Forum » Pomoč in nasveti » LiteOn 811S in problemi z zapisom audio CDjev
LiteOn 811S in problemi z zapisom audio CDjev
St|lus ::
Živjo!
Najprej vse lepo pozdravljam, sem namreč nov na forumu...
Zanima me ena zadeva. Nekaj časa nazaj sem kupil nov LiteOn 811S DVD pekač. Pekač lepo dela, z DVDji ni težav, z data CDji tudi ne, ne zna pa peči audio CDjev. Pravzaprav jih zna, vendar ne pravilno.
Tako audio CDji zapisani na omenjenem pekaču ne delajo na CD predvajalnikih pravilno. CD playerji pokažejo vse komade (če je na CDju 12 pesmi, pokaže 12 pesmi, to je ok), potem pa prvi komad dela, drugi komad tudi, naprej pa samo, če nič ne prestavljaš med komadi. Se pravi, če je konec drugega komada, bo sam zalaufal tretjega in tako naprej, če pa hočeš sam izbirat, pa ne dela. Ko je konec drugega komada in se začne tretji, začne na displeju od playerja odštevat od 80 minut nazaj.
Če bi si npr. izbral peti komad, CD ne bi zagrabil.
Probal sem z različnimi mediji in različne hitrosti, pa je isto. Opazil pa sem, da je zapečen CD na mojega LiteOna tako zapisan, da se zapis sploh ne vidi dobro. Pri drugih zapisovalnikih ti orng naredi sled, do kje je CD zapisan, pri mojem se pa komaj kaj vidi.
Je mogoče švoh laser? Kako bi to popravil?
Poslusil sem tudi z firmware upgradeom, pa je isto.
Aja, enota je še v garanciji.
Hvala in lep pozdrav!
Najprej vse lepo pozdravljam, sem namreč nov na forumu...
Zanima me ena zadeva. Nekaj časa nazaj sem kupil nov LiteOn 811S DVD pekač. Pekač lepo dela, z DVDji ni težav, z data CDji tudi ne, ne zna pa peči audio CDjev. Pravzaprav jih zna, vendar ne pravilno.
Tako audio CDji zapisani na omenjenem pekaču ne delajo na CD predvajalnikih pravilno. CD playerji pokažejo vse komade (če je na CDju 12 pesmi, pokaže 12 pesmi, to je ok), potem pa prvi komad dela, drugi komad tudi, naprej pa samo, če nič ne prestavljaš med komadi. Se pravi, če je konec drugega komada, bo sam zalaufal tretjega in tako naprej, če pa hočeš sam izbirat, pa ne dela. Ko je konec drugega komada in se začne tretji, začne na displeju od playerja odštevat od 80 minut nazaj.
Če bi si npr. izbral peti komad, CD ne bi zagrabil.
Probal sem z različnimi mediji in različne hitrosti, pa je isto. Opazil pa sem, da je zapečen CD na mojega LiteOna tako zapisan, da se zapis sploh ne vidi dobro. Pri drugih zapisovalnikih ti orng naredi sled, do kje je CD zapisan, pri mojem se pa komaj kaj vidi.
Je mogoče švoh laser? Kako bi to popravil?
Poslusil sem tudi z firmware upgradeom, pa je isto.
Aja, enota je še v garanciji.
Hvala in lep pozdrav!
Han ::
Lahko, da je s pečko kaj narobe, ali pa ne snemaš pravilno. Glasbene plošče praviloma pečeš v Disc-At-Once načinu, CD pa moraš tudi obvezno zaključiti (Finalize). Vse hitrosti, višje od 8x, so lahko vzrok za slabo branje v predvajalnikih. Snemaj na 4x ali 8x, na kvalitetne CDR plošče; recimo FujiFilm (v škatlicah!).
St|lus ::
S snemanjem audio CDjev imam velike izkušnje, brez skrbi. Delam namreč v snemalnem studiu. Sedaj sem prisiljen snemati glasbo na starem HP CD-RW 8100i (4x).
Kako naj spustim hitrost pri LiteOnu na 4x? Na izbiro imam od 8x do 40x. Uporabljam Nero 6.0.
Hvala in lep pozdrav!
Kako naj spustim hitrost pri LiteOnu na 4x? Na izbiro imam od 8x do 40x. Uporabljam Nero 6.0.
Hvala in lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Liteon DVD-R kaj prida? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 21424 (12940) | svejk |
» | kateri dvd writer ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13455 (8776) | Caligula |
» | Kaj NE kupiti!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 10090 (6414) | jastreb |
» | S kakšno hitrostjo pečti audio CDje? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7039 (5953) | City |
» | CDRW LiteOnOddelek: Kaj kupiti | 1358 (1084) | matevzm |