» »

Sheranje povezave preko wireless

Sheranje povezave preko wireless

Bramac ^^ ::

no... imam adsl in sem povezan na internet. 4 sobe stran pa imam slabši rač. in bi hotel imeti na njemu internet.
Na moj rač. (1.) sem povezan preko HUB-a z UTP kablom. Da bi še na 2. rač. imel povezavo bi moral kupiti na 1. rač. dodatno mrežno in se povezati z 2. rač. preko UTP kabla. Ampak z kablom ne morem povezati ker bi moral pejlati kabel po hodniku tega pa starši ne dovolijo.

Zanima me če bi se dalo na tak način povezati brezžično.. kaj bi rabil na obeh računalnikih in koliko bi me to stalo?
Meni se zdi to izvedljivo samo nevem kako bi to naredil.

Upam da ste me razumeli :)

hvala, lp

blue96 ::

odvisno od sten, ce so zelezobetonske kot pri starih hisah, potem tezko, ce je montazna hisa pa lahko ze v ponedeljek.
1. kupi router
2. kupi usb wlan kartico (po možnosti asus wl-160g ali wl-140 -cenejsi, za internet zelo ok)
potrebujes se nekaj m patch lan kabla za povezavo router-comp (v sobi kjer imas sedaj internet).
v kolikor sta sobi na isti strani objekta in sta okni na isti strani, lahko vzpostavis viden link in potem ni tezav.
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1832594528 (8055) viktor_007
»

ADSL ?

398109 (4840) BlazP
»

trije računalniki v ADSL omrežju in packetloss !!! Pomoč prosim!

151924 (1740) Matek
»

ADSL- dva kompa

Oddelek: Pomoč in nasveti
432656 (2080) Gandalfar
»

mrežna-problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
381752 (1480) Jinxy

Več podobnih tem