» »

Zakaj ni neki zakon da visoki ljudje ne smemo vozit malih avtov?

Zakaj ni neki zakon da visoki ljudje ne smemo vozit malih avtov?

Tero ::

No da nebote mislili zakaj taki čudn naslov bom povedal kaj se mi je zgodilo danes.
Danes mi je mama posodla avto (ax). Kot veste je AX precej mali avto, jaz pa sem precej visoki saj imam 195 cm. Tak da se komaj spravim v njega. Čeprav imam sedež čisto do konca moram imeti noge tako skrčene, ker mi je volan precej napoti:\ Največja težave je v tem da včasih izredno težko pritiskam na pedala ker moram nogo tak poševno zvijat.

No jaz se lepo peljem in pridem v križišče in hočem zavit levo. Spredaj tudi en avto pelje in ker potegne jaz pa za njim, nasproti pa en prileti z veliko hitrostjo. Jaz hočem zabremzat, ampak vidim da mam nekak spet čudno nogo na gasu da sploh nisem mogo na bremzo stisnit!:|
Ker me je panika zagrabla sem pač hitro z ročno zavrl in seveda naredo pravo sceno v križiču. Še avto mi je vgasno.(no na srečo se ni nič zgodlo)
:\ Seveda so me vsi gledali in odkimavali.:O

Dobro mam eno izkušnjo iz prometa več. Samo mi ni jasno kaj naj sploh narejim. Jaz pa sem si že ta avto skoro čisto prisvojill:'(

Pa še ena ameriška: če bi se mi zgodila nesreča bi lahko tožo proizvajalce avtomobilov ker nimajo omejitve glede telesne višine:D

Ok jaz pa vas prašam kaj bi vi naredli na mojem mestu?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Switch ::

Sprednje sedeže daj ven, pa sedi na zadnji klopi:D

N I C O ::

Ja moj ata (195 cm), ko se je vozil še v času stare dobre Yuge je v fičeku, kateremu so se vrata "by the way" odpirala nazaj proti varnostnem loku sedel na zadnjem sedežu. :D To bi mogo videt.

sverde21 ::

To je blo pr Policijski akademiji enkrt k se je on ta visok učil furat avto pa se ni not spravu pa je kr sedež vn vtrgu pa se na zadne sedeže vsedu:D

sicer bi se pa dalo tiste nosilce za sedež spodaj mal podalšat tak d bi sedež čist nazaj zapelu sam pol noben neb mogu zad sedet>:D

BaRtMaN ::

Mam podoben problem, samo da sem malo višji (205cm) in mi je obup noge spravt pod kakršenkoli volan in pritiskat na pedale. Zdej zaenkrat se mi zdi edini avto, ki je kolikor toliko bolj visok, Scenic. Lahko to kdo potrdi? :)

N I C O ::

Res je, baje je avto dovolj visok in ful maš pregled iz njega.

ABX ::

Peugeot 106

3 Moški in 1 Punca (povprečna višina 210), punca je bila najnižja z 196 cm.

Crknil sem od smeha.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Dr_M ::

ja kupte si vecji avto :)
jest tut furam AXa pa nimam nobenih problemov (visok sm 175cm ;) :) ) no pa tut moj kolega nima problemov z njim, pa je visok 193cm.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ABX ::

P.S: AX kot vsak Citroen ima (zame) popolnoma butasto postavitev pedal. Sklopka mi pride točno pod jajca. Ne vem zakaj vztrajajo pri tem da stiskajo vsa pedala skrajno desno.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Dr_M ::

ABX: em...nekak se neb strinju s tem. jest sm pac navajen na AXa in nimam problemov z njim, ko sm pa vozu C2 in C3 se mi je pa dostkrat zgodil, da sm namest na bremzo prsitnu na gas... se prav so pedala prevec levo, vsaj pri novejsih.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ABX ::

C2 in C3 nisem še vozil.

Najnovejši citroen, ki sem probal je zadnja VTS-ka in še vedno vse zabito na desno.

