Forum » Zvok in slika » Kako iz mini DV na računalnik???
Kako iz mini DV na računalnik???
franci ::
Zivjo!
Sem uporabljal iskanje pa ne najdem nič...
Kot prvo sem začetnik v tem področju.
Imam kamero canon MVX10i. In me zanima kako dam video iz kasete na računalnik.
Sploh mi ne najde kamere, če imam stikalo za izbiro pomnilniškega medija obrnjeno proti kaseti mini DV.
Priključeno imam prek USBja. Program za slike dol snemat imam zoom browser, ki sem ga dobil zdraven kamere.
Ampak filmov pa ne pokaže...
Sem uporabljal iskanje pa ne najdem nič...
Kot prvo sem začetnik v tem področju.
Imam kamero canon MVX10i. In me zanima kako dam video iz kasete na računalnik.
Sploh mi ne najde kamere, če imam stikalo za izbiro pomnilniškega medija obrnjeno proti kaseti mini DV.
Priključeno imam prek USBja. Program za slike dol snemat imam zoom browser, ki sem ga dobil zdraven kamere.
Ampak filmov pa ne pokaže...
Hello, hello, hello, how low?
- spremenil: franci ()
Luc ::
Hja rabiš FireWire kartico.. okoli 6 čukov pa pol še kabel firewire.. pride pa kaj vem 2-3 čuke.. govorim na pamet.
Tisto preko usb lahko delaš samo snap shote.
Če boš krkoli še obdeloval pa rabiš kr dober računalnik, drugače ti bo mlelo za znoret...
Tisto preko usb lahko delaš samo snap shote.
Če boš krkoli še obdeloval pa rabiš kr dober računalnik, drugače ti bo mlelo za znoret...
Caligula ::
Firewire kartica je 5 cukov in ma kaka ze clo kabel zraven. Drugace pa je kabel v Harveyu in Comtronu med 1000 in 1500 SIT.
Preseren ::
No, niti ne rabis met ravno odlicnega racunalnika (ok, jasno ene 1,5Gb na 500 MB ram se ze prileze), ampšak pol pac pustis pretvarjanje cez noc da ti naredi, ker drugi postopki obdelave videa pac niso ta zahtevni.
Vejrento bos dobo poleg kartice programe za obdelavo, cene pa malo Adoba povprašaj, ma en dober program, pa se zdaj ne spomnim imena.
Lp
P.
Vejrento bos dobo poleg kartice programe za obdelavo, cene pa malo Adoba povprašaj, ma en dober program, pa se zdaj ne spomnim imena.
Lp
P.
Imam FireWire že na osnovni plošči, tako da rabim samo še kabel.
Procesor AMD XP 2400, 512MB RAMa
Kamero tudi imam
Rabim kak program, ki dobro opravlja svojo nalogo. Danes grem pa po kabel Fire Wire
Procesor AMD XP 2400, 512MB RAMa
Kamero tudi imam
Rabim kak program, ki dobro opravlja svojo nalogo. Danes grem pa po kabel Fire Wire
Caligula ::
Ce ne rabis da se video predvaja na samostojnih DVD predvajalnikih ampak le na racunalnikih, se najbolj splaca uporabljat Microsoftov brezplacni Moviemaker 2, ker spravis 1.5 ure zelo dobre kvalitete na 1 CD.
Bom si snel moviemaker, ampak še zmeri za starše rabim program ki zna snemat v mpeg2
(kompaktibilno z DVD komponento)
Imam DVD rekorder, in komponento. Sicer mamo tut video rekorder ampak mi kasete niso več ušeč:)
Kako sploh presnet iz mini DV kasete na računalnik. A to se cela kaseta prevrti in tako posname na računalnik al moram pritisnit play al kako???
(kompaktibilno z DVD komponento)
Imam DVD rekorder, in komponento. Sicer mamo tut video rekorder ampak mi kasete niso več ušeč:)
Kako sploh presnet iz mini DV kasete na računalnik. A to se cela kaseta prevrti in tako posname na računalnik al moram pritisnit play al kako???
waters ::
Sam ti osebno priporočam Pinnaclov studio 8 ali pa 9 . Izpolniti ti skoraj vse amaterske želje.
LP
LP
CaqKa ::
franci ne spraševat kako se kaseta presname na računalnik.. najprej inštaliraj program (recimo zgoraj omenjeni movie maker 2) in si v njem poglej nastavitve in opcije za zajemanje.. v programu VEDNO išči opcijo zajemanja v DV ločljivosti.. nobene manjša.. sicer namreč firewire ne pride do izraza...
osebno bi pa priporočal enega od naslednjih programov... ma jebemo nič nebom priporočal.. uporabi iskanje in poišči stare teme (z čisto istim naslovom!!!) ter si preglej kaj smo ŽE napisali.
osebno bi pa priporočal enega od naslednjih programov... ma jebemo nič nebom priporočal.. uporabi iskanje in poišči stare teme (z čisto istim naslovom!!!) ter si preglej kaj smo ŽE napisali.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako stare kasete digitalizirati? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16748 (10916) | BorutK-73 |
» | iz kamere na PCOddelek: Programska oprema | 6235 (5200) | Tomay |
» | iz mini kasete v kameri,na računalnik kako?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3758 (3605) | sloxl8 |
» | Dajte me malo razsvetlit o videokamerah...Oddelek: Kaj kupiti | 2995 (2141) | BaTeMaN |
» | Mini DV, firewire, USB, DV..wtf?:)pomoč newbie pri digitalnih kamerahOddelek: Strojna oprema | 1153 (1095) | ||_^_|| |