da slovenski lip res obstaja ter da sta edino slovenski in slovaški popolnoma prevedena vključno z "help and support" samo res ni nikjer linka za downloadat, za vse ostale pa je! ;((

Pa še to sem izbrskal iz MSslovenia:

V Sloveniji paket LIP ni na voljo kot samostojen izdelek, ker je licenca za izdelek vezana tudi na jezikovno različico programske opreme. Z nakupom angleške različice operacijskega sistema Windows XP tako niste upravičeni do slovenske različice, medtem ko ob nakupu slovenske različice pridobite licenco za obe, saj poleg nosilca podatkov z angleško različico dobite še slovenski paket LIP, ki ga lahko namestite ali ne.

Za kaj takega pogruntat moraja bit pa res sami doktorji in magistri na MS Slo!
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

poweroff ::

Zdajle sem šel nazaj v trgovino vprašat kakoje s tem. So rekli če imam laptopa s sabo. Sem ga imel.
So rekli, če ga lahko prižgem. Sem ga prižgal.

Potem je pa prodajalec od nekje potegnil en CD in naložil slovenski vmesnik - en kup XML fajlov in sedaj je zadeva nenadoma v slovenščini.


Zdaj me samo zanima ali gre tukaj za kršitev licenčnih pogojev, ali pa pri MS supportu spet niso vedeli kaj govorijo.
sudo poweroff

Microsoft ::

Tecka si. Uporabljli zadevo, pa nehaj jokat. Ce je pa krsitev ali ne, je pa kle skrajno napacni naslov.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

poweroff ::

Point: če bi poslušal MS support, bi kupil še ene, slovenske windowse. Tako grem pa lahko za 30 ali 40 jurjev na počitnice. :D

Druga možnost je pa, da so pri prodajalni laptopov ogojufali Microsoft. Ampak v to drugo kar malo dvomim.
sudo poweroff

krneki ::

Kar prav so povedali pri Microsoftu. Slo LIP-a se ne da dobiti posebej, ampak samo zraven slovenskih windowsov. Za MUI pa veljajo prav posebna pravila igre (posebne pogodbe z microsoftom al pa MSDN). Pri prodajalcu so definitivno okorg prinesli Microsoft, razen če so to nekako knjižili kot zamenjavo izdelka, se pravi angleško za slovensko verzijo. Je kar malo zoprno tole, če se ti ne sanja pred nakupom, da so Slo windowsi ubistvu Ang + Slo LIP.

Boeing ::

Pri Microsoftu nasplošno (ne samo slovenskem) smrdijo tako, da glava peče... Stvar zakomplicirajo u nulo in potem molzejo nevedne userje do onemoglega. Nekaj časa nazaj je bila v UK prava panika okoli tega, ko je Microsoft UK lepo po kmečko napisal, kaki so njihovi licenčni pogoji, in ko je folk videl kako se jih okoli prinaša, so kratkomalo ponoreli... prej pa, jasno, nihče ni vedel kako in kaj.

Kakorkoli, dejstvo je, da če si kupil winse in dobil zraven cd z že integriranim SP2, potem imaš pravico uporabljati prejšnjo verzijo, če ti tako paše, se pravi SP1 ali brez SP spljoh. Ne kompliciraj in naloži iz kakega drugega cd-ja verzijo s SP1 in uporabi legalno serijsko, nato pa butni gor slo LIP in SP2, pa bo šlo.

Prejšnji teden sem imel prav probleme z MS... imam en računalnik z legalno licenco xp-jev in je pač šla plata med hudiče in sem zamenjal ploščo, procesor, rame itd in valjda so se winsi zaklenili. Kličem na support in mi ni hotel povedati unlock kode. Nakar sem ga lepo vprašal, kaj bi on osebno naredil, če mu crkne en kos hardvera, bi kupil novo licenco ali ne. Valda je odgovoril da bi, kaj pa če drugega.
Kakorkoli, potem sem ga lepo postavil pred dejstvo, da če pove kodo prav, če pa ne pa tudi prav, vendar ne mislim kupovati nove licence zaradi njihovih kapric in bom enostavno butnil gor piratsko verzijo in adijo. Dokazilo o nakupu itak imam - faktura, če imaš to, inšpektorji ponavadi ne rinejo globje.

Po krajšem šoku mi je prijazno narekoval kodo. :)

Treba je na ostro z njimi in jim dat jasno na znanje, da ne boš kar plačeval v nedogled in na koncu imel - NIČ.

LP J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

poweroff ::

Pa to ne moreš verjeti. Se pravi samo kupovati nove in nove verzije, katerih strošek je za njih nič.

Najbolj grozljivo pa je, da je to postalo normalno.

Saj jaz sem tudi pomislil, da bi gor vrgel piratske Windowse. Vendar sem že nastavil cel sistem in inštaliral vse programje, in bi šlo moje celodnevno delo v nič.

Mislim, halo... če hočem imeti slovenski KDE vtipkam en ukaz v konzoli in ga imam. Ni treba nič na novo inštalirat.

