» »

Katero kamero

Katero kamero

Phoebus ::

Kmalu bom zbral dovolj soldov za eno srednje kulturno kamero in zdaj rabim malo nasvetov. Vidim da v forumu fajn hvalite Panasonica (in "poceni" modele 11/15/22), sam pa gledam bolj za drugimi modeli. Pripravljen sem dat nekje do 850eu in kupil bi pri majdiču.

Kolikor sem prebral in pogledal sem se odločil da bi miniDV kamero (DVD naj ne bi imel enake kvalitete, gor gre manj, pa še medije je težje dobit). Sonyja raje ne bi vzel, ker je fajn precenjen (razen če me ne prepričate v nasprotno s kakšnim super modelom za omenjen denar).

Zelo me mikajo palm-type kamere, ker so majhne in lahke..in geeky :) Tako da sem se od teh kamer zagledal v panasonic NV-DS99 oz. 50E dražji model 999 in JVC GR-DVP 9 EG.

Videl sem, da ima panasonic v tem cenovnem rangu tudi 3CCD kamero (NV-GS 120), samo baje ni nevemkaj, pa še veliko večja in težja je.

To sem si nagledal sam. Zdaj me pa zanima, kaj predlagate vi. Rad bi digital IN/OUT in po možnosti (a ne nujno) analog IN/OUT. Narejena mora biti kvalitetno, slika mora bit čimboljša. Če bo slika pri malo večji kameri (npr. velikost današnje "standardne" kamere) WAY boljša, mi priporočajte to :)

Foto funkcija nima nobene uteži pri meni, ker digitalca že imam...

Caligula ::

Jah treba te bo razocarat. Se vedno je pol zate najbolj primeren Panasonic ampak NV-GS 15, ker ma VIDEO IN.
PAnasonic NV DS 99 je star kot zemlja. Tisti JVC tudi. Skratka te cene so nateg brez primere. To so stare gnile zaloge. Nobena od teh dveh kamer v resnici NV-GS 11 ali NV-GS 15 ne seze niti do kolen. Skratka to je nateg za neznalice. :\

NV-GS 15 je majhen kot palm kamera samo, da je bolj ergonomicen. Ker tista oblika, ki jo ma ta JVC sploh ni ergonomicna. Te boli roka pa se tresljajev je se vec.

Skratka NV-GS 15 je zate. Opticni zoom je najvecji, poraba baterij najmanjsa, slika odlicna, zvok tudi, rocnihz nastavitev vec kot dovolj.

Ne trudi se izumljat tople vode. To je optimalen nakup. Za vec denarja tudi ne bos dobil vec. Tistega Panasonica z 3 CCDji pa so oznacili za razocaranje v kar nekaj testih. Ker ni prednosti, ki naj bi jih 3 CCDji prinesli pa se to je neki na pol komercialni nateg, ker (sem ze pozabil zakaj) ne gre lih za prave 3 CCDje polne kvalitete...

Skratka raje "presezek denarja" vlozi v boljsi comp za obdelavo videa. Pa nehaj gledat po cenah kaj je dobro. To pocnejo tepci.
Pravkar si povprasal po dveh zastarelih modelih, ki sta ze dinozavra.

Skratka pamet v roke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Tomay ::

Edino kar bom mogoče kdaj pogrešal pri nv-gs15 je analog in, drugače pa ima kamera vse kar rabiš in še več. Posnel sem že dve kaseti pa še sploh nisem začel digitalnih "špilarij" uporabljat. Za normalno snemanje pa je stvar tako enostavna za uporabo, da se je moja ženska prej kot v minuti naučila snemat s to kamero.
Voodoo 4Ever

Cwetto ::

je kakšna spletna trgovina (slovenska), kjer se jo lahko kupi? Tole NV-GS 15?

Caligula ::

Poceni ne. PAc nas uvoznik ni pol k.... vreden in so pac pri nas nenormalno drage.

Phoebus ::

OK še ena pitalica :)

Če ima kdo izkušnje s tem-> koliko zasede 1h DivX v kvaliteti (fps, resolucija, audio) posnetka na kasetki? Pride na CD? Ali je peka na DVD skoraj pogoj za OK kvaliteto (če hočem hraniti stvari tudi na okroglih medijih)?

