» »

Video in spletna stran?

Video in spletna stran?

Nocko ::

Ciao!

Imam sledeči problem, očetu pomagam v firmi in ker se pripravljamo na izdajo novega izdelka smo ob tej priložnosti posneli en kratek video dolžine 2-3 minute, katerega mi je kolega stlačil na CD, kvaliteta je res odlična, vendar mnogo predobra in preobsežna za namestitev na internet, saj je teh 3 minut razprtih na 350 MB in sedaj me zanima z katerim programom bi lahko to občutno pomanjšal, v mislih sem imel tako resolucijo in kvaliteto, tako da bi to na netu lahko vsakdo pogledal in da ne bi ta filmček preveč zasedel!

V bistvu prosil bi vas, če bi mi lahko malo pomagali, v kakšen format naj po skompresiram in z katerim programom bi to šlo najlažje in najhitreje!

Hvala za pomoč že v naprej!

@ Nocko

Caligula ::

Downloadaj si brezplacen Moviemaker 2- dobis ga na www.microsoft.com

Potem uvozi ta video in ga pac lahko po zelji se malo obrezes in potem, ko das save on my computer doloci kvaliteto in resolucijo.
Probaj kaj ti najbolje ustreza. Ta program bo naredil WMV format, ki je Microsoftov in bi moralo na Windowsih to delat normalno razen na res starih windowsih-pac lahko dodate na stran tudi ta kodek za download za toiste z kakimi zastarelimi verzijami Windowsov.

Ta format ma odlicno razmerje med kvaliteto in velikostjo in se Moviemaker 2 je preprost za uporabo pa se brezplacen.

Tam preden spet posnames video na disk moras obkljukat SHOW MORE OPTIONS, da bos lahko izbiral razlicne kvalitete.
Mas par ze prav dolocenih recimo za kao na internet,..

Saj bos probal pa bos videl kaj je najboljsa izbira zate pol.

Tody ::

malce poglej oddelek zvok in slika... Svetujem ti da si snameš kak xvid stiskalni program ali pa dvix in boš teh 2-3 minute stlaču na ene 10 mb pa bo še vedno odlična kvaliteta...

Najprej najlepša hvala obema za pomoč!

Ja sedaj sem si ravno naložil Movie Maker 2 pa bom mal experimentiral, v bistvu se mi gre sam da si bo lahko to čim več ljudi pogledalo, neglede na hitrost linije, prav tako mislim na tiste z modemskim dostopom in ne bi rad prevec jim zasedel linije!

V bistvu sem razmišljal tako da bi naredil za ISDM in modem 1 kompresijo in za Cabl in ADSL pa drugo in bi potem izbral!

Kaj menite na to?

Aja kaj se pa divx ali pa to lahko uporabim Doctor DIvx?

Tody ::

Če zadeva ipljune veljavno datoteko... da jo lahko gledaš ko 2x klikneš na njo potem lahko uporabiš karkoli... razlikujejo se večinoma po tem koliko časa kodira(stiska) in razmerje med velikostjo in kvaliteto.

Ciao!

Tako sedaj sem se šel ma Spilberga v tem Movie Makeru 2, cool zadevca, res zelo pregledna in enostavna, sedaj me pa zanima sem svoj credit dodoal, pa mi je na začetku malo preveč črnega prostora, nekje 4-6 sec pa bi rad to odrezal, pa ne vem kje bi to lahko!

Sem tudi naredil testno kompresirajne sem dal la LAN in sem ga sklačil iz 340MB na 14MB, super.

Rad bi še sam resolucijo sremenil, sedaj je mislim da 640x480, kako pa naj to storim!

@ Nocko

Caligula ::

Tam ko dolocas kam bos posnel obkljukaj show all al more options-neki od tega. In pol tam zbiras kakovosti in resolucije. Lahko pa naredis tudi tako ,da dolocis zeljeno velikost pa bo sam prilagodil vse tako ,da bos dobil cimboljso kvaliteto za tako velikost.

Tisti zacetek pac najlazje odrezes tako ,da izdelek se enkrat uvozis v Moviemaker in pac na zacetku odscipnes kar je odvec.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375479 (4307) m1h4
»

Mini DV kamera Panasonic NV-GS11 - osebno mnenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
736999 (5392) pivmik
»

Katero kamero

111202 (1082) jype
»

Kako iz mini DV na računalnik???

91513 (1417) franci
»

Kako iz DV narediti DIVX?