Muicrosoft je treba res na trdoprijeti. Saj vendar plačujemo. In za svoj denar hočem kvalitetno storitev.

Razumem pa, da imajo pirati do njega mehak odnos. Za toliko kolikor so plačali (nič) še preveč dobijo.
sudo poweroff

ddeben ::

Iste izkusnje kot Boeing - zamenjal celoten sistem in valda mi ni sprejel kode. Klicem MS support in prosim za novo kodo (mam oem razlicico) in mi rece da se ne gre prenest na nov comp. Skor sm zivce spustu na mizo(dal za xpje 40k) pa mu zatezil da sm jih posebej kupu...nakar mi je lepo povedal novo kodo!:)

Daedalus ::

> Zdaj me samo zanima ali gre tukaj za kršitev licenčnih pogojev, ali pa pri MS supportu spet niso vedeli kaj govorijo.

Glede na pogoje, ki jih je napopal prjatu1 je to kršitev licenčnih pogojev. Ker z nakupom angl. WinXP ne dobiš pravice uporabe Slo vmesnika - tega moraš nabaviti v kompletu z WinXP... Torej so ti ma MS podpori kr prav povedali, servis pa očitno piratizira slo uporabniški vmesnik:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Boeing ::

Ma ne, sej v končni fazi če tako gledaš, bi tudi tistih 30, 40 jurjev pljunil in mir, AMPAK ne pod takimi pogoji. Niti slučajno.
Preden se sploh začnejo pogovarjat o zmanjševanju piratstva, morajo izpolnit naslednje predpogoje:
- ne glede na licenco (oem, retail, whatever) popolna prenosljivost iz sistema na sistem
- pravica do nadaljne prodaje licence (tega se zdaj ne sme, niti retail, še manj pa oem, pa MS sploh ni edini ki to počne)
- pravica do uporabe kakršnihkoli language packov neglede na vrsto licence in neglede na način namestitve
- cena, jasno.

Ob teh pogojih bom tudi osebno začel razmišljati o licenčnem OS-u kot nujno potrebnem sestavnem delu sistema, do takrat pač ne!

J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Boeing ::

Aja, pa še nekaj sem izvedel ravno danes... namreč, kot je znano, so OEM licence jako zakomplicirane za prodajo/prenosljivost, skratka komplicirajo. Na vprašanje, kaj naj naredim, da se izognem tem komplikacijam in lahko prenašam inštalacijo iz sistema na sistem, sem dobil odgovor, da naj kupim BOX verzijo.

Na vprašanje, koliko stane, dobim odgovor: BOX verzija v Sloveniji ni dobavljiva :\

No, po preverjanju cen v AU in DE sem prišel do približne informacije o ceni BOX-a cca 300E, vendar mi ni uspelo najdi niti enega trgovca, ki bi stvar dejansko prodajal.

Kdo zdaj koga izkorišča ? :\
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

mirkuma ::

Tudi sam sem imel podobno izkusnjo.
Prodajalci v pri prodaji notesnika napisejo moznost SLO WinXP.
Ob narocilu/placilu ti to tudi posebej obljubijo...da ni problema....
Potem koncno dobis prenosnik, ki ima prednalozene angleske WinXP, CDja za poslovenjenje pa ni nikjer....potem se zacnejo izgovori, da so tezave, da cdja ne morejo priloziti, da pa lahko na servisu SLO pack nalozijo, kopije pa ne morajo dati...

Prenosnik sem preprosto vrnil nazaj...poklical prodajalca in mu povedal, kako sva se zmenila pri nakupu...torej legalne SLO WinXP...in ne na servisu nalozen SLO pack brez licence...in po enem tednu sem koncno dobil nazaj drug nov prenosnik, s prednalozenimi WinXP, ter prilozen neodprt, zapakiran, originalni CD z SLO Language packom za WinXP SP2.

Po moje je fora v tem kaj prodajalec naroci od uvoznika, lahko je licenca za WinXP SLO zraven ali pa je ni....seveda pa cena verjetno ni ista...tisto z nalaganjem na servisu je bolj tolazenje nezadovolnega kupca...Ker ce kdaj sistem nalozis na novo spet potrebujes slo verzijo in spet rabis tezit servisu...ki pa tokrat, poglej, poglej, ne bo vec brez besed nalozil slovenske verzije kot je bilo to ob nakupu...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

cryptozaver ::

Podoben problem. Sem za fotra nabavil LapTop z licencnim XP. Zagotovili seveda da so SLO, od tega pa ni blo nic. Naknadno so mi poslali CD s SLO lag.packom ki pa seveda ni delal, ker nadgradnjo podpira samo PRO.

Kako sem resil zadevo raje tule ne bi govoril. Trgovina: enaa.com

poweroff ::

Hm, zdajle sem opazil, da mi zraven sploh niso dali CDja (niti OEM kopije).

Ali prav razumem, da so mi ga dolžni dati?
Ker če ja, bom šel spet zatežit.
sudo poweroff

Boeing ::

Yup. Na računu preveri, kaj si kupil. Če si kupil XP PRO DSP, potem ne bo nič z language packom, pač pa ti morajo dati zraven originalen neodprt cd in OEM nalepko.