Tomay ::

Odvisno kake kakovosti in ločljivosti.
Če hočeš 720x? pri 25fps in v redu kakovost bo bolj malo šlo na cd (pol ure).
Voodoo 4Ever

Caligula ::

Malo dolgo je odkar sem DIVXe se delal ampak je blo nekako tako ,da si na 1CD dal MAX 45 minut. To je blo se OK.
Ce bi pa rad samo na racunalniku gledal,... skratka s PCja je pa najboljs Microsoft Moviemaker 2
1 ura in pol na 1CD. In slika na TVju preko TVouta je zelo dobra. Pa se program je lahek za uporbo in urejanje, rezanje,... videa.

para! ::

Men pa ena stvar ni jasna pr teh kamerah, in sicer kam se vse to snema? Nekje sem bežno zasledil, da pri nekaterih kamerah rabiš spominske kartice.

Dejte mal razložit, če se vam da.
Death before dishonor!

Caligula ::

Snema na mini DV kaseto. Spominske kartice so za slike oz nekatere imajo opcijo tudi snemanja low quality-crappy-videa na te kartice. Sam to je neuporabno.

Kake pa snemajo tudi na DVDje sam je to slabse kot mini DV. To je tak komercialni nateg, k vecina folka si misl uaaa DVD,... sam v bistvu take kamere sproti ze kompresirajo video in je zato kvaliteta videa nizja.

Skratka za normalen polnokvaliteten video je medij mini DV kaseta. Stanejo po cca jurja ena in navzgor.

pivmik ::

Jaz sem zakodiral v odlični kvaliteti 38 minut v XviD, MP3 192kbps CBR v 650 MB (1 CD). Kodiral pa sem 2pass in video sem deinterlace-al (xvid ne podpira interlaced videa kot je treba).
Po moje bi prišla tudi dobra kvaliteta pri 60min na 700MB.


Windows Movie Maker pa dela WMV datoteke, ki imajo slabo kvaliteto. S WMV kodekom se izgubi veliko kvalitete, veliko podrobnosti je izgubljenih, video izgleda plastičen neoster. Na splošno je WMV slabši kodek kot XviD, pa še da ne govorim o podprtosti in razširjenosti XviD formata napram WMV.
LP, Gregor GRE^

jype ::

Za kakrsenkoli resen video editing se uporablja Mac :) Za quick-patch-job iMovie, za resno strizenje filmov pa final cut pro.

No, v bistvu je meni nekdo na tem forumu, pa sem ze pozabil kdo, zahvala mu gre vseeno, pokazal KDVD, DVD (mpeg2) codec z drugo kvantizacijsko matriko. Druga rec, ki jo veliko uporabljam je ffmpegov mpeg4 codec, a pred enkodiranjem deinterlacam in vedno delam 2pass encoding. Prvi video gre na DVD-R (4 giga, 1 ura odlicne kvalitete), drugi pa na CD (700M, 1 ura odlicne kvalitete).

Kvaliteto vedno lahko vrzes stran in dobis cel video na en CD in/ali DVD, vcasih pa tudi to ni treba. Precej je odvisno od tega kje in kako (na kaksni opremi) bos video predvajal.

Jaz vse to poganjam na Macu, sem pa ziher da se dobi tudi Windows verzija, ce ne drugace za cygwin. Pa za Windows potrebujes kak Adobe Premiere ali kaj podobnega, Movie Maker je bolj kot ne zaendrek. Aja, ce imas Linux, potem je cinelerra baje odlicna video editing platforma.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395077 (3916) Gwanaroth
»

Katero MINI DV KAMERO

Oddelek: Kaj kupiti
352775 (1768) Mr_Globus
»

Mini DV kamera Panasonic NV-GS11 - osebno mnenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
736639 (5032) pivmik
»

Panasonic NV-GS15 (best buy!) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
918632 (5684) pivmik
»

Digitalna kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
636038 (5139) Caligula

Več podobnih tem