Je pa brez dvoma stvar okusa, vendar če imaš 45 št. noge ti ta mala pedala v desnem kotu malce nervirajo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Dr_M ::

no mors tut novejse probat. jest sm use, razn C8 :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jackal ::

Ehm... še moja štorija.
Stari ata je imel včasih škodilaka... forman. Sedež sem imel do konca nazaj in sem lahko s koleni vklapljal smerokaze in brisalce. 8-O
O kaki daljši vožnji s tem avtom sploh nisem upal razmišljat.
Aja... merim pa okoli 200cm (telesne višine namreč)
Walking the way is something completely different than imagining the way.

totek24 ::

@BaRtMaN ja res je. Vecinoma v Renaultih je kr prostora za visoke ljudi. Sam imam 190cm in sem se skoraj v vseh renaultih za volanom dobro pocutil. Dovol prostora in vsega. Glede scenika pa samo to lahko rece - ce bi mel dovol dnara, bi ga takoj mel. Ga ma moj sef (195cm) in ne rabi met sedeza cisto do konca nazaj, ker je dovol prostora.
Če kdo kaj rabi: http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/totek

Roadkill ::

Furam pižoja 106, sem okol 190cm visok, ampak me to ne moti.

Jest mam probleme s čevlji. Mam pač nogo tam okrog 45-47 in če obujem kake bolj udobne čevlje (nekaterim bi bile lahko plavutke) imam problem pritisniti samo en pedal hkrati.
Tako se mi je večkrat zgodilo, da sem pritisnil na gas in bremzo hkrati, ali da kakega pedala nisem mogel spustiti, ker se mi je noga zagozdila nekam. :)
Zato mam za furanje avta rajš ene čevlje ki me malo žulijo. :)

KTr1sk ::

Moj Clio1 ima tudi bolj skupaj pedala in me ne moti, razen če obujem bulerje al pa kakšne škornje>:D
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Binji ::

Jackal hmm jst mam okoli 193cm pa sm isto vozil Formana okoli leto pa pol pa sm meu se precej fore s sedezem. Res pa da sm ga meu nastavljenga kot naslanjac..skori cisto nazaj pa dol:D
Sam sm pa lahko sedez dal tudi za 2 zarezi bolj naprej (ce je kdo sedel zadi) pa mi je se zmeri ratalo dokaj normalno vozit.
V glavnem res pozitivne izkusnje s prostorom spredej. V Yugecu mi recimo ni ratalo niti prestavljat ker sm meu prestavno rocico nekje pod desnim kolenom:D

Vozim pa zdej Fabio - glede prostora kar solidno sam se pa tudi meni zgodi da vsake tolko ko hocem pritisnit sklopko pritisnem hkrati se na drugo supergo ki je na zlajfu.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Binji ()

BaRtMaN ::

Kaj čm pa jst z 52 številko noge?

Na konc bom skiro kupu. :|

Jackal ::

Še ena druga situacija...zadnja ura pred izpitom v avtošoli... avto je bil Clio II.

Se peljeva z inštruktorjem skozi center mesta in na določenem delu stojita trdo ob cesti 2 hiši (bankine ni), na koncu hiše je pa prehod za pešce. Skratka zelo nepregledna zadeva.

No.. midva se ravno peljeva tam med tistima hišama, dokaj previdno zaradi prehoda. Bil sem ravno 3 - 4 metre pred prehodom, ko naenkrat uleti en tip, ne da bi pogledal levo ali desno, na cesto.... Jaz pa s svojimi nogami št. 47 - sem se kar najbolj potrudil, da sem stisnil hkrati skopko in zavoro... ampak uspelo mi je, da sem pohodil skoraj do konca vse tri pedale... >:D

Mislim da od takrat naprej oni pogleda levo in desno predenj gre na cesto.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

BigWhale ::

Sej ce si velik v mejhnem avto je to prednost... v primeru nesrece das samo glavo med kolena, pa jo se dodatno zavarujes ;>

CX20RE ::

Sami veliki mutanti tuki okrog...naj še kdo reče, da EM sevanje nima vpliva>:D

Tudi sam strašim okrog z 197cm in nogo št. 47. AXa se da peljat (že nad tem sem presenečen), samo da bi šel na kako daljšo turo ni šanse. Zelo sem bil presenečen tudi nad Cliom II, ki je za moje pojme blazno prostoren na sprednjih zicih, v Accordu se da OK sedet, Calibra spet razkošje prostora samo rit imaš čisto pri tleh, francoske limuzine iz začetka 90ih so pa razred zase.
Trenutno se prevažam okrog v R19, ki je čisto soliden. Se mi zdi, da stola sploh nimam popolnoma nazaj, definitivno pa ni spuščen na najnižjo pozicijo.