Če si kupil XP PRO SLO DSP, potem moraš dobiti cd z winsi, cd s slo LIP ter nalepko.

Dealerska cena med slo in ne-slo verzijo se razlikuje za 1 jurja. Slo je dražja :)


btw, tudi te nalepke so živi nateg človeštva...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boeing ()

poweroff ::

Računa sedajle nimam pri sebi, ampak kšta je pa tale BigBang
Piše samo:
- Windows XP Home Edition
sudo poweroff

Boeing ::

Potem nimaš kaj praskat - kupil si home in imel boš angleške, pa če ti tako paše ali pa ne. Žal.

Zato pa tudi je taka cena.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Meamoto ::

Naknadno so mi poslali CD s SLO lag.packom ki pa seveda ni delal, ker nadgradnjo podpira samo PRO

Potem nimaš kaj praskat - kupil si home in imel boš angleške, pa če ti tako paše ali pa ne. Žal.

By the way, obstaja tudi LIP za home edition....

cryptozaver ::

>Potem nimaš kaj praskat - kupil si home in imel boš angleške, pa če ti tako paše ali pa ne. Žal.

Ce si trgovec in si dobro prebral moj post, potem nas bog obvaruj takih!!!

Boeing ::

Meamoto: aja ?

Ok, če je temu tako, potem jemljem nazaj moj prejšnji post. Je pa po drugi strani res, da še nikoli od blizu nisem povohal home verzije, tako da res nebi vedel.

cryptozaver: zakaj že ?
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Meamoto ::

Jup, Home edition se distribuirajo identično kot Professional, edina razlika je v okrnjeni podpori za omrežja in še parih detajlih. Ravno tako pa se prodajajo Eng. version + LIP.

Boeing ::

No, vsak dan kaj novega pravijo :)

Matthai, v vsakem primeru nisi upravičen do slovenskega packa (strogo po licenci)...

J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

poweroff ::

Kaj pa do angleškega CD-ja? Recimo, da se mi kišta usuje...
sudo poweroff

Boeing ::

To pa na vsak način. CD z winsi moraš na vsak način dobiti. In ko se boš že kregal, se skregaj še za navodila, knjižico in prevedeno licenčno pogodbo.

To namreč spada zraven :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

civic_ ::

kot sem razumel bo ta laptop uporabljal primerek, ki ne zna angleško, mora met vse licenčno-legalno, vse kar rabi je miš in namizje (klikanje na ikonce) računalnik potrebuje za pisanje.

torej naloži gor KUBUNTU linux, z vgrajenimi openoffice...kar rabiš dobiš z kynaptic-om.
in temu osebku daš vse kar nuca na namizje in rečeš: To so windowsi, samo malo drugače zgledajo, ker so prenovljena izbolšana verzija....

ker drugače rečejo: dej mi windows, vse ikone na namizje in ne dela.

al pa LINDOWS(20k sit)...pač poglej si

Gandalfar ::

Matthai: seveda si upravicen do originalnega medija. Se vec, dolzni so ti ga dat. Ali nic ne beres microsoftovih reklam po revijah, da je to goli pc/oz. s piratsko robo.

Ce se pocutis se posebaj hudobno lahko najprej poklices na slovenski microsoft, jim razlozis celotno zgodbo in zraven jamras kako ti to nic ni jasno in bi rad samo slovenske winse. Vsekakor bo kdo od Microsfta sel obiskat BigBang in poskrbel, da ne bodo sirili piratske robe.

krho ::

Jaz sem imel enak problem WXP Home - Eng. Slovenske verzije LIPa se ne da dobit. Sem jim kar povedal na M$ju. No če je pa treba še slo posebej kupit, potem gredo pa piratski WXP Pro + MUI gor.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Nerdor ::

How-to change Win XP Home into XP Pro Seveda je to (po vsej verjetnosti) legalno. Dva byte-a se samo spremeni. LOL!
... for lifetime!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nerdor ()

poweroff ::

Ja, so mi povedali, da medija ni zraven zato, ker je namestitvena verzija na skriti particiji diska. Ki menda ne more "odleteti".
sudo poweroff

Gandalfar ::

Vprasaj na MS, ce je to legalno :)

poweroff ::

MEni so v trgovibi rekli,d aso imeliposebo izobraževanje in da je to legalno. In da kao skrita particija ne more odleteti (hm, kajpa če mi prenosnik pade iz stolpnice...?).

V glavnem, zdaj se mi ne da več ukvarjati z Microsoftom in njegovimi fintami. Če bi bil moj prenosnik, bi si itak dal gor Linux.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win7, kako namestim Language pack ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5328140 (17383) GTX970
»

Vista Upgrade ne gre na prazne diske (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11814538 (10171) MrStein
»

Language pack za XP

Oddelek: Programska oprema
2513916 (12859) SaXsIm
»

problem z: XP slovenian LP

Oddelek: Operacijski sistemi
92355 (2210) krneki
»

Slovenski XP (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
538416 (7061) Han

Več podobnih tem