misso ::

Moj bratranc ima pa okol 200m(120kg) pa se lepo prevaža z bolhco

SodVina ::

200m?8-O

madmitch ::

Pri nas ima stanovanje KK Olimpija v katerem se kar redno izmenjujejo njihovi košarkaši. Vsi so krepko nad standardi po višini. Okoli se vozijo s klubskimi Mercedezi A in to brez problemov.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Balandeque ::

Ja, sem hotel ravno priporočit A-ja mutantom. Sam ga imam (nisem pretirano visok), ampak sediš ko v renault trafficu. Vrata so pa tako visoka skoraj, kot za v stanovanje.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

fRiK0 ::

Z 195 cm sem v Passatu sedu kod kralj :)

Z meganom se tudi da preziveti...

Pr KIA Sephia mi pa vzratno ogledalo napoto dela ko desno gledam :D
Hvala

LP Tadej

Tero ::

Jah se v velikem avtu tak ni problem. Samo nimamo vsi dnarja za take avte:\
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Gemm ::

Punto je pri mojih 196cm presenetljivo udoben za svoj razred, tudi na daljše relacije.

jeti51 ::

Zanimivo, da se jaz s svojimi 198cm in številko noge 51 vozim z Nissan Micro (stari model) brez problemov. Noge moram sicer imeti malo narazen, da pride spodnji del volana nekje med kolena (:D) , toliko, da ne butam vanj, avto je ravno še dovolj visok, da imam nad glavo 2 cm prostora in ne butam z glavo v streho (razen če bi prišel na kakšno res res veliko luknjo in bi močno poskočil), s pedali pa tudi presenetljivo nimam problemov, lahko normalno pritiskam enega po enega. Morda na začetku kakšna dva tedna ni bilo tako, a sem se hitro navadil.
Zdaj ne vem, ali ima pač Micra takšno zasnovo, da meni na srečo ne povzroča večjih problemov, ali pa vi ne znate sedeti v svojih avtih.:D Ali pa imate dokaj drugačne standarde glede tega, kaj pomeni "voziti avto brez problemov".:)

Sicer pa, ko bom velik in bom imel veliko denarja, si bom pa kupil Fičkota. ;)

iskra ::

Kot 203cm "mutant" se zelo rad vozim s Twingom. Res sem bil presenečen koliko prostora je v tem avtu glede na velikost. Edino preglednost mi dela malo težav, ker pač sedim tako nazaj, da izgubim nekaj vidnih stopinj in se moram nagibati z glavo, da pogledam skozi stransko okno, če lahko usečem ovinek ali ne :D

Peugeotov Boxer je tudi super, ker je pač ogromen kombi. Očetov novi Mitsubishi Pajero pa mi dela malo probleme, ker imam med kolenom in volanom zaradi ročice na vratih točno nič prostora in moram biti kar previden pri vrtenju volana :8)

S pedali pa nisem imel še nikoli problemov tudi če nosim 48.5 sk8 copate za vožnjo. Sem se navadu na vsa vozila. Vseeno pa je kar malo šokanto priti iz Boxerja v Twinga, ker so pri Twingu pedali bolj stisnjeni skupaj.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Dr_M ::

no...sej mas pa druge extreme tut.

zadnic sm se usedu v enga passata....oz sm se hotu usest, pa nism spravu nog pod volan. no po ene 2 minutah trme mi je nekak uspel, ampak noge sm meu cist skrcene. sm mogu zic premaknt nazaj za ene 15cm, da sm se lohk usedu kot clovek.
pa sm samo 175cm visok.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

iskra ::

Dr_M: a nimajo passati po višini nastavljiv volan?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Dr_M ::

iskra: majo majo, sam fora je v tem, da je lastnik tega passata izredno mejhn :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Višina sedenja in višina podvozja

Oddelek: Na cesti
344355 (3878) kingsix
»

Predlogi za avto z višjim sediščem

Oddelek: Na cesti
4611906 (9476) Redkvica
»

Previsok pedal za gas?

Oddelek: Na cesti
417962 (6800) MxxW5
»

Nowi twingo? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
25339952 (23711) Siddh
»

'Kuplunga' pri novejsih avtih (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
598472 (7344) ali3n

Več podobnih tem